Προς το περιεχόμενο

Όταν (προσπαθεί να) clockάρει ο noobάς....

sigamhsoupw

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λίγο πολύ τα λέει όλα ο τίτλος... Μιας που δεν πρόλαβα έναν εκ των Αthlon ΙΙχ4 620/630 από τις εκπτώσεις του πλαισίου, είπα να προσπαθήσω να "κλοκάρω" τον δικό μου (64x2 4000+). Διάβασα λοιπόν ότι είναι κάτι πολύ εύκολο να γίνει (φυσικά αν θέλετε τα λινκ που το διάβασα να τα παραθέσω) και ξεκίνησα και εγώ να αυξήσω το FSB (καλά το λέω; ) από τα 200 default στα 260...:-D Εκεί συνάντησα και το πρώτο μου ever BSD οπότε έκανα restart από το κουμπί και κατόπιν μείωσα το FSB στα 240... Το πισι ξεκίνησε κανονικά (start windows normally επέλεξα στη μαύρη οθόνη) αλλά συνεχίζει να δείχνει 2,1ghz ενώ κατέβασα και το cpuz το οποίο όμως δείχνει ότι το multiplier έγινε 5 από 10.5 :shifty: και core speed:

Freq : 1200.24 MHz (240.05 * 5) από

Freq : 2094.99 MHz (199.52 * 10.5)

To πιο περίεργο είναι πως επειδή έχω ακόμη το cpuz ανοιχτό και τρέχει, όταν το πισι είναι idle τότε επιμένει στα 1200 mhz ενώ την ώρα που ξεκινάω κάποιο πρόγραμμα ανεβαίνει στα 2520 mhz και ο multiplier στα 10.5 :shifty: Κάποιες πληροφορίες που μπορεί να είναι χρήσιμες:

1)Πείραξα ΜΟΝΟ το FSB και τίποτα άλλο καθώς έτσι συμβουλεύαν τα λινκ

2)Ο windows experience index αυξήθηκε σε όλα εκτός από το δίσκο

3)Προηγουμένως είχα ένα θεματάκι με screen flickering πού και πού, τώρα αυτό έχει περάσει ότι και να κάνω

4)Ο ήχος μου τρεμοπαίζει, τόσο η μουσική όσο και οι υπόλοιποι,

5)Άλλαξα πρόσφατα μητρική και έβαλα την ASUS M3N78-VM και τα cpu z είναι αυτά:

ΠΡΙΝ

Άκυρο Link/show_oc.php?id=585469

και μετά

Άκυρο Link/show_oc.php?id=1310645

Ιδέες και λύσεις για το σπίτι κανείς για να μην φάω όλο το βράδυ εδώ και να μην επιστρέψω στα ψωρο2,1 ghz;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχεις ενεργοποιημενο το CnQ γι'αυτο σου ανεβοκατεβαζει την συχνοτητα του επεξεργαστη. αν θες να το κλεισεις, πρεπει να μπεις στο BIOS και να το κανεις. επισης μην ανεβαζεις ΠΟΤΕ ετσι αποτομα το FSB...!!! πρεπει να ανεβαινεις σιγα σιγα και οταν τρως πορτα (BSOD), τοτε θα ανεβαζεις και ενα κλικ το ρευμα του επεξεργαστη.

Nα σου πώ ότι ξέχασα να το γράψω στις χρήσιμες πληροφορίες πριν θα το πιστέψεις;;

Χίλια ευχαριστώ θα το προσπαθήσω τώρα και ελπίζω με αυτό να φτιάξει και ο ήχος; :-)

edit: Ο μόνος λόγος που το ανέβασα απότομα είναι γιατί είδα έναν στο newegg που έλεγε πως το έβαλε απευθείας στα 266 χωρίς πρόβλημα και σκέφτηκα "τί; ο δικός μου θα κολλήσει;" Το λέω ότι είμαι noobας.............

---------- Προσθήκη στις 21:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:09 ----------

Οκ απενεργοποίησα το cnq και όντως δείχνει κλειδωμένο στα 2520. Ευχαριστώ!

(αν βέβαια δεν έχει κανένα νόημα να το έχω κλειδωμένο και ουσιαστικά το cnq κρατάει τον επεξεργαστή όντως πιο δροσερό ενώ ανεβάζει τη ταχύτητα μόνο όταν χρειάζεται, τότε να το ξαναενεργοποιήσω)

Πώς όμως μπορώ να έχω πάλι τον καλό ήχο που είχα προηγουμένως; Μήπως να μείωνα κι άλλο το FSB;

Nα σου πώ ότι ξέχασα να το γράψω στις χρήσιμες πληροφορίες πριν θα το πιστέψεις;;

Χίλια ευχαριστώ θα το προσπαθήσω τώρα και ελπίζω με αυτό να φτιάξει και ο ήχος; :-)

edit: Ο μόνος λόγος που το ανέβασα απότομα είναι γιατί είδα έναν στο newegg που έλεγε πως το έβαλε απευθείας στα 266 χωρίς πρόβλημα και σκέφτηκα "τί; ο δικός μου θα κολλήσει;" Το λέω ότι είμαι noobας.............

---------- Προσθήκη στις 21:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:09 ----------

Οκ απενεργοποίησα το cnq και όντως δείχνει κλειδωμένο στα 2520. Ευχαριστώ!

(αν βέβαια δεν έχει κανένα νόημα να το έχω κλειδωμένο και ουσιαστικά το cnq κρατάει τον επεξεργαστή όντως πιο δροσερό ενώ ανεβάζει τη ταχύτητα μόνο όταν χρειάζεται, τότε να το ξαναενεργοποιήσω)

Πώς όμως μπορώ να έχω πάλι τον καλό ήχο που είχα προηγουμένως; Μήπως να μείωνα κι άλλο το FSB;

Μην ανχωνεσε δεν παθαίνει τίποτα απλά εχε το νου σου να μην ανέβει πολυ η θερμοκρασία;)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, μείωσα ελάχιστα το FSB στα 238 (από 2520 ghz στα 2499) και απέκτησα τα εξής πλεονεκτήματα:

Ο ήχος έφτιαξε και είναι πλέον ομαλός (δυστυχώς έχω ευαίσθητο αυτί και συνεχίζω να καταλαβαίνω τη διαφορά στη ποιότητα σε σχέση με προ-κλοκινγκ), το περιστασιακό screen flickering που είχα πριν έχει εξαφανιστεί τελείως και οι σελίδες/αρχεία στα ινντιζάιν/φώτοσοπ ανοίγουν για πλάκα....! Όντως ήταν πολύ εύκολο, τώρα για τη θερμοκρασία δεν έχω ιδέα πως την τσεκάρω (εκτός του BIOS) όμως, μεγάλο φόρουμ είναι εδώ, εξαιτίας του έχω μπει τον τελευταίο 1μιση χρόνο στη μπρίζα και μαθαίνω πολλά, ε, θα μάθω και αυτό:shifty:

Το μόνο που μπορώ να φανταστώ για τον ήχο είναι να μην είναι ούτε κατά το ελάχιστο stable το pc, προκαλώντας τέτοιο σκάλωμα.

Το overclock χωρίς να είναι και καμιά επιστήμη, δεν είναι ανεβάζω fsb, γιούχου και τέλος!

Τσέκαρε σε τι συχνότητα παίζουν οι μνήμες και βάλε τον κατάλληλο διαιρέτη (ανάλογα με το fsb που έχεις ορίσει) ώστε να παίζουν όσο το δυνατόν κοντά στην default τους συχνότητα.

Αν λόγω nforce μπορείς να τις κλειδώσεις ακριβώς στην default τους συχνότητα ανεξάρτητα από το fsb, κάντο!

Το CNQ άστο ενεργοποιημένο αφού φτάσεις stable στην συχνότητα που θες.

Για να δεις αν είσαι stable, OCCT, comrade ! :whistle:

Για να τσεκάρεις θερμοκρασίες coretemp.

Άντε, με την νίκη!

Όταν δεν είσαι stable τσιμπάς λίγο ρεύμα, όταν ανεβαίνουν επικίνδυνα οι θερμοκρασίες κατεβάζεις ρεύμα και αναγκαστικά και συχνότητα.

Το μόνο που μπορώ να φανταστώ για τον ήχο είναι να μην είναι ούτε κατά το ελάχιστο stable το pc, προκαλώντας τέτοιο σκάλωμα.

Μάλλον δεν κλόκαρες πολύ προ δεκαετίας και δεν εχουν πέσει στα χέρια QDI - Jetway και Elite μητρικές.:-D

Τυχαίνει σε παλιά φθηνά mobo που δεν μπορούν να κλειδώσουν την pci.

Όσο ανεβαίνεις απο τα 33 που πρέπει να είναι ρυθμισμένη αρχίζουν τα παράσιτα και στο τέλος κολάει εντελός το onboard sound και μετά βγάζει errors το floppy και μετά τα ide drives κοκ....

Όλα το υπόλοιπο pc μπορεί να είναι μια χαρά απο stability.

Αν βρει καμιά παραπεταμένη pci soundcard και απενεργοποιήση την onboard θα μπορέσει λογικά να πάει λίγο πάνω.

Πρέπει να είναι πολύ μάπα το motherboard για να σου βγάζει τέτοια προβλήμτα με απλό ανέβασμα fsb...

Ίσως να έχεις δίκιο, αλλά δε μου προτείνεις τπτ...

κατεβασε το cpu-z και πες μας ποια μητρικη εχεις. και το coretemp για θερμοκρασιες.

η μητρική είναι η ASUS M3N78-VM και τα report του cpu-z τα έβαλα σε λινκ 2-3 μηνύματα πιο πάνω. Το coretemp το άνοιξα πριν ξεκινήσω το OCCT και το άφησα να τρέχει καθ'όλη τη διάρκεια, για να το δοκιμάσω στα διάφορα load, αποτέλεσμα:

για core #0 high δείχνει 64C και low 42C, core#1 65C high, 41C low

Το overclock χωρίς να είναι και καμιά επιστήμη, δεν είναι ανεβάζω fsb, γιούχου και τέλος!

Τσέκαρε σε τι συχνότητα παίζουν οι μνήμες και βάλε τον κατάλληλο διαιρέτη (ανάλογα με το fsb που έχεις ορίσει) ώστε να παίζουν όσο το δυνατόν κοντά στην default τους συχνότητα.

Αν λόγω nforce μπορείς να τις κλειδώσεις ακριβώς στην default τους συχνότητα ανεξάρτητα από το fsb, κάντο!

Το CNQ άστο ενεργοποιημένο αφού φτάσεις stable στην συχνότητα που θες.

Για να δεις αν είσαι stable, OCCT, comrade ! :whistle:

Για να τσεκάρεις θερμοκρασίες coretemp.

Άντε, με την νίκη!

Όταν δεν είσαι stable τσιμπάς λίγο ρεύμα, όταν ανεβαίνουν επικίνδυνα οι θερμοκρασίες κατεβάζεις ρεύμα και αναγκαστικά και συχνότητα.

@liopyr: στο ΟCCT άφησα προεπιλεγμένα τα default δλδ Medium data set, Normal priority, auto 1hr. Αφού με ενημέρωσε ότι κάτι δεν θα κάνει στη gpu γιατί λέει δεν έχω ενημερωμένο το directX 9 (κάτι το οποίο με μπερδεύει πολύ γιατί, η onboard υποτίθεται υποστηρίζει DX10 ενώ το CPUZ μου λέει ότι το DX μου είναι το 11 :fear: ) Πίσω στο OCCT τώρα επισυνάπτω τα αποτελέσματα όπως ακριβώς τα έβγαλε... Επίσης να σου πώ, ότι αν δεν μου φαίνονταν λίγο κινέζικα αυτά που μου λες για τον διαιρέτη και τη συχνότητα της μνήμης ειλικρινά θα τα έκανα από τη πρώτη φορά που μου το είπες :mrgreen:

Btw και ψιλοάσχετο, ενώ τον υπολογιστή τον θέλω για δουλειά γραφείου βασικά και όχι για multimedia είπα να δοκιμάσω την αναπαραγωγή mkv 16gb 1080p, καθώς πριν το κλοκ το αρχείο σερνόταν και πιξέλιαζε που και που... Τώρα λοιπόν τρέχει νερό, και η εικόνα και ο ήχος. Παρόλα αυτά, με το που ανοίγω τον mozilla o ήχος στο wmp συνεχίζει να τρεμοπαίζει, με κλειστό το mozilla και με ανοιχτά ένα σωρό άλλα προγράμματα όλα καλά...:rolleyes:

post-127217-129063107702_thumb.png

post-127217-129063107705_thumb.png

post-127217-129063107708_thumb.png

post-127217-129063107711_thumb.png

post-127217-129063107713_thumb.png

post-127217-129063107717_thumb.png

Μάλλον δεν κλόκαρες πολύ προ δεκαετίας και δεν εχουν πέσει στα χέρια QDI - Jetway και Elite μητρικές.:-D

Τυχαίνει σε παλιά φθηνά mobo που δεν μπορούν να κλειδώσουν την pci.

Όσο ανεβαίνεις απο τα 33 που πρέπει να είναι ρυθμισμένη αρχίζουν τα παράσιτα και στο τέλος κολάει εντελός το onboard sound και μετά βγάζει errors το floppy και μετά τα ide drives κοκ....

Όλα το υπόλοιπο pc μπορεί να είναι μια χαρά απο stability.

Αν βρει καμιά παραπεταμένη pci soundcard και απενεργοποιήση την onboard θα μπορέσει λογικά να πάει λίγο πάνω.

Χεχ, έχω δει πάντως και σε νεότερα board (965p) να χάνουν δίσκους από ένα σημείο και πάνω, με ήχο δεν είδα (πρόλαβα) ποτέ θέμα.

Το επιλεκτικό του σκάλωμα που εμφανίζεται μόνο after firefox πώς το εξηγείς;

;p

Κάτι παίζει με τον firefox το τελευταίο 6μηνο και τον flash webinstaller έτσι το εξηγώ.

Χτες μόλις μου έγραφε φίλος μου με i5 750 πως μετά το τελευταίο update του κόλλαγαν τα flash videos σε διάφορες σελίδες.

Μου έτυχε και μένα σε ενα acer aspire χρόνου που εχω και έψαξα και βρήκα άλλον installer.

Δε μου φαίνεται hardware related.

Ας τον δοκιμάσει λίγο στα default να μας λυθεί η απορία.

Ίσως να έχεις δίκιο, αλλά δε μου προτείνεις τπτ...

Και ομως σου προτείνω.

Αν βρει καμιά παραπεταμένη pci soundcard και απενεργοποιήση την onboard θα μπορέσει λογικά να πάει λίγο πάνω

Βρες καμιά ξεχασμένη sound card pci και ξαναδοκίμασε.

Μολις τώρα είδα ότι απάντησε "ο παλαιός", αλλά οκ να ενημερώσω ότι μετά το δεύτερο ριστάρτ που έκανα (τότε) όλα βαίνουν καλώς... :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...