Προς το περιεχόμενο

ειδησεις ελευθερες για ολους?

Nikosgiann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,δεν ζηταω τιποτα απλα θα ηθελα να γραψω καποια πραγματα σχετικα με τις υποβολες ειδησεων..

Σχετικα με το αν μπαινει στο HOME,οι οροι αναφερουν:'"Η είδηση θα μπορέσει να περάσει αυτόματα στη κεντρική σελίδα μόνο αν ένας συγκεκριμένος αριθμός Insomniacs την ψηφίσει μέσα σε 2 ημέρες πατώντας το αντίστοιχο κουμπί το οποίο δείχνει και το σύνολο των ψήφων. Ο αριθμός που χρειάζεται διαφοροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και δεν δημοσιοποιείται. Σε περίπτωση που δε συμμερίζεστε τη σπουδαιότητα της είδησης για διαφόρους λόγους, απλά αγνοήστε την."

Εμπειρικα τι σημαινει αυτο?

0 ψηφους για ειδηση που εχει υποβληθει απο mod,και χοντρικα πανω απο 10 για ειδηση που εχει υποβληθει απο μελος..

Οπως και να χει,ενα μελος που ψαχνει κ ποσταρει μια ειδηση γιατι θελει να την μοιραστει με τους αλλους,εχει και το αισθημα της ικανοποιησης οτι συνεσφερε σε κατι,και ας ειναι ασημαντο..Και του αρεσει αν θελετε να μπει και στην κεντρικη..anyway

Θελω να πω οτι ειναι ασχημο,με το που γραφει καποιος mod μια ειδηση να περνα με 0 ψηφους απευθειας στην HOME,και αλλες ειδησεις απο users που εχουν βαθμολογηθει εστω κ με 1 ,να περνανε στο ντουκου..

ενδεικτικα βαζω τις τελευταιες ειδησεις απο Mods..

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=391955

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=391914

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=391561

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=391707

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=391561

αν και μονο 1 απο αυτες πηρε 10 ψηφους,οταν μπηκαν στην home ειχαν 0 ή 1 ψηφο και αυτη απο τον ιδιο τον mod..

ας δουμε και μια διπλη ειδηση,το γραφω επειδη την ιχα γραψει εγω γι'αυτο και το προσεξα..:

20/7 votes:3 500 εκ. χρήστες στο Facebook!

22/7 votes:3(2 απο τους mods) Το Facebook ανακοινώνει 500 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες {αυτη μπηκε στην Home}

θα συμφωνησω οτι ειναι πιο προσεγμενη..αλλα συνηθως οταν γραφεις διπλη ειδηση,σου ποσταρει καποιος οτι ξερεις κατι,υπαρχει..

ΔΕΝ τα γραφω για να την πω στους mods,ουτε ειμαι κανενα μυξιαρικο χωρις ζωη που θελει να μπει η ειδησουλα του στην HOME,προς θεου,δεν με ενδιαφερει,και δεν θα αλλαξει κατι στη ζωη μου..

απλα δεν ειναι ωραιο

Ειναι προτασεις για ενα καλυτερο φορουμ

Δημοσ.

Το ρεζουμέ του μηνύματος ποιο είναι; Θέλεις, για ικανοποίηση του αισθήματος δικαιοσύνης, να αυτοπεριοριστούμε οι mods και να μην ποστάρουμε απευθείας στο Ειδήσεις αλλά μόνο στο Ειδήσεις - Lobby, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία για να περάσει η είδηση στο Ειδήσεις (και άρα, στην κεντρική σελίδα); Ή θέλεις να καταργηθεί το Ειδήσεις - Lobby και όλα τα μέλη να μπορούν να ποστάρουν απευθείας στο Ειδήσεις που θα τους βγάζει αυτόματα στην κεντρική σελίδα;

Σχόλιο για το 1ο: είναι perks που έρχονται μαζί με τη θέση και τις ευθύνες που κουβαλάει. Οι moderators (εκτός από όμορφα και έξυπνα παληκάρια :P) έχουν τη de facto εμπιστοσύνη του Administrator και θεωρούνται από αυτόν ως έμπειροι χρήστες του Διαδικτυου που μπορούν να διακρίνουν πότε μία είδηση είναι σκόπιμο να βγει το γρηγορότερο δυνατόν - ελέω ανταγωνισμού αν θέλεις - στην κεντρική. Γι' αυτό και απολαμβάνουν αυξημένων δικαιωμάτων στο συγκεκριμένο θέμα (και σε πολλά άλλα εννοείται, αλλά εκεί γιατί να θεωρούνται ως κάτι το «φυσιολογικό» και εδώ όχι; ). Πέραν τούτου, το δικαίωμα αυτό δεν είναι αυτόματο, αλλά χρησιμοποιείται κατ' επιλογήν. Δεν είναι αυτόματη η μετακίνηση ενός moderator's thread στην κεντρική. Π.χ. εγώ προσωπικά έχω ποστάρει ειδήσεις στο Lobby, όπου πέρασαν από την ίδια ακριβώς διαδικασία αξιολόγησης με τις υπόλοιπες και τελικά βγήκαν στην κεντρική σελίδα.

Σχόλιο για το 2ο: Χλωμό να γίνει κάτι τέτοιο. Η κεντρική σελίδα είναι από κάποιες απόψεις η «βιτρίνα» του forum. Δε θα ήταν φρόνιμο να γίνει η παιδική χαρά του οποιουδήποτε spammer ή spam bot. (Μου έρχονται συνειρμοί τώρα με εικόνες σκίουρων να μονομαχούν με φωτόσπαθα στην κεντρική και με έχει πιάσει νευρικό :lol: ).

Στην τελική, αν νοιώθεις απογοητευμένος που οι ειδήσεις που υπέβαλλες δε βγήκαν κεντρική, ίσως θα πρέπει να αναρωτηθείς τί ήταν αυτό που απέτρεψε τα υπόλοιπα μέλη από το να τις ψηφίσουν και όχι να ζητάς να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα (όπου «κατσίκα» το δικαίωμα άμεσου posting στο Ειδήσεις και «γείτονας» οι moderators).

Δημοσ.

Στην τελική, αν νοιώθεις απογοητευμένος που οι ειδήσεις που υπέβαλλες δε βγήκαν κεντρική, ίσως θα πρέπει να αναρωτηθείς τί ήταν αυτό που απέτρεψε τα υπόλοιπα μέλη από το να τις ψηφίσουν και όχι να ζητάς να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα (όπου «κατσίκα» το δικαίωμα άμεσου posting στο Ειδήσεις και «γείτονας» οι moderators).

το μονο κομματι του μυνηματος σου που πιστευω δεν χρειαζοταν να το γραψεις.

δεν μιλαει για απογοητευση ουτε για κατσικουλες. γινεται ξεκαθαρο στο μυνημα του.:-)

απλα ηθελε να μαθει πως ακριβως λειτουργει το συστημα κι η απαντηση σου αυτη ειναι ακρως κατανοητη και σαφης:-)

Σχόλιο για το 1ο: είναι perks που έρχονται μαζί με τη θέση και τις ευθύνες που κουβαλάει. Οι moderators (εκτός από όμορφα και έξυπνα παληκάρια ) έχουν τη de facto εμπιστοσύνη του Administrator και θεωρούνται από αυτόν ως έμπειροι χρήστες του Διαδικτυου που μπορούν να διακρίνουν πότε μία είδηση είναι σκόπιμο να βγει το γρηγορότερο δυνατόν - ελέω ανταγωνισμού αν θέλεις - στην κεντρική. Γι' αυτό και απολαμβάνουν αυξημένων δικαιωμάτων στο συγκεκριμένο θέμα (και σε πολλά άλλα εννοείται, αλλά εκεί γιατί να θεωρούνται ως κάτι το «φυσιολογικό» και εδώ όχι; ). Πέραν τούτου, το δικαίωμα αυτό δεν είναι αυτόματο, αλλά χρησιμοποιείται κατ' επιλογήν. Δεν είναι αυτόματη η μετακίνηση ενός moderator's thread στην κεντρική. Π.χ. εγώ προσωπικά έχω ποστάρει ειδήσεις στο Lobby, όπου πέρασαν από την ίδια ακριβώς διαδικασία αξιολόγησης με τις υπόλοιπες και τελικά βγήκαν στην κεντρική σελίδα.
Δημοσ.

Γιατί little loulou δε σου άρεσε το σχόλιο περί κατσικούλας; Ούτε εγω θέλω να ψοφήσει, μαζί είμαστε σ' αυτό. :-D Πάμε παρακάτω:

γινεται ξεκαθαρο στο μυνημα του.:-)

απλα ηθελε να μαθει πως ακριβως λειτουργει το συστημα

Εδώ είμαι κάπως έτσι: :mad:

Ξαναδιάβασε το αρχικό μήνυμα και αν βρεις που ρωτάει ο topic starter για το πώς λειτουργεί το σύστημα, να μου το παραθέσεις επακριβώς με quote. Αυτό που λες δεν προκύπτει από πουθενά. Δε ζητάει καθόλου να μάθει πώς λειτουργεί το σύστημα. Ξέρει πώς λειτουργεί (πάνω κάτω) και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο λειτουργίας:

Θελω να πω οτι ειναι ασχημο,με το που γραφει καποιος mod μια ειδηση να περνα με 0 ψηφους απευθειας στην HOME,και αλλες ειδησεις απο users που εχουν βαθμολογηθει εστω κ με 1 ,να περνανε στο ντουκου..

...εν είδει προτάσεως για καλύτερο φόρουμ:

Ειναι προτασεις για ενα καλυτερο φορουμ

Μόνο που δεν έγινε σαφής πρόταση τελικά: Να καταργηθεί η διαδικασία αξιολόγησης για όλους τους news posters; Ή να καταργηθεί το προνόμιο των moderators για απευθείας ανάρτηση είδησης στην κεντρική σελίδα; Ή και τα δύο; Ο μεν τίτλος του thread υπονοεί το πρώτο, αλλά ο κυρίως όγκος του μηνύματος περιστρέφεται γύρω από το δεύτερο. Άσχετα μεταξύ τους αυτά τα δύο, αλλά μπλέχτηκαν χωρίς προφανή λόγο στο ίδιο thread.

Δημοσ.

Μια σχετική απάντηση έχω δώσει εδώ

Για το παράδειγμα της είδησης με το facebook που αναφέρεις υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Στις 20 του μηνός υπάρχει μόνο φήμη, όχι είδηση και συνήθως προσθέτουμε τη σχετική λέξη στον τίτλο αν περάσει στη κεντρική. Στις 22 Ιουλίου που ανακοινώνεται επίσημα, τότε μόνο θεωρείται είδηση και μπαίνει κανονικά μαζί με ότι άλλο σχετικό έχει ανακοινώσει η εταιρεία (πχ στατιστικά).

Δημοσ.

Παιδια,δεν τα εγραψα αυτα για να τσακωθουμε η κατι τετοιο..προφανως..

το εγραψα οτι δεν θελω κατι,και οτι δεν με ενδιαφερει αν οι ειδησεις μου περνανε στην κεντρικη..οποιος ειναι να την διαβασει θα την διαβασει..

απλα βλεπω οτι καποιες απο τις ειδησεις που περνανε στην κεντρικη απο τους mod,ειναι λιγοτερο σημαντικες απο αλλες που υπαρχουν στο lobby..αντι να περασουν εκεινες,περνανε κατευθειαν καποιες αλλες..

anyway,ΕΙΝΑΙ προτασεις για ενα καλυτερο φορουμ,και οχι,δεν ζητησα να καταργηθει το προνομιο αυτο απο τους Mods...

ας τελειωσει εδω,μην χαλαστουμε κι'ολας..

Δημοσ.

Nikosgiann, το insomnia διαβάζεται τόσο από εγγεγραμμένα μέλη όσο και από χρήστες μη εγγεγραμμένους. Η ομάδα διαχειριστών προσπαθεί να καλύψει όλη την γκάμα ενδιαφερόντων. Το πόσο σημαντική είναι μια είδηση είναι υποκειμενικό. Μπορεί πχ εσένα να σου αρέσει ένα θέμα σε κάποιον άλλον όχι, και το αντίθετο.

Συμφωνώ στο ότι υπάρχουν ειδήσεις πολύ σημαντικές για όλους τις οποίες τις έχουν γράψει χρήστες στο lobby και δεν έχουν περάσει κεντρική. Σε αυτό όμως δεν ευθυνόμαστε εμείς ως διαχειριστική ομάδα. Κυρίως φταίει το ότι υπάρχουν πολλοί χρήστες που ενώ τους αρέσει και είτε λόγω ότι βαριούνται είτε ότι ξεχνάνε, δεν τη ψηφίζουν. Θα μου πεις αυτό πως το ξέρω. Φαίνεται από τα θετικά σχόλια που έχει η είδηση τα οποία είναι αντιστρόφως ανάλογα με τις ψήφους. Σε αυτή την περίπτωση οι διαχειριστές δεν μπορούνε να περάσουν αυτόματα στην κεντρική είδηση άλλου χρήστη διότι θα δημιουργηθούν άλλα προβλήματα και πιστεύω να με καταλαβαίνεις.

Θέλω να πιστεύω ότι τα μηνύματά μας σε έχουν καλύψει, αν έχεις άλλες απορίες μπορούμε να τις συζητήσουμε.

Δημοσ.

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω άν ίνεται να καταργηθεί το Lobby και να υπάρχει μόνο η μια κατηγορία...

Σε αυτήν την κατηγορία θα μπορούν να ποστάρουν και τα μέλη και θα εμφανίζεται η ειδηση αν περασει από εγκριση από τον admin και τους mod...

Δημοσ.

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω άν ίνεται να καταργηθεί το Lobby και να υπάρχει μόνο η μια κατηγορία...

Σε αυτήν την κατηγορία θα μπορούν να ποστάρουν και τα μέλη και θα εμφανίζεται η ειδηση αν περασει από εγκριση από τον admin και τους mod...

Δημοσ.

Σχόλιο για το 2ο: Χλωμό να γίνει κάτι τέτοιο. Η κεντρική σελίδα είναι από κάποιες απόψεις η «βιτρίνα» του forum. Δε θα ήταν φρόνιμο να γίνει η παιδική χαρά του οποιουδήποτε spammer ή spam bot. (Μου έρχονται συνειρμοί τώρα με εικόνες σκίουρων να μονομαχούν με φωτόσπαθα στην κεντρική και με έχει πιάσει νευρικό :lol: )

Το ανέφερε ως ενδεχόμενο και το απέρριψε νωρίτερα.. Συμφωνώ κι εγώ μ'αυτό που γράφει πάντως. Κι επιπλέον το να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν οι διαχειριστές όλες τις ειδήσεις θα έφερνε πολύ περισσότερη αναστάτωση και θα ενίσχυε το αίσθημα της αδικίας. Μια χαρά λειτουργεί ως έχει..

Δημοσ.

Σχόλιο για το 2ο: Χλωμό να γίνει κάτι τέτοιο. Η κεντρική σελίδα είναι από κάποιες απόψεις η «βιτρίνα» του forum. Δε θα ήταν φρόνιμο να γίνει η παιδική χαρά του οποιουδήποτε spammer ή spam bot. (Μου έρχονται συνειρμοί τώρα με εικόνες σκίουρων να μονομαχούν με φωτόσπαθα στην κεντρική και με έχει πιάσει νευρικό :lol: )

Το ανέφερε ως ενδεχόμενο και το απέρριψε νωρίτερα.. Συμφωνώ κι εγώ μ'αυτό που γράφει πάντως. Κι επιπλέον το να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν οι διαχειριστές όλες τις ειδήσεις θα έφερνε πολύ περισσότερη αναστάτωση και θα ενίσχυε το αίσθημα της αδικίας. Μια χαρά λειτουργεί ως έχει..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...