Προς το περιεχόμενο

Το laptop κλείνει απότομα

griper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

έχω ένα πρόβλημα με το laptop μου, κλείνει απότομα(όχι ομαλό shut down ). Αυτό μπορεί να συμβεί όταν η θερμοκρασία της CPU είναι ~60C-65C αλλά και πιο χαμηλη? Το θέμα είναι όμως ότι δεν το κάνει πάντα. Αν ήταν θέμα θερμοκρασίας λογικά θα έπρεπε να κλεινει κάθε φορά που ανεβάζει.

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να το εμφανίσει ανα μέρες ή και εβδομάδες. Επίσης, παρατήρησα ότι αν κλείσει, στη συνέχεια η μπαταρία προσπαθεί να φορτίσει, δηλαδή σαν να ξεφόρτισε η μπαταρία(ενώ είναι με τροφοδοσία). Οταν ξανανοίξει η μπαταρία φορτίζει και διακόπτεται η φόρτιση ανα δευτερόλεπτα και μέσα σε ένα λεπτό κλείνει το laptop. Αλλά μόλις δοκιμάσω να αφαιρέσω την μπαταρία πάλι μου κλείνει, ακόμη και με το ρεύμα. Κάποιες φορές ούτε καν ανοίγει μετά από απότομο κλεισιμο και μπορεί να χρειαστεί να αλλάξω πρίζα για να ανοίξει. Την επόμενη μέρα δεν έχει πρόβλημα.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω το τροφοδοτικό; Αλλά επειδή μου το κάνει σποραδικά δεν μπορώ να δανειστώ κάποιο τροφοδοτικό. Ελεγα μήπως με δοκιμές μπορέσω να καταλάβω που είναι το πρόβλημα.

Σας ευχαριστώ

Δημοσ.

Board μου φαίνεται. Δοκίμασε χωρίς την μπαταρία όπως είπε ο φίλος να δείς αν συνεχίσει.

Μάρκα μπορούμε να μάθουμε ?

Κλασσικό πρόβλημα θερμοκρασίας είναι ότι όταν σβήσει και πας αμέσως να το ανοιξεις δεν ανοίγει αλλά μετά απο λίγο που θα έχει κρυώσει.

Δημοσ.

Αν κρίνω σωστά μάλλον το βύσμα τροφοδοσίας είναι χαλασμένο. Για κούνα το καλώδιο και δες αν η τροφοδοσία διακόπτεται.

Δημοσ.
Αν κρίνω σωστά μάλλον το βύσμα τροφοδοσίας είναι χαλασμένο. Για κούνα το καλώδιο και δες αν η τροφοδοσία διακόπτεται.

Μπα, το κουνάω αλλά τίποτα. Αρκετές φορές το μετακινώ κιόλας αλλά δεν κλείνει, οπότε το καλώδιο μάλλον δεν έχει πρόβλημα.

Board μου φαίνεται

Τι εννοείς;

Μάρκα μπορούμε να μάθουμε ?

Κλασσικό πρόβλημα θερμοκρασίας είναι ότι όταν σβήσει και πας αμέσως να το ανοιξεις δεν ανοίγει αλλά μετά απο λίγο που θα έχει κρυώσει.

Είναι HP 530. Κάτι μου λέει ότι μπορεί να είναι και θέμα θερμοκρασίας γιατί όντως κάποιες φορές(όχι πάντα) με το που κλείνει δεν μπορώ να το ανοίξω ξανά αμέσως.

Απ'ότι είδα στο BIOS δεν έχει κάποια ρύθμιση για να κλείνει το pc σε όταν υπερβεί κάποια θερμοκρασία. Νόμιζα ότι υπήρχε ρύθμιση

Έχω βγάλει την μπαταρία και θα το κοιτάξω...

Δημοσ.

Τι εννοείς;

Μητρικη ;)

Είναι HP 530. Κάτι μου λέει ότι μπορεί να είναι και θέμα θερμοκρασίας γιατί όντως κάποιες φορές(όχι πάντα) με το που κλείνει δεν μπορώ να το ανοίξω ξανά αμέσως.

Απ'ότι είδα στο BIOS δεν έχει κάποια ρύθμιση για να κλείνει το pc σε όταν υπερβεί κάποια θερμοκρασία. Νόμιζα ότι υπήρχε ρύθμιση

Θερμοκρασια καθαρα αυτο οπως ξαναειπε ο φιλος παραπανω...

Έχω βγάλει την μπαταρία και θα το κοιτάξω...

Περιμενουμε αποτελεσματα :-)

Δημοσ.

Εμένα που που κλείνει απότομα καμία φορά γίνεται λόγω θερμοκρασίας είναι πολύ πιθανό, σου έχει κλείσει ποτέ ενώ είναι αρκετά κρύο; έτσι θα αποκλείσουμε αυτή την εκδοχή.

Δημοσ.
Εμένα που που κλείνει απότομα καμία φορά γίνεται λόγω θερμοκρασίας είναι πολύ πιθανό, σου έχει κλείσει ποτέ ενώ είναι αρκετά κρύο; έτσι θα αποκλείσουμε αυτή την εκδοχή.

Δεν είχα προσέξει αν είχε συμβεί ποτέ όταν ήταν κρύο. Τώρα έχω βάλει cooler, έχω βγάλει την μπαταρία και το παρακολουθώ. Ελπίζω να μην ξανακλείσει..Θα ενημερώσω όταν έχω νεότερα.. Ευχαριστώ για τη βοήθεια :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...