NewProject Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 δυστυχώς υπάρχουν κάποιο άνθρωποι που τους αρέσει να ενισχύουν εταιρίες οι οποίες πατεντάρουν και θεωρούν ιδιοκτησία τους την γνώση,η οποία πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό σε όλες τις μορφές της. αυτος μαλλον ειμαι εγω -------------------------------------- κατα τη γνωμη μου το software μιας και ειναι το αποτελεσμα του προγραμματισμου δεν αποτελει γνωση αλλα εφαρμογη της γνωσης .
iliaskr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 αυτος μαλλον ειμαι εγω Γενικά το είπα. Άλλωστε οι περισσότεροι από αυτούς που τις επιλέγουν είναι θύματα της ημιμάθειας που καλλιεργούν αυτές οι εταιρίες. κατα τη γνωμη μου το software μιας και ειναι το αποτελεσμα του προγραμματισμου δεν αποτελει γνωση αλλα εφαρμογη της γνωσης . Με την ίδια λογική τα περιεχόμενα ενός βιβλίου δεν είναι γνώση αλλά η γραφή είναι.
gtroza Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των ινδών που είναι σε πνευματικό και οικονομικό επίπεδο 4 κλάσεις κάτω από τους δικούς μας γύφτους, θα αποκτήσει μια θέση στον ήλιο με αυτό το πράμα;Μήπως είμαστε υπερβολικά επηρεασμένοι από τα καλά της πληροφορικής, και νομίζουμε πως είναι το νερό του Καματερού; "σοβαρέψου" πίνεις νερό καματερού ; Ινδός γύφτος .
NewProject Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Γενικά το είπα. Άλλωστε οι περισσότεροι από αυτούς που τις επιλέγουν είναι θύματα της ημιμάθειας που καλλιεργούν αυτές οι εταιρίες. Με την ίδια λογική τα περιεχόμενα ενός βιβλίου δεν είναι γνώση αλλά η γραφή είναι. 1.μη συγκρινεις ανομοια πραγματα . 2. απλα ηθελα να δω αν θα επιτεθεις στο linux με το ιδιο παθος με το οποιο επιτιθεσαι στα closed-source γιατι εδω το linux ηρθε στη θεση των windows αλλα τελικα δεν το εκανες , πραγμα που δειχνει οτι αυτη η "ελευθερια" που προσφερει το open/free software δεν ισχυει οταν αυτο γινεται default επιλογη
iliaskr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 1.μη συγκρινεις ανομοια πραγματα . 2. απλα ηθελα να δω αν θα επιτεθεις στο linux με το ιδιο παθος με το οποιο επιτιθεσαι στα closed-source γιατι εδω το linux ηρθε στη θεση των windows αλλα τελικα δεν το εκανες , πραγμα που δειχνει οτι αυτη η "ελευθερια" που προσφερει το open/free software δεν ισχυει οταν αυτο γινεται default επιλογη Ή δεν θες να καταλάβεις ή δεν ξέρεις να διαβάζεις. Σε προηγούμενο post μου είπα ότι αφού το GNU/Linux είναι η μόνη επιλογή λόγω προδιαγραφών και απαιτήσεων κόστους,δεν γίνεται να υπάρχει αναφορά εναλλακτικών γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν εναλλακτικές . 1.μη συγκρινεις ανομοια πραγματα . Τα ίδια είναι.Φαντάσου να μην θεωρούμε λογοτεχνία ένα ποίημα αλλά να θεωρούμε λογοτεχνία την πένα του ποιητή.
NewProject Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 δεν υπάρχουν εναλλακτικές . (α) Τα ίδια είναι.Φαντάσου να μην θεωρούμε λογοτεχνία ένα ποίημα αλλά να θεωρούμε λογοτεχνία την πένα του ποιητή. (β) (α) μμμ μαλιστα ... δεν υπαρχουν . οκ τελος παντων το αφηνω αυτο να παμε στο πιο σοβαρο ... (β) οκ. εγω θελω να γινω σχεδιαστης αυτοκινητων για παραδειγμα . για να ξερεις να φτιαχνεις αυτοκινητα , πρεπει να εχεις διαβασει τη σχετικη βιβλιογραφια ( γνωση ) . βεβαια μπορεις να αγορασεις ενα ετοιμο ( αποτελεσμα ) και να το διαλυσεις για να μαθεις με περισσοτερες λεπτομερειες πως δουλευει ... ας παμε στο πρακτικο κομματι . εσυ μου λες οτι για να ειναι ασφαλες , να βελτιωνεται κλπ. θα πρεπει να ειναι "open-blueprint" ας το πουμε ετσι και να ειναι free για να μπορουν ολοι να μαθουν πως λειτουργει και στη συνεχεια ο καθενας να το βελτιωνει απο λιγο ... Αυτο στην πραγματικοτητα ομως δεν υπαρχει και ειναι απολυτα λογικο .
gtroza Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 οι υπολογιστές και το λειτουργικό τους είναι ίδιας "αξίας" με την γραφή και ανάγνωση όχι με το αυτοκίνητο .
iliaskr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 (β) οκ. εγω θελω να γινω σχεδιαστης αυτοκινητων για παραδειγμα . για να ξερεις να φτιαχνεις αυτοκινητα , πρεπει να εχεις διαβασει τη σχετικη βιβλιογραφια ( γνωση ) . βεβαια μπορεις να αγορασεις ενα ετοιμο ( αποτελεσμα ) και να το διαλυσεις για να μαθεις με περισσοτερες λεπτομερειες πως δουλευει ... ας παμε στο πρακτικο κομματι . εσυ μου λες οτι για να ειναι ασφαλες , να βελτιωνεται κλπ. θα πρεπει να ειναι "open-blueprint" ας το πουμε ετσι και να ειναι free για να μπορουν ολοι να μαθουν πως λειτουργει και στη συνεχεια ο καθενας να το βελτιωνει απο λιγο ... Αυτο στην πραγματικοτητα ομως δεν υπαρχει και ειναι απολυτα λογικο . Το επιχείρημά σου είναι παράλογο.Τα αυτοκίνητα(και γενικότερα το hardware) και το λογισμικό έχουν τεράστιες διαφορές στην ανάπτυξη τους. Μπορεί το υλικό να είναι ελεύθερο;Ας το δούμε: Για να είναι ένα λογισμικό ελεύθερο πρέπει να πληρεί τους παρακάτω όρους: * Την ελευθερία να εκτελείτε το πρόγραμμα για οποιονδήποτε σκοπό (ελευθερία 0). * Την ελευθερία να μελετάτε τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος και να το προσαρμόζετε στις ανάγκες σας (ελευθερία 1). Η πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα είναι προϋπόθεση για να ισχύει κάτι τέτοιο. * Την ελευθερία να αναδιανέμετε αντίγραφα του προγράμματος ώστε να βοηθάτε το συνάνθρωπο σας. (ελευθερία 2). * Την ελευθερία να βελτιώνετε το πρόγραμμα και να δημοσιεύετε τις βελτιώσεις που έχετε κάνει στο ευρύ κοινό, ώστε να επωφεληθεί ολόκληρη η κοινότητα (ελευθερία 3). Η πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα είναι προϋπόθεση για να ισχύει κάτι τέτοιο. Στο υλικό (ας πάρουμε ένα αυτοκίνητο) έχεις την ελευθερία 0.Μπορείς να πας με το αυτοκίνητο σου όπου θες.Πάμε στην ελευθερία 1.Έχεις πρόσβαση στην μηχανή,αλλά αν την τροποποιήσεις πιθανών να μην δουλεύει γιατί κατασκευάστηκε με κάποιες προδιαγραφές. Πάμε στην ελευθερία 2.Δυστυχώς δεν μπορείς να αντιγράψεις ένα αυτοκίνητο χωρίς κόστος. Πάμε στην 4.Δυστυχώς αφού δεν μπορείς να τροποποιήσεις το αυτοκίνητο δεν μπορείς να δημοσιεύσεις τις αλλαγές. Για αυτούς και άλλους λόγους δεν μπορείς να συγκρίνεις την ανάπτυξη λογισμικού με την κατασκευή αυτοκινήτων.
NewProject Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 (επεξεργασμένο) μα δεν το ειπα για να μου αναλυσεις τα πλεονεκτηματα του ελευθερου λογισμικου γιατι πανω-κατω τα ξερω και γιαυτο το γουσταρω πολυ . Το προβλημα μου ηταν ( και ακομα ειναι ) οτι εαν τα windows για παραδειγμα ειναι προεγκατεστημενα σε καποιο PC , οι linux-users το κανουν θεμα αλλα οταν στη θεση των windows ερθει το linux κανενας απο αυτους δεν μιλαει ... that was my point . το παραδειγμα μου ηταν τοσο ευστοχο οσο και το δικο σου με τα βιβλια . φιλικα παντα ... Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2010 από NewProject
izapp Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Αντε και στα 1 ευρω shop. Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
tritonas00 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Θα έχει 2GB RAM.Ubuntu Netbook Edition θα μπορεί να τρέξει άνετα. Βέβαια δεν νομίζω να κοστίζει μόνο 35$ στην Ελλάδα,αλλά πάλι θα είναι φτηνό. Βρε ναι ...και cpu?Eπισης τι ραμ ειναι?rdram,sdram,ddr,ddr2,ddr3(lol) τι? Γιατι αν ειναι τιποτα sdram στα 333 και κανας επεξεργαστης στα 500mhz θα δεις τι ωραια που θα τρεξει το ubuntu!:lol: αλλα αυτο λεω,κατσε να δουμε πρωτα αναλυτικα το hardware..μην βιαζεσαι..ακομα δεν βγηκε του βαλες και ubuntu.
21century Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Να δουμε αν τελικα θα εχουμε μεγαλη παραγωγη που μπορει να καλυψει και την Ευρπωη, εξαλλου υπαρχουν εργοστασια που μπορουν να υλοποιησουν το εγχειρημα....
iliaskr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 μα δεν το ειπα για να μου αναλυσεις τα πλεονεκτηματα του ελευθερου λογισμικου γιατι πανω-κατω τα ξερω και γιαυτο το γουσταρω πολυ . Το προβλημα μου ηταν ( και ακομα ειναι ) οτι εαν τα windows για παραδειγμα ειναι προεγκατεστημενα σε καποιο PC , οι linux-users το κανουν θεμα αλλα οταν στη θεση των windows ερθει το linux κανενας απο αυτους δεν μιλαει ... that was my point . το παραδειγμα μου ηταν τοσο ευστοχο οσο και το δικο σου με τα βιβλια . φιλικα παντα ... Όχι δεν είπες αυτό,αλλά τέλος πάντων. Μα είπαμε ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές.Και στο κάτω κάτω τα Windows τα πληρώνεις πάντα ενώ το GNU/Linux ή άλλα ελεύθερα λειτουργικά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δωρεάν.
linuxovios Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Φαντάσου τι θα έβαζαν μέσα αν έφτιαχναν το laptop των 100 ευρώ... Γνωρίζουμε τι cpu φοράει ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα