iliaskr Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Εδω καλα καλα σχολεια δεν εχουν και καθονται και κανουν πραγματα που και να βγει σε μαζικη παραγωγη (που αν βγει θα δειτε που θα παει η τιμη) το 90% των μαθητων θα το εχουν για δισκο φαγητου. Σε τέτοιες χώρες πάει και ο Negreponte και δίνει το OLPC και βλέπουμε ότι έχει πετύχει πολλά.Ο υπολογιστής και το διαδίκτυο είναι (και) μέσο εκπαίδευσης και πρέπει να αποτελεί μέρος της διδασκαλίας.Αν ακολουθήσουμε αυτό που λες,πόσα βιβλία μπορούν να αγοράσουν με 200€;Και πόσα αντίτυπα θα βγάλουν για να έχουν σε αυτά πρόσβασή όλοι;Άν όμως δώσουν Laptops ή Tablets και αποθηκεύσουν χιλιάδες βιβλία μέσα τότε όλοι θα έχουν πρόσβαση στην γνώση.
Nik.K Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Ναι δεν βλεπεις ποση γνωση εχουν λαβει ? Οι περισσοτεροι δεν ξερουν να διαβαζουν. Στην τελικη τι να τα κανεις αυτα αν αρχιζουν και χαλανε το ενα μετα το αλλο ? Η καθε χωρα προσπαθει να κανει κατι πρωτοποριακο και η Ινδια διαλεξε αυτο. Απο εκει και περα αν δεν το δω να υλοποιειται με εναρξη μαζικης παραγωγης και στην τιμη που λενε εγω κραταω τις επιφυλαξεις μου.
iliaskr Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Ναι δεν βλεπεις ποση γνωση εχουν λαβει ? Οι περισσοτεροι δεν ξερουν να διαβαζουν. Στην τελικη τι να τα κανεις αυτα αν αρχιζουν και χαλανε το ενα μετα το αλλο ? Η καθε χωρα προσπαθει να κανει κατι πρωτοποριακο και η Ινδια διαλεξε αυτο. Απο εκει και περα αν δεν το δω να υλοποιειται με εναρξη μαζικης παραγωγης και στην τιμη που λενε εγω κραταω τις επιφυλαξεις μου. [ame] [/ame] Μα γιατί να αρχίζουν να χαλάνε;Είναι φτιαγμένα για να είναι ανθεκτικά.Δεν είναι ηλίθιοι αυτοί που τα κατασκευάζουν για να μην το δουν αυτό.Δηλαδή τι ήθελες να κάνει η Ινδία;Γιατί και εμείς οι ''πολιτισμένοι'' τι κάνουμε;(Υπογράφουμε συμφωνίες με την Microsoft )
Nik.K Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Μην συγκρινεις το OLPC με αυτο. ΑΝ βγει στα 35$ θα δεις γελιο που θα πεσει με τα προβληματα που θα εμφανισει.
kfoynt Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Ναι δεν βλεπεις ποση γνωση εχουν λαβει ? Οι περισσοτεροι δεν ξερουν να διαβαζουν. Στην τελικη τι να τα κανεις αυτα αν αρχιζουν και χαλανε το ενα μετα το αλλο ? Η καθε χωρα προσπαθει να κανει κατι πρωτοποριακο και η Ινδια διαλεξε αυτο. Απο εκει και περα αν δεν το δω να υλοποιειται με εναρξη μαζικης παραγωγης και στην τιμη που λενε εγω κραταω τις επιφυλαξεις μου. Καμία σχέση με την πραγματικότητα, η ινδία έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ βιομηχανια, έχουν στειλει απανδρωμένο στολο εκτός πλανήτη, έχουν άριστα πανεπιστήμια, 40% της Nasa ειναι ινδοι απο συγκεκριμένο ινδικο πανεπιστήμιο και ποοοολλα άλλα... + Τα βιβλία στην ινδία δεν κάνουν 200 ευρώ, ειναι κατα πολυ πολυ φθηνότερα. Αυτό για την φτώχεια φυσικά και ισχύει (αν και με τα δικά μας κριτήρια), δεν σημαινει οτι η χώρα δεν ειναι απίστευτα ενεργή.
iliaskr Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Μην συγκρινεις το OLPC με αυτο. ΑΝ βγει στα 35$ θα δεις γελιο που θα πεσει με τα προβληματα που θα εμφανισει. Στα 35$ ίσως όχι,αλλά μάλλον θα έχει πολύ χαμηλότερη τιμή από το OLPC (200$).Αυτό σημαίνει πρόσβαση στην γνώση από ακόμα περισσότερους. (btw,το OLPC τρέχει Fedora )
Nik.K Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Καμία σχέση με την πραγματικότητα, η ινδία έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ βιομηχανια, έχουν στειλει απανδρωμένο στολο εκτός πλανήτη, έχουν άριστα πανεπιστήμια, 40% της Nasa ειναι ινδοι απο συγκεκριμένο ινδικο πανεπιστήμιο και ποοοολλα άλλα... + Τα βιβλία στην ινδία δεν κάνουν 200 ευρώ, ειναι κατα πολυ πολυ φθηνότερα. Οι ινδοι εστειλαν Επανδρωμενο Στολο εκτος πλανητη ? Steven (Spielberg) is that you ?
Aitherovamwn Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Έλεος, αν είναι δυνατόν. Ρε συ δεν είπαμε να πας εσύ να το πάρεις που μπορει να έχεις και macbook pro στο σπίτι σου. Αυτός ο η\υ είναι κυρίως για εκείνους που δεν μπορούν να δώσουν χρήματα για κάτι καλύτερο. Εγώ το βλέπω ως ένα καλό βήμα για να μειωθουν αυτες οι τραγικές ανισότητες (και η Ινδία τις ξέρει καλά..).Καλύτερα ένα απλό pc παρά καθόλου...
Nik.K Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Συμφωνω μαζι σου, το ζητημα ειναι κατα ποσο ολο αυτο το εγχειρημα εγινε οντως για αυτους που δεν τα εχουν η εγινε απλα για τα ματια του κοσμου. Γιαυτο λεω περιμενω να δω πρωτα και να κρινω μετα.
kfoynt Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Οι ινδοι εστειλαν Επανδρωμενο Στολο εκτος πλανητη ? Steven (Spielberg) is that you ? οχι δεν ειμαι ο Spielberg
Nik.K Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Ε τοτε μηπως εχεις καποιου ειδους αποδειξη για αυτο τον Επανδρωμενο Στολο ? ( INDEPENDENCE DAY 2 ? )
kfoynt Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Ε τοτε μηπως εχεις καποιου ειδους αποδειξη για αυτο τον Επανδρωμενο Στολο ? ( INDEPENDENCE DAY 2 ? ) http://www.thaindian.com/newsportal/sci-tech/lunar-landing-has-indians-over-the-moon_100119361.html + υπάρχει και σημαια τους αν δεν κάνω λάθος στο google earth
iliaskr Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Συμφωνω μαζι σου, το ζητημα ειναι κατα ποσο ολο αυτο το εγχειρημα εγινε οντως για αυτους που δεν τα εχουν η εγινε απλα για τα ματια του κοσμου. Γιαυτο λεω περιμενω να δω πρωτα και να κρινω μετα. Θα πας στην Ινδία;
Nik.K Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Επανδρωμενος Στολος = Lunar Landing ? Οκ........ Ηλια λες να μην μαθουμε τι θα γινει ακομα και στο Ελλαντα ?
kfoynt Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Επανδρωμενος Στολος = Lunar Landing ? Οκ........ Ηλια λες να μην μαθουμε τι θα γινει ακομα και στο Ελλαντα ? που ειναι το ειρωνικο με το lunar landing?? δεν ξέρω πολλες χωρες που να το εχουν κανει ΥΓ μη επανδρωμενο, λάθος ελληνικα, αν αυτό σε μπέρδεψε, συγνώμη και για το offtopic.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα