mvaggel Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Στις 8/3/2014 στις 9:24 ΠΜ, rfc είπε Το παραλληλο λεγεται UART και οχι jtag και ειναι πολυ πιο χρονοβορο. Κάτι δε λες καλά. UART, JTAG Στις 8/3/2014 στις 9:24 ΠΜ, rfc είπε Με σειριακο να το κανεις. Μάλιστα, Στρατηγέ!
rfc Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 ναι αναποδα τα λεω οντως. Επειδη παει καιρος, αν βρω ο καλωδιο που ειχα φτιαξει και εγω, θα σας πω, νομιζω παντως οτι τοχα κανει σειριακα.
mvaggel Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Μια φιλοσοφική προσέγγιση: Το jtag είναι ένα "πρωτόκολλο" επικοινωνίας που σημαίνει ότι απαιτεί συγκεκριμένες τάσεις να "αναβοσβήνουν" στους ακροδέκτες με συγκεκριμένο ρυθμό. Το ποιός αναβοσβήνει αυτές τις τάσεις είναι αδιάφορο, μπορεί να είναι μια σειριακή ή μια παράλληλη υπολογιστή, μια ιδιοκατασκευή ή ο ίδιος ο χρήστης να πατάει διακοπτάκια manually (-Flash Gordon, εσύ? -Όχι, ο Λούκυ Λουκ είμαι!). Τα πιο ρεαλιστικά είναι φυσικά τα δυο πρώτα. Ποιο από τα δυο θα εφαρμόσουμε εξαρτάται από το τι υποστηρίζει η εφαρμογή που έχουμε διαθέσιμη. Εν κατακλείδει, α) το αν θα φτιάξει σειριακό ή παράλληλο jtag εξαρτάται από το τι υποστηρίζει η εφαργογή που χρησιμοποιεί και τί έχει ο υπολογιστής του φυσικά β) δε νομίζω πως χρειάζεται να ασχοληθείς με τη σειριακή του router. Μέσω του jtag του θα μιλήσεις, άσχετα αν το οδηγείς με τη σειριακή ή τη παράλληλη του υπολογιστή γ) απ' ότι είδα το jtag έχει κυρίως διαγνωστικό ρόλο. Ενδχομένως σε κάποιο mode να γράφει κι όλας αλλά μπορώ μόνο να το εικασω. Κάπου πέτυχα και κάποια έκδοση jtag με 2 extra ακροδέκτες επιπλέον των 5 βασικών, Δεν ξέρω αν σχετίζονται. Φιλικά προς όλες τις κατευθύνσεις Αν τελικά πετύχει κάποια υλοποίηση, ενημέρωσε, καθοτι έχω και γω ένα wag200 που ευτυχώς δουλεύει αλλά ποτέ δε ξέρεις ;-) 1
poulinos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Στις 8/3/2014 στις 11:55 ΠΜ, mvaggel είπε Μια φιλοσοφική προσέγγιση: Το jtag είναι ένα "πρωτόκολλο" επικοινωνίας που σημαίνει ότι απαιτεί συγκεκριμένες τάσεις να "αναβοσβήνουν" στους ακροδέκτες με συγκεκριμένο ρυθμό. Το ποιός αναβοσβήνει αυτές τις τάσεις είναι αδιάφορο, μπορεί να είναι μια σειριακή ή μια παράλληλη υπολογιστή, μια ιδιοκατασκευή ή ο ίδιος ο χρήστης να πατάει διακοπτάκια manually (-Flash Gordon, εσύ? -Όχι, ο Λούκυ Λουκ είμαι!). Τα πιο ρεαλιστικά είναι φυσικά τα δυο πρώτα. Ποιο από τα δυο θα εφαρμόσουμε εξαρτάται από το τι υποστηρίζει η εφαρμογή που έχουμε διαθέσιμη. Εν κατακλείδει, α) το αν θα φτιάξει σειριακό ή παράλληλο jtag εξαρτάται από το τι υποστηρίζει η εφαργογή που χρησιμοποιεί και τί έχει ο υπολογιστής του φυσικά β) δε νομίζω πως χρειάζεται να ασχοληθείς με τη σειριακή του router. Μέσω του jtag του θα μιλήσεις, άσχετα αν το οδηγείς με τη σειριακή ή τη παράλληλη του υπολογιστή γ) απ' ότι είδα το jtag έχει κυρίως διαγνωστικό ρόλο. Ενδχομένως σε κάποιο mode να γράφει κι όλας αλλά μπορώ μόνο να το εικασω. Κάπου πέτυχα και κάποια έκδοση jtag με 2 extra ακροδέκτες επιπλέον των 5 βασικών, Δεν ξέρω αν σχετίζονται. Φιλικά προς όλες τις κατευθύνσεις Αν τελικά πετύχει κάποια υλοποίηση, ενημέρωσε, καθοτι έχω και γω ένα wag200 που ευτυχώς δουλεύει αλλά ποτέ δε ξέρεις ;-) τι μαθαινει κανεις.απλα νομιζα οτι απο το Jtag εστελνες μονο με την παραλληλη ενω στο serial μονο απο σειριακη.οτι για αυτο ειχε και τα 2. ναι λογικα μπορεις να γραψεις γιατι σε αρκετες συσκευες ανεβαζεις πραγματα με σειριακη τουλαχιστον.αλλα και με jtag υποτιθεται οτι το κανεις Unbrick Οποτε και αυτο γραφει η τουλαχιστον βαζει το ρουτερ σε τετοιο Mode για να ανεβει το firmware.αν και εχω δει wag200 να του αλλαζεις firmware για οταν το εχει χασει απο ethernet.ηταν με tftp το προγραμμα. Οσο για το Linksys σου να χανει μονο του firmware δεν το εχω δει .εχανε πολυ ευκολα το Firmware αν του εκοβες το Update η αν προσπαθουσες να το κανεις wireless.ειδικα το δευτερο για τα Wag200.στα wag354 ειχα κανει και wireless.το firmware update του δεν ηταν οτι καλυτερο.
.::NikoS::. Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Στις 7/3/2014 στις 10:58 ΜΜ, poulinos είπε .τωρα αν πραγματι ειναι παραλληλη τοτε κοιτα για κανα παλιο Pc .εκτος αν επαιξε με την σειριακη.λογικα και για το σειριακο καπου θα υπαρχει το Pinout.δες και αυτο που σου εστειλα. αν το κλεισανε για αυτο απλα ελεος.ας παραπονιεται ο κοσμος.γραφεις οτι εγω δεν φερνω ευθυνη και τερμα.το ιδιο ειναι και με τα κινητα.περνας custom rom με δικια σου ευθυνη.αν δεν δουλεψει η δεν το κανεις σωστα δεν σου φταιει ο αλλος.μην το κανεις στο τελος καπου εγραφε οτι ειναι παραλληλο οσο παραξενο και αν φαινεται.και με search και εγω για παραλληλο εβλεπα.και εγραφαν οτι για σειριακη θες αυτο που ειναι κοντα στην Jtag υποδοχη. Βρήκα PC με παράλληλη! Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα όμως με το ρούτερ Θέλω να δοκιμάσω με την σειριακή που έχει δίπλα στο jtag αλλά νομίζω πως θα είναι χαμένος χρόνος. Το πρώτο λινκ απο ενα φορουμ που μου εδωδες λεει για σειριακη μεσω του βυσματος WAN και οχι με τα πινς που εχει πανω στη πλακετα.... Έχω βρει μια εφαρμογή η οποία λέει: This program reads/writes flash memory on the WRT54G/GS and compatible routers via EJTAG using either DMA Access routines or PrAcc routines (slower/more compatible). Ωραία δηλαδή; Δεν βλέπω να αναφέρει αν ειναι για παράλληλη ή για σειριακή! Όσο πιο πολύ ασχολούμε τόσο πιο πολύ βουνό τα βρίσκω... Το κόβω να τα παρατάω στην τελική αλλα σκεφτομαι και τον κοπο οσων προσπαθησαν να βοηθήσουν
mvaggel Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Βασικά όσοι βοηθάνε ταυτόχρονα μαθαίνουν, αλλά δε σου το λέμε για να μην τα παρατήσεις :-P
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Στις 8/3/2014 στις 6:16 ΜΜ, .::NikoS::. είπε Βρήκα PC με παράλληλη! Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα όμως με το ρούτερ Θέλω να δοκιμάσω με την σειριακή που έχει δίπλα στο jtag αλλά νομίζω πως θα είναι χαμένος χρόνος. Το πρώτο λινκ απο ενα φορουμ που μου εδωδες λεει για σειριακη μεσω του βυσματος WAN και οχι με τα πινς που εχει πανω στη πλακετα.... Έχω βρει μια εφαρμογή η οποία λέει: This program reads/writes flash memory on the WRT54G/GS and compatible routers via EJTAG using either DMA Access routines or PrAcc routines (slower/more compatible). Ωραία δηλαδή; Δεν βλέπω να αναφέρει αν ειναι για παράλληλη ή για σειριακή! Όσο πιο πολύ ασχολούμε τόσο πιο πολύ βουνό τα βρίσκω... Το κόβω να τα παρατάω στην τελική αλλα σκεφτομαι και τον κοπο οσων προσπαθησαν να βοηθήσουν εγω καταλαβα οτι ειναι κοντα στην wan και οχι η wan.αν δηλαδη εννοες αυτο http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=62998 απλα λεει οτι ειναι κατω απο την wan και οχι η ιδια η wan/βεβαια αλλο το wrt που ειναι router και αλλο το wag200 που ειναι adsl router και δεν εχει wan αλλα rj11/rj45 για τηλεφωνικο καλωδιο. για το wag200 πχ το λεει και εδω οτι ειναι διαφορετικα πραγματα http://wiki.openwrt.org/doku.php?id=oldwiki:openwrtdocs:hardware:linksys:wag200 εχει και το Pinout κιολας.σε ενα αλλο Link που σου εδωσα λεει και το Pinout του jtag. Στις 8/3/2014 στις 6:31 ΜΜ, mvaggel είπε Βασικά όσοι βοηθάνε ταυτόχρονα μαθαίνουν, αλλά δε σου το λέμε για να μην τα παρατήσεις :-P +1
.::NikoS::. Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 πφφφφ Η σειριακή στο wag200 ειναι πάνω από το jtag, τώρα όλα τα άλλα για το wrt μπορεί να ισχύουν δε ξέρω. δοκίμασα αυτό http://www.dd-wrt.com/phpBB2/files/basis_for_making_jtag_cable_770.jpg και ένα άλλο που βρήκα μέσα στο rar με το προγραμμα απο το openwag (η μονη διαφορα με το παραπανω ηταν πως το 6 του jtag πηγαινε στο 20 και 25 του παραλληλου) Τιποτα δε φαινεται να δουλευει. Δε βλεπει το ρουτερ. Βεβαια δεν βρηκα το παραλληλο καλωδιο κι ετσι εχω χωσει τα καλωδια μεσα στη θυρα επαφη κανουν οπως τα βλεπω, αλλά θα παρω ενα καλωδιο αυριο να κοψω/ραψω να ξαναδοκιμασω. Κάπου διάβασα πως είναι προτιμότερο να ενώσεις παράλληλα 2 αντιστάσεις των 220Ω (άρα συνολικά 110Ω) και όχι μία των 100. Θα δοκιμάσω και αυτό.
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 επισης στην σειριακη (για την παραλληλη πρεπει να ισχυει και εκει λογικα)πρεπει να προσεξεις την ταχυτητα της θυρας.πχ στα σειριακα μπορει να σου λεει οτι πχ παιζει μονο με 9600 η να ειναι στα 115200
.::NikoS::. Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μα δε βλέπω κάτι τέτοιο στην παράλληλη! Ούτε μου λέει σε κάνα tutorial να πειράξω κάτι τέτοιο.
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 στις σειριακες το οριζεις για αυτο λεω.στην παραλλληλη σιγουρα μεσα απο το bios οριζεις καποια πραγματα.ecp+epp κατι τετοια.εδω εχει και το Pinout http://en.wikipedia.org/wiki/Parallel_port
.::NikoS::. Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Α δεν ηξερα οτι εχει ρυθμίσεις στο Bios. Μπήκα δοκίμασα διάφορες ρυθμίσεις αλλά τίποτα. Κάτι νούμερα είχε τα δοκίμασα όλα, μετά είχε STP, ECP, EPP και ECP+EPP. Δοκίμασα κι αυτά αλλά μπα. Λογικά στα Standard θα έπαιζε αλλιώς δε θα το λέγανε στις οδηγίες; Edit τελικα λεει καπου οτι αν δε δουλεψει με default να βαλω ecp και standard io 0x378 κατι τετοιο. Τελος για σημερα αυριο παλι δοκιμες που θα κανω και πιο σωστη δουλεια.
poulinos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Στις 9/3/2014 στις 10:31 ΜΜ, .::NikoS::. είπε Α δεν ηξερα οτι εχει ρυθμίσεις στο Bios. Μπήκα δοκίμασα διάφορες ρυθμίσεις αλλά τίποτα. Κάτι νούμερα είχε τα δοκίμασα όλα, μετά είχε STP, ECP, EPP και ECP+EPP. Δοκίμασα κι αυτά αλλά μπα. Λογικά στα Standard θα έπαιζε αλλιώς δε θα το λέγανε στις οδηγίες; Edit τελικα λεει καπου οτι αν δε δουλεψει με default να βαλω ecp και standard io 0x378 κατι τετοιο. Τελος για σημερα αυριο παλι δοκιμες που θα κανω και πιο σωστη δουλεια. μπορει οι οδηγιες να μην ειναι αναλυτικες για αυτο στο ειπα.εγω παλια την παραλληλη την ρυθμιζα παντα ecp+epp.απλα ειπα να το δοκιμασεις και ετσι μηπως πετυχει.κανε τις δοκιμες σου παλι αυριο.στην ιδια καρτελλα νομιζω ειναι και ποιο irq θα χρησιμοποιει οπως και το 0χ378 κτλ.
.::NikoS::. Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) εεεε δε μπορουσα να ησυχασω αν δε τα δοκίμαζα όλα πριν τα παρατήσω! Το είδε το ρούτερ! Αύριο έχουμε γλέντια! update. 1η & 2η φωτο: τελικό αποτέλεσμα αφού πήρα βυσματάκι της προκοπής. 3η φωτό: πρώτη μπακαλίστικη απόπειρα. Καλώδια χύμα μέσα στη παράλληλη κι άγιος ο θεός. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2014 από .::NikoS::.
mvaggel Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Για δοκιμαστική, έκανες πολύ καθαρή δουλειά. Εύγε! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα