poulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Ναι τα pins της σειριακής στο ρούτερ τα βλέπω, είναι πάνω από το jtag. Αλλά νομίζω πως θέλει tftp για να μεταφέρεις με την σειριακή του ρουτερ και δε ξέρω αν θα δουλέψει στην κατάσταση που είναι το ρούτερ. Δεν το έχω brickarei αλλά του πέρασα άλλο bootloader και εντελώς custom λογισμικό και λέγανε πως ο μόνος τροπος να γυρίσεις πίσω είναι με jtag και με το wholeimage του firmware για να περάσει και ο παλιός bootloader. Πιθανόν να μη γίνεται με σειριακή γιατί δεν έχει το δικό του bootloader που να το υποστηρίζει. (δε ξέρω και σίγουρα κιόλας) Είμαι στη διαδικασία κατασκευής του καλωδίου και θα βρω PC με παράλληλη. Δεν με νοιάζει και πολύ απλά περισσότερο για εκπαιδευτικούς λόγους το κάνω. α.καλα ναι και να χασεις το wag200 δεν εγινε κατι.εχουν βγει πλεον πολυ καλυτερα ρουτερ απο αυτο αλλα και το ιδιο να θες θα δεις οτι ειναι φτηνο πλεον σε ebay κτλ..αλλα ναι αξιζει η δοκιμη για να δεις πως γινεται.αν εχει χαθει τελειως ο bootloader και οχι να εχει αλλον τοτε με βαση αλλα ρουτερ κτλ ναι με σειριακη δεν θα παιξει τοτε.συνηθως σειριακη και κονσολα κτλ χρησιμοποιεις οταν χασεις το firmware οχι οταν χασεις τα παντα.το ιδιο και τον tftp πχ βλεπε thomson,speedtouch,technicolor.το βαζεις σε Tftp και περνας το firmware.τωρα εσενα που εχει βεβαια αλλο bootloader...??. δeν ξερω εφοσον εχεις αλλον boot loader μεσα αν με serial μπορεις να περασεις και το firmware αλλα και τον official bootloader εφοσον θεωρητικα θα μπορει να μπει σε tftp.jtag καλωδια θα βρεις μαζι με τα προγραμματα και σε ebay
.::NikoS::. Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Ο λόγος που δε με νοιάζει και πολύ είναι γιατί είχε αρχίσει να παρουσιάζει προβλήματα (είχε φάει και κάνα κεραυνό ) οπότε πειραματίζομαι. Γιατι αν λειτουργούσε μια χαρά δε θα το πείραζα, με είχε βολέψει πολύ. Εβαλα λογισμικό απο το RouterTech και χωρίς να γνωρίζω πολλά για αυτο το θεμα, κατάλαβα πως είχε ADAM2 bootloader και εγώ του έβαλα PSPBoot. Ψάχνοντας ομως εδώ που λέει TFTP flashing βλέπω πως και ο PSPBoot υποστηρίζει και φλασαρισμα απο serial port. Αλλά δε ξέρω τι χρειάζομαι απο software... Πιο εύκολο μου φαίνεται με παράλληλη αλλά θα πάρει καμιά 12αριά ώρες όπως φαντάζομαι. Εντάξει το πλήρες image το βρήκα από το OpenWag200 project οπότε είμαι σε καλό δρόμο νομίζω. Το αν θα κολλήσω κάπου και θα τα παρατήσω δε ξέρω αλλά θα δείξει.
poulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Ο λόγος που δε με νοιάζει και πολύ είναι γιατί είχε αρχίσει να παρουσιάζει προβλήματα (είχε φάει και κάνα κεραυνό ) οπότε πειραματίζομαι. Γιατι αν λειτουργούσε μια χαρά δε θα το πείραζα, με είχε βολέψει πολύ. Εβαλα λογισμικό απο το RouterTech και χωρίς να γνωρίζω πολλά για αυτο το θεμα, κατάλαβα πως είχε ADAM2 bootloader και εγώ του έβαλα PSPBoot. Ψάχνοντας ομως εδώ που λέει TFTP flashing βλέπω πως και ο PSPBoot υποστηρίζει και φλασαρισμα απο serial port. Αλλά δε ξέρω τι χρειάζομαι απο software... Πιο εύκολο μου φαίνεται με παράλληλη αλλά θα πάρει καμιά 12αριά ώρες όπως φαντάζομαι. Εντάξει το πλήρες image το βρήκα από το OpenWag200 project οπότε είμαι σε καλό δρόμο νομίζω. Το αν θα κολλήσω κάπου και θα τα παρατήσω δε ξέρω αλλά θα δείξει. για tftp το μονο που θες περα απο το καλωδιο ειναι ενα προγραμμα Tftp.εγω χρησιμοποιω το solarwinds tftp server το οποιο ειναι δωρεαν.το χρησιμοποιω για cisco για να ανεβαζω τα ios αλλα παιζει σε οτιδηποτε χρησιμοποιει tftp.το εχω χρησιμοποιησει και αλλου νομιζω αλλα δεν θυμαμαι που.και εφοσον λεει οτι παιζει απο σειριακη λογικα θα παιξει.αλλα δεν ξερω αν απλα επιτρεπει να αλλαξει και ο bootloader απο σειριακη ή αν απλα ειναι για να αλλαζεις το firmware.
.::NikoS::. Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 hmm λες να δοκιμάσω; Θα το κοιτάξω αργότερα η αυριο. Ευχαριστώ !
poulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 δεν χανεις κατι απλα θες και σειριακο καλωδιο να φτιαξεις και να δεις πως θα το ενωσεις πανω στην serial του ρουτερ.παλι ειχα δει οτι εχουν βγαλει διαφορα ετοιμα πραγματακια.
.::NikoS::. Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Εμ 4 επαφές έχει το ρούτερ, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Εκτός αν θέλει κι εκεί αντιστάσεις ή κάτι άλλο και δεν έχω βρει κάποιο διάγραμμα για να φτιάξω το κύκλωμα. Στο jtag έβαλα 2 σειρες με pins ε κάτι θα βάλω κι στο σειριακο. Έχω και εύκαιρο το usb to serial και ένα σειριακό καλώδιο. Δε νομίζω να πετύχει βέβαια αλλα τέλος πάντων. Edit τελικά μάλλον το πρόβλημα θα είναι ότι δε ξέρω τι είναι η κάθε επαφή που έχει το ρούτερ. Μόνο το ground ξέρω, τα άλλα 3 όμως; Πάνε με κάποια στάνταρ σειρά αυτά ή ο καθενας τα βάζει όπως θέλει; Καλά θα το ψάξω κι αυτό απλά τώρα ασχολούμε με κάτι άλλο, σε δουλειά να βρίσκομαι
.::NikoS::. Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Καλή φάση! Ε ρε αλχημείες που θα γίνουν απο αυριο.
poulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Εμ 4 επαφές έχει το ρούτερ, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Εκτός αν θέλει κι εκεί αντιστάσεις ή κάτι άλλο και δεν έχω βρει κάποιο διάγραμμα για να φτιάξω το κύκλωμα. Στο jtag έβαλα 2 σειρες με pins ε κάτι θα βάλω κι στο σειριακο. Έχω και εύκαιρο το usb to serial και ένα σειριακό καλώδιο. Δε νομίζω να πετύχει βέβαια αλλα τέλος πάντων. Edit τελικά μάλλον το πρόβλημα θα είναι ότι δε ξέρω τι είναι η κάθε επαφή που έχει το ρούτερ. Μόνο το ground ξέρω, τα άλλα 3 όμως; Πάνε με κάποια στάνταρ σειρά αυτά ή ο καθενας τα βάζει όπως θέλει; Καλά θα το ψάξω κι αυτό απλά τώρα ασχολούμε με κάτι άλλο, σε δουλειά να βρίσκομαι σε Jtag νομιζω ηθελε αντισταση οσο εχουν γραψει στην σελιδα 2.δες και τα αρχικα Posts. λογικα θα υπαρχει και καποιο σχεδιαγραμμα με τα Pins του Jtag.εκτος αν βρεις τιποτα ετοιμο για αγορα.δεν νομιζω να ειναι standard. εδω θα δεις διαφορα http://www.jtagtest.com/pinouts/
.::NikoS::. Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Τις επαφες του jtag θα τις βρω (κάπου είδα μια εικόνα που δείχνει τα πινς στο συγκεκριμένο ρουτερ και φαίνεται που γίνεται συνδεσμολογία). Για το σειριακό του δε ξέρω αν θα βγάλω άκρη. Αλλά τώρα γλυκοκοιτάζω το κυκλωμα που εδωσε ο φίλος από πάνω. Είμαι σίγουρος όμως ότι δε θα δουλέψει γιατί το πρόγραμμα για το φλασαρισμα θα χρησιμοποιει την παραλληλη, οπότε κάτι πρέπει να γίνει για να δουλέψει με την σειριακή κλπ κλπ. Δύσκολο φαντάζει. Jtag και παράλληλη θα παίξει μάλλον αν δε δουλέψει η σειριακή του ρουτερ με τον τρόπο που είπες εσύ πιο πάνω.
rfc Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Ρε νικο...? Ριξε μια ματια στο site του volkan (openwag) στο sourceforge και ακολουθα τις οδηγιες του. Ειναι αναλυτικοτατος και σου λεει ακριβως τι και πως να χρησιμοποιησεις. Ειχα καταφερει καποτε και ειχα φτιαξει ενα με jtag καλωδιο. Ετρεξα λιγο ομως. Θελει 4 αντιστασεις των 100Ohm απο οσο θυμαμαι.
.::NikoS::. Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 το κλεισανε το site του openwag γιατι γκρινιαζε κοσμος οτι χαλαγε τα ρουτερ του. Λες και φταιγανε εκεινοι που ο καθε ασχετος προσπαθουσε να φλασαρει... **Με λίγο ψάξιμο βρήκα τα αρχεία που υπήρχαν στο openwag σε αλλο λινκ του volkan που λες. Κάτι βρήκα σε ένα αρχείο debrick-wag200.zip. Έχει μια εικονίτσα μεσα με τη συνδεσμολογια. Τα ιδια έχουν παντού μωρέ, απλα πρέπει να βρω παραλληλη προφανως.
poulinos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Τις επαφες του jtag θα τις βρω (κάπου είδα μια εικόνα που δείχνει τα πινς στο συγκεκριμένο ρουτερ και φαίνεται που γίνεται συνδεσμολογία). Για το σειριακό του δε ξέρω αν θα βγάλω άκρη. Αλλά τώρα γλυκοκοιτάζω το κυκλωμα που εδωσε ο φίλος από πάνω. Είμαι σίγουρος όμως ότι δε θα δουλέψει γιατί το πρόγραμμα για το φλασαρισμα θα χρησιμοποιει την παραλληλη, οπότε κάτι πρέπει να γίνει για να δουλέψει με την σειριακή κλπ κλπ. Δύσκολο φαντάζει. Jtag και παράλληλη θα παίξει μάλλον αν δε δουλέψει η σειριακή του ρουτερ με τον τρόπο που είπες εσύ πιο πάνω. .τωρα αν πραγματι ειναι παραλληλη τοτε κοιτα για κανα παλιο Pc .εκτος αν επαιξε με την σειριακη.λογικα και για το σειριακο καπου θα υπαρχει το Pinout.δες και αυτο που σου εστειλα. το κλεισανε το site του openwag γιατι γκρινιαζε κοσμος οτι χαλαγε τα ρουτερ του. Λες και φταιγανε εκεινοι που ο καθε ασχετος προσπαθουσε να φλασαρει... **Με λίγο ψάξιμο βρήκα τα αρχεία που υπήρχαν στο openwag σε αλλο λινκ του volkan που λες. Κάτι βρήκα σε ένα αρχείο debrick-wag200.zip. Έχει μια εικονίτσα μεσα με τη συνδεσμολογια. Τα ιδια έχουν παντού μωρέ, απλα πρέπει να βρω παραλληλη προφανως. αν το κλεισανε για αυτο απλα ελεος.ας παραπονιεται ο κοσμος.γραφεις οτι εγω δεν φερνω ευθυνη και τερμα.το ιδιο ειναι και με τα κινητα.περνας custom rom με δικια σου ευθυνη.αν δεν δουλεψει η δεν το κανεις σωστα δεν σου φταιει ο αλλος.μην το κανεις στο τελος οχι ρε.... σειριακο ειναι το jtag. καπου εγραφε οτι ειναι παραλληλο οσο παραξενο και αν φαινεται.και με search και εγω για παραλληλο εβλεπα.και εγραφαν οτι για σειριακη θες αυτο που ειναι κοντα στην Jtag υποδοχη.
rfc Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Το παραλληλο λεγεται UART και οχι jtag και ειναι πολυ πιο χρονοβορο. Με σειριακο να το κανεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα