christos43 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Καλημερα, Πρεπει να κανω format σε ενα laptop fujitsu-siemens, του οποιου ο explorer εχει κρασαρει και δεν εχω τροπο να επισκευασω. Περα απο αυτο εχει να φορμαριστει καμια 2ετια,οποτε κρινεται επιβεβλημενο. Εχω ομως προβλημα με το DVD player το οποιο δεν μπορει να διαβασει το CD των Windows! Εφτιαξα -με οδηγιες- ενα bootable φλασακι με τα windows αλλα ενω σε αλλο PC εκκινει σε αυτο οχι!(το PC υποστηριζει εκκινηση απο usb) Και ερωτω: Υπαρχει αλλος τροπος να κανω φορματ στο PC η να το "αποχαιρετησω"? Ευχαριστω για καθε απαντηση
katsikoula Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 εχεις ρυθμισει απο το BIOS να εχει ως πρωτη προτιμωμενη συσκευη εκκινησης το φλασακι??? για να το κανεις αυτο βαζεις το φλασακι στο laptop, μπενεις στο BIOS και πας στο Boot Priority (ή καπως ετσι θα το καταλαβεις). αλλιως μπορεις να βαλεις το φλασακι και πρωτου ξεκινησει το φορτωμα των Windows θα πατησεις F8 και θα σου βγαλει μια λιστα για να επιλεξεις απο πια συσκευη θα μπουταρει το laptop
christos43 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 εχεις ρυθμισει απο το BIOS να εχει ως πρωτη προτιμωμενη συσκευη εκκινησης το φλασακι??? για να το κανεις αυτο βαζεις το φλασακι στο laptop, μπενεις στο BIOS και πας στο Boot Priority (ή καπως ετσι θα το καταλαβεις).αλλιως μπορεις να βαλεις το φλασακι και πρωτου ξεκινησει το φορτωμα των Windows θα πατησεις F8 και θα σου βγαλει μια λιστα για να επιλεξεις απο πια συσκευη θα μπουταρει το laptop Ναι, το κανω αυτο. (συγγνωμη που παρελειψα να το αναφερω) Στο boot priority βαζω να εκκινει απο το USB πρωτα. αλλα
tritonas00 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Καλημερα! Οταν λες δεν κανει boot απο usb δηλαδη το προσπερναει ή βγαζει καποιο error? Δισκετα εχει?
christos43 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Καλημερα! Οταν λες δεν κανει boot απο usb δηλαδη το προσπερναει ή βγαζει καποιο error? Δισκετα εχει? Δεν βγαζει error! Μεσα απο τα windows το διαβαζει κανονικα το usb. Στο BIOS ομως το προσπερναει και ξαναπαει να διαβασει τον σκληρο! Οταν ρυθμιζω να μη βλεπει αλλο Boot device πλην του usb, τοτε εχω μαυρη οθονη και τον δρομεα να περιμενει... Να σημειωσω παλι οτι το bootable usb το βαζω στο desktop που εχω και εκκινει κανονικοτατα! Δισκετα δεν εχει ,οχι...
tritonas00 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 οκ..lan εχει υποθετω?pxe boot υποστηριζει?Τι windows θες να περασεις?
christos43 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 οκ..lan εχει υποθετω? Ναι,αλλα και παλι δεν χρειαζεται CD για να κανεις φορματ μεσω LAN? H κανω λαθος?
tritonas00 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 ΟΚ σου εχω τις εξης λυσεις. 1.Δοκιμαζεις με αλλο φλασακι. 2.pxe installation http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/2008.07.desktopfiles.aspx 3.(και το ποιο ανωμαλο) α.μπαινεις στο λειτουργικο που εχεις ηδη. β.Κατεβαζεις και εγκαθιστας partition magic και κανεις resize το partition που εχεις ηδη και αφηνεις απλα ελευθερο (unllocated)χωρο(θα χρειστει επανεκκινηση θα στην ζητησει το ιδιο το προγραμμα) γ.μου λες τι wιndows εχεις και τι θες να περασεις.7? αλλιως δεν μπορω να συνεχισω..
christos43 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 ΟΚ σου εχω τις εξης λυσεις. 1.Δοκιμαζεις με αλλο φλασακι. 2.pxe installation http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/2008.07.desktopfiles.aspx 3.(και το ποιο ανωμαλο) α.μπαινεις στο λειτουργικο που εχεις ηδη. β.Κατεβαζεις και εγκαθιστας partition magic και κανεις resize το partition που εχεις ηδη και αφηνεις απλα ελευθερο (unllocated)χωρο(θα χρειστει επανεκκινηση θα στην ζητησει το ιδιο το προγραμμα) γ.μου λες τι wιndows εχεις και τι θες να περασεις.7? αλλιως δεν μπορω να συνεχισω.. Εν πρωτοις: Ευχαρισω για τη βοηθεια τριτωνα. Στο 1. εχω δοκιμασει 2 φλασακια και εχω την ιδια συμπεριφορα Το 2. δεν ξερω τι ειναι αλλα θα το κοιταξω αφου το προτεινεις! Στο 3. χωρις explorer πως μπορω να εγκαταστησω το partition magic και να προχωρησω στα παρακατω? Windows XP θα βαλω και παλι!(δεν σηκωνει αλλα...)
tritonas00 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 ωραια μπες σε safe mode και εγκατεστησε το..και συνεχιζω.. δ.κατεβαζεις και εγκαθιστας vmware, δημιουργεις μια νεα εικονικη μηχανη,οριζεις ολον το physical σκληρο σου σαν σκληρο της εικονικης μηχανης,bootareis το iso των xp στην εικονικη μηχανη που εφτιαξες και τα εγκαθιστας στον unlocated χωρο που αφησες.(θα σου ζητησει να τον κανεις format φυσικα σε ntfs) ε.Mε την πρωτη επανεκινηση που θα ζητησει κανε reboot OXI στο vmware αλλα στο φυσικο σου μηχανημα..λογικα παντα θα βγαλει δυο εγραφες στην εκκινηση windows xp - windows xp και επελεξε την δευτερη και αστο να προχωρησει.. ελπιζω να καταλαβες το σκεπτικο σου κολλαει ολος ο explorer δηλαδη δεν φαινεται τιποτα ουτε εικονιδια ουτε μπαρα Η μονο ο εξερευνητης?
mvaggel Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Το ενδεχόμενο να φτιάξεις ένα αντίγραφο του cd των windows, το οποίο θα αναγνωρίζεται από το DVD του laptop παίζει??
christos43 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 ελπιζω να καταλαβες το σκεπτικο Ετσι νομιζω. Θα το κανω με το που σχολασω απο τη δουλεια, και αν τα βρω μπαστουνια θα επανελθω για τα φωτα σου Τριτωνα! σου κολλαει ολος ο explorer δηλαδη δεν φαινεται τιποτα ουτε εικονιδια ουτε μπαρα Η μονο ο εξερευνητης? Οχι,δεν φαινεται τιποτα.Μονο το wallpaper και τιποτε αλλο. Ουτε τα εικονιδια,ουτε η taskbar. ---------- Προσθήκη στις 10:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:14 ---------- Το ενδεχόμενο να φτιάξεις ένα αντίγραφο του cd των windows, το οποίο θα αναγνωρίζεται από το DVD του laptop παίζει?? Εχω δοκιμασει 2 αντιγραφα και ενα original CD! Τιποτα ομως...
tritonas00 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 οκ...πρεπει πρωτα να λυθει το προβλημα αυτο προσωρινα..λογικα σε safe mode θα μπορεσεις να βαλεις τα προγραμματα.Με ctrl alt del ανοιγει ο tasκ manager ωστε να ανοιξεις απο κει τον explorer?Επισης απο το msconfig απενεργοποιησε τα παντα που φορτωνουν με τα windows γιατι μυρίζομαι ιο.
christos43 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 οκ...πρεπει πρωτα να λυθει το προβλημα αυτο προσωρινα..λογικα σε safe mode θα μπορεσεις να βαλεις τα προγραμματα.Με ctrl alt del ανοιγει ο tasκ μanager ωστε να ανοιξεις απο κει τον explorer?Επισης απο το msconfig απενεργοποιησε τα παντα που φορτωνουν με τα windows γιατι μυρίζομαι ιο. Με ctrl+alt+del δοκιμαζω να κανω τερματισμο και επενεκκινηση του explorer.exe αλλα λαμβανω error οτι λειπει ενα αρχειο (το οποιο δεν μπορεσα να εντοπισω πουθενα ουτε σε CD ωστε να το περασω manually) και δεν ανοιγει.(δεν θυμαμαι το ονομα του αρχειου) Το προβλημα με τον explorer προεκυψε μετα απο απανωτες απεγκαταστασεις προγραμματων -σαβουρες που ειχε μαζεψει ο αδερφος μου- ωστε να ελαφρυνει το PC στη χρηση του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.