Προς το περιεχόμενο

Custom διαχειριστικο?

Chemical

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, γνωρίζω html, css, jqueries, php, mysql, όσα θα μπορουσε κάποιος να μάθει με ζήλο σε έξι μήνες δηλαδή, και με ενδιαφέρει η δημιουργία ένος διαχειριστικού συστήματος με βασικές λειτουργίες 'οπως το να μπορει ο χρήστης να δημιουργει σελίδες επιλέγοντας δικά του templates, να γράφει κείμενο με κάποιον editor, να ανεβάζει εικόνες και γενικότερα να κανει view edit & delete ενέργειες.

Ποιός θα ήταν ο δρόμος που θα έπρεπε να ακολουθήσω για να υλοποιήσω κάτι τέτοιο? να ξεκινήσω απο την αρχη? Να επιλέξω ένα drupal - joomla cms και να το προσαρμόσω αν είναι δυνατόν στο να χρησιμοποιεί δικά μου templates ?

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να το κάνεις από την αρχή μόνος σου για να δεις και σε τι επίπεδο έχεις φτάσει..

Θα είναι μία πρόκληση για εσένα..

Και σίγουρα ΜΟΝΟ καλό θα σου κάνει...

Δημοσ.

Ένα τέτοιο project μπορεί να σου πάρει από 5-6 μήνες εώς και χρόνια (αν θέλεις κάτι πραγματικά καλό και ασφαλές), και σίγουρα δεν θα ξεπεράσεις free εργαλεία όπως joomla, drupal και σια.

Όσον αφορά dynamic ιστοσελίδες και portals, το έτοιμο είναι μονόδρομος, εκτός αν δουλεύεις σε μεγάλη εταιρία. Ακόμη και αυτοί βέβαια χρησιμοποιούν customized έτοιμα εργαλεία.

ΥΓ: Άν όντως αποφασίσεις να φτιάξεις κάτι δικό σου, πήγαινε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ OOP και ξεκαθάρισε template και strings από κώδικα.

Δημοσ.

Άμα είναι να φτιάξεις ένα διαχειριστικό με αυτές τις απαιτήσεις σε χρόνια, τότε ασχολήσου με κάτι άλλο καλύτερα..

Και για να φτιάξεις κάποιος ΜΟΝΟΣ του ένα αντίστοιχο Joomla νομίζω ότι είναι αδύνατον..

Μην τα τραγικοποιείς τα πράγματα και αποθαρρύνεις τον φίλο μας.

Δημοσ.

ΥΓ: Άν όντως αποφασίσεις να φτιάξεις κάτι δικό σου, πήγαινε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ OOP και ξεκαθάρισε template και strings από κώδικα.

Τι εννοεις μ αυτό?

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση, τι εννοείς με το να πάω OOP (εννοείς να στηθει με αντικειμενοστραφή γλώσσα; ) και να ξεκαθαρίσω strings και templates απο κώδικα ;

Δημοσ.

Να ρωτήσω γιατί θέλεις να φτιάξεις το δικό σου CMS; Αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το να έχεις ένα project για να ακονίσεις τις προγραμματιστικές σου ικανότητες τότε κάτσε κ γράψει κάτι μόνος σου.

Αν πάλι, θέλεις να έχεις ένα εργαλείο για να κάνεις τη δουλειά σου και να βγάλεις χρήματα τότε καλύτερα θα ήταν να μάθεις κάποιο έτοιμο CMS. Είναι κρίμα να καθήσεις να ξανά-ανακαλύψεις τον τροχό.

Αν τελικά καθήσεις να φτιάξεις κάτι μόνος σου, ναι δούλεψε με OOP. Κάνε τη σχεδίαση σου με κλάσεις κ θα δεις ότι για ένα σύστημα που κάνει κατά βάση select/insert/update/delete θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Αν τελικά καθήσεις να φτιάξεις κάτι μόνος σου, ναι δούλεψε με OOP. Κάνε τη σχεδίαση σου με κλάσεις κ θα δεις ότι για ένα σύστημα που κάνει κατά βάση select/insert/update/delete θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα.

Καποιο tutorial υπαρχει , που να συνδυαζει OOP και web development με μικρα ή μεγαλα παραδείγματα?

Δημοσ.
Καποιο tutorial υπαρχει , που να συνδυαζει OOP και web development με μικρα ή μεγαλα παραδείγματα?

Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Προσωπικά αρχίζω να χρησιμοποιώ OOP σε όλα τα web applications που έχω να φτιάξω κ βλέπω ότι με βολεύει. Η βασική δομή που έχω είναι ότι για κάθε αντικείμενο της εφαρμογής που συνήθως είναι ένας πίνακας στη βάση φτιάχνω την αντίστοιχη κλάση κ τα properties της είναι τα πεδία του πίνακα κ από δίπλα βάζω κ τις functions για τη σχετική λειτουργικότητα.

Αρκετά απλή προσέγγιση, αλλά έτσι έχω πολύ καλό κώδικα ο οποίος είναι συντηρίσιμος, επεκτάσιμος κ λόγω της object oriented φύσης, μπορώ ανά εφαρμογή να επεκτείνω ή να απλοποιήσω τη λειτουργικότητα των χρηστών πολύ εύκολα.

Δημοσ.
Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Προσωπικά αρχίζω να χρησιμοποιώ OOP σε όλα τα web applications που έχω να φτιάξω κ βλέπω ότι με βολεύει. Η βασική δομή που έχω είναι ότι για κάθε αντικείμενο της εφαρμογής που συνήθως είναι ένας πίνακας στη βάση φτιάχνω την αντίστοιχη κλάση κ τα properties της είναι τα πεδία του πίνακα κ από δίπλα βάζω κ τις functions για τη σχετική λειτουργικότητα.

Αρκετά απλή προσέγγιση, αλλά έτσι έχω πολύ καλό κώδικα ο οποίος είναι συντηρίσιμος, επεκτάσιμος κ λόγω της object oriented φύσης, μπορώ ανά εφαρμογή να επεκτείνω ή να απλοποιήσω τη λειτουργικότητα των χρηστών πολύ εύκολα.

+1 στη μέθοδο.

Την έχω βρει αρκετά αποτελεσματική, αν και έχεις τον μόνιμο κίνδυνο να ξεφύγεις στην προσπάθεια του σπασίματος σε objects.

Δημοσ.
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση, τι εννοείς με το να πάω OOP (εννοείς να στηθει με αντικειμενοστραφή γλώσσα; ) και να ξεκαθαρίσω strings και templates απο κώδικα ;

Εννοώ αντικειμενοστραφή κατεύθυνση. Γλώσσες όπως η PHP που είναι πλήρως αντικειμενοστραφείς συνήθως χρησιμοποιούνται για τη γνωστή "μακαρονάδα" HTML & PHP.

Χρησιμοποίησε κλάσεις και αντικείμενα παντού. π.χ. μια κλάση θα είναι τα buttons με κάποιες παραμέτρους στον constructor (μέγεθος, background χρώμα, γραμματοσειρά κτλ). Ένα extend θα μπορούσε να είναι τα submit πλήκτρα κτλ κτλ.

Κυριότερο ακόμα όμως είναι να ξεχωρίσεις template και κείμενο από τον κώδικα. Δίνω ένα παράδειγμα:

><?php

$language = $_SESSION['language']; //παίρνουμε το επιλεγμένο language από το session που αποθηκεύσαμε προηγουμένως, σε κάποιο script

require("languages/language_".$language.".php"); // κάνουμε include το αρχείο με τα κείμενα στην εκάστοτε γλώσα.

$button1 = new myButton('#000000', 30, PLEASE_CLICK_HERE); // Το PLEASE_CLICK_HERE δεν θα τυπωθεί, θα γίνει include η σταθερά από το αντίστοιχο αρχείο php

$html .= $button1; // προσθήκη στην μεταβλητή $html
    echo $html; // εμφάνιση

?>

Αν θέλεις κάποια βοήθεια ή διευκρίνηση, ευχαρίστως να σε βοηθήσω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...