Προς το περιεχόμενο

Best Tune-Up program;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προτεινω να γινει και μια δημοσκοπηση για να δουμε τι χρησιμοποιει ο καθενας.

Εγω εχω το Tune Up Utilities 2010 εδω και καιρο, αλλα δε εχω δοκιμασει αλλα για να δω εαν υπαρχουν καλυτερα.

Εχει δοκιμασει κανεις τα Registry Mechanic 9 Και MAGIX PC Check & Tuning 2010; Ειδικα το τελευταιο, λεει οτι κανει αρκετα πραματα.

Δημοσ.

Windows 7 64bit εχω. Γιατι τα βρισκεις περιττα;

Το sony vaio που εχω, εχει μια σουιτα Sony Vaio Care που εχει διαφορα πραματα για καθαρισμο registry και διαφορα αλλα.

Δημοσ.

Αντιγράφω ένα άξιο ποστ από ένα παραδίπλα φόρουμ:

Ούτως ή άλλως, ενδεχόμενο βελτίωσης του performance με το "καθάρισμα" της registry δεν υπάρχει. Σε αντίθεση με τις κάθε λογής ανοησίες που διαβάζουμε στο net, το μέγεθος της registry δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο performance. Ουσιαστικά πρόκειται για μια indexed R/A binary database, όπως χιλιάδες άλλες και σαν τέτοια δεν επηρεάζεται από το πλήθος ή το μέγεθος των εγγραφών.

Όλες οι εφαρμογές, αλλά και τα ίδια τα Windows χρησιμοποιούν τις γνωστές functions του API για την προσπέλαση της registry (RegOpenKeyEx, RegQueryValueXXXXX κλπ) οι οποίες κάνουν random και όχι sequential access της database με αποτέλεσμα την ίδια ταχύτητα πρόσβασης, είτε η registry είναι 1MB, είτε δεκάδες. Και φυσικά τα λίγες δεκάδες, άντε εκατοντάδες MRU ή άλλα "περιττά" keys δεν αποτελούν παρά σταγόνα στον ωκεανό των εκατοντάδων χιλιάδων valid entries της registry. Άρα που το όφελος;

Αντίθετα ακόμα και μία διαγραφή λάθος εγγραφής, ενδέχεται να δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα είτε σε εγκατεστημένες εφαρμογές είτε στο ίδιο το λειτουργικό.

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=221807

Δημοσ.

Το registry defrag, ουτε αυτο βοηθαει;

Εξαλλου δεν ειναι μονο η registry, σβηνουν τα αχρηστα αρχεια, επιδιορθωνουν αλλες βλαβες..

Δημοσ.
Το registry defrag, ουτε αυτο βοηθαει;

Όχι.

Εξαλλου δεν ειναι μονο η registry, σβηνουν τα αχρηστα αρχεια, επιδιορθωνουν αλλες βλαβες..

Οτιδήποτε απαραίτητο μπορείς να το κάνεις μέσω του ίδιου του λειτουργικού ή το κάνει ήδη μόνο του πλέον.

Δημοσ.

Τα Windows εχουν ενα σορρο "κρυφες" βελτιωσεις απο ρυθμισεις μεχρι την κλασσικη αφαιρεση διαφορων Services ωστε να απελευθερωσει καποιος και αλλους πορους. Συμφωνω πως τα Registry Defrag στα Windows 7 δεν αλλαζουν κατι, σε XP ομως ναι.

Γενικα τα optimisers της Yamicsoft οπως το Windows 7 Manager ειναι παρα πολυ καλα.

Δημοσ.

Εσεις ποια προγραμματα εχετε στον υπολογιστη σας; Σιγουρα το CCleaner, αλλα;

Δημοσ.

Στα Windows 7 Pro x64 έχω εγκαταστήσει το CCleaner για γενικό καθάρισμα, έλεγχο των start-up προγραμμάτων και των cookies (δεν το χρησιμοποιώ για τη registry) και το Ultimate Windows Tweaker (UWT) για "πείραγμα" του λειτουργικού (μόνο που δεν έχω πειράξει τίποτα ακόμα).

Δημοσ.

Βασικα εσβησα το Tune Up Utilities και το CCleaner και χρησιμοποιω μονο το προγραμμα της Sony, το Vaio Care. Μια χαρα κανει τη δουλεια του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...