alt10 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα , Αρχικά να πω ότι έψαξα στο site καθώς και σε Google κτλ και δεν βρήκα ακριβώς αυτό που ψάχνω. Σχετικές γνώσεις στα δίκτυα έχω έστω και λίγες. Λοιπόν αρχικά έχουμε 2 router ένα fritz box 7140 που πάνω του πρέπει να μένει η τηλεφωνία VoIP και να δουλεύει και το wlan και ένα net faster IAD I από αυτά που δίνει η HOL το οποίο πρέπει να δίνει ενσύρματο internet. Θέλω λοιπόν: 1) Το fritz να λειτούργει κανονικά δηλαδή να δουλεύει κανονικά η τηλεφωνία του και το internet αλλά να εστιάσουμε καλυτέρα στο wlan . 2) Το δε net faster πρέπει να παίρνει internet με ένα τρόπο από το fritz ασύρματα και να δίνει internet σε 2 υπολογιστές σε άλλο όροφο είτε ενσύρματα είτε ασύρματα (καλυτέρα ενσύρματα) Καταρχήν θέλω να μου πείτε αν αυτό είναι εφικτό (βασικά μου φαίνεται πως ναι..χεχε) και δεύτερον πώς να το υλοποιήσω αναλυτικά γιατί προσπαθώ και ακόμα δεν έχω καταφέρει κάτι εκτός από το να χαλάω συνεχεία τον fritz και να πρέπει να του κάνω reset. Ευχαριστώ πολύ.
sip03ds Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα, κατ' αρχάς δεν έχω καταλάβει τι θέλεις να κάνεις με τα 2 router. Εξήγησε τις ανάγκες σου να καταλάβουμε τι θέλεις να κάνεις για να δούμε πως γίνεται.
alt10 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 λοιπον οπως γραφω και παραπανω το netfaster να παιρνει ασυρματα internet απο τον fritz και να το δινει σε 2 pc ενσυρματα ενω το fritz να δουλευει κανονικα εκει που ειναι.
parsifal Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Πρέπει το Netfaster να μπορεί να λειτουργήσει το WiFi radio του σε client mode. Μπορεί; Πολύ λίγα ADSL home gateways το κάνουν.
parsifal Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Ναι, εννοώ να ψάξεις στο web interface του ή στο manual του μπας και δεις πουθενά κάποια σχετική αναφορά. Αλλιώς, μόνο κάτοχος του συγκεκριμένου μοντέλου θα μπορούσε να σου απαντήσει στα σίγουρα, και αν...
alt10 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 για να καταλαβω δηλαδη να δουλευει ως αποδεκτης του repeater?
parsifal Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 "Client mode" σημαίνει το ρουτεράκι να μπορεί να ανιχνεύσει τα ασύρματα δίκτυα που υπάρχουν στην εμβέλειά του (συνήθως θα τα εμφανίζει και σε ένα πινακάκι με σχετικά info όπως ισχύς σήματός τους κλπ) και να μπορεί να συνδεθεί σε αυτά ως client για να πάρει από αυτά Internet (και/ή πρόσβαση στο LAN που βρίσκεται πίσω από αυτά).
alt10 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 χμμ εψαξα στο interface αλλα τιποτα και με ενα γρηγορα ψαξιμο στο google μαλλον δεν εχει αυτην την επιλογη .. στην περιπτωση αυτη τι κανω?
sip03ds Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Να αγοράσεις ένα wireless access point που να υποστηρίζει το client mode ή να μπορεί να λειτουργήσει σαν repeater π.χ. D-Link AP2100
alt10 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 ναι το ειχα σκεφτει και παλιοτερα ... αλλα δεν ειναι μεσα στα αμεσα σχεδια μου . το δικτυο αυτο ειναι στο εξοχικο και δεν θα αγοραζα κατι εξτρα προς το παρον. Μπορει καποιος να προτεινει πως να συνδεσω ασυρματα τον fritz και το netfaster ετσι ωστε ο netfaster να παιρνει internet απο τον fritz ? μονο με αυτα που εχω αυτη τη στιγμη.?
alt10 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 ανεβαζω και μερικα screenshots απο τα interface των router μηπως σας βοηθησουν να με βοηθησετε... χεχε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.