Londontrace Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Εγώ έχω βγάλει την χολή μου τον Σεπτέμβρη πριν έξι μήνες και όταν είναι αλλαγή καιρού, κλίματος κτλ έχω ενοχλήσεις και μετά από χειρουργείο έχω πάθει φοβίες για το ότι διποτε.Ισχυει όταν αλλάζεις κλίμα η καιρός ακόμη και το καλοκαίρι είναι αναστατος έχεις ενοχλήσεις?
kwstas_pap Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο.. τι είδους ενοχλήσεις έχεις; πόνο κάπου συγκεκριμένα; έχεις διασταυρώσει αν έχεις φάει κάτι συγκεκριμένο; (κάποιοι αποκτούν ευαισθησία στις πράσινες σαλάτες, άλλοι στους ξηρούς καρπούς.. αλλά αυτό φαίνεται περισσότερο από συμπτώματα στο έντερο)..
Nanaki07 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Πρόσφατα αφαίρεσα την χολή με λαπαροσκοπηση 5πετρουλες ειχα. Το θέμα είναι ότι έχω δύο μέρες ενόχληση στο στομάχι ο γιατρός μ είπε να πάρω ένα χάπι γιατί μάλλον κάτι έφαγα κ με πείραξε. Έχει κανείς κάποια ανάλογη εμπειρία Στις 1/3/2018 στις 8:35 ΠΜ, papoys1 είπε Έκανε η σύζυγός μου πριν ενάμισυ μήνα λαπαροσκοπικά.Τίποτε δεν βλέπεις μετά την επέμβαση ούτε τομές ούτε τίποτε,παρά μόνο 6-7 ραμματάκια στα 4 σημεία της κοιλιάς. Από την αρχή έτρωγε σχεδόν τα πάντα απλά μόνο από λίγο και με επιψύλαξη.Σε 10 μέρες έκοψε και αυτά τα ραματάκια που απλά θύμιζαν ότι έχει γίνει κάποια επέμβαση και όλα οκ. Την πρώτη μέρα την έκανε κατά το μεσημεράκι την επόμενη πρωί - πρωί φύγαμε.Ήδη νοιώθει άλλος άνθρωπος και λέει γιατί βασανιζόταν τόσο καιρό και δεν την έκανε.Εγώ από την πρώτη βδομάδα κατάλαβα τη διαφορά.Έκοψε μαχαίρι το ροχαλητό το οποίο ενδεχομένως οφειλόταν σε κακή χώνεψη των τροφών.. Πόνο στο στομάχι είχε? Μετά την αφαιρεση?
vairass Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, Nanaki07 είπε Πρόσφατα αφαίρεσα την χολή με λαπαροσκοπηση 5πετρουλες ειχα. Το θέμα είναι ότι έχω δύο μέρες ενόχληση στο στομάχι ο γιατρός μ είπε να πάρω ένα χάπι γιατί μάλλον κάτι έφαγα κ με πείραξε. Έχει κανείς κάποια ανάλογη εμπειρία Πόνο στο στομάχι είχε? Μετά την αφαιρεση? Πόνο δεν είχα, κάποιες ενοχλήσεις ναι, επίσης ίσως βάλεις και κάποια κιλά
Nanaki07 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Ενόχληση όπως? Εγώ πονάω και δεν ξέρω γιατί πίνω τα nexium κ όμως εξακολουθεί η ενοχληση
vairass Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, Nanaki07 είπε Ενόχληση όπως? Εγώ πονάω και δεν ξέρω γιατί πίνω τα nexium κ όμως εξακολουθεί η ενοχληση nexium για πιο λογο ;
kwstas_pap Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2018 πιστεύω απλώς ότι είναι "αέρια".. για να γίνει η εγχείρηση γεμίζουν με αέρα την κοιλιά οπότε και τις πρώτες 4-5 μέρες θα έχεις πονάκια μέχρι να ...ανακουφιστείς! Κάνε λίγο υπομονή.. αν επιμείνουν και μετά από 4 μέρες ρώτα τον πάλι..
helonitsa Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα σας. Να σας πω και γω την εμπειρία μου απο εγχείρηση χολής . Εγώ από 20ετίας είχα διαγνωστεί με αρκετές πέτρες στη χολή, δεν με ενοχλούσε τίποτε και το είχα ξεχάσει εως το 2013 που άρχισα να πονάω κάτω από το στήθος δεξιά και να αντανακλά ο πόνος γενικά ανάμεσα στο στήθος τόσο που φοβήθηκα ότι έχω καρδιά. Μετά από εξετάσεις διαγνώστηκα με πέτρες στη χολή και μου είπαν το 2013 ότι πρέπει οπωσδήποτε να τις βγάλω γιατί μπορεί να μου κάνει παγκρεατίτιδα που είναι πολύ σοβαρή κατάσταση μπορεί και να μην σε προλάβουν. Αλλά πάλι όταν περιόρισα τα λιπαρά για κάποιο διάστημα υποχώρησαν τα συμπτώματα. Μου είπαν ότι είχα 4-5 αρκετά μεγάλες (σημειωτέον ότι λένε ότι οι μικρούλες είναι επικίνδυνες γιατί μπορεί ευκολότερα να φράξουν το χοληδόχο πόρο και να πάθεις παγκρεατίτιδα). ΄Ετσι το αμέλησα και πάλι. Φέτος το 2018 η αδελφή μου, η οποία είχε και αυτή χολή αλλά όχι τόσο αμελής σαν και εμένα, έκανε εγχείρηση στο Ιατρικό κέντρο με ρομποτική μέθοδο και της πήγε 5.000 ευρώ αλλά δεν πλήρωσε τίποτα, είχε ομαδικό ασφαλιστήριο από τη δουλειά της. Εμένα μου άρεσε η όλη διαδικασία έτσι όπως την είδα αλλά δεν είχα τα λεφτά αυτά, και έτσι έπρεπε να πάω σε Δημόσιο νοσοκομείο. Εμπιστεύομαι πολύ το Γεννηματά γιατί είχα κάνει παλαιότερα εγχείρηση φλεβίτιδας και γενικά είναι πολύ καθαρό και πολύ συστηματικό. ΄Ετσι πήγα εκεί στο γιατρό ο οποίος με προγραμμάτισε 22 Αυγούστου και έτσι αφού μπήκα μια μέρα πριν κάνουν προεγχειρητικό έλεγχο (εξετάσεις αίματος, εξετάζουν καρδιολογικά, και ακροαστικά) την επόμενη έκανα με λαπαροσκόπηση. ΄Εγινε ολική νάρκωση (η αναισθησιολόγος πολύ έμπειρη , 45 χρόνια στο επάγγελμα) και ο γιατρός κορυφή. Μπήκα 11 00 και βγήκα 13 00 μόλις με ξυπνήσανε δεν είχα καμμία αίσθηση πόνου ή δυσφορίας, ούτε πόνους ούτε εμετό , ζαλάδα κλπ από τη νάρκωση (εμένα αυτό με άνγχωνε, η νάρκωση, μήπως ανακατεύομαι μετά γιατί δεν το αντέχω). Μετά για ένα μήνα περίπου πρέπει να τρώς ελαφρά για να προσαρμοστούν τα έντερα και γενικά το σώμα στην καινούργια κατάσταση. Ετσι μια χαρά χωρίς φακελάκι (στο Γεννηματά είναι πολύ έντιμοι οι γιατροί) τίποτε δεν δώσαμε ούτε μας είπαν τίποτε για λεφτά. Αν έχετε πρόβλημα και πρέπει να γίνει εγχείρηση σας συστήνω ανεπιφύλακτα το Γεννηματά , γιατί είναι Πανεπιστημιακό έχει μεγάλη τάξη και καθαριότητα, και δεν υπάρχει θέμα με φακελάκια κλπ. Ασε που μπορείς να κλείσεις ραντεβού με τον ίδιο το γιατρό αν έχεις το κινητό του και σε δέχεται στο νοσοκομείο για να συζητήσεις και δεν πληρώνεις τίποτε. Να σας πω και κάτι τελευταίο μία κυρία εκεί στο Γεννηματά την είχαν φέρει άρον άρον με παγκρεατίτιδα διότι και αυτή αμελούσε, ήταν ήδη ενα μήνα εκεί, εγώ έφυγα, και ξαναπήγα για να μου βγάλουν τα ράμματα και αυτή ακόμα εκεί ήταν, όλοι οι δικοί της ήταν χάλια, είχε φάει 5 χειρουργεία για τη συνεφέρουν και ακόμα δεν ξέρανε αν θα τη γλυτώσει. Αυτή είναι η παγκρεατίτιδα παιδιά. Επίσης πρέπει γενικά να παρακολουθείτε τη χολή γιατί μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο που είναι πολύ επιθετικός και θανατηφόρος 1
rus Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 7/9/2018 στις 10:59 ΜΜ, helonitsa είπε Φέτος το 2018 η αδελφή μου, η οποία είχε και αυτή χολή αλλά όχι τόσο αμελής σαν και εμένα, έκανε εγχείρηση στο Ιατρικό κέντρο με ρομποτική μέθοδο και της πήγε 5.000 ευρώ αλλά δεν πλήρωσε τίποτα, είχε ομαδικό ασφαλιστήριο από τη δουλειά της. Εμένα μου άρεσε η όλη διαδικασία έτσι όπως την είδα αλλά δεν είχα τα λεφτά αυτά, και έτσι έπρεπε να πάω σε Δημόσιο νοσοκομείο. Στα δημοσια νοσοκομεια οι εγχειρησεις γινονται δωρεαν? Στις 7/9/2018 στις 10:59 ΜΜ, helonitsa είπε Ετσι μια χαρά χωρίς φακελάκι (στο Γεννηματά είναι πολύ έντιμοι οι γιατροί) τίποτε δεν δώσαμε ούτε μας είπαν τίποτε για λεφτά. Οταν όλα πανε καλα πολλοι αισθανονται την αναγκη να δωσουν κατιτις στο γιατρο για να τον ευχαριστησουν.
kwstas_pap Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, rus είπε Στα δημοσια νοσοκομεια οι εγχειρησεις γινονται δωρεαν? Ναι!... Και για τους ανασφάλιστους Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2018 από kwstas_pap ορθογραφία
helonitsa Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 13 ώρες πριν, rus είπε Στα δημοσια νοσοκομεια οι εγχειρησεις γινονται δωρεαν? Οταν όλα πανε καλα πολλοι αισθανονται την αναγκη να δωσουν κατιτις στο γιατρο για να τον ευχαριστησουν. Πραγματικά, δεν χρειάζεται, τουλάχιστον στο Γεννηματά απ΄ όσο ξέρω γιατί είχα αυτή την προσωπική εμπειρία, ούτε όταν έκανα εγχείρηση φλεβίτιδας. Ο άντρας μου κυνήγαγε το γιατρό να του δώσει 200 ευρώ αλλά αυτός με τίποτα δεν τα πήρε. Και τώρα με τη χολή δεν δώσαμε τίποτα (δεν είχαμε κιόλας τη συγκεκριμένη περίοδο ) 2
Georgia P. Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Γεια σας. Πριν δύο βδομάδες, ένιωσα ένα τσίμπημα στο σημείο της χολής και έκανα έναν υπέρηχο, ο οποίος έδειξε πέτρα στη χολή 13 χιλ. Δεν έχω κάποιο σύμπτωμα άλλο όμως. Πήγα σε 3 διαφορετικούς γιατρούς, δύο σε ιδιωτικό και έναν σε δημόσιο (για να δω τη διαφορά από κάποιον που δεν θα πάρει χρήματα από την ιδιωτική ασφάλεια). Ο πρώτος του ιδιωτικού μου είπε πρέπει να χειρουργηθείς άμεσα γιατί στα επόμενα πέντε λεπτά, μπορείς να πάθεις φλεγμονή μέχρι και παγκρεατίτιδα. Κι αν το γυρίσει σε παγκρεατίτιδα, γίνεται ανοιχτό χειρουργείο κτλ κτλ. Κι ότι μετά την επέμβαση, τρώω κανονικά ό,τι θέλω. Και ότι διατροφή είναι μύθος. Βέβαια, με όλα όσα μου είπε τρόμαξα πάρα πολύ. Ευτυχώς, πήγα και στον 2ο, ο οποίος μου είπε να χαλαρώσω, ότι είναι μια πέτρα που πρέπει να βγει αλλά να το κάνω προγραμματισμένα, όποτε νιώσω έτοιμη, χωρίς βιασύνη επειδή μπορεί κάποια στιγμή να μου κάνει φλεγμονή εφόσον υπάρχει πέτρα. Αλλά είναι μεγάλη και δύσκολο να περάσει από τον κυστικό πόρο, αν δεν σπάσει πρώτα. Μπορώ και σε μερικούς μήνες. Μου έδωσε μια διατροφή χωρίς λιπαρά μέχρι να κάνω την επέμβαση, την οποία θα πρέπει να ακολουθήσω και 1-2 βδομάδες επίσης μετά την επέμβαση για να συνηθίσει ο οργανισμός σιγά σιγά. Ο τρίτος του δημοσίου που ήταν βοηθός χειρουργού μου είπε ότι αφού δεν νιώθω κάτι, δεν χρειάζεται να το βγάλω. Απλά να πίνω νερό και να προσέχω τα λιπαρά. Κι αν με πονέσει, τότε να ασχοληθώ. Και να μην πάω σε ιδιωτικό, γιατί άμα μου κάνουν κανένα λάθος θα τρέχω για όλη μου τη ζωή. Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ, γιατί οι απόψεις διαφέρουν πάρα πολύ. Δεν γνωρίζω κάποιον ώστε να πάω συστημένη, επομένως έχω μπερδευτεί πολύ. Όντως δεν έχεις θέμα άμα βγάλεις τη χολή; Είμαι 28 ετών. Σκέφτομαι να το ψάξω λίγο ακόμα (όχι για πολύ), αλλά να πάρω άλλη μία έστω γνώμη, οπότε ψάχνω να πάω σε κάποιον που όντως έχει βγάλει κάποιος τη χολή του εκεί γιατί τώρα πήγα έτσι στους υπόλοιπους. Αν γνωρίζετε κάποιον, μου λέτε.
vairass Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 18 λεπτά πριν, Georgia P. είπε Γεια σας. Πριν δύο βδομάδες, ένιωσα ένα τσίμπημα στο σημείο της χολής και έκανα έναν υπέρηχο, ο οποίος έδειξε πέτρα στη χολή 13 χιλ. Δεν έχω κάποιο σύμπτωμα άλλο όμως. Πήγα σε 3 διαφορετικούς γιατρούς, δύο σε ιδιωτικό και έναν σε δημόσιο (για να δω τη διαφορά από κάποιον που δεν θα πάρει χρήματα από την ιδιωτική ασφάλεια). Ο πρώτος του ιδιωτικού μου είπε πρέπει να χειρουργηθείς άμεσα γιατί στα επόμενα πέντε λεπτά, μπορείς να πάθεις φλεγμονή μέχρι και παγκρεατίτιδα. Κι αν το γυρίσει σε παγκρεατίτιδα, γίνεται ανοιχτό χειρουργείο κτλ κτλ. Κι ότι μετά την επέμβαση, τρώω κανονικά ό,τι θέλω. Και ότι διατροφή είναι μύθος. Βέβαια, με όλα όσα μου είπε τρόμαξα πάρα πολύ. Ευτυχώς, πήγα και στον 2ο, ο οποίος μου είπε να χαλαρώσω, ότι είναι μια πέτρα που πρέπει να βγει αλλά να το κάνω προγραμματισμένα, όποτε νιώσω έτοιμη, χωρίς βιασύνη επειδή μπορεί κάποια στιγμή να μου κάνει φλεγμονή εφόσον υπάρχει πέτρα. Αλλά είναι μεγάλη και δύσκολο να περάσει από τον κυστικό πόρο, αν δεν σπάσει πρώτα. Μπορώ και σε μερικούς μήνες. Μου έδωσε μια διατροφή χωρίς λιπαρά μέχρι να κάνω την επέμβαση, την οποία θα πρέπει να ακολουθήσω και 1-2 βδομάδες επίσης μετά την επέμβαση για να συνηθίσει ο οργανισμός σιγά σιγά. Ο τρίτος του δημοσίου που ήταν βοηθός χειρουργού μου είπε ότι αφού δεν νιώθω κάτι, δεν χρειάζεται να το βγάλω. Απλά να πίνω νερό και να προσέχω τα λιπαρά. Κι αν με πονέσει, τότε να ασχοληθώ. Και να μην πάω σε ιδιωτικό, γιατί άμα μου κάνουν κανένα λάθος θα τρέχω για όλη μου τη ζωή. Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ, γιατί οι απόψεις διαφέρουν πάρα πολύ. Δεν γνωρίζω κάποιον ώστε να πάω συστημένη, επομένως έχω μπερδευτεί πολύ. Όντως δεν έχεις θέμα άμα βγάλεις τη χολή; Είμαι 28 ετών. Σκέφτομαι να το ψάξω λίγο ακόμα (όχι για πολύ), αλλά να πάρω άλλη μία έστω γνώμη, οπότε ψάχνω να πάω σε κάποιον που όντως έχει βγάλει κάποιος τη χολή του εκεί γιατί τώρα πήγα έτσι στους υπόλοιπους. Αν γνωρίζετε κάποιον, μου λέτε. Εγώ έπαθα σοβαρό πρόβλημα, είχα θέμα με την χολή 5 χρόνια και ο ιατρός νόμιζε ότι είχα νόσο του κρον.... Άποψη μου; καντο άμεσα... Εχω μια μικρή κύστη στο συκώτι από τότε και δεν ξέρουμε τι είναι.. Πρόσεχε... Περαστικά, αν είσαι Θεσσαλονίκη έχω ιατρό καλό.
Georgia P. Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 21 λεπτά πριν, vairass είπε Εγώ έπαθα σοβαρό πρόβλημα, είχα θέμα με την χολή 5 χρόνια και ο ιατρός νόμιζε ότι είχα νόσο του κρον.... Άποψη μου; καντο άμεσα... Εχω μια μικρή κύστη στο συκώτι από τότε και δεν ξέρουμε τι είναι.. Πρόσεχε... Περαστικά, αν είσαι Θεσσαλονίκη έχω ιατρό καλό. Ευχαριστώ! Αθήνα είμαι. Σε πόναγε όμως ε; Εγώ κανένα σύμπτωμα. Δεν θέλω να το αφήσω, απλά θέλω να βρω κάποιον γιατρό εμπιστοσύνης και να το κάνω με ψυχραιμία.
magdalhnh Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Όποιος γνωρίζει ότι έχει πέτρα ή πέτρες στη χολή, να μην το αμελήσει καθόλου. Εγώ δεν γνώριζα. Νόμιζα ότι είχα το στομάχι μου όταν πονούσα, γιατί οι περισσότεροι στην οικογένεια έχουν ευαισθησία στο στομάχι. Τελικά έπαθα οξιά παγκρεατιτιδα. Κόντεψα να πεθάνω. Εμεινα 1.5 μήνα στο νοσοκομείο, εντελώς νηστικια. Ούτε νερό δεν επιτρεπόταν να πιω. Από τους ορούς έπαιρνα τα υγρά μου. 4 ορούς ειχα και ήταν και κατακαλοκαιρο. Σπάσιμο νεύρων. Η εγχείρηση στη συνέχεια έγινε υποχρεωτικά ανοιχτή, που έχει πιο δύσκολη ανάρρωση και μεγάλη ουλή. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2018 από magdalhnh 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις