Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οπότε.. για σκέψου να κάνει σεισμό όταν θα είσαι αναίσθητη στο χειρουργείο με τα σωληνάκια να σε πασπατεύουν; ....

..................

για σκέψου το...................

..............................................λίγο ακόμα...........

......... οκ......................

...........!!!

είδες; ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ!

Σε "άλλα νέα" τώρα:

1) έναν ελαφρύ μυϊκό πόνο.. είναι κάτι χαζό όμως.. πιο πολύ θα το νιώθεις στο κρεβάτι.. γύρνα πλευρό και θα περάσει.. γενικά να αλλάζεις θέσεις μέχρι να βρεις το σημείο που δε θα νιώθεις τίποτα.. για 3-4 μέρες (το πολύ 10).. Αυτο με την κλείδα το αντιπαρέρχομαι.. δεν μου έτυχε.
2) ωπ.. τις ξέχασα αυτές.. Είναι σημαντικό να τις κάνεις..σε πολλά νοσοκομεία δεν τις προτείνουν (έχω την εντύπωση ότι τις ξεχνάνε!)..Αλλά είναι σημαντικές όπως μετά από κάθε χειρουργείο για να μην προκύψει καμιά κήλη (επί τη ευκαιρία για κανά μήνα μη "ζορίζεσαι" με βάρη, κουβαλήματα, γυμναστικές και τέτοια)...Ο γιατρός μου είχε πει ότι συνήθως γίνονται στην κοιλιά αλλά δεν πειράζει να τις κάνω και στο μπράτσο.. εκεί τις έκανα (10.. 1 ανά ημέρα).. δεν έπαθα κήλη, φαντάζομαι όντως δεν πειράζει.. Νομίζω (αν θυμάμαι καλά) ότι προτείνουν την κοιλιά γιατί έχει περισσότερο λίπος (μάλλον επειδή εγώ δεν έχω, δεν μου είπε τίποτα για εκεί) και δεν "πονάνε" όσο στο χέρι..

Επεξ/σία από kwstas_pap
  • Like 1
  • Απαντ. 282
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, kwstas_pap είπε

οπότε.. για σκέψου να κάνει σεισμό όταν θα είσαι αναίσθητη στο χειρουργείο με τα σωληνάκια να σε πασπατεύουν; ....

..................

...........!!!

Σε "άλλα νέα" τώρα:

1) έναν ελαφρύ μυϊκό πόνο.. είναι κάτι χαζό όμως.. πιο πολύ θα το νιώθεις στο κρεβάτι.. γύρνα πλευρό και θα περάσει.. γενικά να αλλάζεις θέσεις μέχρι να βρεις το σημείο που δε θα νιώθεις τίποτα.. για 3-4 μέρες (το πολύ 10).. Αυτο με την κλείδα το αντιπαρέρχομαι.. δεν μου έτυχε.
2) ωπ.. τις ξέχασα αυτές.. Είναι σημαντικό να τις κάνεις..σε πολλά νοσοκομεία δεν τις προτείνουν (έχω την εντύπωση ότι τις ξεχνάνε!)..Αλλά είναι σημαντικές όπως μετά από κάθε χειρουργείο για να μην προκύψει καμιά κοίλη (επί τη ευκαιρία για κανά μήνα μη "ζορίζεσαι" με βάρη, κουβαλήματα, γυμναστικές και τέτοια)...Ο γιατρός μου είχε πει ότι συνήθως γίνονται στην κοιλιά αλλά δεν πειράζει να τις κάνω και στο μπράτσο.. εκεί τις έκανα (10.. 1 ανά ημέρα).. δεν έπαθα κοίλη, φαντάζομαι όντως δεν πειράζει.. Νομίζω (αν θυμάμαι καλά) ότι προτείνουν την κοιλιά γιατί έχει περισσότερο λίπος (μάλλον επειδή εγώ δεν έχω, δεν μου είπε τίποτα για εκεί) και δεν "πονάνε" όσο στο χέρι..

Μόλις τώρα, Erwfily είπε
21 λεπτά πριν, kwstas_pap είπε

..................

...........!!!

Σε "άλλα νέα" τώρα:

2) ωπ.. τις ξέχασα αυτές.. Είναι σημαντικό να τις κάνεις..σε πολλά νοσοκομεία δεν τις προτείνουν (έχω την εντύπωση ότι τις ξεχνάνε!)..Αλλά είναι σημαντικές όπως μετά από κάθε χειρουργείο για να μην προκύψει καμιά κοίλη (επί τη ευκαιρία για κανά μήνα μη "ζορίζεσαι" με βάρη, κουβαλήματα, γυμναστικές και τέτοια)...Ο γιατρός μου είχε πει ότι συνήθως γίνονται στην κοιλιά αλλά δεν πειράζει να τις κάνω και στο μπράτσο.. εκεί τις έκανα (10.. 1 ανά ημέρα).. δεν έπαθα κοίλη, φαντάζομαι όντως δεν πειράζει.. Νομίζω (αν θυμάμαι καλά) ότι προτείνουν την κοιλιά γιατί έχει περισσότερο λίπος (μάλλον επειδή εγώ δεν έχω, δεν μου είπε τίποτα για εκεί) και δεν "πονάνε" όσο στο χέρι..

Τι πλευρό να αλλάζω με δουλεύεις? αχαχαχ Η μιση κοιλιά μου θα ναι ''τρύπια''...νομίζω 4 είναι οι τομές? Καλά τα λέω ? Υποθέτω πως μόνο ανάσκελα θα μπορώ να κοιμάμαι και αυτό για να μην πιέσω τα ράματα με κάποιο τρόπο αν γυρίσω δεξιά η αριστερά..που ξέρεις εσύ αν πονάνε λιγότερο στην κοιλιά αφου δεν έκανες εκεί εσύ... Αααα δεν μας τα λες καλά πως να κάνει κανείες χρυσέ μου άνθρωπε 10 ενέσεις στο μισό της κοιλιάς που θα ναι χωρίς τομές..σουρωτήρι θα γίνει? Καταρχάς είναι πολλές ρε συ Κώστα αν τις κάνω όλες στο άλλο μισό της κοιλιάς το καθαρό ε μετά θα πονάω παντού αχαχαχα δεν έμεινε και κανένα άλλο σημείο..τι σκατά ανάρρωση είναι αυτή αμά πονάς 10 μέρες μια με τον αέρα μια με τις τομές? Δηλαδή πότε σταμάτησες εσύ να πονάς απο αυτό το χειρουργείο κόβοντας τα ράματα ουσιαστικά? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Erwfily είπε

Τι πλευρό να αλλάζω με δουλεύεις? αχαχαχ Η μιση κοιλιά μου θα ναι ''τρύπια''...νομίζω 4 είναι οι τομές? Καλά τα λέω ? Υποθέτω πως μόνο ανάσκελα θα μπορώ να κοιμάμαι και αυτό για να μην πιέσω τα ράματα με κάποιο τρόπο αν γυρίσω δεξιά η αριστερά..που ξέρεις εσύ αν πονάνε λιγότερο στην κοιλιά αφου δεν έκανες εκεί εσύ... Αααα δεν μας τα λες καλά πως να κάνει κανείες χρυσέ μου άνθρωπε 10 ενέσεις στο μισό της κοιλιάς που θα ναι χωρίς τομές..σουρωτήρι θα γίνει? Καταρχάς είναι πολλές ρε συ Κώστα αν τις κάνω όλες στο άλλο μισό της κοιλιάς το καθαρό ε μετά θα πονάω παντού αχαχαχα δεν έμεινε και κανένα άλλο σημείο..τι σκατά ανάρρωση είναι αυτή αμά πονάς 10 μέρες μια με τον αέρα μια με τις τομές? Δηλαδή πότε σταμάτησες εσύ να πονάς απο αυτό το χειρουργείο κόβοντας τα ράματα ουσιαστικά? 

Δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι ο γιατρός σου!

1) όταν λέμε 4 τομές μη φανταστείς τίποτα σπλάτερ θριλεροκαταστάσεις!.. κάτι "σχισμές" μισο-ένα εκατοστό είναι.. σε 5-6 μέρες (αν θυμάμαι καλά) τα ράματα "πέφτουν" μόνα τους.. θα χρειαστεί να πας πάλι στο νοσοκομείο να ρίξει μια ματιά ο γιατρός και να σου αφαιρέσει με το τσιμπιδάκι κάτι κομματάκια (βασικά τα βγάζεις και μόνη σου αλλά μην το κάνεις καλύτερα.. με τον πανικό σου θα πάθεις αφαίμαξη!..).. Α! θα σου βάλει και betadine! (στο λέω επειδή θες να τα ξέρεις όλα)
2) θα μπορείς να κοιμάσαι και στο πλάι.. το πολύ πολύ να βάλεις κανένα μαξιλάρι να υποστηρίζει την κοιλιά για να μην "χύνεται".. (οκ αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβεις αν δεν έχεις παραπανίσια κιλά)
3) οι ενέσεις είναι πολύ πολύ λεπτές και η βελόνα είναι 1.5-2.5 εκατοστά.. αν έχεις καμιά φίλη με θρομβοφιλία που έτυχε να είναι και έγκυος θα σου πει.. συνήθεια είναι..
4) δεν θα πονάς συνέχεια!.. σταμάτα πια
5) εγώ νομίζω "έστρωσα" μετά το 10ήμερο..αλλά μετά τις πρώτες 3 ημέρες όλα ήταν ήδη πολύ καλύτερα...

Επεξ/σία από kwstas_pap
Δημοσ.

Εν τω μεταξυ μιλαμε για προγραμματισμενη λαπαροσκοπικη χολοκυστεκτομη ετσι, μια επεμβαση με χαρακτηριστικα μικρο χρονο αναρρωσης. Στις ΗΠΑ, πανε σπιτι το ιδιο απογευμα. Και για 7-10 το πολυ υποδοριες ενεσεις ηπαρινης, που γινονται με τη μικροτερη δυνατη βελονα, με αισθηση λιγοτερο απο τσιμπημα.

Και διαβαζω για τρυπια κοιλια, σουρωτηρι κλπ κλπ. Μην τρομοκρατειτε τον κοσμο και προσπαθηστε να χαλαρωσετε. Που να χρειαστειτε, χτυπα ξυλο, κανα σοβαρο χειρουργειο δηλαδη.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνε την επέμβαση ρομποτικά ώστε να έχεις μία μόνο τομή μισό με ένα εκατοστό και να μην έχεις καθόλου πόνο μετά. Δεν θα χρειαστεί να πάρεις ούτε ντεπόν. Βέβαια κοστίζει 16.000,00 € με 18.000,00 €. Και να πεις στον χειρουργό να σου βγάλει όλον τον αέρα που θα βάλει προκειμένου να τον διευκολύνει στην επέμβαση. Εμένα μου είπε ο Κωνσταντινίδης που είναι ο εμπειρότερος στην λαπαροσκοπική ρομποτική και χειρουργεί ιδιωτικά μόνο στο Ιατρικό Κέντρο, ότι αφού τελειώσε βγάζει όλο τον αέρα που έβαλε. Βέβαια πάντα μένει κάποιος αέρας μέσα στην κοιλιά, ο οποίος απορροφάται μέσα σε τρεις μέρες. Και φυσικά δεν θα έχεις αυτό το ενοχλητικό φούσκωμα. Η ρομποτική είναι πολύ καλύτερη από την απλή λαπαροσκόπηση αλλά είναι πολύ πιο ακριβή... 

Επεξ/σία από Giannisstra
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα απο 3 λαπαροσκοπησεις μπορω να πω με βεβαιοτητα πως το πιο σπαστικο πραγμα ειναι η ενοχληση απο το αεριο :P

Τη νιωθεις στη κοιλια, στα πλευρα, στον ωμο. Δεν ειναι κατι φοβερο... μοιαζει με πιασιμο-ελαφρυ πονο. 

Θα σου ρχονται κλανιτσες να τις αφηνεις ελευθερες, καταλαβαινεις το αεριο απο καπου πρεπει να βγει :P

Τις πρωτες 2 μερες θα κοιμηθεις ανασκελα ισως να μπορεις να γυρεις ελαφρως στο πλαι, εγω το χα με πολυυυ αργες κ μικρες κινησεις.

Οι τομες ειναι πολυ μικρες ουσιαστικα δεν εχεις πονο απο εκει.

Καθε ανθρωπος διαφερει βεβαια! 

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 1
Δημοσ.

Έκανε η σύζυγός μου πριν ενάμισυ μήνα λαπαροσκοπικά.Τίποτε δεν βλέπεις μετά την επέμβαση ούτε τομές ούτε τίποτε,παρά μόνο 6-7 ραμματάκια στα 4 σημεία της κοιλιάς.

Από την αρχή έτρωγε σχεδόν τα πάντα απλά μόνο από λίγο και με επιψύλαξη.Σε 10 μέρες έκοψε και αυτά τα ραματάκια που απλά θύμιζαν ότι έχει γίνει κάποια επέμβαση και όλα οκ.

Την πρώτη μέρα την έκανε κατά το μεσημεράκι την επόμενη πρωί - πρωί φύγαμε.Ήδη νοιώθει άλλος άνθρωπος και λέει γιατί βασανιζόταν τόσο καιρό και δεν την έκανε.Εγώ από την πρώτη βδομάδα κατάλαβα τη διαφορά.Έκοψε μαχαίρι το ροχαλητό το οποίο ενδεχομένως οφειλόταν σε κακή χώνεψη των τροφών..:)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Μετα απο 3 λαπαροσκοπησεις μπορω να πω με βεβαιοτητα πως το πιο σπαστικο πραγμα ειναι η ενοχληση απο το αεριο :P

Τη νιωθεις στη κοιλια, στα πλευρα, στον ωμο. Δεν ειναι κατι φοβερο... μοιαζει με πιασιμο-ελαφρυ πονο. 

Θα σου ρχονται κλανιτσες να τις αφηνεις ελευθερες, καταλαβαινεις το αεριο απο καπου πρεπει να βγει :P

Τις πρωτες 2 μερες θα κοιμηθεις ανασκελα ισως να μπορεις να γυρεις ελαφρως στο πλαι, εγω το χα με πολυυυ αργες κ μικρες κινησεις.

Οι τομες ειναι πολυ μικρες ουσιαστικα δεν εχεις πονο απο εκει.

Καθε ανθρωπος διαφερει βεβαια! 

Δεν ανακουφίζεσαι με απλό παυσίπονο απο το συγκεκριμένο πόνο του αερίου? Ίσως επειδή τον παρομοιάζεις με μυικό πόνο ίσως ξαναλέω (δεν είμαι και γιατρός)... να χρειάζεται και κανένα μυοχαλαρωτικό χαπάκι ταυτόχρονα..ή σου δείνουν απ'όλα όσα χρειάζεται  αλλά παρόλα αυτά εξακολουθείς να έχεις πόνο και δεν ανακουφίζεσαι?  Τελικά είναι αρκετός κόσμος ο οποίος αναφέρει το αέριο. Δες λίγο στο inbox σου αν θέλεις...

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Giannisstra είπε

Κάνε την επέμβαση ρομποτικά ώστε να έχεις μία μόνο τομή μισό με ένα εκατοστό και να μην έχεις καθόλου πόνο μετά. Δεν θα χρειαστεί να πάρεις ούτε ντεπόν. Βέβαια κοστίζει 16.000,00 € με 18.000,00 €.

Γιατι τοσα λιγα? :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Erwfily είπε

Δεν ανακουφίζεσαι με απλό παυσίπονο απο το συγκεκριμένο πόνο του αερίου? Ίσως επειδή τον παρομοιάζεις με μυικό πόνο ίσως ξαναλέω (δεν είμαι και γιατρός)... να χρειάζεται και κανένα μυοχαλαρωτικό χαπάκι ταυτόχρονα..ή σου δείνουν απ'όλα όσα χρειάζεται  αλλά παρόλα αυτά εξακολουθείς να έχεις πόνο και δεν ανακουφίζεσαι?  Τελικά είναι αρκετός κόσμος ο οποίος αναφέρει το αέριο. Δες λίγο στο inbox σου αν θέλεις...

Όχι δεν ανακούφιζεσαι απο το αέριο με κανενα φάρμακο, ανακούφιζεσαι μονο όταν αερίζεσαι :P 

σου απαντησα ;) 

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 01/03/2018 στις 6:27 ΜΜ, margaritagr είπε

Όχι δεν ανακούφιζεσαι απο το αέριο με κανενα φάρμακο, ανακούφιζεσαι μονο όταν αερίζεσαι :P 

σου απαντησα ;) 

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Η δικιά μου εμπειρία απο αυτο το βάσανο την χολή ξεκινάει 2 χρόνια πριν, όταν στο διάστημα αυτό είχα περίπου 6  περιστατικά τρομερού ΄πόνου-κολικός πάνω αριστερά κάτω απο το στήθος που άνοιγε ο πόνος μετα απο λίγο σε όλη την πλάτη.  Με ξυπνούσε ο πόνος τα ξημερώματα απο τον ύπνο και ήταν τόσο δυνατός που νόμιζα οτι μου έσκιζαν το στήθος ή οτι πάθαινα έμφαγμα. Στα τελευταία περιστατικά ο πόνος συνοδευόταν και με εμετό καθώς μόνο με αυτόν ηρεμούσα λίγο. Πήγαινα στο νοσοκομείο,μου έκαναν αιματολογικές και καρδιογραφήματα,όλα ήταν καθαρά και το απέδιδαν σε ψυχοσωματικους παράγοντες,άγχος-στεναχωριά-θλίψη κοινώς με ξεπροβόδιζαν κάνοντας μου απλώς ηρεμιστικές για να σταματήσω να κλαίω απο τον πόνο. Το πρότελευταιο περιστατικό με επιασε μετά τα Φώτα όταν στη δουλειά μας κέρασαν ενα σούπερ γεύμα φουλ λιπαρών και σε λίγες ώρες μετά απο αυτό έκλαιγα πάλι στα νοσοκομεία απο τον πόνο. Ο σαίνης γιατρός το απέδωσε σε δηλητηρίαση απο το γεύμα άσχετα αν έφαγαν αλλα 100 άτομα απο το ίδιο φαγητό,και το τελευταίο περιστατικό πριν απο 1μιση μήνα μετά απο μια αθώα τονοσαλάτα που με έστειλε αδιάβαστη και με ξαναέστειλε στο νοσοκομείο που έπιασα απο τον λαιμό τον εφημερεύοντα γιατρό και του είπα βρες τι στο καλό έχω γιατί φοβάμαι να κοιμηθώ πλέον για να μη ξυπνήσω απο αυτους τους πόνους. Έτσι ανακάλυψαν οι φωστήρες μετά απο αξονική και βιοχημικές εξετάσεις αίματος επιτελους οτι εχω λάσπη και  πέτρες στη χολή. Με μια μαγνητική μου ανακοίνωσαν επίσης οτι μια πέτρα εχει φράξει το σωληνακι που συνδέει χολή και πάγκρεας οπότε την τρίτη μπαίνω για επέμβαση ERCP στο Παπανικολαου γιατί αυτό τους καίει να γίνει πρώτα και σε δεύτερο χρονο η επέμβαση για τη χολή. 

Έχει κάνει κάνεις  ERCP να μάθω τι γίνεται και μετα απο αυτην, γιατί μόνο εγώ βλέπω να την αναφέρω εδω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις ‎28‎/‎2‎/‎2018 στις 9:37 ΜΜ, kwstas_pap είπε

..................

...........!!!

Εγω εχω σκεφτει τη περιπτωση να εχεις μπει στο μαγνητικο τομογραφο, να γινει ενας σεισμος ή κατι τετοιο και να εγκλωβιστεις μεσα...:wacko:

45 λεπτά πριν, anonymh είπε

Η δικιά μου εμπειρία απο αυτο το βάσανο την χολή ξεκινάει 2 χρόνια πριν, όταν στο διάστημα αυτό είχα περίπου 6  περιστατικά τρομερού ΄πόνου-κολικός πάνω αριστερά κάτω απο το στήθος που άνοιγε ο πόνος μετα απο λίγο σε όλη την πλάτη.  Με ξυπνούσε ο πόνος τα ξημερώματα απο τον ύπνο και ήταν τόσο δυνατός που νόμιζα οτι μου έσκιζαν το στήθος ή οτι πάθαινα έμφαγμα. Στα τελευταία περιστατικά ο πόνος συνοδευόταν και με εμετό καθώς μόνο με αυτόν ηρεμούσα λίγο. Πήγαινα στο νοσοκομείο,μου έκαναν αιματολογικές και καρδιογραφήματα,όλα ήταν καθαρά και το απέδιδαν σε ψυχοσωματικους παράγοντες,άγχος-στεναχωριά-θλίψη κοινώς με ξεπροβόδιζαν κάνοντας μου απλώς ηρεμιστικές για να σταματήσω να κλαίω απο τον πόνο. Το πρότελευταιο περιστατικό με επιασε μετά τα Φώτα όταν στη δουλειά μας κέρασαν ενα σούπερ γεύμα φουλ λιπαρών και σε λίγες ώρες μετά απο αυτό έκλαιγα πάλι στα νοσοκομεία απο τον πόνο. Ο σαίνης γιατρός το απέδωσε σε δηλητηρίαση απο το γεύμα άσχετα αν έφαγαν αλλα 100 άτομα απο το ίδιο φαγητό,και το τελευταίο περιστατικό πριν απο 1μιση μήνα μετά απο μια αθώα τονοσαλάτα που με έστειλε αδιάβαστη και με ξαναέστειλε στο νοσοκομείο που έπιασα απο τον λαιμό τον εφημερεύοντα γιατρό και του είπα βρες τι στο καλό έχω γιατί φοβάμαι να κοιμηθώ πλέον για να μη ξυπνήσω απο αυτους τους πόνους. Έτσι ανακάλυψαν οι φωστήρες μετά απο αξονική και βιοχημικές εξετάσεις αίματος επιτελους οτι εχω λάσπη και  πέτρες στη χολή. Με μια μαγνητική μου ανακοίνωσαν επίσης οτι μια πέτρα εχει φράξει το σωληνακι που συνδέει χολή και πάγκρεας οπότε την τρίτη μπαίνω για επέμβαση ERCP στο Παπανικολαου γιατί αυτό τους καίει να γίνει πρώτα και σε δεύτερο χρονο η επέμβαση για τη χολή. 

Έχει κάνει κάνεις  ERCP να μάθω τι γίνεται και μετα απο αυτην, γιατί μόνο εγώ βλέπω να την αναφέρω εδώ

Σε τέτοιες περιπτωσεις όταν το καθυστερεις δεν εχεις απλα πονο. Επιπλεον κινδυνεύεις να αποδημησεις εις Κυριον, οπως δηλαδη συνεβη σε τοσο κοσμο στο παρελθον.

Επεξ/σία από rus
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό μπορείς να το στηρίξεις κάπου ή απλά αερολογίες? η ERCP είναι επέμβαση ρουτινας όπως και η λαπαρασκόπιση για να προληφθεί μια παγκρεατίτιδα ή ένας καρκίνος του πάγκρεας αν το αφήσεις ανεξέλεγκτο σε βάθος 10ετιας

1 ώρα πριν, rus είπε

Επιπλεον κινδυνεύεις να αποδημησεις εις Κυριον, οπως δηλαδη συνεβη σε τοσο κοσμο στο παρελθον.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, anonymh είπε

Αυτό μπορείς να το στηρίξεις κάπου ή απλά αερολογίες? η ERCP είναι επέμβαση ρουτινας όπως και η λαπαρασκόπιση για να προληφθεί μια παγκρεατίτιδα ή ένας καρκίνος του πάγκρεας αν το αφήσεις ανεξέλεγκτο σε βάθος 10ετιας

Τα σοβαρα προβληματα χολης μπορει να σου αφαιρεσουν τη ζωη αν δε τα προλαβεις εγκαιρα, και στο παρελθον πολλοι διάσημοι εχουν πεθανει ετσι, δηλαδή τσαμπα. Σαφως και αυτε ςοι εγχειρησεις είναι ρουτινα, δεν ειπαμε το αντιθετο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...