Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kwstas_pap είπε

όχι.. πήγα απευθείας στα γενικά χειρουργεία (ε, όχι μέσα στο χειρουργείο, εκεί στην είσοδο) και τους είπα ότι έχω πρόβλημα και θέλω να με δει γιατρός..

Eπειδη εχω ακουσει ότι η 'Σωτηρια' είναι ζορικη και θες μεσο ή να εισαι πολύ σοβαρα για να μπεις εκει.

• Απαντ. 282
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rus είπε

Eπειδη εχω ακουσει ότι η 'Σωτηρια' είναι ζορικη και θες μεσο ή να εισαι πολύ σοβαρα για να μπεις εκει.

ειλικρινά πήγα εντελώς στο άσχετο.. δεν ξέρω αν αυτοί που στο είπαν εννοούσαν άλλα τμήματα (πχ ορθοπεδικής κτλ)..πάντως στη γενική χειρουργική ήταν πολύ άριστοι.. Είχα πάει Νοέμβριο (2016 αν θυμάμαι καλά) και είχε και πολλά ελεύθερα κρεβάτια.. δεν  ξέρω αν πας άλλη εποχή πχ άνοιξη τύχει να έχει πιο πολύ κόσμο επειδή συνήθως τέτοιες επεμβάσεις τις κανονίζεις από καιρό πριν. Εγώ πήγα χωρίς προγραμματισμό έτσι γιατί ήξερα ότι κάποια στιγμή έπρεπε να την κάνω. Δηλ. δεν μίλησα με άλλο γιατρό από εκεί για να το ορίσουμε μήνες μετά.. με είδαν και μου είπαν "θές μεθαύριο ή την άλλη Δευτέρα;.."! (ήταν ένα σοκ αρχικά αλλά την έκανα "μεθαύριο"!)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στους ομοιοπαθούντες.

4η μετά μετά το χειρουργείο και θέλω να σας πω τη δική μου εμπειρία.

Πριν 3 μήνες είχα ένα επεισόδιο μετά από βραδινό φαγητό. Νόμιζα ότι ήταν στομάχι και δε πήγα νοσοκομείο παρότι είχα διπλώσει λίγο από το πόνο. Βοήθησε το ότι προκάλεσα εμετό και ηρέμησα σιγά σιγά.

Μετά έμπλεξα με τους γιατρούς που μου έδιναν φάρμακα για το στομάχι λέγοντας μου ότι είναι ίωση, όμως είχα άλλα 2 μικρότερα επεισόδια μέχρι που μια καλή γιατρός μου πρότεινε γαστροσκόπηση και υπέρηχο άνω κάτω κοιλίας. Φυσικά ξεκίνησα από το 2ο και βρήκαμε πολλαπλούς λίθους 8-10 χιλιοστά.

Βρήκα μέσω γνωστού ένα γιατρό στο Γεννηματά και τη Τετάρτη 14/2, την ημέρα των ερωτευμένων, χειρουργήθηκα.

Καταρχήν σε είμαι κανονικός σε κιλά και κατά τα άλλα (Δόξα το Θεό) υγιείς. Μπήκα Τρίτη νοσοκομείο, έκανα τις απαραίτητες εξετάσεις (αιματολογικές, ακτινογραφία θώρακος, ηλεκτροκαρδιογράφημα) και Τετάρτη πρωί ήρθε η επέμβαση.

2 ώρες συνολικά, λαπαροσκοπικά φυσικά, ανάνηψη άμεσα χωρίς καμία επιπλοκή. Στη 1 το μεσημέρι ήμουν στο δωμάτιο του νοσοκομείου με ορό κι ένα σακουλάκι στη κοιλιά να μαζεύει τυχόν υγρά. 

Δεν ήθελα πάπια κι έτσι μετά από 2 ώρες με λίγη βοήθεια σηκώθηκα μόνος για τουαλέτα. Την επόμενη μέρα το πρωί μου τα έβγαλαν όλα από πάνω κι έφυγα για το σπίτι.

Οδηγίες του γιατρού...15 μέρες τρώω απ όλα εκτός λιπαρών, αναψυκτικών κτλ. Λίγες ποσότητες πολλές φορές. Όχι βάρος πάνω από 5 κιλά για ένα μήνα. Οδήγηση όποτε νιώσω έτοιμος.

Παίρνω ντεπον αναβραζον, ούτε αντιβίωση ούτε τίποτα. Σήμερα 4η μέρα μετά το χειρουργείο νιώθω αρκετά καλύτερα. Ενεργήθηκα χθες και πιστεύω όλα να πάνε καλά. Περισσότερο να σας πω με ενοχλεί ο αέρας που έχω μέσα μου που με φούσκωσαν σαν μπαλόνι στη λαπαροσκόπηση και τον νιώθω μέχρι τη κλείδα, παρά οι "τρυπες".

Αυτά από μένα (τα θετικά) κι εύχομαι να σας δίνω κουράγιο και δύναμη να τελειώνετε με κάτι που μπορεί να ταλαιπωρήσει πολύ περισσότερο όσο το αφήνετε.

Μια ερώτηση μόνο σε όσους έχουν κάνει το χειρουργείο. Η πρώτη φορά στη τουαλέτα ήταν διάρροια (λογικό θεωρώ μετά από χειρουργείο) ενώ η 2η τα κόπρανα ήταν λίγο καφεκόκκινα. Σας συνεβει κι εσάς;; Είναι μέχρι να ρυθμιστεί η χολη;;

Επεξ/σία από eliashadow
Δημοσ.

Καλά που το έθιξες.. το είχα ξεχάσει:

1) ο αέρας είναι πολύ ενοχλητικός.. μπορεί να "ξαλαφρώσεις" σε μια εβδομάδα (δεν θυμάμαι,μπορεί να έκανα 10 μέρες..)

2) σχετικά με την αφόδευση ακόμα "αποβάλλεις" τα φάρμακα οπότε όλα είναι σχετικά..μάλλον σε 2 μέρες το πολύ θα είσαι οκ.

3) Για το διαιτολόγιο μου είχαν πει, βραστό κοτόπουλο για ένα μήνα και όχι σε πάρα πολλά πράγματα αλλά δεν τα θυμάμαι!..Έπειτα θα δοκίμασα "νέες γεύσεις" σιγά-σιγά.. δηλαδή δεν έπρεπε να "πλακώσω" 3 σουβλάκια και 2 σοκολάτες με το "καλημέρα σας". Σε αυτό που ήταν "κάθετοι" ήταν ότι αν ήθελα ξηρούς καρπούς να το δοκίμαζα τελευταίο. Με τίποτα από τον πρώτο μήνα..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τη χολή, αν έχετε υπόψη σας... Εδώ και δύο χρόνια και έναν μήνα, έχω πρόβλημα με το πεπτικό μου. Τα συμπτώματα είναι συνεχόμενη δυσκοιλιότητα, συνεχόμενη τάση για εμετό, δυνατός αλλά σχετικά ανεκτός πόνος κάτω δεξιά στο έντερο (εκεί περίπου που βρίσκεται η σκωληκοειδίτιδα), συνεχόμενο φούσκωμα και ορατή διάταση κοιλιά, η οποία είναι πολύ σφιχτή. Μάλιστα και τη στιγμή που πήγα για κολωνοσκόπηση, όπου είχε αδειάσει εντελώς το έντερο από στερεά, υγρά και αέρια, είχα μία κοιλιά σαν έγκυος. Επίσης, έχω συνεχόμενο κόμπο στον λαιμό σε σημείο που με πνίγει. Με έχει πιάσει πολλές φορές πόνος στο στομάχι και έντονη τάση για εμετό που κρατάει για μία, δύο ή και τρεις μέρες και μετά επιτρέφει το πράγμα στα μόνιμα συμπτώματα. Ο πόνος στο έντερο επηρεάζει και τη μέση κ.λ.π.

Έχω κάνει:
- Μία ακτινογραφία οισοφάγου με βάριο.
- Δύο γαστροσκοπήσεις.
- Μία κολωνοσκόπηση.
- Έξι υπερηχογραφήματα άνω-κάτω κοιλίας.
- Τρεις αξονικές τομογραφίες άνω-κάτω κοιλίας.
- Μία μαγνητική τομογραφία άνω-κάτω κοιλίας.
- Μία αξονική εντερογραφία.
- Μία ρινική ενδοσκόπηση με εύκαμπτο ενδοσκόπιο για να δούμε όλο τον λαιμό μέχρι και τις φωνητικές χορδές.
- Μία αξονική τομογραφία θώρακος.
- Ένα τρίπλεξ καρδιάς.
- Μία μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.
- Όλες τις εξετάσεις κοπράνων (γενική, παρασιτολογική και καλλιέργεια).
- Όλες τις εξετάσεις ούρων (γενική, καλλιέργεια).
- Όλες τις εξετάσεις αίματος (γενική, βιοχημική, καρκινικούς δείκτες, δείκτες φλεγμονής, Aids και ό,τι άλλο υπάρχει).

Όλες οι παραπάνω εξετάσεις έγιναν μέσα στα δύο τελευταία χρόνια, όσο δηλαδή διαρκεί το πρόβλημα. Και όλες οι παραπάνω εξετάσεις είναι καλές. Δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τα συμπτώματά μου. Οπότε το ρίξαμε στο άγχος, πράγμα που δεν αποδεχόμουν, καθώς σπανίως έχω άγχος. Παρόλα αυτά, πήρα για πέντε μήνες τρία διαφορετικά φάρμακα προκειμένου να κάνω τη χάρη των γιατρών. Φυσικά τα έχω σταματήσει καθώς δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Ο πατέρας μου έβγαλε τη χολή του στην ίδια περίπου ηλικία με μένα (45 χρονών). Μάλιστα παιδευόταν 3 χρόνια και παρόλο που τον έπιαναν κολικοί χολής και έκανε την κλασική ένεση για να συνέρθει, δεν μπορούσαν να βρουν τίποτα. Μάλιστα έκανε και πράσινο εμετό. Όλοι οι γιατροί ήταν σίγουροι ότι πρόκειται για θέμα χολής, από τη στιγμή που είχαν αποκλείσει τα νεφρά και τη σκωληκοειδίτιδα, αλλά δεν προχωρούσαν σε επέμβαση επειδή δεν φαίνονταν ποτέ πέτρες στις απεικονιστικές εξετάσεις. Στο τέλος, φάνηκε μία πέτρα μετά από τόσα χρόνια και όταν έκανε την εγχείριση, η χολή είχε πέντε μεγάλες πέτρες μέσα.

Εγώ απογοητεύθηκα που δεν βρισκόταν η αιτία του δικού μου προβλήματος και παράλληλα με τις εξετάσεις, πήγα και σε έναν φωτισμένο γέροντα (γνωστό), ο οποίος με το που με ακούμπησε μου είπε ότι πρόκειται για χολή. Ξαναέκανα υπέρηχο και πάλι βγήκε καλό. 

Ρε παιδιά, υπάρχει περίπτωση όντως να μη μπορεί να απεικονιστεί στον υπέρηχο κάποια πέτρα λόγω θέσης ή συνθηκών της συγκεκριμένης στιγμής που γίνεται η εξέταση; Πρέπει δηλαδή να είναι σε κρίση η χολή ή σε ηρεμία για να είναι αξιόπιστη η εξέταση; Αρκετά άτομα που γνωρίζω, δεν βρήκαν με την πρώτη το πρόβλημα στη χολή τους παρά το γεγονός ότι είχαν σοβαρά συμπτώματα. Τελικά το βρήκαν και προχώρησαν στο χειρουργείο. 
Υπάρχει όμως η πιθανότητα μετά από 6 υπερηχογραφήματα, 3 αξονικές τομογραφίες και 1 μαγνητική τομογραφία, να εξακολουθεί να κρύβεται τόσο καλά η αναθεματισμένη πέτρα;

Ευχαριστώ πολύ!
Γιάννης.

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Giannisstra είπε

.... Επίσης, έχω συνεχόμενο κόμπο στον λαιμό σε σημείο που με πνίγει.

Aυτο οντως πιθανοτατα να είναι ψυχολογικο.

7 ώρες πριν, Giannisstra είπε

Όλες οι παραπάνω εξετάσεις έγιναν μέσα στα δύο τελευταία χρόνια, όσο δηλαδή διαρκεί το πρόβλημα. Και όλες οι παραπάνω εξετάσεις είναι καλές. Δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τα συμπτώματά μου. Οπότε το ρίξαμε στο άγχος, πράγμα που δεν αποδεχόμουν, καθώς σπανίως έχω άγχος. Παρόλα αυτά, πήρα για πέντε μήνες τρία διαφορετικά φάρμακα προκειμένου να κάνω τη χάρη των γιατρών. Φυσικά τα έχω σταματήσει καθώς δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Συνηθως το αγχος δεν ειναι κατι που ελεγχουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Ο κόμπος στον λαιμό είναι από την γαστροοισοφαγική παλινδρόμιση. Μάλιστα πριν ένα μήνα έβγαλα και μικρή ολισθαίνουσα διαφραγματοκήλη, την οποία δεν είχα πριν 3 μήνες στην προηγούμενη εξέταση που έκανα.... Πωπω!! είμαι σαράβαλο!! Άντε να πάω να πολεμήσω τους Τούρκους εγώ... Ε.. ρε γλέντια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Giannisstra είπε

Ο κόμπος στον λαιμό είναι από την γαστροοισοφαγική παλινδρόμιση. Μάλιστα πριν ένα μήνα έβγαλα και μικρή ολισθαίνουσα διαφραγματοκήλη, την οποία δεν είχα πριν 3 μήνες στην προηγούμενη εξέταση που έκανα.... Πωπω!! είμαι σαράβαλο!! Άντε να πάω να πολεμήσω τους Τούρκους εγώ... Ε.. ρε γλέντια...

Ε τοτε τι λες ότι ολες οι εξετασεις ειναι καθαρες και αναρωτιεσαι από που προεχεται το προβλημα?

Επεφτες στο κρεβατι αμεσως μετα το φαϊ? Συνηθως λεει αυτό προκαλει γ/κη παλινδρομηση, και μαλιστα μπορει να επιφερει καρκινο του οισοφαγου.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Τα ξέρω όλα αυτά. Όπως είπα, η διαφραγματοκήλη προέκυψε τον τελευταίο μήνα. Εγώ τα προβλήματα τα έχω εδώ και δύο χρόνια. Ως εκ τούτου δεν οφείλεται η διαφραγματοκήλη για τα προβλήματα που έχω εδώ και δύο χρόνια, πολύ πριν δηλαδή προκύψει η διαφραγματοκήλη. Η διαφραγματοκήλη είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων αυτών, καθώς προκύπτει από χρόνια αυξημένη ενδοκοιλιακή πίεση και δυσκοιλιότητα. Ήταν απλώς θέμα χρόνου να βγει η διαφραγματοκήλη, όπως και βγήκε.

Δημοσ.

Καλησπέρα στο όμορφο παρεάκι εδώ.. Μιάς και έτυχε να σας παρακολουθήσω ας αναφέρω και γω τη δική μου εμπειρία..Πριν 4-6μήνες άρχισα να έχω πόνους δεξιά στο σημείο που βρίσκεται η χολή και τις περισσότερες φορές ο πόνος αντανακλούσε πίσω χαμηλά δεξιά στην πλάτη..Αρχικά το είχα αποδόσει σε άγχος///νευρόπονο στομάχου (κλασσικά όπως κάνουν οι πιο πολλοί.)..Ναι μεν ήταν υποφερτός αλλά ήταν οξύς πόνος δεν ήταν μια ελαφριά ενόχληση. Δεν τον περιγράφω όμως σε καμιά περίπτωση με πόνο ανυπόφορου κολικού.. Παρόλα αυτά δεν ήταν  εφικτό  να τον αντέξω για ώρες χωρίς παυσίπονο..Εν πάση περιπτώση έπαιρνα απο μόνη μου μυοχαλαρωτικά και απο κανένα ντεπόν όταν με έπιανε κ κάπως ηρεμούσα..Την τελευταία φορά όμως που με έπιασε ....ηρέμησα και κοιμήθηκα πέρνοντας ντεπόν αλλά με ξύπνησε πάλι κατα τη διάρκεια της νύχτας  και ξημέρωσα..Να μην τα πολυλογώ  το εψαξα στο νοσοκομείο κάνοντας και ένα υπερηχογράφημα την ίδια μέρα. Η διάγνωση ήταν πέτρες στη χολή (ο ακτινολόγος δεν μου ανέφερε καν τον αριθμό είπε απλά ε έχεις αρκετές) όπως επίσης και λάσπη και απο ότι μου είπε εκεί αυτός η χολή είχε  φλεγμονή (με λίγα λόγια είχα χολοκυστίτιδα)..Όλα αυτά που σας περιγράφω έγιναν πριν ένα μήνα σχεδόν..Πήρα λοιπόν αντβίωση για 4-5 μέρες μόνο και φυσικά κάνω ακόμα δίαιτα για την αποφυγή άλλου επεισοδίου και άρχισα να ψάχνω για το τι θα πρέπει να κάνω. Εν τέλη έκλεισα προγραμματισμένο χειρουργείο για 29 Μαιου σε δημόσιο νοσοκομέιο για την αφαίρεση.. ΒΑΣΙΚΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ...Δεν είμαι ψύχραιμη καθόλου ούτε με τις τομές ούτε με τα ράματα ούτε με το νοσοκομειακό περιβάλλον..δεν έχω ξανακάνει χειρουργείο ποτέ μου και η μόνη σχέση μου με τα νοσοκομεία ήταν μόνο εξ όψεως (δηλαδή καμιά η δύο φορές που χρειάστηκε να κάνω επισκεπτήριο σε άλλον μου ρθε σκοτοδύνη βλέποντας τριγύρω τα περιστατικά)..Δεν έχω βγάλει άκρη τελικά πως είναι η εμπειρία απο λαπαροσκόπηση χολοκυστεκτομή.. Κι αυτό γιατί  σε όλα τα βιντεάκια που βλέπω απο γιατρούς και εκπομπές (you tube η tv) παρουσιάζουν την επέμβαση απλή και γενικά μετά το χειρουργείο τον πόνο πολύ ανεκτό, ανώδυνο εώς κ μηδαμινό και εδώ κάποιοι  κάποιοι απο εσάς το περιγράφουν αρκετά ενοχλητικό εώς και  επώδυνο. Δηλαδή τα δύο άκρα σαν εμπειρίες..οκ ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά το γνωρίζω αλλά τόση απόκλιση?? (σκέφτομαι επίσης ότι κάποιοι απο εσάς που δεν το βίωσαν τόσο ανώδυνα μετεγχερειτικά και αν συγκρίνω με την δική μου εμπειρία που πλησιάζει και δεν είμαι καθόλου ψύχραιμη καθότι φοβιτσιάρα με κόβει ψιλός ιδρώτας ). Είναι κ αυτό με την αίσθηση του αερίου που κάποιοι περιγράψαν εδώ το οποίο με άγχωσε ιδιαίτερα σαν μετεγχερειτικός πόνος στους ώμους και σε άλλα σημεία...ο καθετήρας και το σακουλάκι της παροχέτευσης πονάει όταν στο αφαιρέσουν? Οι τομές όταν στις καθαρίζουν και σου κάνουν αλλαγές στις γάζες πονάνε? Με το κάπνισμα κ τη ολική νάρκωση τι γίνεται? (είμαι κ καπνίστρια βλέπεται τρομάρα μου !!!).. Κάπου διάβασα ότι είναι καλό 6 βδομάδες πριν την επέμβαση να μην καπνίσεις καθόλου ε μα πως με τόσο άγχος που έχω και φόβο? Βασικά είχε κανείς σας που είναι καπνιστής κακή εμπειρία η άσχημη επαναφορά  με τη νάρκωση ? Μετά απο πόση ώρα αφού επανέλθεις στην πραγματικότητα νιώθεις πόνο ? Έρχεται δυνατός ο πόνος με τη μία δηλαδή αφού περάσει η επίρρεια της αναισθησίας? Τελοσπάντω είμαι ολόκληρη μια απορία αχαχαχ Αν βρεθεί κάποιος να με διαφωτίσει θα το εκτιμούσα δεόντως !!! :)

Δημοσ.

Αρχικά ΔΕΙΞΕ ΕΛΕΟΣ στον εαυτό σου.. μην το ψάχνεις τόσο αφού θα τα περάσεις "θες δε θες" και θα τα νιώσεις όσο τα νιώθει ο δικό σου οργανισμός.. Δεν χρειάζεται να ξέρεις τα παρακάτω όμως αφού πας γυρεύοντας κοίτα:

1) ο πόνος είναι σχετικός.. ακόμα και για τον οδοντίατρο έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες τον αισθάνονται λιγότερο οδυνηρό.. πάντως στη χειρότερη περίπτωση δεν θα ..σφαδάζεις!
2) η αίσθηση του αερίου είναι κάτι ...πρωτόγνωρο! Και πάλι δεν θα υποφέρεις.. αν θες μια σύγκριση φαντάσου το σαν διαρκή και ελαφρύ "πονοκέφαλο στο σώμα"!
3) όσο σε "τριβελίζουν" διάφορα θα νομίζεις ότι όλα σε πονάνε ενώ στη πραγματικότητα θα είναι ιδέα σου.. μπορεί να νιώθει πόνους στη κοιλιά, στο στομάχι, στη πλάτη, στο κεφάλι, στα χέρια.. λυπήσου σε!.. όλα είναι ιδέα σου. Στο νοσοκομείο θα σου δίνουν συνεχώς για 2-3 μέρες παυσίπονα οπότε μη σε ανησυχεί..
4) το σακουλάκι "παροχέτευσης" για τα υγρά του στομάχου θα πονέσει αν ο νοσοκόμος δεν είναι ελαφροχέρης. Θα νιώσεις ένα πολύ γρήγορο κεραυνοβόλημα.. αλλά όχι 20.000 βολτ.. (και πάλι αυτό θα συμβεί στη χειρότερη των περιπτώσεων). Καθετήρας εκεί που ξέρεις δεν μπαίνει.. μη το συγχύζεις..
5) όταν καθαρίζουν τις τομές ΔΕΝ ΠΟΝΑΝΕ..  γενικά δεν πονάνε όσο δεν κάνεις απότομες κινήσεις τις πρώτες 2-3 μέρες... (το πρώτο 24ωρο μη δοκιμάσεις να σηκωθείς.. λόγω της νάρκωσης ίσως νιώσεις αναγούλα.. εννοείται μη ζορίσεις τον εαυτό σου.. δεν πρέπει να τα "βγάλεις"!.. μείνε ΞΑΠΛΑ τη πρώτη μέρα.. μετά όλα οκ.
6) για κάπνισμα και νάρκωση δεν ξέρω αλλά αν ήταν κάτι όντως σοβαρό θα στο λέγανε! μην το σκαλίζεις!
7) όταν ξυπνήσεις μετά το χειρουργείο θα έχεις πόνους. Θα βάλουν αμέσως παυσίπονο και σε 20 λεπτά θα το έχεις.. ξεχάσει!

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kwstas_pap είπε

Κώστα σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου !!! Να είσαι καλά που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις !!! Οκ έχει μια λογική αυτό που είπες με τον καθετήρα αλλά εγώ το εννοούσα αλλιώς απο κάτω στην ουρίθρα  πόσο ενοχλητικό είναι γιατί αν δεν μπεί αν θελήσει κάποιος/κάποια να πάει τουαλέτα αλλά δεν μπορεί τι άλλη λύση υπάρχει για τις γυναίκες??? Βασικά αυτά τα ρωτάω γιατί μια  γνωστή μου που έκανε δεν είχε καθετήρα ούτε βασικά κ ένας άλλος γνωστός μου είχε και σηκώθηκε την πρώτη μέρα το βράδυ αναγκαστικά..Άρα όλα όσα αναφέρουν κάποιοι γιατροί γιατί πάνω κάτω όλοι τα ίδια λενε στο net (αν τυχόν έχεις παρακολούθησει) είναι σε γενικές γραμμές άτοπα..αν σκεφτείς λένε οτι η πλειοψηφία των ασθενών  που χειρουργούντε λαπαροσκοπικά μέσα σε 2 ώρες αφότου ξυπνήσουν κάνουν βόλτες στους διαδρόμους και οτι  κάποιοι ζητάνε επειδή δεν πονάνε να φύγουν την ίδια μέρα αλλά προληπτικά τους κρατάν μέχρι την επομένη....Επίσης έχεις δίκιο και σε αυτό που αναφέρεις οτι δεν πρέπει να τα ψάχνω τόσο πολύ..Αυτό όμως δεν θα έκαναν οι περισσότεροι στη θέση μου? Ψάχνεις να πάρεις θάρρος ή αλλιώς κουράγιο απο κάπου. Δεν θα διαφωνήσω όμως οτι αυτό είναι και καλό κ κακό επειδή μπορεί με την ιδέα σου μετά να βάζεις κάποια πράγματα όπως προείπες..Αν και οκ πόσοι είναι εκείνοι που μπροστά σε μια χειρουργική επέμβαση και στο <<άγνωστο>> δεν αγχώνονται έχω την εντύπωση οτι όσοι δεν υποφέρουν αρκετά μετεγχερειτικά δεν νομίζω να προκαλούν έυκολα πόνο με την ιδέα τους..δεν ξέρω κιόλας υποψιάζομαι!!! αχαχαχ Όσο για τα παυσίπονα που λες ξέρεις γιατί αγχώνομαι τόσο? Γιατί πριν αρκετά χρόνια έκανε κ η μητέρα μου χολοκυστεκτομή πονούσε σε μη ανεκτό βαθμό και είχαν ξεχάσει να της χωρηγήσουν παυσίπονο. Αυτό που θέλω να πω με το συγκεκριμένο συμβάν είναι ότι για κάποιο λόγο η νοσηλεία με αγχώνει έχουν τόσα πολλά περιστατικά που περιμένουν να φωνάξεις καμιά φορά ενώ κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει πρόληψη στον πόνο..

Δημοσ.

Σ-Τ-Α-Μ-Α-Τ-Α-!.. όλα θα πάνε καλά .. υπάρχουν και "στραβές" αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι έτοιμη για όλα.. είχε τύχει στο παρελθόν να κάνω επέμβαση στο μάτι.. "έτρεμα" μήπως κάνει ΣΕΙΣΜΟ την ώρα της επέμβασης!.. από "κακές ιδέες" ένα σωρό.. Μην ασχολείσαι και να είσαι αισιόδοξη.. ΕΛΕΟΣ λέμε!

(πάντως παυσίπονο θα σου βάλουν.. ακόμα και αν το ξεχάσουν με "τα μυαλά που κουβαλάς" θα τους πείσεις να σου βάλουν διπλή δόση!:P)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kwstas_pap είπε

Σ-Τ-Α-Μ-Α-Τ-Α-!.. όλα θα πάνε καλά .. υπάρχουν και "στραβές" αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι έτοιμη για όλα.. είχε τύχει στο παρελθόν να κάνω επέμβαση στο μάτι.. "έτρεμα" μήπως κάνει ΣΕΙΣΜΟ την ώρα της επέμβασης!.. από "κακές ιδέες" ένα σωρό.. Μην ασχολείσαι και να είσαι αισιόδοξη.. ΕΛΕΟΣ λέμε!

(πάντως παυσίπονο θα σου βάλουν.. ακόμα και αν το ξεχάσουν με "τα μυαλά που κουβαλάς" θα τους πείσεις να σου βάλουν διπλή δόση!:P)

Επεξ/σία από Erwfily
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kwstas_pap είπε

αχαχαχχαχα γιατί τι έχουν τα μυαλά μου? Τα δικά σου είναι καλύτερα που έτρεμες μήπως κάνει σεισμό ? Μωρέ τα ίδια με μένα θα ρώταγες και συ αν σου αφήναν μερικές μέρες περιθώριο να το καλλιεργήσεις και δεν σου έλεγαν μεθαύριο.. Ε τι να κάνομεν δηλαδής δεν ήξερα να χω φροντίσει να κάνω καμιά δεκαριά χειρουργεία για να χω πάρει το κολάι..Πάντως μια κρισάρα πανικού όσο θα με ετοιμάζουν την έχω στο τσεπάκι όσο αισιόδοξα κι αν τα σκεφτώ!!!  :)   Μια διευκρίνιση ακόμα παρακαλώ αν και εφόσον σου είναι έυκολο δηλαδή...1). Τον παραλληλισμό διαρκή πονοκεφάλου σχετικά με το αέριο δεν πολυκατάλάβα...εννοείς οτι νιώθεις μια γενική δυσφορία μέσα σου???  Ελαφρύ μυικό πόνο ? Τι ακριβώς? Γιατι ανέφερε το άλλο το παλικάρι την κλειδα και μπερδεύτηκα (επειδή είπες οτι ήταν κ πολυ ενοχλητικό)...2) Τις ενέσεις τις αντιθρομβωτικές τις κάνεις μετά αφού πάς σπίτι να φανταστώ. Σε ποιο σημείο πρέπει να γίνουν? Στην κοιλιά λογικά και οι 10 η σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...