Προς το περιεχόμενο

Nεοι SSD απο την OWC !!!

Tablet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@nik k ->καταλαβε τι σου λενε οι δυο φιλοι που εχουν δικιο αλλο να τρεχει 20/7 στο pc σου που απο τις 20 ωρες θα ειναι gaming κατεβασμα και IDLE καποιες ωρες και αλλο να τρέχεις 24/7 full load ο σκληρος στο read και write με συγκεκριμένες ρουτινες που εσυ δεν εχεις

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μαλλον ειναι καπως δυσκολο να καταλαβουν μερικοι πως εφοσον ενας SSD δεν εχει κινουμενα μερη υπαρχει ελαχιστη διαφορα μεταξυ απλης χρησης και στρεσαρισματος οποτε οτι και να λεμε ακρη δεν θα βγει.

Οσο για τις ρουτινες καλο θα ηταν να μην μιλαμε γενικα και αοριστα οταν δεν γνωριζουμε. Απο εκει και περα ας μην το συνεχισουμε, ο καθενας ειναι ελευθερος να πιστευει οτι θελει.

Δημοσ.
Συγνωμη αλλα τι δουλεια εχει η πληροφορικη με το Hardware ? Ειναι ισως το μονο πραγμα που συγχεουμε σε αυτη την χωρα, κατι που παντα μου εκανε εντυπωση.

Περα απο αυτο τα ιδια λεμε απλα ο καθενας υποστηριζει διαφορετικη οψη του ιδιου νομισματος.

Hardware είναι και το τσεκούρι φίλε μου....

Και όχι δεν λέμε το ίδιο πράγμα, εγώ γνωρίζω πως υπάρχουν μεθοδολογίες και εργαλεία για να μετρήσεις, και τις αντοχές/ιδιότητες των υλικών και την συμπεριφορά αυτών κάτω απο δεδομένες συνθήκες. Γνωρίζω επίσης πως υπολογίζεται το εκάστοτε MTBF, και αν είχες σπουδάσει είτε σε engineering κλάδο, είτε robotics κλάδο ή έστω σε computing κλάδο, θα το γνώριζες και εσύ.

Δεν λέμε το ίδιο πράγμα λοιπόν, άλλο λες εσύ, και άλλο εγώ. Η διαφορά μας είναι πως εγώ τουλάχιστον, δεν είμαι αρκετά νέος για να τα γνωρίζω όλα..... :-)

Δημοσ.
Μαλλον ειναι καπως δυσκολο να καταλαβουν μερικοι πως εφοσον ενας SSD δεν εχει κινουμενα μερη υπαρχει ελαχιστη διαφορα μεταξυ απλης χρησης και στρεσαρισματος [...]

Just a side-note. Απ τη στιγμή που υπάρχει διαφορά στην κατανάλωση μεταξύ idle και load, υποθέτω ότι επηρεάζεται έστω και στοιχειωδώς ο χρόνος ζωής/φθοράς του SSD.

Δημοσ.
Μαλλον ειναι καπως δυσκολο να καταλαβουν μερικοι πως εφοσον ενας SSD δεν εχει κινουμενα μερη υπαρχει ελαχιστη διαφορα μεταξυ απλης χρησης και στρεσαρισματος οποτε οτι και να λεμε ακρη δεν θα βγει.

Κινούμενα μέρη δεν έχει, έχει όμως κάτι παραλληλόγραμμα πραγματάκια μέσα που λέγονται τσιπάκια μνήμης, τα οποία έχουν συγκεκριμένες ιδιότητες και μετρήσιμη (και άρα υπολογίσιμη) διάρκεια ζωής (lifecycle). Επίσης επειδή ποιο πάνω σε είδα να κάνεις πράξεις 6 ώρες την ημέρα, σε αντίθεση με 20 ώρες ο άλλος κλπ κλπ, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μιλάμε για ώρες λειτουργίας, 5 ώρες λειτουργίας είναι 5 ώρες είτε αυτές γίνουν στο διάστημα μιας μέρας, είτε βδομάδας, είτε 10ετίας.

Δημοσ.

Ανεβαινει λιγο η θερμοκρασια του SSD antonl, μεχρι εκει φτανουν οι διαφορες που ναι μπορουν ελαχιστα να μειωσουν τον χρονο ζωης αλλα αυτο δεν το λες "προσομοιωση"¨.

Και βασικα για να μην λεμε αερολογιες μιλαω με τα παιδια της OWC ωστε να μαθω ακριβως τον τροπο "προσομοιωσης" που χρησιμοποιουν στα εργαστηρια τους.

Timour21 αν δεν γνωριζεις ουτε το που κινειται καποιος ουτε τις γνωσεις του καλυτερα να μην εισαι τοσο σιγουρος για καποια πραγματα. Τωρα οσο για το θεμα ηλικιας αν το 03 εισουν 21 ακομα και τωρα εισαι μικροτερος μου.

Οσο για το Lifecycle μαλλον δεν μπορεσες να κατανοησεις τι ειπα οταν αναφερθηκα στις καθημερινες ωρες χρησης. Οποιος καταλαβε παρακαλω να του το εξηγησει.

Δημοσ.

Timour21 αν δεν γνωριζεις ουτε το που κινειται καποιος ουτε τις γνωσεις του καλυτερα να μην εισαι τοσο σιγουρος για καποια πραγματα. Τωρα οσο για το θεμα ηλικιας αν το 03 εισουν 21 ακομα και τωρα εισαι μικροτερος μου.

Μπορεί τελικά να είμαι μικρότερος, αλλά δεν το νομίζω βρε φίλε τελικά. Γιατί αν ήσουν μεγαλύτερος μου, ενδεχομένως να θυμόσουν οτι ο Timour Ketsbaia ήταν παίκτης της ΑΕΚ αρχές της 10ετίας του 90 και πως το 21 είναι η "επίσημη" θύρα της συγκεκριμένης ομάδας. Και για την ιστορία το συγκεκριμενο username το χρησιμοποιώ απο το 94 που ανέβηκα στην Αγγλία για σπουδές....

την καλησπέρα μου....

Δημοσ.

Υποθετεις πως δινω δεκαρα για το ποδοσφαιρο οταν δεν δινω. Δεν ειναι αναγκη να θεσω λοιπον αλλο θεμα οσο αφορα την σιγουρια σου για μερικα πραγματα :)

Τωρα οσο για τις σπουδες οταν αναφερθηκες οτι εχεις σπουδασει πληροφορικη παλι εκτος σε βρισκω.

Τα σεβη μου λοιπον ;)

Δημοσ.

Όταν κάνεις προσομοιώσεις για αντοχή υλικών,δεν σημαίνει ότι βάζεις το μηχάνημα να δουλεύει στο Full για 24/7 και να δεις πότε θα χαλάσει. Στις προσομοιώσεις αυτές αλλάζεις τις συνθήκες για να επιταχύνεις το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα μπορείς να αυξήσεις την θερμοκρασία του υλικού, την τάση και το ρεύμα που του εφαρμόζεται κλπ. Σκοπός είναι να προκαλέσεις αυξημένη χρήση σε μικρότερο χρόνο, με το ίδιο αποτέλεσμα. Και στο κάτω κάτω, για να δεις πως θα πάει η αντοχή του υλικού στον χρόνο, δεν το δουλεύεις για 200 χρόνια. Κατασκευάζεις μέσω προσομοιώσεων μερικές καμπύλες, που από αυτές βρίσκεις την αντοχή του σχεδόν παντού στο χρόνο (ή όσο σου προσφέρει ο ρεαλισμός των προσομοιώσεων σου) Για υλικά ημιαγωγών, δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη κλπ για να σπάσουν, αλλά γίνονται Test διαρροής ρεύματος, αντίστασης κλπ. Όταν αυτά πάρουν τιμές που δεν τους επιτρέπουν να λειτουργούν ομαλά, τότε θεωρήται ότι έχουν καταστραφεί. Δεν χρειάζεται ούτε να τσακιστούν, ούτε να σπάσουν, ούτε να βγάλουν καπνούς για να θεωρηθούν κατεστραμμένα.

Δημοσ.

Εντάξει, φίλε μου, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που ανακάλυψε το μεγαλύτερο τεχνολογικό φόρουμ της Ελλάδας το 2010, ούτε αυτός που μέσα σε ελάχιστους μήνες έχει γράψει ήδη χιλιάδες ποστς, πολύ απλά επειδή όπως σου είπα ΔΕΝ τα γνωρίζω όλα.

Τώρα το ποιος έχει γνώσεις και ποιος όχι, φαίνεται απο τα λεγόμενά του, οπότε κάνε ένα search , μάθε τι σημαίνουν βασικά πράγματα, όπως simulation, emulation, testing methodologies, εγώ αυτά τα πράγματα τουλάχιστον, τα έμαθα και τα γνωρίζω. Εσύ με το να λες οτι δεν μπορεί να υπάρξει simulation (εξομοίωση) απλά εκτίθεσαι....

Και το βλέπεις, δεν στο λέω εγώ μόνο στο λένε και άλλοι, αλλά εσύ επιμένεις....

Οσο για τις σπουδές μου και την επαφή που έχω με hardware....αμφιβάλλω αν το hardware που έχω και παίζω τώρα στην εταιρεία που βρίσκομαι, το έχεις δει, έστω και σε φωτογραφίες στο Internet, πόσο μάλλον να περάσει απο τα χέρια σου....

Δημοσ.

να το πω αλλιως μπας και συνεννοηθούμε αντι να μαλωνουμε

Αν λεω αν ειχαμε δυο ολοιδιους SSD τοσο ιδιους σαν να τους εφτιαχνε ο Θεος ο ιδιος (ασ μην μαλωσουμε και γιαυτο)

και τον εναν τον εβαζα να ειναι παντα idle και το αλλoν των ελιωνα στο read write full on 24/7 δεν θα...........

Δημοσ.
Όταν κάνεις προσομοιώσεις για αντοχή υλικών,δεν σημαίνει ότι βάζεις το μηχάνημα να δουλεύει στο Full για 24/7 και να δεις πότε θα χαλάσει. Στις προσομοιώσεις αυτές αλλάζεις τις συνθήκες για να επιταχύνεις το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα μπορείς να αυξήσεις την θερμοκρασία του υλικού, την τάση και το ρεύμα που του εφαρμόζεται κλπ. Σκοπός είναι να προκαλέσεις αυξημένη χρήση σε μικρότερο χρόνο, με το ίδιο αποτέλεσμα. Και στο κάτω κάτω, για να δεις πως θα πάει η αντοχή του υλικού στον χρόνο, δεν το δουλεύεις για 200 χρόνια. Κατασκευάζεις μέσω προσομοιώσεων μερικές καμπύλες, που από αυτές βρίσκεις την αντοχή του σχεδόν παντού στο χρόνο (ή όσο σου προσφέρει ο ρεαλισμός των προσομοιώσεων σου) Για υλικά ημιαγωγών, δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη κλπ για να σπάσουν, αλλά γίνονται Test διαρροής ρεύματος, αντίστασης κλπ. Όταν αυτά πάρουν τιμές που δεν τους επιτρέπουν να λειτουργούν ομαλά, τότε θεωρήται ότι έχουν καταστραφεί. Δεν χρειάζεται ούτε να τσακιστούν, ούτε να σπάσουν, ούτε να βγάλουν καπνούς για να θεωρηθούν κατεστραμμένα.

Φίλε μου, αν δεν είσαι ο πρόεδρος της CRAY ή της Intel, δεν τα ξέρεις καλά... μην επιμένεις....λάθος κάνουμε.... ούτε μεθοδολογίες υπάρχουνε, ούτε dry runs, ούτε emulations....

Δεν υπάρχουν προσομοιώσεις ούτε προσομοιωτές, αφού το λέει ο hardware guru, έτσι θα είναι :-)

Δημοσ.

τυχαιο?????

---------- Προσθήκη στις 19:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:59 ----------

χαλαγε;;:rolleyes:

οχι βρε !!!

δεν θα υπηρχε θεος!!

και το φιδι θα εδινα εναν postville στον Αδαμ!!!!!!!!!!

Δημοσ.
Φίλε μου, αν δεν είσαι ο πρόεδρος της CRAY ή της Intel, δεν τα ξέρεις καλά... μην επιμένεις....λάθος κάνουμε.... ούτε μεθοδολογίες υπάρχουνε, ούτε dry runs, ούτε emulations....

Δεν υπάρχουν προσομοιώσεις ούτε προσομοιωτές, αφού το λέει ο hardware guru, έτσι θα είναι :-)

Παλι μιλας γενικα και αοριστα, εγω μιλησα συγκεκριμενα και ειδικα για κατι.

Τωρα ας μην μιλαμε για Hardware, οσοι ξερουν καταλαβαινουν.

Λοιπον μολις μου απαντησαν. Δεν κανουν προσομοιωση χρονου, οχι οπως το αντιληφθηκαμε εδω. Απλα στρεσσαρουν για καποιο διαστημα τους SSD και μετα κανουν μετρησεις για να δουν αν εχει την ιδια ταχυτητα. Δεν εχει να κανει με προσομοιωση ετων, εχει να κανει με θεμα επιδοσεων και οχι αντοχης στον χρονο.

Ποιο συγκεκριμενα το τεστ που κανουν ειναι :

1.Write 50 million 3K files;

2.Erase the volume;

3.Run DiskTester fill-volume.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...