Προς το περιεχόμενο

Nεοι SSD απο την OWC !!!

Tablet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1. Παρουσιάζουν ως δική τους καινοτομία τους αλγορίθμους wear-leveling. Το πρόβλημα είναι ότι τέτοιους αλγορίθμους χρησιμοποιούν όλοι οι SSD σχεδόν.

2. Υποστηρίζουν ότι ακόμα και μετά από χρόνια χρήσης οι δικοί τους SSD θα έχουν την ίδια απόδοση με τώρα. Ο SandForce controller όμως που χρησιμοποιούνε... πρωτοεισήχθηκε πέρυσι. Συνεπώς, ποια εμπειρία ετών; Το προϊόν τους δε μετράει ούτε ένα χρόνο ζωής...

Προτίμησε κάποια άλλη μάρκα. Αρκετά λαμόγια και ψεύτες για να τους δώσεις και λεφτά. ;)

Αν θέλεις αξιοπιστία και εμπειρία σε αυτό το χώρο κοίτα OCZ & Intel για mainstream προτάσεις.

Δημοσ.

οταν κανουνε τα τεστ παντως τους βαζουνε να λειτουργουν στο φουλ μερα νυχτα οποτε κανουνε προσομιοωση λειτουργιας πολλών ετων

Δημοσ.

Καλα δεν παει ετσι το θεμα. Προσομοιωση λειτουργιας πολλων ετων πρεπει να γινει σε πολλα ετη. Εγω δλδ που εχω 20 ωρες το 24ωρο ανοιχτο το PC τι πρεπει να πω ? Οπως και να εχει τα παιδια στην εταιρεια τα γνωριζω και οντως εχουν καλα προιοντα αλλα περισσοτερο στοχευουν σε MAC.

Δημοσ.

Και που ξερει ο καθενας τι τρεχω εγω και παλι ο καθενας στον SSD του ? Μην λεμε οτι θελουμε, δεν υπαρχει κατι Standard στην λειτουργια ενος SSD και με βαση αυτο δεν μπορει κανεις να εξομοιωσει Χρονια λειτουργιας μεσα σε μερες η και μηνες.

Απο εκει και περα ολα ειναι Marketing οποτε και αν παρεις κατι και σου χαλασει στους 6 μηνες (οποιασδηποτε εταιρειας) θα σου πουν πως επεσες στο ελλατωματικο κομματι.

Δημοσ.

υπαρχουν συγκεκριμενες ρουτινες για σκληρους στικακια ssd κτλπ,που οταν τις τρεχεις λειτουργουν στο full read και write που τις χρησιμοποιείς για να ελενξεις οχι μονο ταχυτητα αλλα και αξιοπιοιστια

εχει τεραστια διαφορα να χρησιμοποιεις το pc πολυ απο το να τρεχεις τετοια εφαρμογη μηνες

Δημοσ.

δεν λεω αυτο !!!!!!!!!!!!!!!

αφου στο ειπα και αλλες δυο φορες !

ΣΥΚΓΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΡΟΥΤΙΝΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ.

θα μπορουσε να το πεις και ετσι αν ετρεχες ενα bench πχ για καρτα γραφικων για 100% usage για μηνες

Δημοσ.

Αυτο ακριβως λες. Οι "Ρουτινες" Max Read/write δεν ειναι κατι παραπανω απο ενα τεστ στο HDTune η στο HDTach το οποιο το τρεχουν για μηνες πχ. Εδω ομως μιλαμε για "μνημη" και οχι για μηχανικο δισκο οποτε δεν μπορεις να πεις πως στρεσαρεται σταληθεια ενας SSD. Πριν το TRIM κατι τετοιο θα ειχε επιπτωση στην ταχυτητα, τωρα πλεον οχι.

Πχ εχω τεσταρει απειρους SSD και κανενας δεν επαθε κατι κατα την διαρκεια των τεστ. Απο την αλλη μου χαλασε 1 απο τα ακριβα μοντελα της αγορας με "απλη" καθημερινη χρηση μεσα σε 6 μηνες. Οποτε αυτο τι σημαινει ?

Δεν υπαρχει εξομοιωση, μπορει να πουν το δουλευαμε το κομματι 24 ωρες αντι για το "νορμαλ" 6ωρο των περισσοτερων εκει εξω αλλα ως εκει.

Δημοσ.

Φίλε μου γιατί πρέπει πάντα να είσαι απόλυτος και να τα ξέρεις όλα?

Βεβαίως και υπάρχει εξομοίωση (και με την εξομοίωση εννοούμε οτι προσπαθείς κάπου -εργαστήριο?- να προσομοιώσεις κάποιες συνθήκες που επικρατούν εκτός εργαστηρίου).

Σε εξομοιωτή πτήσης πχ. δεν θα μπορέσεις ποτέ να "αναπαράγεις" τον γλάρο που θα σφινωθεί στην τουρμπίνα κατα την απογείωση ή πτήση, αλλά μπορείς να "εξομοιώσεις" την βλάβη που αυτός θα προκαλέσει.

Το ίδιο και σε άλλους εξομοιωτές, προσπαθείς να έρθεις όσο το δυνατόν ποιο κοντά γίνεται στις πραγματικές συνθήκες, αλλά ποτέ μια εξομοίωση δεν θα είναι ίδια με μια real life εμπειρία...

Στους SSD συγκεκριμένα, εξομοιώνουν τα reads και τα writes που θα φάει σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα ένας SSD. Αυτό βασίζεται σε στατιστικούς μέσους όρους, αλλος θα γράψει και θα διαβάσει λιγότερο, άλλος περισσότερο.

Όταν διαβάζεις οτι ένα μοτέρ F1 έγραψε 5000km επάνω σε δυναμόμετρο, στην ουσία δεν έχει μετακινηθεί ούτε 1 χιλιοστό απο τον πάγκο που τον έχουνε. Δεν σημαίνει οτι πάντα τα αποτελέσματα μιας προσομοίωσης θα είναι πάντα τα ίδια με τα πραγματικά, αλλά αν έχουνε γίνει με επιστημονικά κριτήρια, θα τα πλησιάζουν πολύ.

Δημοσ.

Μα αυτο λεω και εγω, οι μεσοι οροι που αναφερεσαι Δεν ισχυουν για ολους και γιαυτο λεγονται και μεσοι οροι. Οταν εγω πχ δουλευω 20 ωρες την ημερα εναν SSD για μενα 1 χρονος μεταφραζεται σε 20χ365=7300 ωρες. Για καποιον αλλο που δουλευει 3 ωρες την ημερα τον SSD του 1 χρονος μεταφραζεται σε 3χ365= 1095 ωρες λειτουργιας. Εν ολιγοις καμια εταιρεια δεν μπορει να λεει πως κανει εξομοιωση, οχι ορθη εστω, αφου τα δεδομενα αλλαζουν απο χρηστη σε χρηστη.

Οσο γιατι πρεπει παντα να ξερω και να ειμαι απολυτος η απαντηση ειναι πως ειναι η δουλεια μου να τα ξερω, ποτε ομως δεν ειμαι απολυτος, αν κανω λαθος σε κατι παντα το παραδεχομαι και ειναι αρκετα τα ατομα εδω μεσα που το γνωριζουν αυτο.

Δημοσ.

Φίλε μου και μας η δουλειά μας είναι να τα ξέρουμε, δεν είσαι ο μόνος που έχεις ασχοληθεί με την πληροφορική....

Όταν ένας δίσκος έχει ως MTBF 100.000 ώρες λειτουργίας τι σημαίνει?

Ότι όλοι οι δίσκοι της συγκεκριμένης σειράς θα "πεθάνουν" μετά απο 100.000 ώρες λειτουργίας? Άλλος θα είναι DOA, αλλος θα ζήσει για 50Κ ώρες άλλος 100Κ και άλλος μπορεί να φτάσει και τις 300Κ.

Γι'αυτό σου κοτσάρουν και το MT (Mean time - στατιστικός όρος) ως κάτι το ενδεικτικό.

Όταν πριν απο χρόνια (αρκετά) έλεγαν οτι η ζωή ενός CD είναι X χρόνια? τι έκαναν? Είχαν φτιάξει CD απο το 1950 και τα δοκίμαζαν? Προσομοίωση συνθηκών έκαναν και έβγαλαν μια μέση τιμή. Το CD τελικά σε πραγματικές συνθήκες μπορεί να καταστραφεί και την επόμενη ώρα που θα το γράψεις, μπορεί να κρατήσει και χρόνια....

Δημοσ.

Συγνωμη αλλα τι δουλεια εχει η πληροφορικη με το Hardware ? Ειναι ισως το μονο πραγμα που συγχεουμε σε αυτη την χωρα, κατι που παντα μου εκανε εντυπωση.

Περα απο αυτο τα ιδια λεμε απλα ο καθενας υποστηριζει διαφορετικη οψη του ιδιου νομισματος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...