Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απλα τα αλλα ειναι για να επαναφερουν τα παντα.μεχρι και απο raid .τωρα ποσο ενα δωρεαν κανει καλη δουλεια ειναι και αυτο παντα ενα ερωτημα :D

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

απλα τα αλλα ειναι για να επαναφερουν τα παντα.μεχρι και απο raid .τωρα ποσο ενα δωρεαν κανει καλη δουλεια ειναι και αυτο παντα ενα ερωτημα :D

Δημοσ.

να ρωτήσω κι εγώ κάτι,μιας και έχω ένα παρόμοιο θέμα. Ένας φίλος έκανε μια ξερή και μέσα από το μενού της ψηφιακής έκανε φορμάτ σε μια sd κάρτα μνήμης.

Είδα εδώ ποια προγράμματα προτείνετε,ειχα κι εγώ κάποια υπόψην μου,αλλά μιας και δεν ειχε χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσω,έχω άλλη απορία. Τα προγραμματα αυτά κάνουν επαναφορά κατα byte; Η' κατά αρχειο; λέω μήπως βγαίνουν κάποιες φωτογραφίες αλλοιωμένες. Και επίσης αν υπάρχει κίνδυνος η χρήση παραπάνω του ενός προγράμματος να προκαλέσει κάποιο μπέρδεμα. Γιατί αν δεν υπάρχει τέτοιος κινδυνος θα ήταν προτιμότερο να την τσεκάρω με περισσότερα προγράμματα, μιας και δεν ξέρω ακριβώς πόσες φωτογραφίες είχε μέσα.

Τουλάχιστον τον πρόλαβα πριν γράψει τίποτα στην κάρτα μετά το φορμάτ.

Δημοσ.

να ρωτήσω κι εγώ κάτι,μιας και έχω ένα παρόμοιο θέμα. Ένας φίλος έκανε μια ξερή και μέσα από το μενού της ψηφιακής έκανε φορμάτ σε μια sd κάρτα μνήμης.

Είδα εδώ ποια προγράμματα προτείνετε,ειχα κι εγώ κάποια υπόψην μου,αλλά μιας και δεν ειχε χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσω,έχω άλλη απορία. Τα προγραμματα αυτά κάνουν επαναφορά κατα byte; Η' κατά αρχειο; λέω μήπως βγαίνουν κάποιες φωτογραφίες αλλοιωμένες. Και επίσης αν υπάρχει κίνδυνος η χρήση παραπάνω του ενός προγράμματος να προκαλέσει κάποιο μπέρδεμα. Γιατί αν δεν υπάρχει τέτοιος κινδυνος θα ήταν προτιμότερο να την τσεκάρω με περισσότερα προγράμματα, μιας και δεν ξέρω ακριβώς πόσες φωτογραφίες είχε μέσα.

Τουλάχιστον τον πρόλαβα πριν γράψει τίποτα στην κάρτα μετά το φορμάτ.

Δημοσ.

το ψαξιμο με προγραμματα δεν δημιουργει προβλημα οποτε μπορεις να δοκιμασεις με πολλα.απλα δεν γραφεις τιποτα στην καρτα μεσα ουτε επαναφερεις τα αρχεια μεσα στην ιδια την καρτα.

Δημοσ.

το ψαξιμο με προγραμματα δεν δημιουργει προβλημα οποτε μπορεις να δοκιμασεις με πολλα.απλα δεν γραφεις τιποτα στην καρτα μεσα ουτε επαναφερεις τα αρχεια μεσα στην ιδια την καρτα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το εξηγεί επαρκώς ένας φίλος παραπάνω:

Όταν διαγράφεις ένα αποθηκευτικό μέσο, δε διαγράφονται τα αρχεία, ουσιαστικά τα "ξεχνάει" το μέσο και στην επόμενη εγγραφή, γράφει από πάνω. Με λίγα λόγια τα αρχεία σου είναι ακόμα εκεί. Για φωτογραφίες από κάρτα μνήμης, χρησιμοποίησα κάποια στιγμή πολλά προγράμματα και το μόνο που έκανε άψογα τη δουλειά του, ήταν το O&O DiskRecovery. Αν δεν έχεις γράψει τίποτα από την ώρα που τις έσβησες, θα τις πάρεις όλες πίσω.

Δεν σβήνονται εντελώς, απλά "μαρκάρονται" ως σβησμένα, ή μάλλον καλύτερα "διαθέσιμα προς εγγραφή". Οπότε, αν δεν έχεις γράψει τίποτα από πάνω, μια χαρά επαναφέρονται..

Δημοσ.
Κατά τη γνώμη μου,δε νομίζω ότι θα μπορούσες να τις ανακτήσεις,γιατί διαγράφτηκαν οριστικά από την κάρτα μνήμης σου.

αμα ηταν οριστικα τοτε δεν θα κυκλοφορουσαν αυτα τα προγραμματα.για θεματα εξοικονομησης χρονου οταν σβηνεις κατι δεν το σβηνει και απο την φυσικη τοποθεσια απλα σβηνει απο το table οτι αυτο δεν βρισκεται εκει και οτι αυτο ειναι κενο.σαν τον οτε.οταν κανεις καταργηση δεν σου βγαζει την γραμμη σαν χαλκο απο πανω απλα την απενεργοποιει απο το κεντρο.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

εγώ θέλω να επαναφέρω φωτογραφίες που είναι στη μνήμη της φωτογραφικής. όχι σε κάρτα μνήμης.κι έχω χάσει το καλώδιο της. τι θα κάνω;;;

Δημοσ.

...μπα! Ζεις εσύ μωρή;; :-)

...ε σαν τί θα κάνεις, θα πας σε ένα σχετικό κατάστημα (μουλτιραμοπλαίσιο κτλ) μαζί με το εργαλείο, και θα τους ζητήσεις ένα καλώδιο που να ταιριάζει.

Δημοσ.

ναι ζω.(οπως λεμε μπα...ζω)

και με το καλωδιο πως θα γινει? συνδεω το καλωδιο και βαζω το προγραμμα σε λειτουργια?

Δημοσ.

(...να ζεις, να ζεις, χωρίς μπα. Γιατί και καλό παιδί είσαι, και γουστόζικο και η ζωή είναι μικρή. Και ακόμα μικρότερη εσχάτως)

Πριν το χάσεις δεν το είχες χρησιμοποιήσει ποτέ δηλαδή; Αν αυτό είναι, απλά συνδέεις το εργαλείο στον υπολογιστή, και θα την αναγνωρίσει ως "αφαιρούμενο μέσο" (θα εμφανιστεί ένας "δίσκος" στο "Ο Υπολογιστής Μου"). Δεν είναι βέβαια ότι θα χρειαστεί driver (για να αναγνωρίσει την μηχανή ο υπολογιστής - ή για την ακρίβεια την "ενσωματωμένη μνήμη της"), αλλά και να χρειαστεί, υποθέτω ότι θα έχεις σιντάκι που τον περιέχει. Ε αν αναγνωριστεί, απλά μπαίνεις στον "δίσκο" αυτόν, και αντιγράφεις ό,τι θες στον σκληρό του υπολογιστή (μάλλον μιλάμε για το...γνωστό λάπτοπ, ε; ), ή πχ σε κάποιον εξωτερικό δίσκο, ή σε φλασάκι, κτλ.

Ολ' αυτά βεβαίως, αν δεν έχει κάποιο ΠΡΟΒΛΗΜΑ η μηχανή. Αν έχει κάποιο πρόβλημα και το ξέρεις (...λέω, διότι πόσταρες στο "ανάκτηση φωτογραφιών" - μπας και είχε κάποιο θέμα...), πες γιατί μετά πάμε σε άλλα... 

Δημοσ.

ναι το γνωστο λαπτοπ. που εβγαζε μαυριλες. τελικα εβγαλε κι αλλες και γεμισε το πληκτρολογιο. μαλλον χρωμα ειναι αλλα απο που βγηκε ο θεος κι η ψυχη του.

πως θα το συνδεσω αν δεν εχω καλωδιο. προς το παρον αντεγραψα στην καρτα μνημης ολες τις φωτογραφιες που ειχε. αλλα αυτες που ειχαν σβηστει αντιγραφηκαν?

Δημοσ.

Μα δεν είπαμε ότι θα πας σ' ένα σχετικό μαγαζί και θα τους πεις θες ένα καλώδιο για την συγκεκριμένη μηχανή;

..."Αυτές που είχαν σβυστεί" λοιπόν.... Α γειά σου, ήρθαμε στο ψητό τώρα. Όχι κούκλα, δυστυχώς ό,τι "σβύνεται" (για την ακρίβεια με το αρχικό "σβύσιμο", καταργείς την καταχώρησή του σε ένα μητρώο, και ορίζεται ο χώρος που καταλαμβάνει ένα αρχείο -μια φωτό εν προκειμένω- ως "ελεύθερος προς εγγραφή". Οπότε αν πάρεις μετά κι άλλες φωτογραφίες, απλά θα γραφτούν από πάνω από την πρωταρχική φωτό. Είναι περισσότερο κάτι σαν απόκρυψη δηλαδή, παρά σβύσιμο-σβύσιμο. Και υπάρχουν ειδικά προγράμματα που παρά την εξαφάνιση της καταχώρησης στο μητρώο, μπορούν να ξετρυπώσουν τέτοια "σβυσμένα" αρχεία) και δεν  δεν μεταφέρεται έτσι απλά. Υπό συνθήκες όμως (αν από τότε που έχεις σβύσει τις φωτογραφίες που λες, δεν έχεις τραβήξει άλλες), υπάρχει, ναι, περίπτωση να ανακτήσεις "σβυσμένες" φωτός από την "εσωτερική μνήμη" κάποιου μέσου. Πρωτ' απ' όλα όμως χρειάζεται να συνδέσεις το μέσο αυτό σε υπολογιστή, οπότε πετάξου σ' ένα απ' τα μαγαζιά που λέγαμε, προμηθεύσου το, κι εδώ είμαστε για περαιτέρω οδηγίες.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...