Προς το περιεχόμενο

Free Linux ?

pantoflasKa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά όταν ζητάς συμβουλές για να λύσεις ένα πρόβλημα, αλλά μετά κάνεις του κεφαλιού σου, απλά μου τρως το χρόνο.

Είναι δυνατόν κάφε φορά που έχεις πρόβλημα, να ξανακάνεις εγκατάσταση από την αρχή? Λοιπόν εφόσον δεν παίξει το ασύρματο δίκτυο σου, ξανακάνε εγκατάσταση από την αρχή. Ποιός ξέρει, μπορεί να παίξει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά όταν ζητάς συμβουλές για να λύσεις ένα πρόβλημα, αλλά μετά κάνεις του κεφαλιού σου, απλά μου τρως το χρόνο.

Είναι δυνατόν κάφε φορά που έχεις πρόβλημα, να ξανακάνεις εγκατάσταση από την αρχή? Λοιπόν εφόσον δεν παίξει το ασύρματο δίκτυο σου, ξανακάνε εγκατάσταση από την αρχή. Ποιός ξέρει, μπορεί να παίξει.

Οκ marios_geo καταλαβαινω πως το λες αλλα το προβλημα ηταν οτι ο οδηγος που μου προτειναν ηταν διαφορετικος απο το menu μου και τις ρυθμισεις που επρεπε να κανω( χωρις να θελω να πω οτι δεν βοηθησαν φυσικα ).Απο την αλλη δεν ξεκινουσαν τα ubuntu τις περισσοτερες φορες και οταν τελικα μπηκα απο το live cd βρηκα την ευκαιρια να διορθωσω το προβλημα.Τωρα ομως συνεχιζω να εχω το προβλημα με το wireless και ενω με τα vista εδινα τον κωδικο και εμπαινε τωρα δεν μπορει να μπει.

αυτο ειναι το τελευταιο προβλημα μου με τα ubuntu , που τα συμπαθησα δεν μπορω να πω αλλα ειναι σημαντικο προβλημα αυτο οπως και να το κανουμε...( δεν προκειται να ξανακανω εγκατασταση για να παιξει :lol::lol::lol: )

σκεψη χρηστη windows !μην τον ακους ...εμεις ειμστε που βοηθαμε

σκεψη χρηστη windows !μην τον ακους ...εμεις ειμστε που βοηθαμε

:lol::lol::lol::lol::lol:

εγω το δηλωσα παντως

( παντως αυτο που παρατηρησα ειναι οτι οι linuxades γενικα επειδη ειχα και φιλους βοηθανε πολλυ περισσοτερο απο τους αλλους που εχουν windows!!! Καλωσωρηστε με και εμενα στην παρεα σας!!!! )

αλλα ουτε ενα καλωσωρισες!!!

Την εγκατάσταση την έκανες κανονικά, έτσι; (boot από το livecd, δημιουργία ένός / σε ext4 ένα swap κλπ)

Στο ασύρματο δίκτυο σε βάζει να δώσεις κωδικό; Σου βγάζει κάποιο σφάλμα, ή απλά προσπαθεί να συνδεθεί και δεν συνδέεται ποτέ;

Υ.Γ.: Καλωσόρισες :P

Όντως, μήπως είναι κεφαλαία ή ελληνικά; Έχει ένα κουμπάκι από κάτω, που το πατάς και αντί για τελείες σου δείχνει κανονικά τον κωδικό για να τον βλέπεις όταν τον γράφεις.

Δεν κανω λαθος στον κωδικο.Παταω και το κουμπι απο κατω για να βλεπω τους χαρακτηρες.Μηπως παιζει τιποτα με τους drivers ? Δεν υποψιαζεστε κατι αλλο ?

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν παίζει κάτι με τους drivers χωρίς να ξέρουμε ποια ασύρματη κάρτα έχεις. Λογικά ένα:

>lspci | grep wireless

θα μας δείξει πιο τσιπάκι φοράει.

(lsusb αντί για lspci αν η ασύρματη κάρτα είναι σε θύρα usb).

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν παίζει κάτι με τους drivers χωρίς να ξέρουμε ποια ασύρματη κάρτα έχεις. Λογικά ένα:

>lspci | grep wireless

θα μας δείξει πιο τσιπάκι φοράει.

(lsusb αντί για lspci αν η ασύρματη κάρτα είναι σε θύρα usb).

πατησα την εντολη στην κονσολα και δεν συμβαινει τιποτα.

ΜΟυ εμφανιζει παλι απο κατω απλα το something@somathing:

πατησα την εντολη στην κονσολα και δεν συμβαινει τιποτα.

ΜΟυ εμφανιζει παλι απο κατω απλα το something@somathing:

Δώσε τότε απλό lspci και θα σου βγάλει ένα κατεβατό από συσκευές. Πόσταρέ το σε code tags και τα τη βρούμε την κάρτα ;)

εμφανισε τα παρακατω:

>
00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 Host Bridge
00:01.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (int gfx)
00:04.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 0)
00:07.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 3)
00:09.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 4)
00:11.0 SATA controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 SATA Controller [AHCI mode]
00:12.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller
00:12.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700 USB OHCI1 Controller
00:12.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller
00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller
00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700 USB OHCI1 Controller
00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller
00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller (rev 3a)
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc SB700/SB800 LPC host controller
00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge
00:14.5 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI2 Controller
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] HyperTransport Configuration (rev 40)
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h [Turion X2, Athlon X2, Sempron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] Miscellaneous Control
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] Link Control
01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RS780M/RS780MN [Radeon HD 3200 Graphics]
02:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. Device 4357 (rev 10)
06:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g (rev 01)

συγκεκριμένα στο λινκ που έδωσε ο jemadux, έχει ενα αλλο λίνκ που δίνει την λύση.

Here's how to get the Broadcom STA driver working.

You will need to run these commands in a terminal.

1.

>sudo apt-get remove b43-fwcutter bcmwl-kernel-source ndisgtk ndiswrapper linux-backports-modules-karmic

Removes packages that could conflict with each other.

2.

>ls /etc/modprobe.d | grep blacklist

This lists the contents of the /etc/modprobe.d folder. Check the output of this command and make sure that there isn't a folder called *b43.conf, *bcm43.conf, *ssb.conf, or *wl.conf. If there is, rename the file by typing:

>sudo mv thefile.conf newnameofthefile.conf.backup

3.

>sudo apt-get install bcmwl-kernel-source

This actually installs the Broadcom STA driver.

4.

>sudo cat /etc/modules

This lists the contents of the /etc/modules file. Check the output of the command and see if there is a line that says wl. If not, run

>echo "wl" | sudo tee -a /etc/modules

. That appends "wl" to a new line at the end of the file.

5. Restart your computer and enjoy your wireless!

καλωσήρθες και καλή συνέχεια (μπήκες στα βαθειά γρήγορα)

---------- Προσθήκη στις 00:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:11 ----------

τώρα είδα είναι για 9.10. Κάτι ανάλογο σε 10.04;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...