Προς το περιεχόμενο

Free Linux ?

pantoflasKa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτο που εκανα ηταν να παω στο System -> Administration -> Gparted.

Εκει οταν μπηκα μου εμφανιζε οτι τα vista πραγματι ειχαν το δικο τους τμημα στον δισκο.Μετα απο εκει μεσα εκανα μια επιλογη και σβηστηκαν αλλα δεν θυμαμαι ποια ηταν.

Μετα ειπα αφου σβηστηκαν τα vista ειπα να κανω εγκατασταση τα ubuntu μονο και ακολουθησα τον οδηγο που μου εμφανιζει στην επιφανεια εργασιας οταν τρεχω live το cd ( Εγκατάσταση Ubuntu 10.04 LTS ).Ακολουθησα τα βηματα ολα κανονικα και μαλλον εγκατασταθηκαν γιατι 2 φορες στις 15 ανοιγουν αλλα οταν ανοιγουν δεν μπορω να μπω ασυρματα στο internet.Το προβλημα μου το βασικο ειναι οτι δεν ξεκινουν τα ubuntu .....( τον εχω τον κωδικο απο το ιντερνετ )

ΜΠορω να κανω κατι για να εκκινουν ΠΑΝΤΑ ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Αυτο που εκανα ηταν να παω στο System -> Administration -> Gparted.

Εκει οταν μπηκα μου εμφανιζε οτι τα vista πραγματι ειχαν το δικο τους τμημα στον δισκο.Μετα απο εκει μεσα εκανα μια επιλογη και σβηστηκαν αλλα δεν θυμαμαι ποια ηταν.

Μετα ειπα αφου σβηστηκαν τα vista ειπα να κανω εγκατασταση τα ubuntu μονο και ακολουθησα τον οδηγο που μου εμφανιζει στην επιφανεια εργασιας οταν τρεχω live το cd ( Εγκατάσταση Ubuntu 10.04 LTS ).Ακολουθησα τα βηματα ολα κανονικα και μαλλον εγκατασταθηκαν γιατι 2 φορες στις 15 ανοιγουν αλλα οταν ανοιγουν δεν μπορω να μπω ασυρματα στο internet.Το προβλημα μου το βασικο ειναι οτι δεν ξεκινουν τα ubuntu .....( τον εχω τον κωδικο απο το ιντερνετ )

ΜΠορω να κανω κατι για να εκκινουν ΠΑΝΤΑ ?

Σου βγάζουν κάποιο μήνυμα όταν δεν εκκινούν;

Ίσως αν τα ξαναεγκαταστήσεις όπως λέει εδώ να λυθεί το πρόβλημα (είναι λίγο παλιός ο οδήγος)

Οχι δεν μου εμφανιζει κανενα μηνυμα παρα μονο μαυρη οθονη.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει.

Ξαναεγκατέστησε τα(Bootαρε από το CD-Πάτα Εγκατάσταση Ubuntu 10.04 LTS-Ακολούθησε τις οδηγίες στην οθόνη).

EXT3 με journal να επιλεξω η ΕΧΤ4 με journal ?

Ext4 είναι το πιο καινούργιο.

(Νομίζω ότι το πρόγραμμα εγκατάστασης του Ubuntu 10.04 κάνει αυτόματα και swap,οπότε το manual partitioning είναι περιττό)

Μόλις bootαρεις το σύστημα και σε βγάζει σε μια μαύρη οθόνη (περίμενε 2 λεπτά να ξέρουμε αν φόρτωσε το λειτουργικό) πάτα ctrl+alt+f1 και πες τι γίνεται.

Έτσι θα δούμε αν είναι πρόβλημα με το γραφικό περιβάλλον

Μόλις bootαρεις το σύστημα και σε βγάζει σε μια μαύρη οθόνη (περίμενε 2 λεπτά να ξέρουμε αν φόρτωσε το λειτουργικό) πάτα ctrl+alt+f1 και πες τι γίνεται.

Έτσι θα δούμε αν είναι πρόβλημα με το γραφικό περιβάλλον

δηλαδη virtual console ?

δηλαδη virtual console ?

tty.οπου απο εκει θα μπορεσει με απλες κινησεις να αλλαξει το xorg.xonf του σε vesa προσωρινα ωστε να βρει λυση.Απλες μεθοδοι που η canonical προσπαθει να αποκρυψει λες και ειναι κατι κακο.

Αλλα ας μας πει ο φιλος που ακριβως βγαζει την μαυρη οθονη γιανα δουμε τι μπορει να γινει.

Ζητω συγγνωμη για μια ακομη φορα καθως και παλι τα εσβησα ολα και το ξαναεγκατεστησα.Ειμαι αυτος που ξεκινησε το θεμα και δεν αλλαζει πλεον το name μου.

Τελικα μετα απο πολλες προσπαθειες μπηκα στο live cd και απο εκει μεσα ξαναεγκατεστησα το ubuntu.Κανενα προβλημα εκτος του οτι δεν μπορει να συνδεθει ασυρματα.Τον λογο δεν τον ξερω καθως στα vista ναι μεν μου ζητουσε τον κωδικο αλλα οταν τον εδινα εμπαινε ενω στα ubuntu δεν μπορει να μπει.

Ευχαριστω παντως ολους σας για τις απαντησεις σας.

καταρχάς vista->svista βάλε 7 αν γίνεται. Κατά δεύτερον σου προτείνω vmware όπως αρκετοί προηγούμενοι, συν τα vmtools που υπάρχουν για ubuntu. Μπορείς να το δουλέψεις άψογα σε μια επιλογή του vmware που λέγεται Unity και να τρέχεις κανονικότατα παράθυρα του linux μέσα στα windows, σαν να είναι εφαρμογές των windows, αλλά στην πραγματικότητα τρέχουν στο linux της εικονικής μηχανής.

καταρχάς vista->svista βάλε 7 αν γίνεται. Κατά δεύτερον σου προτείνω vmware όπως αρκετοί προηγούμενοι, συν τα vmtools που υπάρχουν για ubuntu. Μπορείς να το δουλέψεις άψογα σε μια επιλογή του vmware που λέγεται Unity και να τρέχεις κανονικότατα παράθυρα του linux μέσα στα windows, σαν να είναι εφαρμογές των windows, αλλά στην πραγματικότητα τρέχουν στο linux της εικονικής μηχανής.

Χαχαχα!!

Σωστος εισαι.Ηδη τα vista τα εχω σβησει και το απογευμα θα πεταχτω σε ενα φιλο που εχει τα 7!

Αυτα που μου εγραψες ομως τα διαβαζω πρωτη φορα και δεν εχω ιδεα ( και παλι ).

Αν μπορουσες να εδινες links θα βοηθουσες υπερβολικα...

( παντως αυτο που παρατηρησα ειναι οτι οι linuxades γενικα επειδη ειχα και φιλους βοηθανε πολλυ περισσοτερο απο τους αλλους που εχουν windows!!! Καλωσωρηστε με και εμενα στην παρεα σας!!!! )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...