Προς το περιεχόμενο

Free Linux ?

pantoflasKa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκτος του οτι ειμαι καταενθουσιασμενος και πεταω στα συννεφα!!!!!!!

το προβλημα που αντιμετωπισα ηταν οτι δεν ειδε τους drivers για το wirelles αλλα και για μια καρτα που πρεπει να την κατεβασει αφου μπω στο ιντερνετ!

Τελος παντων εκανα εγκατασταση κανονικα το wirelles αλλα το αλλο το τρελο ειναι οτι μου ζηταει κωδικο για να μπω στο δικτυο μου οπως ειναι λογικο , αλλα δεν ξερω ποιος ειναι ο κωδικος!

κοιταξα κατω απο το router μου και εχει τους εξης κωδικους.(να σημειωσω οτι ποτε δεν τον αλλαξα τον κωδικο)

BULK:*******************

MAC ADDRESS:*****************

MODEM ACCESS:************

SN:*******************

SSID:**************

WEP:*********

WIRELESS:************

Και ενα αυτοκολητο με εναν αλλο κωδικο!

ποιον να χρησιμοποιησω??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συνηθως ειναι ο κωδικος που εβαλες για να κανεις logon στο linux... για δοκιμεασε αυτον. Αν δεν εχεις βαλει κωδικο, βαλε το username σου.

Sorry mate, παραλειψη δικια μου, να σου πω να εβαζες ενα καλωδιο δικτυου στο φορητο, νομιζα οτι ησουν με desktop... γιαυτο δεν σου βρηκε το wireless.

Δεν εβαλα πουθενα κανενα κωδικο!

Οταν λες το username μου ?

για ποιο Username μιλας ?

( καντε κατι να βρω ακρη για να πω απο σημερα WELCOME LINUX HOHOHOHOHOHO μεσα απο τα linux! )

:-)

Δεν το εκανα εγκατασταση αλλα μπηκα χωρις εγκατασταση.

Το κακο ειναι ρε μαμωτο οτι καποιες φορες που θελω να μπω στα Linux και μπουταρω απο το cd κολλαει ενω καποιες αλλες μπαινει!

Επειδη εχω και καλωδιο αν βαλω απ'ευθειας το καλωδιο λες να μπει ?( προσπαθησα να μπω πριν αλλα κολλησε σε μαυρη οθονη... )

Επειδη εχω και καλωδιο αν βαλω απ'ευθειας το καλωδιο λες να μπει ?( προσπαθησα να μπω πριν αλλα κολλησε σε μαυρη οθονη... )

99% ναι!

φδφδσφφσδσ

Λοιπον ευχαριστω για την βοηθεια σας !!!

Κατι τελευταιο που θελω να ρωτησω ειναι το παρακατω:

Προσπαθω εδω και καιρο να φτιαξω εναν ftp server χρησιμοποιωντας τον filezilla.

Το προβλημα μου τελικα βρισκεται στο router ( και ειναι σιγουρο αυτο ) μου καθως δεν μπορω να ανοιξω μια θυρα.

Μηπως υπαρχει καποιος τροπος απο τα linux να λυθει το προβλημα μου ?( μηπως λεω! )

respect στους Linuxades!!!!

Δεν το εκανα εγκατασταση αλλα μπηκα χωρις εγκατασταση.

Το κακο ειναι ρε μαμωτο οτι καποιες φορες που θελω να μπω στα Linux και μπουταρω απο το cd κολλαει ενω καποιες αλλες μπαινει!

Είναι αργά το ξέρω :P αλλά νομίζω πως καλύτερα να κάνεις κανονική εγκατάσταση γιατί αν μπαίνεις απλά από το live cd (αν κατάλαβα καλά αυτό κάνεις τώρα - διόρθωσε με αν κάνω λάθος) δεν θα μπορείς να αποθηκεύσεις ρυθμίσεις / εγκαταστήσεις προγράμματα (άρα και drivers) και γενικά είσαι στον αέρα / αυτή η δυνατότητα δημιουργήθηκε για να δοκιμάσεις τα Ubuntu και αν σ' αρέσουν να τα εγκαταστήσεις (δημιουργήθηκε και για άλλους λόγους / αλλά αυτός μας νοιάζει τώρα) :-)

Αν είπα κάτι εσφαλμένο διορθώστε με :-).

Edit: Εγκαθιστάς προγράμματα αλλά αποθηκεύονται (όπως και οι ρυθμίσεις σου και όλα τ' άλλα) σε προσωρινό φάκελο , ο οποίος σβήνεται μόλις κλείσεις τον Η/Υ

Edit: Εγκαθιστάς προγράμματα αλλά αποθηκεύονται (όπως και οι ρυθμίσεις σου και όλα τ' άλλα) σε προσωρινό φάκελο , ο οποίος χανεται μόλις κλείσεις τον Η/Υ

fixed..(στην ram ειναι για αυτο..):-)

Oλα οκ μεχρι τωρα!

θελω τωρα να κανω εγκατασταση τα ubuntu και απο οσα βλεπω εδω πρεπει να εχω σπασει τον δισκο σε 2 partitions.Εγω στο Pc Μου εχω μονο ενα που περιεχει τα vista.Πρεπει να τον σπασω σε 2 partitions ?

κανενα προγραμματακι υπαρχει ?

αφού είπαμε κατά την διάρκεια εγκαταστάσης θα σου βγάλει το ubuntu να κάνεις τις ανάλογες διαδικασίες, δεν χρείαζεσαι τίποτα αλλο παρά μόνο το cd που ήδη έχεις.

Οσον αφορά τον filezilla, δεν έχει σχέση με λειτουργικό. Απλα σε οποιο λειτουργικό είσαι ανοίγεις τον firefox, explorer, οτι έχεις και γράφεις στην διευθυνση την ip του ρουτερ. π.χ 192.168.1.254. Εκεί θα μπείς στο ρουτερ σου και θα πας στο port forward

Συμφωνα με τον οδηγο το σπασιμο πρεπει να γινει αφου μπω στα ubuntu και οχι κατα την εναρξη τους που πραγματι εχει επιλογη για σπασιμο...

φοβαμαι μην κανω καμια πατατα!

Συμφωνα με τον οδηγο το σπασιμο πρεπει να γινει αφου μπω στα ubuntu και οχι κατα την εναρξη τους που πραγματι εχει επιλογη για σπασιμο...

φοβαμαι μην κανω καμια πατατα!

Ο οδηγός κάνει και ένα partition swap(εικονικής μνήμης) κάτι που είναι προαιρετικό,αλλά χρησιμεύει.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης του Ubuntu τα κάνει όλα μόνο του,αλλά δεν κάνει swap.

Μην φοβάσαι,όλα είναι αναστρέψιμα.

Παιδια σορρυ αλλα εχασα τα στοιχεια του αλλου λογαριασμου και εφτιαξα ενα νεο.Αρα λοιπον ειμαι αυτος που ξεκινησε το ποστ.

Λοιπον εχω τρελαθει πραγματικα....

Στο pc μου ειχα τα vista και προσπαθησα να βαλω τα ubuntu.Η διαδικασια του οδηγου ειναι διαφορετικη απο αυτην του ubuntu που εχω.Ετσι λοιπον δεν καταφερα να το κανω.Απο εκει και περα μπηκα στα ubuntu με το live cd και προσπαθησα απο εκει να κανω οτι χρειαζεται για να τα εγκαταστησω........

Το αποτελεσμα ειναι να σβηστουν και τα vista και να μεινω με αδεια χερια.....

Ετσι προσπαθησα να κανω εγκατασταση μονο τα ubuntu στον σκληρο και το εκανα κανονικα.ΑΛΛΑ οταν ανοιγω το pc δεν μπορει να ξεκινησει το λειτουργικο ( δηλαδη στις 15 φορες που το ανοιγω τις 13 κολλαει πριν μπει στα ubuntu και τις 2 μπαινει ).

Επισης αυτες τις 2 φορες που ξεκιναει κανονικα δεν βλεπει το wireless και αναγκαστικα χρησιμοποιω το καλωδιο για το ιντερνετ.

Τι κανουμε τωρα λοιπον?

Παιδια σορρυ αλλα εχασα τα στοιχεια του αλλου λογαριασμου και εφτιαξα ενα νεο.Αρα λοιπον ειμαι αυτος που ξεκινησε το ποστ.

Λοιπον εχω τρελαθει πραγματικα....

Στο pc μου ειχα τα vista και προσπαθησα να βαλω τα ubuntu.Η διαδικασια του οδηγου ειναι διαφορετικη απο αυτην του ubuntu που εχω.Ετσι λοιπον δεν καταφερα να το κανω.Απο εκει και περα μπηκα στα ubuntu με το live cd και προσπαθησα απο εκει να κανω οτι χρειαζεται για να τα εγκαταστησω........

Το αποτελεσμα ειναι να σβηστουν και τα vista και να μεινω με αδεια χερια.....

Ετσι προσπαθησα να κανω εγκατασταση μονο τα ubuntu στον σκληρο και το εκανα κανονικα.ΑΛΛΑ οταν ανοιγω το pc δεν μπορει να ξεκινησει το λειτουργικο ( δηλαδη στις 15 φορες που το ανοιγω τις 13 κολλαει πριν μπει στα ubuntu και τις 2 μπαινει ).

Επισης αυτες τις 2 φορες που ξεκιναει κανονικα δεν βλεπει το wireless και αναγκαστικα χρησιμοποιω το καλωδιο για το ιντερνετ.

Τι κανουμε τωρα λοιπον?

Τι δεν κατάλαβες;

Θα έμπαινες στο Ubuntu και ακολουθώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης θα έκανες ένα dual-boot Windows-Ubuntu.Πες μας τι έκανες ακριβώς.

Όταν κολλάει και δεν μπαίνει στο Ubuntu σου βγάζει κάποιο μήνυμα;

Τον κωδικό για το ασύρματο internet τον έχεις;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...