pantoflasKa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Υπαρχει κανενα λειτουργικο linux free να το κατεβασω και να το εχω ταυτοχρονα με τα VISTA ? Επισης ποιο προγραμματακι ειναι καλο για να εχω και τα δυο λειτουργικα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
niksakl Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Ρίξε μια ματιά εδώ και για ότι απορίες έχεις.... χτύπα! http://distrowatch.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pantoflasKa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δεν καταλαβα τιποτα φιλε. μπορει καποιος να βαλει τα Link για κατεβασμα οποιαδηποτε εκδοσης linux και ενος προγραμματος ωστε να τρεχω και τα vista ? Δεν εχω ιδεα απο linux Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 βαλε κανα vmware (εικονικο pc) κατεβασε ubuntu,δες τι παιζει και τα ξαναλεμε.μεσα απο τα windows χωρις να πειραξεις τιποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliaskr Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δεν καταλαβα τιποτα φιλε. μπορει καποιος να βαλει τα Link για κατεβασμα οποιαδηποτε εκδοσης linux και ενος προγραμματος ωστε να τρεχω και τα vista ? Δεν εχω ιδεα απο linux Το GNU/Linux κυκλοφορεί σε διάφορες διανομές,όχι εκδόσεις.Κάθε διανομή προορίζεται για να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες κάποιας συγκεκριμένης ομάδας χρηστών.Η δημοφιλέστερη διανομή GNU/Linux σήμερα είναι το Ubuntu,προοριζόμενη για αρχάριους-μέσους χρήστες. Το GNU/Linux είναι και Free as in Free Beer(δωρεάν) αλλά το σημαντικότερο είναι ότι είναι Free as in Free Speech (ελεύθερο). Ελπίζω να σε κάλυψα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Members Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Κατά τη γνώμη μου ο πιο βολικός τρόπος για δοκιμή Linux από αρχάριο είναι ο εξής (για να μην μπλέκεις με VMWare και ακόμα χειρότερα με partitions κλπ): - Κατεβάζεις το Ubuntu από εδώ: http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download - Το κάνεις mount μέσα από τα Vista με κάποιο εργαλείο τύπου daemon tools. Αν δεν ξέρεις τί είναι αυτό, κάψε το αρχείο που κατέβασες σε ένα CD και τρέξε το CD (πάντα μέσα από Vista) - Εκεί θα δεις ότι έχει επιλογή να εγκαταστήσεις το Ubuntu μέσα από τα Windows. Το εγκαθιστάς με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που θα εγκαθιστούσες ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα. Αφού τελειώσει η εγκατάσταση, κάνε επανεκκίνηση και θα δεις ότι πλέον πριν φορτώσουν τα Windows βγαίνει μια οθόνη στην οποία μπορείς να επιλέξεις το λειτουργικό που θες να τρέξεις. Επιλέγεις Ubuntu και είσαι έτοιμος. Αν κάποια στιγμή θελήσεις να το απεγκαταστήσεις, ξεκινάς το pc από Vista και απεγκαθιστάς το Ubuntu από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων. Εγώ έτσι είχα περάσει πριν από 5-6 μήνες το Ubuntu στο λάπτοπ της αδερφής μου γιατί βαριόμουν να κάνω partitions και κανονική εγκατάσταση και από τότε έχει γίνει το βασικό λειτουργικό της Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pantoflasKa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Ωραια! Κατεβαζω το ubuntu τωρα.Αφου κατεβει τι πρεπει να κανω ? ( σορρυ πρωτη φορα επιχειρω να αυτο το θεμα και ελπιζω να με καταλαβαινετε ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliaskr Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Κατά τη γνώμη μου ο πιο βολικός τρόπος για δοκιμή Linux από αρχάριο είναι ο εξής (για να μην μπλέκεις με VMWare και ακόμα χειρότερα με partitions κλπ): - Κατεβάζεις το Ubuntu από εδώ: http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download - Το κάνεις mount μέσα από τα Vista με κάποιο εργαλείο τύπου daemon tools. Αν δεν ξέρεις τί είναι αυτό, κάψε το αρχείο που κατέβασες σε ένα CD και τρέξε το CD (πάντα μέσα από Vista) - Εκεί θα δεις ότι έχει επιλογή να εγκαταστήσεις το Ubuntu μέσα από τα Windows. Το εγκαθιστάς με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που θα εγκαθιστούσες ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα. Αφού τελειώσει η εγκατάσταση, κάνε επανεκκίνηση και θα δεις ότι πλέον πριν φορτώσουν τα Windows βγαίνει μια οθόνη στην οποία μπορείς να επιλέξεις το λειτουργικό που θες να τρέξεις. Επιλέγεις Ubuntu και είσαι έτοιμος. Αν κάποια στιγμή θελήσεις να το απεγκαταστήσεις, ξεκινάς το pc από Vista και απεγκαθιστάς το Ubuntu από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων. Γιατί να μπλέκει με το προβληματικό Wubi ενώ μπορεί να κάνει ένα ωραιότατο dual-boot Ubuntu-Vista; ---------- Προσθήκη στις 23:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:40 ---------- Ωραια! Κατεβαζω το ubuntu τωρα.Αφου κατεβει τι πρεπει να κανω ? ( σορρυ πρωτη φορα επιχειρω να αυτο το θεμα και ελπιζω να με καταλαβαινετε ) Καις το iso σε ένα CD/DVD,εκκινείς με αυτό τον υπολογιστή,περιμένεις να φορτώσει,πατάς εγκατάσταση και μετά ακουλούθας τις οδηγίες στην οθόνη.Σε μισή ώρα θα έχεις τελιώσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 ελεος ρε gsarig..ο τροπος που προτεινεις ειναι πολυ πιο επικινδυνος.Αν δεν θελει ο φιλος να βαλει vmware που ειναι η πρωτη ασφαλεστερη λυση..τοτε πολυ απλα..κατεβασε το iso,καψτο σε ενα cd και τρεχτο σαν livecd για να παρεις μια πρωτη εικονα. βαζεις το cd μεσα,reboot το pc και εκκινηση απτο cd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Members Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Γιατί να μπλέκει με το προβληματικό Wubi ενώ μπορεί να κάνει ένα ωραιότατο dual-boot Ubuntu-Vista; Δεν είναι πιο επικίνδυνο να μπλέκει με partitions αν είναι αρχάριος; Το λέω γιατί μπορεί κατά την εγκατάσταση να πειράξει κανένα partition των Windows και να έχει πρόβλημα. Και υποθέτω πως κύριο ζητούμενο είναι να μην πάθουν τίποτα τα Vista που είναι και το βασικό λειτουργικό. Εντάξει δε λέω, εύκολη είναι και η κανονική εγκατάσταση του Ubuntu, αλλά εμένα το Wubi μου φάνηκε πολύ πιο ανώδυνο. Ειδικά από τη στιγμή που το θέλει για δοκιμές, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να θελήσει να το βγάλει (είτε για να δοκιμάσει άλλη διανομή, είτε γιατί το έκανε άνω-κάτω ή και απλά γιατί το βαρέθηκε). Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις (τουλάχιστον κρίνοντας από αυτά που είχα συναντήσει εγώ) μπορεί να έχει προβλήματα με τον grub που ναι μεν λύνονται αλλά δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο. edit: τώρα είδα και την απάντηση του τρίτωνα - Κρίνω από τη δική μου εμπειρία με το wubi, που το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές χωρίς πρόβλημα. Το VMWare είναι πιο ασφαλές, δεν το συζητάω αλλά το άλλο είναι πιο εύκολο. Αν το wubi μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα Windows δεν επιμένω - σίγουρα ξέρετε καλύτερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pantoflasKa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Ευχαριστω για τις συμβουλες σας. Μπορειτε να καταληξετε ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος ? Αυτο που θελω ειναι καθως θα τρεχουν τα vista πατωντας για παραδειγμα alt+tab να μεταφερομαι στα ubuntu.Θελω δλδ να τα εχω και τα δυο στον σκληρο μου και οχι να τρεχει live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Members Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Ευχαριστω για τις συμβουλες σας. Μπορειτε να καταληξετε ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος ? Αυτο που θελω ειναι καθως θα τρεχουν τα vista πατωντας για παραδειγμα alt+tab να μεταφερομαι στα ubuntu.Θελω δλδ να τα εχω και τα δυο στον σκληρο μου και οχι να τρεχει live. Το VMWare θες τότε - αυτό που πρότεινε ο tritonas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliaskr Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δεν είναι πιο επικίνδυνο να μπλέκει με partitions αν είναι αρχάριος; Το λέω γιατί μπορεί κατά την εγκατάσταση να πειράξει κανένα partition των Windows και να έχει πρόβλημα. Και υποθέτω πως κύριο ζητούμενο είναι να μην πάθουν τίποτα τα Vista που είναι και το βασικό λειτουργικό. Εντάξει δε λέω, εύκολη είναι και η κανονική εγκατάσταση του Ubuntu, αλλά εμένα το Wubi μου φάνηκε πολύ πιο ανώδυνο. Ειδικά από τη στιγμή που το θέλει για δοκιμές, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να θελήσει να το βγάλει (είτε για να δοκιμάσει άλλη διανομή, είτε γιατί το έκανε άνω-κάτω ή και απλά γιατί το βαρέθηκε). Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις (τουλάχιστον κρίνοντας από αυτά που είχα συναντήσει εγώ) μπορεί να έχει προβλήματα με τον grub που ναι μεν λύνονται αλλά δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο. Κατατμήσεις γίνονται αυτόματα κατά την εγκατάσταση. Για να το δοκιμάσει υπάρχει το LiveCD. Να ξέρεις επίσης ότι το Wubi έχει πολλά προβλήματα όπως μειωμένη ταχύτητα,αδυναμία suspend-hibernate και επίσης αν πάθουν τίποτα τα Windows χαλάνε και το Ubuntu μαζί. ---------- Προσθήκη στις 23:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:53 ---------- Ευχαριστω για τις συμβουλες σας. Μπορειτε να καταληξετε ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος ? Αυτο που θελω ειναι καθως θα τρεχουν τα vista πατωντας για παραδειγμα alt+tab να μεταφερομαι στα ubuntu.Θελω δλδ να τα εχω και τα δυο στον σκληρο μου και οχι να τρεχει live. Ο καλύτερος τρόπος είναι της κανονικής εγκατάστασης. Μπορείς να τα έχεις και τα δύο και να επιλέγεις στην εκκίνηση ποιο λειτουργικό θες.Αυτό που λες γίνεται με Virtual Machine. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pantoflasKa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Οκ δηλαδη θα πρεπει να κατεβασω το VMWare ? Που μπορω να το βρω ? Αυτο το προγραμμα μου εξασφαλιζει αυτο που θελω ? Αφου κατεβει το ubuntu μετα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliaskr Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Κατέβασε το Virtualbox(δωρεαν) Οδηγίες εδώ. Να ξέρεις ότι θα είναι εικονική εγκατάσταση.Αυτό σημαίνει μειωμένη ταχύτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.