Προς το περιεχόμενο

Aspnet - Ajax

thanasis_gt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας φιλοι μου . Εχω καπιες αποριες και θα ηθελα αν μπορειτε να μου τις λυσετε.

Εχω ασχοληθει με asp κωδικα και λιγο με aspx .

Μπορειτε ομως να μου πειτε αν aspx και ajax πανε μαζι ειναι κατι εντελος διαφορετικο .

Μπορω να φτιαχνο μια web application μονο με ajax και τη δυνατοτιτες εχει.

Ξερετε αν μπορω να βρω καπιο e-book στο internet με aspnet και ajax μαζι.

Εχω μπερδευτη λιγο ελπιζω καπιος να με βοηθησει .

Θανασης

Δημοσ.

Γεια σας φιλοι μου . Εχω καπιες αποριες και θα ηθελα αν μπορειτε να μου τις λυσετε.

Εχω ασχοληθει με asp κωδικα και λιγο με aspx .

Μπορειτε ομως να μου πειτε αν aspx και ajax πανε μαζι ειναι κατι εντελος διαφορετικο .

Μπορω να φτιαχνο μια web application μονο με ajax και τη δυνατοτιτες εχει.

Ξερετε αν μπορω να βρω καπιο e-book στο internet με aspnet και ajax μαζι.

Εχω μπερδευτη λιγο ελπιζω καπιος να με βοηθησει .

Θανασης

Δημοσ.

Φυσικά κ μπορεί να παίξει το Ajax σε .aspx σελίδες. Υπάρχει η σχετική βιβλιοθήκη για asp.net εφαρμογές η οποία είναι ήδη ενσωματωμένη στο Visual Studio.

Τώρα όσο αφορά για κάποιο βιβλίο δεν έχω να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο. Βέβαια στο internet παίζουν πολλά ωραία tutorials και samples και θα μπορούσες να ξεκινήσεις από εκεί.

Δημοσ.

Η aspx και η ajax είναι διαφορετικές τεχνολογίες.

Η aspx είναι τεχνολογία της Microsoft για δυναμική δημιουργία ιστοσελίδων.

Η ajax είναι τεχνολογία για ασύγχρονη επικοινωνία των σελίδων με τον server, χωρίς να απαιτείται επαναφόρτωση όλης της σελίδας.

Δημοσ.

Ajax (Asyncrhonous Javascript & XML) είναι πιο πολύ ένα όνομα marketing παρά μια τεχνολογία. Υποστηρίζεται στους browsers εδώ και πολλά χρόνια, αλλά μόνο τα 2-3 τελευταία χρόνια έγινε πολύ δημοφιλής λόγω ορισμένων βιβλιοθηκών που βγήκαν.

Πρακτικά όλη η "τεχνολογία" Ajax είναι το αντικείμενο XMLHttpRequest με τις διάφορες υλοποιήσεις που έχει στον εκάστοτε browser. Αντί να κάνεις submit την σελίδα για να ξαναφορτώσει, ανοίγεις μια σύνδεση με τον server μέσω του XMLHttpRequest και μια σελίδα στον Server σου απαντά με κάποιο xml ή αντίστοιχο περιεχόμενο. Από εκεί και πέρα είναι μόνο DOM manipulation.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...