Προς το περιεχόμενο

Νεο laptop - προτασεις - συμβουλες

for4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...Είμαι καιρό μελος του insomnia και έχω διαβάσει πολλά θέματα για νεους υπολογιστές και νομίζω ότι μπορείτε να με βοηθήσετε.

Θέλω να αγοράσω μέσα στον Αύγουστο ένα laptop. Είμαι fan της τεχνολογίας και γενικά ασχολούμαι με το θέμα οπότε θα ήθελα ένα λαπτοπ που να έχει τις νέες τεχνολογίες που διαβάζω και ξερογλύφομαι αλλά να μην είναι και εξωφρενικά ακριβό γιατί είμαι σε δύσκολη περίοδο.

Γενικά παντά μαρεσαν τα λαπτοπ με μεγάλες οθονές 18,5 ιντσες κλπ που είναι desktop replacement αλλά επείδη θα το χρησιμοποιήσω για δουλειά και ταξίδια θέλω να έχει φορητότητα. Άρα μια οθόνη στις 15 ιντσες περίπου με 720π ανάλυση γιατί η 1080π σε αυτές τις ίντσες για word είναι απαγορευτικές. Επίσης ένα καλό επεξεργαστή(Ι7 ίσως αν δεν ξεφεύγαμε). Μια καλή κάρτα γραφικών κατά προτίμηση nvidia γιατί θα έχω dual boot με ubuntu και τώρα στο πιο απαιτητικά...Δεν έχω δει σε laptop εκτός των πολύ κορυφαίων μοντέλων ssd δίσκους, θα ήθελα έναν έστω μικρό για το λειτουργικό όπως και μια usb μην πάρω τώρα λαπτοπ που σε ένα χρόνο θα είναι όλα usb 3 και νευριάζω κάθε φορά. Για budget θα έλεγα μέχρι 1000 ευρώ?Ζητάω πάρα πολλά?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί....:-)

---------- Προσθήκη 22-07-2010 στις 00:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 21-07-2010 στις 18:16 ----------

Τι λέτε για αυτό?

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0450226&catid=010200

έχει 17 ιντσες οθόνη αλλά ο επερξεγαστής με συγκινεί και από την έρευνα μου έλεγα να προτιμήσω ντελλ λόγω σερβις..

Δημοσ.

[/color]Τι λέτε για αυτό?

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0450226&catid=010200

έχει 17 ιντσες οθόνη αλλά ο επερξεγαστής με συγκινεί και από την έρευνα μου έλεγα να προτιμήσω ντελλ λόγω σερβις..

Αρχικά θα πω ότι μας μπέρδεψες!!! Από την μια ζητάς φορητότητα και Nvidia και από την άλλη κοιτάς ένα 17αρι με ATI. :P

Επίσης μην "φοβάσαι" την full hd ανάλυση. Αν συνδυαστεί με κατάλληλη αύξηση των dpi θα είσαι μια χαρά. Τέλος με τους i7 υπάρχει ένα θεματάκι θερμοκρασιών οπότε διάβασε πρώτα μερικά reviews πρωτού επιλέξεις κάποιο μηχάνημα.

Δημοσ.
Τέλος με τους i7 υπάρχει ένα θεματάκι θερμοκρασιών οπότε διάβασε πρώτα μερικά reviews πρωτού επιλέξεις κάποιο μηχάνημα.

ας το κρινουν οσοι εχουν i7.

Ξεκινοντας απο μενα,που δηλωνω οτι δεν εχω θεματακι με τις θερμοκρασιες!

Καποιος αλλος με i7 αν μπορει να πει κ αυτος την γνωμη του!

στο θεμα μας.

ριξε μια ματια κ σ'αυτο

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/SONY-Vaio-VPC-F12E1E-H-VPCF12E1E-H-GC2.htm

Δημοσ.
ας το κρινουν οσοι εχουν i7.

Φαντάζομαι δεν θα το έχεις ακούσει πρώτη φορά αυτό.

Αν πας στο συγκεκριμένο μοντέλο της Vaio, προτίμησε το παρακάτω σε σχέση με αυτό που προτείνει ο φιλος ektor7:

http://www.skroutz.gr/s/249152/Sony-Vaio-VPC-F11M1E-H.html

Είναι φτηνότερο, με ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και επιπλέον έχει FULL HD ανάλυση και bluray.

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/249152/Sony-Vaio-VPC-F11M1E-H.html

---------- Προσθήκη στις 10:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:44 ----------

мε προλαβες!

---------- Προσθήκη στις 10:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:44 ----------

αυτο ειχα υποψη αρχικα αλλα δηλωσε στην αρχη οτι δεν επιθημει fullhd οθονη!

---------- Προσθήκη στις 10:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:47 ----------

Φαντάζομαι δεν θα το έχεις ακούσει πρώτη φορά αυτό.

εξαρταται περισσοτερο απο την ποιοτητα κατασκευη του λαπτοπ, απ'οτι απο τον ιδιο τον επεξεργαστη!

Δημοσ.

Έχω δουλέψει με i5, με i7 δεν έχω δουλέψει, αλλά νομίζω οτι τα προβλήματα θερμοκρασίας έχουν λυθεί, Πάντως το dell έχει πολύ καλή ποιότητα κατακσευής και είναι από τα πιο αξιόπιστα φορητά και με πολύ καλό service.

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαρίστω με τις προτάσεις...Η αλήθεια είναι ότι και εγώ μπερδεύομαι γιατί αν και ξέρω περίπου τι θέλω σαν φανατικός της τεχνολογίας 'ψαρώνω' όταν βλέπω κατί εντυπωσιακό. Θέλω nvidia αλλά απότι παρατηρώ οι περισσότερες έτοιμες συνθέσεις έχουν ΑΤΙ. Η SONY παρατήρω έχει ρίξει τις τιμές αρκετά.

Επίσης κοίταξα DELL ακριβώς γιατί έχω ακούσει καλά λόγια για το σερβις, θα προτιμούσα να μην μπλέξω με αναξιόπιστες εταιρίες. Επίσης επειδή θα είμαι για ένα χρόνο έξω θα προτιμούσα αν αυτή η εταιρεία είχε εγγύηση πανευρωπαική.

17αρα αν και μ'αρέσει απορρίπτεται...θα μετακινούμαι πολύ. Το bluray δεν ξέρω, από την μια σπάνια νοικιάζω από την άλλη καινούργια συσκευή και να μην έχει? Αυτήν την στιγμή γράφω από ένα VPCEB1Z1E Vaio 15 ιντσες 1080p. Καλά είναι αλλά καμιά φορά μπερδεύεται πχ όταν μπαίνω στο firefox.

Αυτός ο Ι5 είναι καλός στο μοντέλο που προτείνετε?με τόσα μοντέλα που βγάζει η Ιντελ έχω μπερδευτεί.Αυτό το vaio που χρησιμοποιώ τώρα έχει τον Ι5 Μ430 στα 2,27 Ghz και δεν το λες και σπίρτο...

---------- Προσθήκη στις 14:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:50 ----------

Αν θέλει Linux _πρέπει_ να πάρει Dell. Η Dell (εκτός από την άψογη τεχνική υποστήριξη) είναι η πιο Linux friendly εταιρία.

http://en.community.dell.com/support-forums/software-os/w/linux/consumer-linux.aspx

Αν μπορείς κάνε και ένα Test drive με ένα Live CD knoppel ή Ubuntu.

Το κακό είναι ότι στην Ελλάδα έρχονται ελάχιστα μοντέλα της DELL, έριξα μια ματιά στο αγγλικό και αμερικάνικο σαιτ της και έχει τρομερή ποικιλία σε μοντέλα (πολλά με Ι7) και σε πολύ καλές τιμές. Εδώ δυστυχώς....

Δημοσ.

o i5 που χρησιμοποιεις τωρα στη ουσια ειναι στα 2.53ghz λογο Turbo Mode.

ο i5-520m σε εφαρμογες που χρησιμοποιουν ενα πυρηνα ειναι πιο γρηγορος απο ι7(φτανει στα 2.9ghz ενω ο ι7 στα 2.8ghz)!

και κατι αλλο,πρεπει να καταλαβεις τις τεχνολογιες Turbo Mode και HyperThreading των ι7 και ι5 για εκτιμησεις σωστα την αξια τους!

και τελος μην περιμενεις οτι ο ι7-720μ ειναι κατι σαν πυραυλος γιατι θα απογοητευτεις!

Υ.Γ.επειδη δεν ασχοληθηκα προσωπικα με τα λινουξ, δεν ειμαι κ συγουρος ποσο πραγματικα θα ειναι προβλημα μια ατι καρτα γι'αυτα!

---------- Προσθήκη στις 17:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:51 ----------

Αυτό το vaio που χρησιμοποιώ τώρα έχει τον Ι5 Μ430 στα 2,27 Ghz και δεν το λες και σπίρτο...

δε φταιει ο επεξεργαστης γι'αυτο,αλλα ο σκληρος που εχει(5400rpm)!

---------- Προσθήκη στις 17:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:02 ----------

απ'οτι βλεπω σε ενδιαφερει κ ο ssd/usb3 που δεν προκειται να βρεις ευκολα κ στα λεφτα που δινεις ετοιμο λαπτοπ που να στα παρεχει αυτα,κυριος για usb3 ειναι πολυ νωρις ακομη για μαζικη διαθεση στην αγορα των λαπτοπ!

Ομως αν σε ενδιαφερουν πολυ φροντισε το λαπτοπ που θα παρεις να εχει τα εξης:

1.2θεσεις σκληρων δισκων για να μπορεις στον ενα να τοποθετησεις τον ssd.

2.express card slot για να μπορεσεις να προσθεσεις αργοτερα usb3 θεσεις!

και μια usb μην πάρω τώρα λαπτοπ που σε ένα χρόνο θα είναι όλα usb 3 και νευριάζω κάθε φορά.

το usb2 δεν θα αντικατασταθει τοσο συνομα

Δημοσ.

Το κακό είναι ότι στην Ελλάδα έρχονται ελάχιστα μοντέλα της DELL, έριξα μια ματιά στο αγγλικό και αμερικάνικο σαιτ της και έχει τρομερή ποικιλία σε μοντέλα (πολλά με Ι7) και σε πολύ καλές τιμές. Εδώ δυστυχώς....

Πράγματι στην Ελλάδα δεν έρχονται πολλά μοντέλα, για πες specs και τιμή να δω αν εισάγεται κάτι εδώ να σου πω

Δημοσ.
o i5 που χρησιμοποιεις τωρα στη ουσια ειναι στα 2.53ghz λογο Turbo Mode.

ο i5-520m σε εφαρμογες που χρησιμοποιουν ενα πυρηνα ειναι πιο γρηγορος απο ι7(φτανει στα 2.9ghz ενω ο ι7 στα 2.8ghz)!

Ναι αλλά εφόσον έχεις παραπάνω από δυο εργασίες θα αγκομαχάει ενώ ο 4 πύρηνος όχι

και κατι αλλο,πρεπει να καταλαβεις τις τεχνολογιες Turbo Mode και HyperThreading των ι7 και ι5 για εκτιμησεις σωστα την αξια τους!

και τελος μην περιμενεις οτι ο ι7-720μ ειναι κατι σαν πυραυλος γιατι θα απογοητευτεις!

Υ.Γ.επειδη δεν ασχοληθηκα προσωπικα με τα λινουξ, δεν ειμαι κ συγουρος ποσο πραγματικα θα ειναι προβλημα μια ατι καρτα γι'αυτα!

---------- Προσθήκη στις 17:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:51 ----------

δε φταιει ο επεξεργαστης γι'αυτο,αλλα ο σκληρος που εχει(5400rpm)!

---------- Προσθήκη στις 17:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:02 ----------

απ'οτι βλεπω σε ενδιαφερει κ ο ssd/usb3 που δεν προκειται να βρεις ευκολα κ στα λεφτα που δινεις ετοιμο λαπτοπ που να στα παρεχει αυτα,κυριος για usb3 ειναι πολυ νωρις ακομη για μαζικη διαθεση στην αγορα των λαπτοπ!

Ομως αν σε ενδιαφερουν πολυ φροντισε το λαπτοπ που θα παρεις να εχει τα εξης:

1.2θεσεις σκληρων δισκων για να μπορεις στον ενα να τοποθετησεις τον ssd.

2.express card slot για να μπορεσεις να προσθεσεις αργοτερα usb3 θεσεις!

Θεωρώ ότι εφόσον κάνω τώρα κάποια αγορά είναι καλό να ενσωματώνει κάποιες νέες τεχνολογίες ή έστω να υπάρχει πρόβλεψη για αργότερα αφού είναι λογικό να είναι ακριβά τώρα.

το usb2 δεν θα αντικατασταθει τοσο συνομα

Πράγματι στην Ελλάδα δεν έρχονται πολλά μοντέλα, για πες specs και τιμή να δω αν εισάγεται κάτι εδώ να σου πω

http://www.dell.com/us/en/home/notebooks/laptop-studio-1450/pd.aspx?refid=laptop-studio-1450&s=dhs&cs=19&~oid=us~en~29~studio_14_anav_1~~

πχ αυτό,αλλά γενικά έχει πάρα πολλά μοντέλα.

Ένα άλλο θέμα που με απασχολεί είναι η ταχύτητα της ραμ,τα περισσότερα είναι στα 1066, να ψάξω για 1333?Ή δεν αξίζει η διαφορά στην τιμή?

Επίσης σε ένα λάπτοπ πως θα δω τι μητρική έχει ώστε να ξέρω ι μπορώ να βάλω μελλοντικά?τα περισσότερα δν την αναφέρουν καν.

Δημοσ.
Επίσης σε ένα λάπτοπ πως θα δω τι μητρική έχει ώστε να ξέρω ι μπορώ να βάλω μελλοντικά?τα περισσότερα δν την αναφέρουν καν.

ψαξε για μανιουαλ του συγκεκριμενου μοντελου που θες,απο το σαιτ της ετερειας!

---------- Προσθήκη στις 19:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:10 ----------

Ναι αλλά εφόσον έχεις παραπάνω από δυο εργασίες θα αγκομαχάει ενώ ο 4 πύρηνος όχι

αν εψαχνες να μαθεις για τις 2τεχνολογιες που σου αναφερα πιο πανω για τους ι7/ι5,δε θα εκανες αυτη την παρατηρηση!

Δημοσ.
ψαξε για μανιουαλ του συγκεκριμενου μοντελου που θες,απο το σαιτ της ετερειας!

ευχαριστώ δεν το είχα καν σκεφτεί...:o

---------- Προσθήκη στις 19:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:15 ----------

αν εψαχνες να μαθεις για τις 2τεχνολογιες που σου αναφερα πιο πανω για τους ι7/ι5,δε θα εκανες αυτη την παρατηρηση!

Ξέρεις κάποιο σαιτ που αναφέρεται σε διαφορές και παρουσιάσεις των επεξεργαστών?

Εφόσον θα δώσω 1000ευρώ δεν έχω πρόβλημα να μελετήσω αρκετά. Θέλω να κάνω όσο γίνεται την καλύτερη επιλογή.

Δημοσ.

στα λεω ολα αυτα για να σου επισημανω οτι δεν ειναι τοσο αχρηστοι αυτοι οι επεξεργαστες,οπωσ νωμιζεις και 2ον αν πας σε ι7 κοιταξε να μην ειναι εις βαρος της καρτας γραφικων(το ενα επιρεαζει το αλλο)!

το συστημα για να αποδιδει ικανοποιητικα πρεπει να εχει μια ισορροποια=καλος επεξεργαστης+καλη καρτα γραφικον+γρηγορη κ αρκετη ραμ...!

---------- Προσθήκη στις 19:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:29 ----------

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

πατα πανω στον επεξεργαστη που θες για να σου βγαλει περισσοτερες πληροφοριες γι'αυτον!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...