WoodSell3r Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Α εννοεις ο γειτονας να σνιφαρει τα legit δεδομενα κανονατς capture τα δεδομενα π.χ. που στελνω εγω προς το ρουτερ μου αφου θα ειναι unencrypted? Αυτο εννοεις? Τα δεδομένα που θα στέλνεις όπως και να έχει θα είναι κρυπτογραφημένα με WPA/WPA2, αυτός θα παρακολουθεί και θα καταγράφει τα πακέτα που διακινούνται στο δίκτυο του και συνεπώς και τα δικά σου.
lexmark Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Οχι εννοει οτι ο γειτονας με το ρουτερ του οποιου συνδεεσαι στο ιντερνετ μπορει να σνιφαρει το τραφικ που του δημιουργεις. Edit: Ο Woodseller απο πανω το ειπε καλυτερα απο μενα.
Nik0s Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Οχι εννοει οτι ο γειτονας με το ρουτερ του οποιου συνδεεσαι στο ιντερνετ μπορει να σνιφαρει το τραφικ που του δημιουργεις. Edit: Ο Woodseller απο πανω το ειπε καλυτερα απο μενα. Mια στιγμη ρε παιδια. αν εγω ειμαι ο τυπος με το ρουτερ και ο αλλος ειναι που θελει να κλεψει νετ απο εμενα ποιος παρακολουθει ποιον? Αυτος μπορει να υποκλεβει οτι δεδομενα στελνει το ρουτερ μου εμσς του αερα σε εμενα για να βρει τον κωδικο?(πως αφου ειναι encrypted) κα εγω το ιδιο αν ηθελα? Δηλαδη να παρακολουθω και εγω αυτον? Εχω μπερδευτει!
lexmark Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μην μπερδευεσαι. Ρουτερ δικο σου και ο αλλος σου κλεβει ιντερνετ. Μπορεις να σνιφαρεις τα πακετα του ανετα.
Nik0s Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Και αυτος τα δικα μου σωστα? Επισης πως ρε παιδια να τα σνιφαρω? Θελω να πω ναι ολα τα δεδομενα που στελνει ο γειτονας που με κλεβει παιρνανε μεσα απο το ρουτερ μου αλλα εηγω πως θα σπω στο ρουτερ να κανει capture τα πακετα που στελνει ο γειτονας? Δεν τα στελνει αφου κατευθειαν στο pc μου αλλα στο ρουτερ μου και το ρουτερ μου σε αυτον. Εγω πως συμμετεχω?!
WoodSell3r Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 αλλα εηγω πως θα σπω στο ρουτερ να κανει capture τα πακετα που στελνει ο γειτονας? To router θα το αφήσεις στην ησυχία του να κάνει τη δουλειά για την οποία το έχεις. Υπάρχουν προγράμματα και προγράμματα που σου επιτρέπουν να συλλάβεις την δικτυακή κίνηση των πακέτων και στη συνέχεια να την αναλύσεις.
lexmark Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Φαντασου την ασυρματη συνδεση του γειτονα σου με το ρουτερ σου σαν ενσυρματη. Αναμεσα στο pc του γειτονα και στο ρουτερ σου παρεμβαλεις ενα μηχανημα ακομα για να κανει το capture των πακετων. Τωρα μπορεις και να κανεις και το decoding ειτε στο ιδιο μηχανημα ειτε σε ενα 4ο. Ειναι οπως οι κοριοι τηλεφωνων που μπαινουν στην γραμμη σου και ακουν ολοι τις συνομιλιες σου. ΕDit: Με προλαβε παλι ο woodseller
Nik0s Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 To router θα το αφήσεις στην ησυχία του να κάνει τη δουλειά για την οποία το έχεις.Υπάρχουν προγράμματα και προγράμματα που σου επιτρέπουν να συλλάβεις την δικτυακή κίνηση των πακέτων και στη συνέχεια να την αναλύσεις. Μα η επικοινωνια ειναι μεταξυ του γειτονα και του ρουτερ μου. Για να μπορεσς εγω να συλλαβω τα πακετα του γειτονα προς το ρουτερ μου πρεπει να παρακαλουθω καπως την ασυρματη καρττα δικτυου του ρουτερ του γειτονα και οχι το ιδιο το ρουτερ μου σωστα?
WoodSell3r Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 πρεπει να παρακαλουθω καπως την ασυρματη καρττα δικτυου του ρουτερ του γειτονα και οχι το ιδιο το ρουτερ μου σωστα? Ο γείτονας σου έχει ασύρματη κάρτα. Ειτε εσυ κλέβεις είτε αυτός στο τέλος η κυκλοφορία καταλήγει στο router κάποιου. Και αντίστοιχα ΟΛΑ τα πακέτα (από browsing και άλλα) τα οποία προορίζονται για τον γείτονα σου έχουν φτάσει ΠΡΩΤΑ στο router σου και απο εκεί καταλήγουν σε αυτόν. Οπότε το θέμα είναι τι δεχεται-στέλνει το router.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.