Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με fps/hz.

Alithinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να αυξήσω τις επιδόσεις μου σε ανταγωνιστικά online παιχνίδια,και πιο συγκεκρυμένα στο Quake.

Για όσους γνωρίζουν,το παιχνίδι παίζεται σε πολύ γρήγορο ρυθμό,και πρέπει να κινήσει πολύ γρήγορα και να έχεις άμεσα αντανακλαστικά.

Υποθέτω πως με περισσότερα εμφανή frames θα αυξηθούν οι επιδόσεις μου,και για αυτό θέλω να είμαι σίγουρος ότι αξιοποιώ κάθε frame που μου παράγει η κάρτα γραφικών μου.

Μπορώ και παίζω το παιχνίδι με απόδοση από 125 εως 90 fps,αλλά αυτά δεν είναι εμφανή γιατί η οθόνη μου φτάνει μέχρι τα 72hz,πράμα που σημαίνει πως βλέπω μόνο τα 72 από τα 125 frames,σωστά ?

Έχω μια παλιά crt οθόνη 15 ιντσών,με μάξιμουμ ανάλυση 1024χ768 και σκέφτομαι να πάρω μια καινούρια LCD πλέον..

Αξίζει να δώσω επιπλέον χρήματα για να πάρω μια με 100hz,ώστε να μπορώ να βλέπω και τα 100 fps όταν είναι εφικτά ?

Και τέλος είναι πράγματι η χρυσή τομή τα frames να είναι ακριβώς τα ίδια με τα hertz ?

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι ολίγον τι απλά. Αν το vsync είναι off τα fps είναι ανεξάρτητα του refresh rate. Δηλαδή μπορείς να έχεις και 300 fps σε 60 Hz monitor. Παρόλα αυτά όσο πιο μεγάλη είναι η "ψαλίδα" τόσο πιο έντονο θα είναι το φαινόμενο του screen tearing ειδικά σε TFT. Πολλοί γνωστοί μου βέβαια που συμμετέχουν σε ESL και λοιπά tournaments υποστηρίζουν ότι δεν τους ενοχλεί, ή ότι με το καιρό το συνηθίζουν - εγώ βέβαια βγάζω σπυριά στα 10 λεπτά και προτιμώ να παίζω καρφωτά στα 60 fps (και ας ξέρω ότι η 4870 βγάζει τα δι-τριπλά fps). Το πρόβλημα είναι επίσης ότι αρκετά παιχνίδια έχουν μόνιμα το vsync on. Εκεί ίσως πρέπει να κάνεις τίποτα με το rivatuner ή κάποιον άλλο d3d-opengl overrider (πχ always enable triple buffer κτλ) για να κερδίσεις σε fps.

Όσο για το αν αξίζει η επένδυση για μια 120hz LCD πιο πολύ 8α έπρεπε να σε ενδιαφέρει για το στερεοκοπικό 3d/3d vision/Bluray 3d κτλ, παρά για το αν 8α έχεις "κόφτη" πλέον στα 120fps με vsync on imho.

P.S. Κάτι πολύ πιο σημαντικό από τα fps στις TFT που πρέπει να προσέξεις είναι το input lag/χρόνος απόκρισης. Οι "φτηνιάρες" με TN panel έχουν και το χαμηλότερο. Βέβαια CRT=0ms //αλλά τα θέλουμε και τα ματάκια μας. Αν παίζεις αρκετά online προτίμησε κάποιον ISP (OTE/Cyta/On) που δίνει επιλογή DSL1 σε fast path. Αλλιώς παίζει και να τρελαθείς (forthnet γκουχ γκουχ)...

Δημοσ.

αν και τα έχουμε ξαναπεί, οι επιδόσεις σου θα αυξηθούν αν εσύ ''αντέχεισ'' τα περισσότερα fps..!αν δεν καταλαβαίνεις διαφορά απο τα 60 ως τα 120fps δεν έχει πολύ νόημα. αν τώρα υπάρχει πολύ μεγάλο tearing, βρές άλλο game να πάιξεις. υπάρχουν παιχνίδια που πάιζουν άψογα χωρίς vsync. πάντως σκέψου επίσης οτι είναι λίγο αδικία να παίζεις εσύ με 300 fps και ο άλλος με 60. αυτό το αντιμετωπίζει π.χ το call of duty κλειδώνοντας στα 91fps...

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...