pantoflasKa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Ξερει κανεις τι χρειαζετε για την online επικοινωνια μεταξυ πολλων χρηστων ? Για παραδειγμα αναφερω το facebook οπου μιλας με τους "φιλους" σου. Ποια γλωσσα προγραμματισμου χρησιμοποιουν τα sites αυτα και γενικοτερα οτι πληροφοριες εχετε για το θεμα αυτο.. ευχαριστω!
RubiksCube Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Σχεδόν σε όλες τις γλώσσες προγραμματισμού μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο. Προσωπικά το έχω κάνει σε Java, αρκετά εύκολα. Αν ενδιαφέρεσαι ψάξε για simple chat servers examples και θα βρεις πολλά. Από εκεί και πέρα είναι κλασσικό client-server architecture (google it ή bing it).
kagelos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Τα site όμως (π.χ. facebook) δεν το κάνουν έτσι. Όσοι δεν χρησιμοποιούν plugins (Java, Flash κλπ), το κάνουν με javascript. Επειδή όμως με κλασσικό HTML και Javascript δεν γίνεται να ξεκινήσει ανταλλαγή δεδομένων ο server προς τον client (αλλά μόνο το ανάποδο), καταφεύγουν στην λύση όπου ο client ρωτάει διαρκώς τον server αν υπάρχει κάτι νέο. Αυτό άλλαξε με το HTML5 websocket αλλά υποστηρίζεται μόνο από τις εντελώς τελευταίες εκδόσεις των browsers.
pantoflasKa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Oκ καταλαβα. Εχω γραψει κωδικα σε c++ client/server με sockets αλλα πως θα μπορεσω να τον ενσωματωσω στην σελιδα μου ? δεν εχω ιδεα..
redLizard Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Oκ καταλαβα.Εχω γραψει κωδικα σε c++ client/server με sockets αλλα πως θα μπορεσω να τον ενσωματωσω στην σελιδα μου ? δεν εχω ιδεα.. Οι ιστοσελίδες απο γεννησιμιού τους είναι στατικές, η δυναμικότητα μπήκε κατόπιν εορτής, για αυτό το λόγο για να έχεις μια δυναμική σελίδα στο στυλ Facebook δεν θές sockets, θες ένα συνδιασμό γλωσσών προγραμματισμού Web (πχ. HTML, Javascript, php, asp κτλ κτλ) Τώρα αν θες να ενσωματώσεις κώδικα απο C++ σε Web page. Εδώ πρέπει ή να γράψεις μόνος σου μια βιβλιοθήκη που να "μιλάει" το πρωτόκολλο HTTP ή να βρείς μια έτοιμη και να τη χρησιμοποιήσεις στο πρόγραμμα σου. Δεν νομίζω όμως να είναι και πολύ βολική η C++ για να κάνεις σελίδες... αν ντε και καλά θες κάτι με αντικειμενοστρέφεια που να βγαίνει και στο Web imho μάθε Python.
pantoflasKa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Χμμμμμμ... Δεν κολαω στην c++ απλα θελω να μαθω τι ακριβως πρεπει να χρησιμοποιησω.Πιστευω να καταλαβες οτι η εφαρμογη θελω απλα να αποθηκευει members και να μπορουν να συνομιλουν μαζι του.Αν μπορεις να γινεις τωρα πιο συγκεκριμενος θα με βοηθουσες περισσοτερο.
Xdanger Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 php ψαξε για κανενα chat script εναλλακτικα asp.net και python δεν ξερω αν παιζουν αλλες γλωσσες στο web αλλα θα πρεπει να προσεξεις ο server να την υποστηριζει
redLizard Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Χμμμμμμ... Δεν κολαω στην c++ απλα θελω να μαθω τι ακριβως πρεπει να χρησιμοποιησω.Πιστευω να καταλαβες οτι η εφαρμογη θελω απλα να αποθηκευει members και να μπορουν να συνομιλουν μαζι του.Αν μπορεις να γινεις τωρα πιο συγκεκριμενος θα με βοηθουσες περισσοτερο. Άρα χρειάζεσαι αντικειμενοστρέφεια... και με php μπορείς να το κάνεις αυτό και με python και με javascript. Το ποιά θα επιλέξεις είναι ανάλογα από το τι θέλεις να κάνεις ή μάλλον πως θα είναι η υλοποίηση αυτού που θες να κάνεις (πχ θες το μεγαλύτερο μέρος να γίνεται στη μεριά του server ή του client?)
pantoflasKa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Ωραια.Με php λεω να δουλεψω που γνωριζω και ορισμενα πραγματα. Κανενα pdf η κανενα site οπου μπορει να με βοηθησει για το εγχειρημα μου γνωριζετε ? Οποιαδηποτε πληροφορια-συμβουλη επιπλεον καλο θα ηταν να την αναφερετε
redLizard Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Ωραια.Με php λεω να δουλεψω που γνωριζω και ορισμενα πραγματα.Κανενα pdf η κανενα site οπου μπορει να με βοηθησει για το εγχειρημα μου γνωριζετε ? Οποιαδηποτε πληροφορια-συμβουλη επιπλεον καλο θα ηταν να την αναφερετε http://www.killerphp.com/tutorials/object-oriented-php/ Στο τέλος της σελίδας έχει και βίντεο που σου εξηγεί την αντικειμενοστρέφεια σε php. Καλό διάβασμα
pantoflasKa Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Ευχαριστω για το link απο αυριο θα αρχισω να διαβαζω. Πιο συγκεκριμενα ετοιμο κωδικα καταλαθος μηπως εχει κανεις η μπορω να βρω κατι που θα με βοηθησει στην δημιουργια server/client κωδικα σε php?
RubiksCube Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Μπορείς επίσης να τρέξεις java applets κατευθείαν στον browser χωρίς να μπλέκεις με php και javascript. Υπάρχουν πολλές επιλογές, διαλέγεις και παίρνεις.
pantoflasKa Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Αν εχεις καποιο link για να καταλαβω τι "παιζει" ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.