aledjo Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 ΛΟΙΠΟΝ! περασα απο ενα παραλιακο μερος βορειοανατολικη αττικη με παρεα και θελανε ολοι κρεπα. παμε σε μια κρεπερι που ξεραμε και πηραμε 1 κρεπα σοκολατα = 3ευρω 1 κρεπα σοκολατα μπισκοτο = 3.5 ευρω 1 κρεπα ζαμπον τυρι μπεικον ντοματα = 4.8ευρω! (2 μπουκιες, λεπτη ζυμη και φτωχα υλικα) και ακριβος διπλα κολητα εχει ενα σουβλατζιδικο πηρα μια πιτα γυρο απ'ολα = 1.90ευρω. τα συμπερασματα δικα σας! οποιος θελει μπορω να του πω που ειναι να παει σηκωνει καταγγελια η υποθεση? 0.50 ευρω μονο και μονο επειδη εβαλε και μπισκοτο μαζι? αφηστε που ηταν 2 μπουκιες μικρη δηλαδη.
nick#18 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 4.20 με σκετη σοκολατα στην κεντρικη πλατεια της Ηλιουπολης σε κρεπερι... μια φορα πηρα αλμυρη ζαμπον τυρυ ντοματα και πληρωσα 6.70 :s Τσαμπα ειναι εκει... και το πιο φθηνο σουβλακι? απο 2.10 και φτανουμε 2.30 ---------- Προσθήκη στις 01:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:08 ---------- Aπο μεγεθος θα μπoρουσαν και μεγαλυτερες εδω πανω παντως...
Adon1s Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 κασερι γαλοπουλα ντοματα ουγγαρεζα μανιταρια πατατες 4,80 VALUE FOR MONEY I THINK
Radiatedsoul Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Ειναι αληθεια οτι ο Κωστας στο βυρωνα εριξε τις τιμες στα σουβλακια?
Toufas Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 ντοματες στην κρεπα? ας βαλουμε και αλλα υγρα να παπαριασει η ζυμη
Rabican Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 greek souvlaki pita gyro pork και τα μυαλα στα σποιλερ!!!!
slipknot Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Εντάξει μάγκες, αφού μάθαμε ότι το hamburger είναι sandwich απλά και μόνο επειδή ανοίκει στην γενικότερη κατηγορία φαγητού που αποτελείται από δύο ψωμάκια και υλικά ενδιάμεσα (όπως το cocksandwich), θέλω να μάθω κάτι άλλο. Πηγαίνετε σε ένα Mc -ξένο κατά προτίμηση μια κι εκεί θα ξέρουν τον λόρδο- και ζητήστε σάντουιτς, όχι hamburger. Τραβήξτε και μια pic να κοζάρουμε όλοι μαζί αντιδράσεις υπαλλήλου. Λογικά θα είναι κάπως έτσι. Έχω και μια άλλη απορία όμως. Έστω ότι βρίσκεστε σε μαγαζί που μεταξύ άλλων πουλάει hamburgers και sandwiches και ο ένας θέλει hamburger και ο άλλος sandwich. Τα λέτε και οι δύο σάντουιτς, πώς βγάζετε άκρη με το ποιος θέλει τι κλπ;
vag3d Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Lol... Οκ, ο ένας θα πάρει σάντουιτς με κασερι, ζαμπον, μπεηκον, ντοματα, πατατες, τυροσαλατα και ο αλλος θα παρει ενα cheeseburger (έχουν κ ονομασίες τα burger). Ένας αλλος ίσως παρει μια μπουγάτσα με κρέμα (γλυκια δηλαδη) και μια μπουγάτσα με τυρι και μια τυροπιτα και ενα γυρο σε πιτα απ'ολα, χωρις κρεμυδι τυροσαλλατα και ενα σουβλακι ( δηλαδη σκετο κλασσικο με καρφωμενη μια φετα ψωμακι απο πάνω), ενώ καποιος άλλος ίσως παρει γυρο σε ψωμακι απ'όλα και ουγκαρέζα η ισως σουβλακι σε πίτα, κλπ. Γυρνώντας σπιτι αργα το βραδι, άν πεινάσει μπορει πχ να φτιάξει 2 τοστακια να φάει (με ψίχα τοστ ψωμακι και παριζα και κασερι για τοστ). Ρε παιδια, μην κολλάτε. Οκ το σωστο ειναι όπως τα περιγράφω κ νομίζω ότι καθε μορφωμένος γνώστης της Ελληνικης γλώσσας αντιλαμβάνεται ότι είναι το σωστο. Ειναι ομως κ η κάθε πόλη που έχει τα δικά της τερτίπια κ ιδιωματισμους. Αναμενόμενο ειναι... Προσαρμογή διαλλέκτου ανάλογα με το που βρισκεσαι και ας είναι κάπως «παράλογα» ή «περίεργα» όπως τα λένε σε κάθε περιοχή μερικές φορές..!!! Sent from my iPhone using Insomnia.app
Finn Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Εντάξει μάγκες, αφού μάθαμε ότι το hamburger είναι sandwich απλά και μόνο επειδή ανοίκει στην γενικότερη κατηγορία φαγητού που αποτελείται από δύο ψωμάκια και υλικά ενδιάμεσα (όπως το cocksandwich), θέλω να μάθω κάτι άλλο. Πηγαίνετε σε ένα Mc -ξένο κατά προτίμηση μια κι εκεί θα ξέρουν τον λόρδο- και ζητήστε σάντουιτς, όχι hamburger. Τραβήξτε και μια pic να κοζάρουμε όλοι μαζί αντιδράσεις υπαλλήλου. Λογικά θα είναι κάπως έτσι. Έχω και μια άλλη απορία όμως. Έστω ότι βρίσκεστε σε μαγαζί που μεταξύ άλλων πουλάει hamburgers και sandwiches και ο ένας θέλει hamburger και ο άλλος sandwich. Τα λέτε και οι δύο σάντουιτς, πώς βγάζετε άκρη με το ποιος θέλει τι κλπ; Ζώντας στην Πράγα αρκετό καιρό όταν πήγαινα στα kfc να φάω είχαν στον κατάλογο εκτός απ τις μπουκιές και τις σαλάτες, και τα sendvič.Sandwiches δηλαδή.Άλλα είχανε φιλέτο,άλλα μπουκιές,άλλα ήταν σε μακρόστενο ψωμάκι,άλλα σε στρόγυλλο..όλα ήταν sandwiches όμως. Ένα sandwich μπορεί να είναι burger,πιτόγυρο,τοστάκι,αλλαντικών,θαλασσινών...
rapidrag Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Πέρσι όταν είχα πάει στην Βαρκελώνη είχα βαρεθεί τις πατάτες φριτας, παέγιες και άλλες μάπες τάπες, πήγαμε με την δικιά μου για τζανκ φουντ τι πιο νορμαλ σε ένα Μακντοναλντς.Οι ισπανοί ( χμμ καταλανοί) στα ταμεία δεν ήξεραν γρι αγγλικά και το μόνο που καταλάβαμε και οι δύο ήταν το ΗΟΛΑ. Του έκανα νοήματα τι να φέρει από τον κατάλογο. Τα λέω γιατί ξέρω καλά αγγλικά και ο τύπος από χαμπουργκέρ και σαντουιτς δεν είχε ιδέα. Κάθε λαός έχει την δική του κουλτούρα σε τι εννοεί σαντουιτς, μπεργκερ ή κρέπα.
Freakster Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 σηκωνει καταγγελια η υποθεση? 0.50 ευρω μονο και μονο επειδη εβαλε και μπισκοτο μαζι? αφηστε που ηταν 2 μπουκιες μικρη δηλαδη. Τι καταγγελία να σηκώνει σε ελεύθερη αγορά βρε αλετζο..
aledjo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Τι καταγγελία να σηκώνει σε ελεύθερη αγορά βρε αλετζο.. δηλαδη αν εγω πουλαω κρεπες με 10ευρω δε θα μου μιλησει κανεις? αν παω απεναντι απο τον αλλον και πουλαω κρεπες με 0.50 ευρω παλι δε θα μιλησει κανεις?
pournaras Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 δηλαδη αν εγω πουλαω κρεπες με 10ευρω δε θα μου μιλησει κανεις? αν παω απεναντι απο τον αλλον και πουλαω κρεπες με 0.50 ευρω παλι δε θα μιλησει κανεις? Οχι, αυτο σημαινει ελευθερη αγορα. Υπαρχουν καποια προιοντα που ειναι αναγκαια (γαλα, ψωμι, καυσιμα κλπ) και τα οποια τα ελεγχει το κρατος ωστε να μη γινεται αισχροκερδεια. Απο κει και περα αν εσυ θελεις να κανεις μια ολοκληρη επενδυση, και να βαλεις την κρεπα 100 ευρω με γεια σου με χαρα σου, αρκει ο πελατης να το γνωριζει πριν την παραγγειλει.
flik Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Στην ελεύθερη αγορά, πιο πολύ φταίνε οι καταναλωτές που αγοράζουν απο το συγκεκριμένο μαγαζί. Νομίζω πως το ζουμί στην όλη υπόθεση είναι πως αν ξέρεις να κάνεις κρέπες (νομίζω είναι πιο δύσκολο απο τον γύρο που ακόμα και βρώμικος να είναι τον κάνεις νόστιμο με άλλα υλικά) βγάζεις πολύ περισσότερα λεφτά απο τα σουβλάκια/πιτόγυρα/τυλιχτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.