Προς το περιεχόμενο

Σουβλακι vs Κρεπα

aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελα ρε, μη πας με την λογικη να εξηγησεις τις τοπικες διαλεκτους.

Στη θεσσαλονικη δηλαδη γιατι ολα τα τυρια τα λενε κασερια? Και ολα τυροπιτες, ζαμπονοτυροπιτες, πεινιρλι, σπανακοπιτες κτλ τα λενε μπουγατσες?

Παντως το σουβλακι ειναι ενα, και ειναι αυτο της φωτογραφιας παραπανω :)

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στη θεσσαλονικη δηλαδη γιατι ολα τα τυρια τα λενε κασερια? Και ολα τυροπιτες, ζαμπονοτυροπιτες, πεινιρλι, σπανακοπιτες κτλ τα λενε μπουγατσες?

Να το πούμε για χιλιοστή φορά:

Άλλο φύλλο έχει η τυρόπιτα και άλλο η μπουγάτσα με τυρί. Είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Άλλο η σπανακόπιτα και άλλο η μπουγάτσα με σπανάκι. Το σουβλάκι είναι το σουβλισμένο κρέας, αυτό δηλαδή που το διαπερνάει ένα ξυλάκι. Η σούβλα είναι το μεγάλο σουβλάκι κοκ. Αυτό στη foto είναι πίτα γύρος. Μην τα λέμε συνέχεια λες και μερικοί είναι καθυστερημένοι.

Δημοσ.

Ποιο ακριβως υλικο στην παραπανω φωτογραφια εχει περασει απο σουβλα ωστε στη χειροτερη περιπτωση να το πεις σουβλακι;

Δημοσ.

Νομίζω οτι όπως ειπώθηκε η αλμυρή κρέπα με 4 υλικά που στοιχίζει και γύρω στα 4 €, νομίζω έχει σχεδόν το διπλάσιο κόστος απο ένα γύρο σε πίτα. Φαντάσου πόσο χάλια είναι τα κρέατα που βάζουν.... Είναι και λίγο προσφορά-ζήτηση... Τώρα για γλυκιά μόνο με πραλίνα, οκ, είναι τραβηγμένο μάλλον, στηρίζονται στο γεγονός οτι φεύγει και βγάζουν τα λεφτά τους απο εκεί. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει, καθώς δεν παίρνω ποτέ γλυκιά, και η αλμυρή που έχει διπλάσια τιμή απο γύρο, νομίζω αξίζει λόγω διαφοράς ποιότητας. Τουλάχιστον είναι πολύ λιγότερο βρώμικο

Παιδιά ναι, τα συγκεκριμένα πράγματα δεν είναι θέμα "όπως τα λέει κανείς". Μερικά είναι αντικειμενικά λάθος. Δεν τα λέμε/λένε όλα μπουγάτσες, έχουμε και τυρόπιτα και μπουγάτσα με τυρί. Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αντιληπτό. Τώρα τα σουβλάκια προφανώς δεν είναι όλα σουβλάκια για τον λόγο που ανέφερε ο προλαλήσαντας. Ίσως απο την άλλη μεριά λάθος να λέγεται σάντουιτς όσα είναι με πίτα, αλλά είναι λεπτομέρεια μπροστά στο "σουβλάκι με γύρο". Αντικειμενικά δηλαδή. Για τα κασέρια έχετε δίκιο μεγάλο. Και εγώ δεν μπορώ να το ακούω που είμαι απο Θεσσαλονίκη, και το έχω διορθώσει.

Δημοσ.

Δε ξερω ποιο περασε απο σουβλα ή απο τι αλλο περασε, παντως ξερω που θα καταληξει στο στομαχι μου :P

Στην αθηνα ετσι το λεμε πως να το κανουμε τωρα , μπααα, σουβλακι με καλαμακι, σουβλακι με γυρο.

Παντως οπως και να το πεις στην αθηνα, πιτα γυρο, πιτογυρο θα το καταλαβουν, μονο σαντουιτς μη το πεις ή μπουγατσα, θα μπερδευτουν οι πακιστανοι που θα στα φτιαξουν χαχαχα

Στη πατρα παντως το σουβλακι το λενε πιτα, και την πιτα την λενε ζυμαρι , δυο πιτες γυρο δηλαδη ειναι δυο σουβλακια με γυρο αθηνας, σας μπερδεψα? δε νομιζω

Δημοσ.

Καλά, τι το ψάχνετε. Στην Θεσσαλονίκη μέχρι και τα burgers στα McDonalds, «σάντουιτς» τα έχει στο μενού. Κάποια μυαλά δεν αλλάζουν.

Δημοσ.
Καλά, τι το ψάχνετε. Στην Θεσσαλονίκη μέχρι και τα burgers στα McDonalds, «σάντουιτς» τα έχει στο μενού. Κάποια μυαλά δεν αλλάζουν.

τι είπες τώρα. McDonalds. Υπάρχουν ακόμα;

Έχει στα ΙΚΕΑ ένα. Βαράνε μύγες.

Δημοσ.

Εγω Αθήνα μένω μια ζωή και έχω φάει σε Σουβλατζίδικα απο τις περισσότερες περιοχές (το τοπικό μου έχει φτιάξει ανδριάντα να καρατάω μία πίτα σαν ακοντιστής). Όταν παραγγέλνω λέω πίτα καλαμάκι κοτόπουλο απ'όλα με τζατζίκι ή πίτα γύρω χοιρινό απ'όλα, δεν λέω σουβλάκι (Δλδ το κεμπάς πως ο παραγγέλνεις, σουβλάκι μπιφτέκι απόλα;;;; Θα γελάνε οι άνθρωποι )... Και κανέναν δεν ξέρω που να παραγγέλνει και να λέει σουβλάκι απ'όλα. (Απλα υπάρχει η γενική έκφραση " Έχω γ@μηθεί στα σουβλάκια αυτήν την βδομάδα" Ενω εννοείς τις πίτες και ο λόγος είναι για να καταλάβει ο άλλος οτι δεν εννοείς χορτόπιτες κτλ. και δεν μπορείς να πείς "Εχω γ@μηθεί στις πίτες καλαμάκι κοτόπουλο απόλα" Δεν ακούγεται ωραίο )

Τώρα όλα τα απο πάνω είναι κουβέντα να γίνεται. Για την θεσσαλονίσης αυτό που θυμάμαι είναι οτι ήθελα να φάω κασερόπιτα και μου έδιναν άλλα ντάλων.

Δημοσ.

και ο γυρος σουβλακι ειναι αφου στεκεται και ψηνεται πανω σε μια μεγαλη σουβλα.

οταν ομως το τρωμε τοτε βγαινει απο τη σουβλα και ειναι μαζι με τη πιτα.

και το καλαμακι σουβλακια αφου στεκεται και ψηνεται σε μια μικρη ξυλινη σουβλα.

οταν ομως το τρωμε τοτε βγαινει απο τη μικρη ξυλινη σουβλα και ειναι μαζι με τη πιτα.

ΠΙΑ η διαφορα τους????

σε σουβλες ψηνονται και οι δυο, χωρις σουβλες τρωγονται και οι δυο

αλλα το σημαντικοτερο........ ειναι πιο φτηνο απο τη ΚΡΕΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!

μεινετε στο θεμα

Δημοσ.
τι είπες τώρα. McDonalds. Υπάρχουν ακόμα;

Έχει στα ΙΚΕΑ ένα. Βαράνε μύγες.

Τι να πω, εγώ σε αυτό στην Εγνατίας [;], κοντά σε μια εκκλησία βρέθηκα και είχε πολύ κόσμο.

ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ σάντουιτς.

Δημοσ.
Εγω Αθήνα ,ένω μια ζωή και έχω φάει σε Σουβλατζίδικα απο τις περισσότερες περιοχές. Όταν παραγγέλνω λέω πίτα καλαμάκι κοτόπουλο απ'όλα με τζατζίκι ή πίτα γύρω χοιρινό απ'όλα, δεν λέω σουβλάκι (Δλδ το κεμπάς πως ο παραγγέλνεις, σουβλάκι μπιφτέκι απόλα;;;;)... Και κανέναν δεν ξέρω που να παραγγέλνει και να λέει σουβλάκι απ'όλα.

Τώρα όλα τα απο πάνω είναι κουβέντα να γίνεται. Για την θεσσαλονίσης αυτό που θυμάμαι είναι οτι ήθελα να φάω κασερόπιτα και μου έδιναν άλλα ντάλων.

το ολοκληρωμενο αντικειμενο ομως το λεμε σουβλακι.

οπως και οταν τρωμε πιτσα, δε λεμε "εφαγα μια πιτα με ζαμπο, τυρι μπεικον"

οταν εχεις φαει 2 απο αυτα τα αντικειμενα που συζηταμε και θελει να το πεις καπου τι του λες?

"εφαγα 2 πιτες με γυρο χοιρινο, πατατες, ντοματα κτλ κτ"?

ή

"εφαγα 2 σουβλακια"?

εχω ακουσει και αλλους να λενε

"εφαγα 2 πιτες"

ειναι σωστο αυτο? αφου δεν εφαγε 2 πιτες..... ειχε και αλλα μαζι

Δημοσ.
Να μου βρεις σαλονικιό να τρώει McDolands. Δε μπαίζει

:P

Εύκολα, στη Σόφια μετά το Sonisphere το βουλγάρικο Mc ήταν τίγκα στους Έλλληνες.

Δημοσ.
το ολοκληρωμενο αντικειμενο ομως το λεμε σουβλακι.

οπως και οταν τρωμε πιτσα, δε λεμε "εφαγα μια πιτα με ζαμπο, τυρι μπεικον"

οταν εχεις φαει 2 απο αυτα τα αντικειμενα που συζηταμε και θελει να το πεις καπου τι του λες?

"εφαγα 2 πιτες με γυρο χοιρινο, πατατες, ντοματα κτλ κτ"?

ή

"εφαγα 2 σουβλακια"?

εχω ακουσει και αλλους να λενε

"εφαγα 2 πιτες"

ειναι σωστο αυτο? αφου δεν εφαγε 2 πιτες..... ειχε και αλλα μαζι

Το έχω συμπληρώσει αυτό πρίν δώ την απάντησή σου. Ήταν έλλειψη και το αντιλήφθηκα μετά...

Δημοσ.
αλλα το σημαντικοτερο........ ειναι πιο φτηνο απο τη ΚΡΕΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!

μεινετε στο θεμα

Πως σου ρθε εσενα να μαθεις τωρα γιατι ειναι φτηνοτερο, σκεφτεσαι να ανοιξεις κανα κρεπαδικο?

Μπουγατσα σοκολατα τυλιχτη, μη τις λεμε κρεπες και μπερδευομαστε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...