Sakisplat Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα, χαιρετώ την παρέα σας. Μετά απο πολύ καιρό θέλω να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό και δεν ξέρω με τι θα ήταν καλύτερα να ασχοληθώ. Με Java ή με C#? Έχω ασχοληθεί με προγραμματισμό σε C++ κατά τη διάρκεια των σπουδών μου (τει πληροφορικής). Ενδιαφέρομαι να αναπτύξω προγράμματα για προσωπική κυρίως χρήση αλλά και εμπορική αργότερα αν προκύψει. Με ενδιαφέρει η συνδεση με βάσεις δεδομένων και αρχεία του office. Όσοι έχετε σχετική εμπειρία και με τις δυο γλώσσες τι θα μου προτείνατε;
bnvdarklord Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Θα σου πρότεινα C#, αλλα πιστεύω ειναι καλό να ξέρεις και τις 2 γλώσσες. Εξάλλου αν μαθεις την μία ειναι πολύ ευκολο να μάθεις την άλλη γιατι συντακτικά ειναι ίδιες.(ισως με ελάχιστες διαφορες)
Xdanger Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 εφόσον έχεις ασχοληθεί με c++ και στις δύο θα μπείς εύκολα στο νόημα, και τις 2 ζητάνε σε αγγελίες για προγραμματιστές (αν θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά αργότερα). δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με java framework οπότε δεν μπορώ να σου πώ διαφορές εκτός του ότι με την java φτιάχνεις ποιο εύκολα cross-platform εφαρμογές. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ c# και μπορώ να σου πώ ότι είναι εύκολη (σχετικά με τις άλλες) και μπορεί να συνδεθεί εύκολα με βάσεις δεδομένων (linq,Entity framework) Τώρα όποια και να διαλέξεις δεν νομίζω να χάσεις.
aghahowa Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Ειναι παρομοιες γλωσσες και δεν θα εχεις προβλημα να μαθεις την μια αν ξερεις την αλλη. Για αυτο σου προτεινω να αρχισεις με Java που θα βρεις πολλα tutorials και αρκετο ετοιμο κωδικα για να πειραματιστείς.
_tasos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Εφόσον σε ενδιαφέρει η διαχείριση αρχείων του office, τότε καλύτερα να παίξεις με C#. Είναι πολύ εύκολο με Visual Studio (C#, VB) να κάνεις εφαρμογές που να "παίζουν" με αρχεία του office. Οι γλώσσες είναι κοντά στο συντακτικό τους, αλλά κατά πόσο μοιάζει το .NET framework με το αντίστοιχο Java framework δεν το ξέρω. Άρα η μετάβαση από το μία γλώσσα στην άλλη ίσως να μην είναι κ τόσο εύκολη. Βέβαια, εγώ θα σου πρότεινα να διαλέξεις τη γλώσσα που σου ταιριάζει περισσότερο. Δοκίμασε κ τις δύο να δεις ποια σου φαίνεται πιο ωραία κ συνέχισε με αυτήν. Όπως κ να έχει, όποια γλώσσα κ να διαλέξεις θα μπορέσεις να φτιάξεις αυτό που θέλεις. Resources, sample code και documentation υπάρχουν και για τις δύο.
MeTaXaS4 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Λοιπόν έχω ασχοληθεί με Java αρκετά αυτό το εξάμηνο, το θέμα είναι εσύ με τι θέλεις να ασχοληθείς μόνο Windows ?? αν ναι τι σου χρειάζεται η Java σχεδόν ίδια είναι απλά δεν έχει compiler και έχει ένα virtual machine για να μπορεί να τρέχει σε όλα τα λειτουργικά, αν δεν σε ενδιαφέρουν C# και να θες για σένα μάθε και JAVA Καλό θα σου κάνει κακό δεν θα σου κάνει.. σε 3 μήνες έμαθα πάρα πολλά με λίγες μέρες βέβαια ουσιαστικής δουλειάς..
redLizard Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Αφού θες αρχεία office η C# είναι μονόδρομος. Αν δεν ήταν αυτά στη μέση θα σου πρώτεινα Python επειδή προσφέρει όσα η Java και άλλα τόσα με πολύ μεγαλύτερη ευκολία πχ σύνδεση σε MySQL Database και εκτέλεση ενός query με Python: > #σαν το include στη C/C++ import MySQLdb #συνδέεται στην βάση dbconnection = MySQLdb.connect(host="127.0.0.1", user="theuser", passwd="password",db="example_db") #εδώ κανονικά θέλει έναν έλεγχο για σφάλματα #εδώ δημιουργείς ένα cursor object για την παραπάνω σύνδεση #μέσω αυτού εκτελείς queries και λαμβάνεις δεδομένα cursor = dbconnection.cursor() cursor.execute("SELECT * FROM names WHERE id=5") #αν έχω κανένα λάθος στο query μη με σφάξετε, on-the-fly το γράφω για το example gotData = cursor.fetchone() print "ID",gotData[0],"is the name:",gotData[1] #τερματίζεις τα objects cursor.close() dbconnection.close() πιο εύκολο δεν γίνεται σε καμία γλώσσα (ίσως στην php)
kagelos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Το να χρησιμοποιείς cursors για να τρέξεις ένα query είναι εντελώς μη αποδοτικό και απορώ που δεν το έχουν κόψει ακόμα. Γονατίζει τη βάση με τα locks και τα logs και δεν κάνει τίποτα. Δημιουργούνται προσωρινοί πίνακες, οι εγγραφές μένουν στον server και σε κάθε next αποστέλλονται στο δίκτυο κλπ κλπ. Είναι τραγικό να χρησιμοποιείς κέρσορες για να φέρεις απλά εγγραφές μέσα σε μια εφαρμογή.
Sakisplat Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παίδες. Πραγματικά διαφωτιστικές. Λέω να ξεκινήσω με C# και στην πορεία να κάνω κ λίγη Java. Κοίταξα κάτι έτοιμους κώδικες και στις 2 γλώσσες και όπως είπατε δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Ευχαριστώ και πάλι, τους γνώστες C# θα τους χρειαστώ σύντομα...
Christos75 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Επειδή μοιάζουν πάρα πολύ η μία με την άλλη(Java με C#) με όποια και να ασχοληθείς θα περάσεις πανεύκολα στην άλλη! Εμένα μου αρέσει πιο πολύ η C# πάντως!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.