alekbar Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Καλησπερα παιδια.Ο ασχετος της παρεας ξαναχτυπα.Λοιπον εγκατεστησα τα windows xp στους υπολογιστες του γραφειου και δεν τους εχω συνδεσει στο δικτυο του γραφειου ακομα και θελω να κανω καποιες ερωτησεις.Τι μπορω να κανω με τους drivers γιατι cd με drivers δεν υπαρχει ουτε για δειγμα.Να τους κανω update απο το internet και αν ναι πως γινεται αυτο? Η να χρησιμοποιησω ενα προγραμμα για να τους παρω απο τον παλιο δισκο με τα 2000 και να τουσ περασω στα xp? Και μια ακομα απορια.Σε δυο απο τουσ υπολογιστες πρεπει να εχω και back up.Τι μου προτεινετε? Back up απο το δικτυο (στα win 2000 ειχαν back up απο το δικτυο με το second copy 2000) η back up σε καθε εναν απο τους δυο υπολογιστες με καποιο προγραμμα σαν το Acronis.Ευχαριστω
LeoNaXe Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 εφόσον τα έκανες φορματ θα πρέπει να δεις το κάθε hardware τη κατασκευαστή έχει και να βρεις απο την ιστοσελίδα της και να κατεβάσεις το driver του, δεν είναι δύσκολο απλά λίγο σπαστικό
alekbar Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Φιλε LeoNaXe δοκιμασα να το κανω οπως μου ειπες αλλα επειδη ειμαι ψιλοασχετος με μοντελα τα εκανα θαλασσα.Με το windows update δεν γινεται? Δεν ξερω τι κανει αλλα απλα ρωταω. Η καποιος αλλος τροπος να κανει μονο του? Επισης θα ηθελα και καποια ιδεα για back up.Καλυτερα σε δικτυο η σε καθε υπολογιστη? Να χρησιμοποιησω το acronis η το second copy?
isay Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Η ορθή διαδικασία είναι ότι συλλέγουμε εκ των προτέρων τους drivers και μετά προχωράμε σε format και εγκατάσταση λειτουργικού. Στην περίπτωση σου, αν τα xp έχουν τους drivers για τα υποσυστήματα που έχεις, θα περαστούν οι drivers και δεν θα έχεις πρόβλημα. Υπάρχει και η δυνατότητα να συνδέσεις τους υπολογιστές στο δίκτυο και να πεις στα windows να βρουν τον εκάστοτε driver. Στην περίπτωση που δεν τους έχουν, είτε βρίσκεις cd, είτε ψάχνεις μέσω ιστοσελίδων για drivers. Το κόλπο με πρόγραμμα ώστε να πάρεις τους drivers από τον παλιό δίσκο δεν θα πιάσει διότι απλά οι drivers των 2000 δεν κάνουν (στις περισσότερες περιπτώσεις) για τα xp. Αυτό που θα σε βοηθούσε θα ήταν να ξεκινήσεις τα windows από τον παλιό δίσκο και να δεις τι συσκευές έχεις ώστε να βρεις πιο εύκολα τους drivers για xp. Για το backup. Εγώ θα χρησιμοποιούσα ένα εξωτερικό δίσκο και ανα διαστήματα θα έγραφα και ένα backup σε DVDs. To δίκτυο δεν το εμπιστεύομαι. Όσον αφορά το πρόγραμμα εξαρτάται πάλι από το είδος του backup και πόσο συχνά θα το κάνεις. Θα είναι backup ολόκληρου του σκληρού; Θα είναι differential; Το second copy δεν το ξέρω. To acronis το εχω δουλέψει πολυ και πρόσφατα άρχισα να χρησιμοποιώ τακτικά το clonezilla που είναι δωρεάν, κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά υστερεί σε φρου φρου και κορδέλες (απλό και λιτό).
alekbar Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 isay οντως εχεις δικιο.Παρολο που ειμαι ασχετος με το αντικειμενο η σωστη διαδικασια μου φαινεται πως ειναι αυτη που προτεινεις.Εχω ομως ενα προβλημα.Με το που διαβασα την προταση σου μπηκα στο ιντερνετ να βρω drivers αλλα τζιφος.Πιο συγκεκριμενα η tp link αλλα και η sis δεν εχουν drivers στα site των εταιριων τους (τουλαχιστον για τα μοντελα που με ενδιαφερουν)και ψιλοαπελπιστηκα.Δηλαδη που να αρχισω να ψαχνω για drivers για motherboard και για καρτες γραφικων.Νομιζω θα τα χασω.Αν εχετε να μου προτεινετε καποια site με drivers ; Κια κατι ακομα.Στο γραφειο υπαρχει και τηλεφωνικο κεντρο το οποιο συνδεεται σε εναν υπολογιστη.Το δικτυο ειναι στημενο με στατικες ip.Αν το ξαναστησω με στατικες ip στα windows xp με τις ιδιες ρυθμισεις στις ip χωρις να πειραξω τιποτα στο τηλεφωνικο κεντρο λετε να υπαρξει προβλημα;Ευχαριστω εκ των προτερων
lakis.makis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 isay οντως εχεις δικιο.Παρολο που ειμαι ασχετος με το αντικειμενο η σωστη διαδικασια μου φαινεται πως ειναι αυτη που προτεινεις.Εχω ομως ενα προβλημα.Με το που διαβασα την προταση σου μπηκα στο ιντερνετ να βρω drivers αλλα τζιφος.Πιο συγκεκριμενα η tp link αλλα και η sis δεν εχουν drivers στα site των εταιριων τους (τουλαχιστον για τα μοντελα που με ενδιαφερουν)και ψιλοαπελπιστηκα.Δηλαδη που να αρχισω να ψαχνω για drivers για motherboard και για καρτες γραφικων.Νομιζω θα τα χασω.Αν εχετε να μου προτεινετε καποια site με drivers ; Κια κατι ακομα.Στο γραφειο υπαρχει και τηλεφωνικο κεντρο το οποιο συνδεεται σε εναν υπολογιστη.Το δικτυο ειναι στημενο με στατικες ip.Αν το ξαναστησω με στατικες ip στα windows xp με τις ιδιες ρυθμισεις στις ip χωρις να πειραξω τιποτα στο τηλεφωνικο κεντρο λετε να υπαρξει προβλημα;Ευχαριστω εκ των προτερων Υπάρχουν προγράμματα για update όπως το driver genius, driver detectibe καθώς και to driver scanner της uniblue (κονσόλα προγραμμάτων). Εγώ όσες φορές τα χρησομοποίησα (όταν είχα εξ πι) τα πήγαινα σχετικά καλά, εκτός ακι αν κάποια φορά μου κατάβαζαν drivers κάρτας γραφικών για λαπτοπ, ενώ εγώ είχα σταθερό ... κάτι που φτιάχνεται και χειροκίνητα, από την στιγμή που αφού κα΄νουν ντισκ σκαν σου λένε ποιοι οι δραιβερσ που λείπουν.... αλλά και σε συνδυασμό, δηλαδή αν κάτι δεν το βρει το driver genius, ίσως το βρει το driver scanner. Το ζήτημα το μακ απ και επειδή κι εγώ έχω second copy, μου πάει μια χαρά και μέσω δικτύου (από έναν υπολογιστή σε άλλον) επίσης, έχω βάλει να κάνει μπακαπ σε memory stick ή σε παρτίσιον και βέβαια μπορείς να το ρυθμίσεις να καίει και δίσκους (1 φορά στις τόσες) Το τελευταίο που ΛΕς (για ip) δεν μπορώ να σου πω και πολλά καθόσον αρκετά άσχετος... αυτό που ξέρω είναι ότι στα xp για να συνδεθούν όλοι οι υπολογιστές στο δίκτυο, τους βάζεις διαφορετικά ονόματα πχ πσ1, πσ2 κλπ αλλά στο γκρουπ με την ίδια ονομασία πχ officegroup η δε διαδικασία είαν αρκετά απλή... στον κάθε υπολογιστή πας my comptuer -> δεξί κλικ -> properties και βγάζει μία καρτέλλα που λέει computer name εκεί λοιπόν συμπληρώνεις το όνομα υπολογιστή πχ πισι1 και στο τελευταιο κουτάκι που λεέι ομάδα εργασίας ή workgroup, βάχεις ένα κοινό όνοαμ πχ officegroup , my group κλπ μετά την επανεκκίνση, θα δεις αν έχει πετύχει και βέβαι πρέπει να φτιάξεις ποιους φάκελλους έχεις κοινόχρηστους.
alekbar Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Αυτο το backup θα με σκασει.Κατεβασα το user guide του Acronis true image home 2010 και το διαβασα προσεκτικα.Παρολα αυτα δεν πηρα ουτε μια ιδεα απο τις διαφορες του incremental και του differential backup.Εγκατεστησα και εγω λοιπον το προγραμμα στον υπολογιστη και το ρυθμισα να κανει και των δυο ειδων backup μηπως και βγαλω ακρη αλλα ματαια.Μηπως μπορει κανενας να μου εξηγησει τι ακριβως κανει το καθενα απο αυτα;
gianukos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Καλησπερα παιδια. Εντελως νεος εδω, καλως σας βρηκα. Για να μην ανοιγω νεο θεμα, λυστε μου μια απορια. Εχω ενα σχετικα παλιο πι-σι, στο οποιο ειχα βαλει 7ρια. Τωρα θελω να γυρισω σε ΧΡ, γιατι καποια προγραμματα δε μου δουλευουν στα 7, αλλα λογω στενων οικονομικων, θα κανω το φορματ εγω. Ειμαι ομως και ασχετος με τα περιεχομενα ενος πισι. Ρωτω λοιπον, αν παρω backup τους drivers με το Driver Genius π.χ., οπως ειναι τωρα στα 7 και μετα προσπαθησω να τους κανω restore στα ΧΡ, θα εχω προβλημα;;; Τα ΧΡ θα αναγνωρισουν τους drιvers ή οχι;;
TheELF Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Ναι θα έχεις πρόβλημα ενδέχεται να δει μερικά driver αλλά σίγουρα θα έχεις πρόβλημα, πρέπει να βρεις τους driver για xp από πριν.
damastes Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 είναι διαφορετικοί οι drivers των 7 και των xp δεν έχουν καμια σχέση μεταξύ τους.
gianukos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Ωπα, τωρα με φτιαξατε. Αλλη ερωτηση λοιπον. Ποιες "συσκευες" του p/c (και μιλαω για το εσωτερικο του) χρειαζονται drivers και με ποιο τροπο θα βρω τι ακριβως εχει το δικο μου ωστε να τους βρω απο πριν;; Και τελος, για να μη σας ζαλιζω, με ποια σειρα πρεπει να εγκατασταθουν ;;
damastes Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2010 αν έχεις sata σκληρό μπορεί να χρειαστεί στην εγκατάσταση των windows, τα υπολοιπα μετα την εγκατάσταση motherboard, καρτα γραφικών, περιφερειακά (οθόνη, εκτυπωτες, κλπ). Αν γράψεις τα κομματια του υπολογιστή σου θα βοηθούσε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.