tarantules Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Την καλυτερη δουλεια εκανες.Ετσι λυνονται ολα στα γρηγορα ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ Αυτό τώρα ειρωνικά το λες; Δηλαδή τί άλλο έπρεπε να κάνω κατά τη γνώμη σου;
tmjuju Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δε ξέρω εάν αντέχουν τα καλώδια σου τα παραπανίσια amp. Ειδικά εάν όλα οδεύουν μέσω ενός καλωδίου. Δεν είμαι ηλεκτρολόγος… πιθανά κάποιος άλλος μπορεί να σε διαφωτίσει για διατομές καλωδίων κ.ο.κ.
Roger Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Αυτό τώρα ειρωνικά το λες; Δηλαδή τί άλλο έπρεπε να κάνω κατά τη γνώμη σου; Για ποιο λογο εβαλες 16αρα και δεν εβαλες 25αρα?να εισαι ακομα πιο ησυχος
invisiblesurfer Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Ναι αλλα το δικο μου θεμα ειναι λιγο διαφορετικο. Διοτι το PC το "τακτοποιησα" βαζοντας το σε μια πριζα στο τοιχο μονο του. Το προβλημα ειναι οτι στην κουζινα νιωθω οτι με χτυπαει το ρευμα λιγο οταν την αγγιζω σε λειτουργια, και το ιδιο συμβαινει και με αλλες συσκευες (πχ ηλεκτρικη ψηστιερα). Οποτε μαλλον εχουμε διαρροη ή καποιος την εχει βαρεσει ασυστολα
tarantules Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Για ποιο λογο εβαλες 16αρα και δεν εβαλες 25αρα?να εισαι ακομα πιο ησυχος Κοίτα.Επειδή τυχαίνει να είμαι κι εγώ ηλεκτρολόγος από ΤΕΙ... Στο δωμάτιο που μου παρουσίαζε το πρόβλημα είχα αρκετές συσκευές που έπαιρναν ρεύμα από 1 γραμμή μέσω πολύπριζων.(PC 500w τροφοδοτικό,TV,hi-fi,ανεμιστήρας και 5-6 τροφοδοτικά για συσκυές όπως printer,router,external DVD,external HD) Δεν είχα προσέξει με τι ασφάλεια ήταν προστατευμένη η γραμμή μέχρι που παρουσιάστηκαν τα προβλήματα.Στο παρελθόν δεν με είχε απασχολήσει ποτέ το θέμα. Η ασφάλεια που βάζει κάποιος σε μια γραμμή είναι συναρτήσει όχι μόνο των συσκευών που θα συνδέσει πάνω (τι φορτίο θα τραβάνε) αλλά και της διατομής των καλωδίων. Στο σπίτι μου έχω 2,5mm2 καλώδιο.Αν ήταν πιο ψιλό πχ και του έβαζα 25Α ασφάλεια και άρχιζα να φορτώνω τη γραμμή,ε κάποια στιγμή θα μου καρβούνιαζε τα καλώδια. Δεν βάζεις οτι ασφάλεια σου καπνίσει
LouCi4er Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Αντε παλι.Καλα δεν διαβαζετε ολοκληρο το thread?Μονο την τελευταια σελιδα? Οπως ξαναειπα οι ασφαλειες ειναι για να προστατευουν τα καλωδια σε περιπτωση που περασει παραπανω ενταση ρευματος απο αυτη που αντεχουν.Στην περιπτωση του tarantules εκανε το χειροτερο που μπορουσε.Η 10αρα ασφαλεια οπως λεμε ειναι 10 A και μπαινει σε γραμες με καλωδια 1,5 τετραγωνικου χιλιοστου.Το 1,5αρι καλωδιο οπως το λεμε αντεχει θεωριτικα μεχρι 16Α ΟΡΙΑΚΑ αν δεν κανω λαθος ( πανε και μερικα χρονια απο τοτε που τα εκανα στη σχολη ).Εαν σε αυτη τη γραμμη περνανε 10-11 Α το πολυ δεν θα εχει προβλημα.Εαν περνανε ομως καμια 15 να εισαι σιγουρος οτι σε ελαχιστο χρονικο διαστημα θα καουνε τα καλωδια.Το καλυτερο θα ηταν να φωναξεις ηλεκτρολογο ο οποιος θα τραβουσε αλλα καλωδια για να μπει η 16αρα ασφαλεια ( 2,5 τετραγωνικα χιλιοστα )
LouCi4er Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δηλαδη ειχε γραμμη με 2,5αρια καλωδια και ειχε 10αρα ασφαλεια?
tarantules Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Αν εξαιρέσεις τη γραμμή που δίνει σε θερμοσίφωνα και κουζίνα , όλα τα καλώδια είναι 2,5άρια και ναι ειχε 10Α ασφάλεια πάνω.Η μοναδική στο σπίτι.Όλες οι άλλες ήταν 16Α και 25Α.Μπορεί τα καλώδια του δωματίου μου να τα θεώρησε ο ηλεκτρολόγος πιο "ευαίσθητα" από τα υπόποιπα και τα "προστάτευσε" περισσότερο τα καημένα
tmjuju Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Τελικά δεν έχω καταλάβει.Το παιδί που αρχικά έκανε το post διορθώθηκε το πρόβλημα που είχε ή όχι;Επειδή κι εγώ είχα πριν κάτι μήνες το ίδιο πρόβλημα σπίτι μου (παλιά εγκατάσταση 35ετίας+) , τελικά βρήκα τον υπαίτιο που δεν ήταν άλλος από τη 10Α ασφάλεια του πίνακα.Έβαλα μια 16Α ασφάλεια και τέλος.Ούτε μου ρίχνει διακόπτες ούτε τίποτα Για ρίξε μια ματιά στον πίνακα να δεις από ποια ασφάλεια παίρνεις ρεύμα.Αν έχεις και εσύ μικρή ασφάλεια 10αρα κατά 99% αυτό φταίει Κοίτα.Επειδή τυχαίνει να είμαι κι εγώ ηλεκτρολόγος από ΤΕΙ...Στο δωμάτιο που μου παρουσίαζε το πρόβλημα είχα αρκετές συσκευές που έπαιρναν ρεύμα από 1 γραμμή μέσω πολύπριζων.(PC 500w τροφοδοτικό,TV,hi-fi,ανεμιστήρας και 5-6 τροφοδοτικά για συσκυές όπως printer,router,external DVD,external HD) Δεν είχα προσέξει με τι ασφάλεια ήταν προστατευμένη η γραμμή μέχρι που παρουσιάστηκαν τα προβλήματα.Στο παρελθόν δεν με είχε απασχολήσει ποτέ το θέμα. Η ασφάλεια που βάζει κάποιος σε μια γραμμή είναι συναρτήσει όχι μόνο των συσκευών που θα συνδέσει πάνω (τι φορτίο θα τραβάνε) αλλά και της διατομής των καλωδίων. Στο σπίτι μου έχω 2,5mm2 καλώδιο.Αν ήταν πιο ψιλό πχ και του έβαζα 25Α ασφάλεια και άρχιζα να φορτώνω τη γραμμή,ε κάποια στιγμή θα μου καρβούνιαζε τα καλώδια. Δεν βάζεις οτι ασφάλεια σου καπνίσει Το τελευταίο σου Post είναι αρκετά καλύτερο. Μη με παρεξηγήσεις αλλά ως ηλεκτρολόγος που λες ότι είσαι – καλό θα ήταν να έχεις γράψει τα περί διατομής στο πρώτο σου post. Ώστε να μην την πατήσει κάποιος και κάνει την εύκολη λύση -> άλλαξε την ασφάλεια και τέρμα. Οπότε αντί να προτείνεις αλλαγή ασφάλειας, θα μπορούσες να ρωτίσιες τη διατομή των καλωδίων… τη διαδρομή τους κ.ο.κ.
mdr21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 3-4 επαγγελματιες ηλεκτρολογοι τσακωνονται αν το ηλεκτρικο ρευμα στα σπιτια σκοτωνει! Ενδιαφερον...
warewolf Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 εγω παντως επιμενω (μιας και απο οτι εχω αντιληφθει, η γυναικα του φιλου πηγε στον πινακα, αρα δεν ξερει τι ηταν αυτο που επεφτε μερικη-γενικη ασφαλεια) να ελεγχθει αν η ασφαλεια που πεφτει ειναι ασφαλεια που αντεχει στην εκκινηση φορτιου © και να αντικατασταθει. δεν συμφωνω βεβαιως με το να αλλαχθει με μεγαλυτερη αν δεν το επιτρεπουν οι διατομες των καλωδιων. αυτα μεχρι να εχουμε πιο πολλες πληροφοριες για το τι ακριβως συμβαινει.
Ntinaras Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 μπας και η πριζα που βαζεις φις δεν ειναι σουκο και ειναι τριπολικη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.