Προς το περιεχόμενο

Νεο PSU - Πεφτει ο γενικος στο σπιτι

invisiblesurfer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τα 30 μιλιαμπερ και τα 30 μιίσεκοντς ειναι ονομαστικες τιμες των κατασκευαστων τα οποια δεν λεω οτι δεν ισχυουν αλλα σκεφτειτε οτι δουλευουν μηχανικα και αποκλιση υπαρχει,μεγαλη μαλιστα.Επισεις αλλα τα ρελε διαφυγης που προστατευουν εμας και αλλα τα ρελε που προστατευουν μηχανηματα.

δεν διαφωνω μαζι σου σε αυτο. το ιδιο λεμε. παρακατω παραθετω (copy-paste βαριομουν να γραψω) καποιες τιμες για την ηλεκτροπληξια οπου ειναι επικινδυνες

(α) Ρεύματα από 1 mA μέχρι 10 mA προκαλούν μόνον ακίνδυνες μυϊκές συσπάσεις.

(β) Ρεύματα από 10 mA μέχρι 25 mA δεν είναι επικίνδυνα, εκτός αν διαρκούν πολύ, για παράδειγμα μερικά λεπτά της ώρας.

(γ) Ρεύματα από 25 mA μέχρι 75 mA είναι επικίνδυνα. Όταν διαρκούν περισσότερο από 30 δευτ., είναι θανατηφόρα, επειδή προκαλούν τη διακοπή της λειτουργίας της καρδιάς.

(δ) Ρεύματα μεγαλύτερα από 75 mA προκαλούν τον θάνατο, ακόμη και αν διαρκέσουν κλάσματα του δευτερολέπτου.

Η διέλευση ρεύματος από το ανθρώπινο σώμα επί μεγάλο χρονικό διάστημα ή ρεύματος μεγάλης έντασης προκαλεί εγκαύματα περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά. Η επίδραση που έχει το ηλεκτρικό ρεύμα εξαρτάται από τη φύση του. Το εναλλασσόμενο ρεύμα προκαλεί συσπάσεις των μυών και νευρικά choc. Το συνεχές ρεύμα προκαλεί ηλεκτρολυτική διάσπαση των φυσιολογικών υγρών του σώματος. Οι υψηλές τάσεις προκαλούν σχεδόν πάντοτε ανακοπή της καρδιάς και εσωτερικά εγκαύματα.

Η αντίσταση της επιδερμίδας του ανθρώπινου σώματος κυμαίνεται από 5 kΩ μέχρι 100 kΩ, ανάλογα με τη θέση της στο σώμα και το είδος της επαφής με τον αγωγό (έντονη, απαλή επαφή κ.λ.π.). Επειδή το όριο ασφαλείας είναι τα 10 mA, συμπεραίνουμε ότι τάσεις μικρότερες από 50 V είναι ακίνδυνες για τον άνθρωπο.

Τα παραπάνω ισχύουν υπό κανονικές συνθήκες. Όμως, αν το σώμα είναι ιδρωμένο ή βρεγμένο, τότε η αντίσταση της επιδερμίδας μειώνεται σημαντικά. Έχει αποδειχθεί ότι η αντίσταση του ανθρώπινου σώματος στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι συνάρτηση και της ψυχολογικής κατάστασης του ατόμου. Η κακή ψυχολογική κατάσταση και η κόπωση κάνουν τον άνθρωπο περισσότερο ευαίσθητο στον ηλεκτρισμό, αυξάνουν την πιθανότητα κακών χειρισμών και κατά συνέπεια αυξάνουν τους κινδύνους ηλεκτροπληξίας.

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πέραν των τεχνικών πληροφοριών που είναι αρκετά σωστές.

Θα ήθελα να πω αυτό μόνο. Μην παίζεται/πειράζετε/πειραματίζεστε με τα ρεύματα. Φωνάξτε έναν τεχνικό θα σας γλυτώσει από προβλήματα και ατυχήματα.

Ακόμα και οι ηλεκτρολόγοι κάποτε την παθαίνουν.

Δημοσ.

Ακόμα και οι ηλεκτρολόγοι κάποτε την παθαίνουν.

Αυτο τωρα τι σημαινει? Εγω που ειμαι ηλεκτρολογος εχω διαρκεια ζωης και καποια στιγμη θα την παθω? :rolleyes:

---------- Προσθήκη στις 11:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:53 ----------

Έχει αποδειχθεί ότι η αντίσταση του ανθρώπινου σώματος στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι συνάρτηση και της ψυχολογικής κατάστασης του ατόμου. Η κακή ψυχολογική κατάσταση και η κόπωση κάνουν τον άνθρωπο περισσότερο ευαίσθητο στον ηλεκτρισμό, αυξάνουν την πιθανότητα κακών χειρισμών και κατά συνέπεια αυξάνουν τους κινδύνους ηλεκτροπληξίας.

Το ειπα και σε προηγουμενο ποστ οτι ο κυριοτερος παραγοντας ειναι η ψυχολογια που εχεις.Τα υπολοιπα που εγραψες ειναι θεωριες και πιστεψε με απεχουν πολυ απο την πραγματικοτητα,οχι οτι ειναι λαθος.Επειδη το εχουμε κανει ΄΄ ειδικοι στα θεματα ηλεκτρολογιας ΄΄ καλυτερα να σταματησει.

Δημοσ.

Και κάτι ακόμα σχετικά με το πρώτο post του φίλου.

Ο τεχνικός η/υ δεν είναι αυτός που ξέρει μόνο από το hardware και ειδικά να συναρμολογεί και να βγάζει βάζει εξαρτήματα μέχρι να δουλέψει ο η/υ.

Ο τεχνικός και ειδικά αυτός που θέλει να λέει ότι ξέρει από hardware θα πρέπει να γνωρίζει έστω και τα βασικά από ηλεκτρονικά και ηλεκτρολογικά.

Δεν θέλω να με παρεξηγήσει ο φίλος αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Όπως αναφέρθηκε πολύ σωστά παραπάνω το θέμα της γείωσης. Αν δεν είναι το σύστημα γειωμένο σωστά θα δημιουργούνται ένα κάρο προβλήματα.

Και θα πρότεινα ένα μικρό UPS με σταθεροποίηση τάσης.

Δημοσ.
Αυτο τωρα τι σημαινει? Εγω που ειμαι ηλεκτρολογος εχω διαρκεια ζωης και καποια στιγμη θα την παθω? :rolleyes:

φυσικα !:-D

απλα η διαφορα του επαγγελματια ηλεκτρολογου με τον ερασιτεχνη ειναι οτι το ρευμα δεν το φοβαται αλλα το σεβεται, πραγμα που του εξασφαλιζει μερικα χρονακια ζωης μονο και μονο επειδη δεν κανει κινησεις πανικου-απροσεξιας λογο φοβου. χα χα χα

ετσι για να κανουμε καλαμπουρι και λιγο.

οσον αφορα το προβλημα του παιδιου, δεν εχω καταλαβει ακομη για τι μιλαει:

1) για γενικο διακοπτη. ? (αυτος δεν πεφτει)

2) για μερικη ασφαλεια. ?

3) για γενικη ασφαλεια. ? 35τιας πολυκατοικια τι εχει ? αυτοματη , ή βραδειας τηξεως (βιδωτη). ?

καλο ειναι οταν θα απαντησει λοιπον, να μας πει τι ειναι αυτο που πεφτει στον πινακα και τι τιμη αμπερ αναγραφει επανω του. και μετα συνεχιζουμε.

Δημοσ.

---------- Προσθήκη στις 11:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:53 ----------

σταματησει.

Φίλε μου δεν λέω ότι έχεις διάρκεια ζωής αλλά αν έχεις χρόνια στο επάγγελμα και στον κλάδο. Και συζητάς με άλλους επαγγελματίες. Θα δεις πόσα ατυχήματα έχουν πάθει. Από βιασύνη, απροσεξία ή από κάτι ηλίθιες καταστάσεις που έχουν αντιμετωπίσει.

Επειδή είμαι στον χώρο 20 χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια μου.

Δημοσ.
Φίλε μου δεν λέω ότι έχεις διάρκεια ζωής αλλά αν έχεις χρόνια στο επάγγελμα και στον κλάδο. Και συζητάς με άλλους επαγγελματίες. Θα δεις πόσα ατυχήματα έχουν πάθει. Από βιασύνη, απροσεξία ή από κάτι ηλίθιες καταστάσεις που έχουν αντιμετωπίσει.

Επειδή είμαι στον χώρο 20 χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια μου.

Εγω οπως ξαναειπα ειμαι 10 χρονια ( δουλευω κανονικα δλδ ) να σου πω οτι εχω ακουσει καναδυο περιπτωσεις που εχουν σκοτωθει συναδελφοι απο υψηλη ταση μονο και νομιζω 1 η 2 που εργαζοντουσαν στην ΔΕΗ.Ο ενας απο υψηλη παλι και ο αλλος αν δεν κανω λαθος εσπασε η κολονα και επεσε.Θα σου πω οτι στην υψηλη ταση,επειδη εχω δουλεψει και εκει,οτι αν πας κοντα λιγοτερο απο ενα μετρο σε τραβαει και κολλας πανω.Εννοειτε οτι γινεσαι καρβουνο.Να εχει σκοτωθει καποιος σε οικιακη εγκατασταση δεν εχω ακουσει.

Δημοσ.

Παιδια ευχαριστω ΠΟΛΥ ολους που εδωσαν τις συμβουλες τους. Εχω καλεσει ηλεκτρολογο για ελεγχο. Θα σας ενημερωσω τι μου ειπε.

Το σπιτι καθ'εαυτο ειναι τουλαχιστον 40ετιας.

Επισης να πω οτι οταν συνδεω το PC στο πολυπριζο (μαζι με οθονη και ηχεια) ο γενικος πεφτει κατευθιαν, δεν υπαρχει καμια καθυστερηση.

Δημοσ.

Ηλεκτρολόγος κάνει διάλειμα, παίρνει τον καφέ στο χέρι και ακουμπάει με το άλλο χέρι στον τοίχο.

Εκεί που είναι ο τοίχος ακουμπάει σε καλώδιο-φάση που εξείχε από πρίζα, και ο άλλος ηλεκτρολόγος σήκωσε τον γενικό για να δοκιμάσει τους αλερετούρ στο υπνοδωμάτιο.

Το χέρι του σφίγγει γύρω από το καλώδιο και έχε καλό ταξίδι Θοδωρή εκεί που πας.

Διαρροής δεν υπήρχε, εργολαβική οικοδομή βλέπεις.

Ηλεκτρολόγος πάει να αλλάξει λάμπα σε υπνοδωμάτιο (είναι πάνω σε σκάλα), ο διακόπτης είναι dimmer (τον κλείνει). Όμως ο διακόπτης έχει πρόβλημα και έχει διαρροή, πετάγεται από την σκάλα και σκάει επάνω σε γωνία επίπλου. Γεια σου κυρ Μιχάλη ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

Και ξέρω άλλες 30 τουλάχιστον περιπτώσεις, είτε από πέσιμο, είτε από διαρροή. Βασικά από ότι μπορείς να φανταστείς.

Κανονικά θα έπρεπε να ελέγχονται οι εγκαταστάσεις και να πέφτουν πρόστιμα.

Δημοσ.

Για τον πρωτο τι να πω? Εχεις γυμνα καλωδια και δινεις ρευμα να δοκιμασεις?Εγκλημα.Παντα μονωνουμε οτι γυμνο καλωδιο υπαρχει και μετα δινουμε ρευμα.Και παντα πριν δωσεις ρευμα φωναζεις ΔΙΝΩ για να προειδοποιησεις.Δεν σηκωνουμε γενικο και οποιον παρει ο χαρος.

Για τον δευτερο δεν το πολυπιστευω διοτι οταν αλλαζεις λαμπα πιανεις το ντουι και το γυαλι της λαμπας τα οποια κανενα απο τα δυο δεν εχει ρευμα.

Δημοσ.

Έβαλε το δάχτυλο μέσα να ισιώσει το γλωσσάκι. Όπως ήταν βιαστικός, μιλούσε παράλληλα δεν έβαλε δοκιμαστικό κατσαβίδι.

Και στην οικοδομή παραπάνω ο άλλος ηλεκτρολόγος δεν τον είχε πάρει πρέφα, νόμιζε ότι έφυγε από το διαμέρισμα και ήταν μόνος.

Δημοσ.

Τελικά δεν έχω καταλάβει.Το παιδί που αρχικά έκανε το post διορθώθηκε το πρόβλημα που είχε ή όχι;

Επειδή κι εγώ είχα πριν κάτι μήνες το ίδιο πρόβλημα σπίτι μου (παλιά εγκατάσταση 35ετίας+) , τελικά βρήκα τον υπαίτιο που δεν ήταν άλλος από τη 10Α ασφάλεια του πίνακα.Έβαλα μια 16Α ασφάλεια και τέλος.Ούτε μου ρίχνει διακόπτες ούτε τίποτα

Δημοσ.

Οχι φιλε μου δεν εχει διορθωθει το προβλημα μου.

Εχω καλεσει τεχνικο το Σαββατο και ελπιζω να μου το διορθωσει.

Ευχαριστω και παλι ολους για το ενδιαφερον και θα σας ενημερωσω για οποιαδηποτε εξελιξη ουτως ωστε να γνωριζετε και εσεις τι παιζει σε αντιστοιχες περιπτωσεις.

Δημοσ.

Για ρίξε μια ματιά στον πίνακα να δεις από ποια ασφάλεια παίρνεις ρεύμα.Αν έχεις και εσύ μικρή ασφάλεια 10αρα κατά 99% αυτό φταίει

Δημοσ.
Τελικά δεν έχω καταλάβει.Το παιδί που αρχικά έκανε το post διορθώθηκε το πρόβλημα που είχε ή όχι;

Επειδή κι εγώ είχα πριν κάτι μήνες το ίδιο πρόβλημα σπίτι μου (παλιά εγκατάσταση 35ετίας+) , τελικά βρήκα τον υπαίτιο που δεν ήταν άλλος από τη 10Α ασφάλεια του πίνακα.Έβαλα μια 16Α ασφάλεια και τέλος.Ούτε μου ρίχνει διακόπτες ούτε τίποτα

Την καλυτερη δουλεια εκανες.Ετσι λυνονται ολα στα γρηγορα ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...