LouCi4er Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Αγαπητέ Roger Ίσως κατάλαβες πως αποτρέπω τους πάντες να τοποθετήσουν ρελε διαφυγής στην εγκατάσταση τους .. ίσως εγώ δεν το εξήγησα καλά. μιλάμε πάντα για το συγκεκριμένο σπίτι και την συγκεκριμένη εγκατάσταση, όπως την περιγράφει ο invisiblesurfer. Και για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα το ρελέ διαφυγής έντασης είναι καλό να τοποθετήται σε κάθε εσωτερική οικιακή ηλεκτρική εγκατάσταση, και ναι μπορεί να σώσει ζωές από ηλεκτροπληξία με έμμεσο και άμεσο τρόπο. Με απλά λόγια το μαγικό αυτό κουτάκι που το λέμε "ρελέ διαφυγής" ελέγχει το ρεύμα που καταναλώνεται "τραβάει" το σπίτι απο την φάση (έστω i1) και το ρεύμα που επιστρέφει στο δίκτυο απο τον ουδέτερο(έστω i2), Αν οι τιμές των i1 και i2 είναι ίσες, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, εάν όμως οι τιμές των i1 και i2 διαφέρουν περισσότερο από 30mA τότε το ρελε ενεργοποιείται και "πέφτει" διακόπτοντας την τάση (άμεσος τρόπος). Σκέψου τωρα στην συγκεκριμένη εγκατασταση που μας περιγράφει ο invisiblesurfer: Τσιμπάει = διαρροή που σημαίνει i1 <> i2, άρα ενεργοποιείται το ρελέ, άρα δεν έχεις ρεύμα στο σπίτι, και ο δύσμοιρος ο invisiblesurfer θα ηταν αναγκασμένος να φέρει ηλεκτρολόγο και ελέγξει - φτιάξει την εγκατάσταση του. (εμμεσος τρόπος), γιατί σε αναγκάζει να φέρεις ηλεκτρολόγο να σου βρει τις διαρροές, αλλιώς μάγκα μου σου λέει δεν εχει ρεύμα. Το συγκεκριμένο σπίτι λοιπόν καταλαβαίνω οτι δεν εχει ρελέ διαφυγής, και εαν βάλει δεν θα εχει ρευμα μεχρι να φτιάξει την οποιαδήποτε διαρροή ή να αντικαταστήσει την προβληματική οικιακή συσκευή, κάτι το οποίο συνεπάγεται πολλά εξοδα σε περίοδο κρίσης, ειδήκα εαν πέσει και σε αετό ηλεκτρολόγο. Επίσεις καταλαβαίνω πως δεν εχει (καλη) γειωση γιατι εαν ειχε δεν θα το καταλάβαινε το "τσίμπημα". την "κατακριτεα" φράση καθώς και τις μετρήσεις τις έγραψα για να αφυπνίσω τον invisiblesurfer ωστε να ελέγξει την εγκατάσταση το λιγο περισσότερο΄ ισως τελικα θα επρεπε να γράψω καπως ετσι Δεν θυμάμαι σε πιο έτος της μεγάλης των ηλεκτρολόγων σχολής ήταν αλλά πίστεψεμε είναι πιο σημαντικό σε κάθε ηλεκτρική εγκατάσταση, να έχεις γείωση και μικρή αντίσταση γείωσης παρά να έχεις ρελε διαφυγής (αν έχεις δε και τα δύο τόσο το καλύτερο). Πολύ επικίνδυνο θεωρώ αυτο που μας γράφεις πιο πάνω δηλαδή να τοποθετήσεις οποιαδήποτε ηλεκτρική (με μεταλλικό σασί) συσκευή στην πρίζα, να κάνεις δοκιμές χωρίς γείωση, και να περιμένεις στην στραβή να σε σώσει το ρελε (βλέπεις το ρελε σε στραβήΧ2 μπορεί να χαλάσει ή να βραχυκυκλώσει ενω μια καλή γείωση θα μεταφέρει μεγάλο ποσοστό απο το ρευμα διαρροής στο εδαφος και εσυ απλώς στην χειρότερη περίπτωση θα την ακούσεις στερεοφωνικά). Τελος εάν παρατηρήσεις τον αριθμό των μηνυμάτων μου στο forum θα δεις οτι ειναι ελαχιστα σε σχέση την ημ. εγγραφής μου, βλεπεις θα απαντήσω σε καποιο post μονο οταν πιστεύω οτι γνωρίζω κατι και μπορώ να βοηθήσω, (και ειναι παρα πολλά για τα οποια δεν ειμαι σιγουρος ή δεν γνωρίζω). Την επόμενη φορά λοιπόν εάν νομίζεις πως έχω υποπέσει σε κάποιο λάθος, ή πως "τα έχεις δεί ολα" μήν περιμένεις απο τους mods, με χαρά θα δεχτώ να με διορθώσεις τεκμηριώνοντας την απάντηση σου. Φιλε μου δεν θελω να το παιξω εξυπνος ουτε σε 'σενα ουτε σε κανεναν ( διοτι δεν γνωριζω την οποια ειδικοτητα μπορει να εχεις ) αλλα επειδη ειμαι ηλεκτρ. και ασκω το επαγγελμα 10 χρονια θα πω καποια πραγματα. Καταρχην ολα οσα εγραψες σχετικα με τα ρελε ειναι σωστα ( μιλαω για τον τροπο που περιεγραψες οτι αντιλαμβανεται το ρελε τη διαρροη).Τωρα οταν στο σπιτι μας πεφτει το ρελε δεν σημαινει οτι εχει προβλημα η εγκατασταση.Το οτι τον χτυπαει ρευμα οταν αγγιζει την κουζινα σημαινει οτι εχει προβλημα η συσκευη ( η κουζινα δλδ ) και οχι η εγκατασταση. Αυτο που ειπε ο liopyr σχετικα με τα τροφοδοτικα δεν το ηξερα αλλα αν ισχυει τοτε ειναι σιγουρο οτι η συγκεκριμενη πριζα εχει αυξημενο φορτιο και δεν μπορει να αντεξει και αυτο του υπολογιστη+των περιφεριακων.Καλο θα ηταν να φωναξει εναν ηλεκτρ. να τοποθετησει ενα ρελε για να ειναι σιγουρος ( οχι για τον υπολογιστη αλλα για την κουζινα ). Επισεις οταν στο σπιτι μας πεφτει το ρελε,τι μπορουμε να κανουμε? Καταρχην βγαζουμε ολες τις συσκευες απο την πριζα.Παμε στον πινακα και κατεβαζουμε ολες τις ασφαλειες.Σηκωνουμε το ρελε,αν μενει ανοιχτο αρχιζουμε να σηκωνουμε μια-μια τις ασφαλειες για να βρουμε σε ποια γραμμη ειναι το προβλημα.Αν βρουμε ποια γραμμη ειναι που μας ριχνει το ρελε,την αφηνουμε κατεβαζμενη ετσι ωστε να εχει το υπολοιπο σπιτι ρευμα μεχρι να ερθει ηλεκτρ.Αν σηκωθουνε ολες χωρις να πεσει το ρελε (εννοειτε με ολα τα φωτα ανοιχτα ) αρχιζουμε να βαζουμε συσκευες στις πριζες για να βρουμε ποια συσκευη μας δημιουργει το προβλημα και την αφηνουμε εκτος τροφοδοσιας μεχρει να ερθει τεχνικος να την κοιταξει.
bloodraven Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 ίσως το παρατράβηξα και εγώ... και βγήκαμε εκτός θέματος .. Δεν αντιλέγω με τα παραπάνω, το πιο πιθανό ειναι να εχει τοποθετήσει πολυ φορτίο στην πρίζα... αλλα και πολύπριζα made in beijin εχω χρησημοποιησει που μου εκαναν πρόβληματα .. και γειώσεις που ειχαν 30 με 40 volt τάση εχω δει σε εγκαταστάσεις, που παλι μπορεί να δημιουργούν πρόβλημα... (στο Ελλάδα γείωση = ουδέτερος) και πανω στην δουλεια (ηλεκτρολόγος) εχω δει σε νέοτατες εγκαταστάσεις να σε τσιμπάει το ψυγείο ή η κουζίνα ή η βρύση του μπάνιου οταν κανεις ντούζ.. Στα δυο πρώτα δεν ειχε συνδεθεί καν η γείωση, στο τρίτο ειχαμε πολύ μεγάλη αντίσταση γείωσης. είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορεί να φταίνε "για αυτό και εγραψα πιο κάτω για μετρήσεις στην πρίζα" για να καταλάβω τι γίνεται. τώρα για ρελέ και εγκαταστάσεις ας ανοίξουμε ενα νεο thread και έχουμε να πούμε πολλα:mrgreen:.
Roger Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Πολύ επικίνδυνο θεωρώ αυτο που μας γράφεις πιο πάνω δηλαδή να τοποθετήσεις οποιαδήποτε ηλεκτρική (με μεταλλικό σασί) συσκευή στην πρίζα, να κάνεις δοκιμές χωρίς γείωση, και να περιμένεις στην στραβή να σε σώσει το ρελε (βλέπεις το ρελε σε στραβήΧ2 μπορεί να χαλάσει ή να βραχυκυκλώσει ενω μια καλή γείωση θα μεταφέρει μεγάλο ποσοστό απο το ρευμα διαρροής στο εδαφος και εσυ απλώς στην χειρότερη περίπτωση θα την ακούσεις στερεοφωνικά). Νομιζω τα παραφραζεις,που ακριβως γραφω οτι ελεγξα pc χωρις γειωση και περιμενα να πεσει το ρελε? Εγιναν δοκιμες σε εργαστηριο με ολα τα μετρα να δουλεψει ενα pc χωρις γειωση για ενα ευλογο διαστημα,και οντως διαπιστωθηκε οτι η γειωση ειναι απαραιτητη γιατι μπορει να δημιουργησει μεγαλα προβλημα. Αν ηταν επικινδυνο για μας τοτε για τον υπολοιπο κοσμο που δεν γνωριζει αν εχει γειωση τι ειναι? Ο γραπτος λογος ειναι περιεργος και ευτυχως που ψιλοπαραδεχεσαι οτι ακουστηκε στραβα.Δεν εχεις ρελε και πολυ καλα κανεις ακουγεται οτι :καλα κανεις που δεν εχεις γιατι ειναι ενα πραγμα αχρηστο και ανουσιο. Ενισταμαι και φωναζω οτι πρεπει ισως και οι mods σε καποια πραγματα να γινουν πιο αυστηροι και οχι τοσο πολυ ανεκτικοι γιατι κατα καιρους ακουγονται μπαρουφες: αν πεφτει η ασφαλεια στον πινακα ,αλλαξε την και βαλε μια μεγαλυτερη. Αυτα
_Anonymous_ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Από αυτά που διάβασα πιο πάνω συμπεραίνω τα εξής:1) Στο σπίτι ΔΕΝ έχεις ρελέ διαφυγής (και πολύ καλά κάνεις γιατί θα "έπεφτε συνεχώς") 2) το οτι τσιμπάει καποια συσκευή στο σπίτι πρεπει να σε προβληματίζει γενικότερα διοτι ή ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι για τα μπαζα ή κάτι γίνεται με την παροχή σου ή καποια συσκευή εχει διαρροή. 3) το σίγουρο είναι πως δεν φταίει το τροφοδοτικό ή ο υπολογιστής . Εαν η ασφάλεια πέφτει κατευθύαν τότε μιλάμε για βραχυκύκλωμα ( εαν αργεί λίγο 1 με 2 δευτερόλεπτα ειναι μεγάλο το φορτίο)! Μερικές ερωτησούλες τώρα: 1) αν βάλεις το φίς στην μπρίζα ανάποδα πέφτει η ασφάλεια??? 2) η ασφάλεια που πέφτει πόσα Ampere είναι??? 3) το σπίτι είναι πολυκατοικία η μονοκατοικία? 4) η ασφάλεια στο μετρητή της ΔΕΗ εχει πεσει ποτε? Εαν έχεις Πολύμετρο που να μετρά 220-240 V AC και πιάνει το χέρι σου,, στο πολύμπριζο που σου κάνει πρόβλημα !!!και με πολύ προσοχή για να μην γίνεις σουβλάκι ψητό!!!:shifty: μέτρα την τάση μεταξύ φάσης - ουδέτερου (λογική τιμή 210-240 V) φάσης - γείωσης (λογική τιμή 210-240 V) ουδέτερου - γείωσης ( λογική τιμή 0 V) ........... Η διακυμανση τασεως πρεπει να ειναι, για να ειναι και μεσα στα πλαισια της ΔΕΗ, 215-230. Η διαφορα δυναμικου μεταξυ γειωσης και ουδετερου ειναι της ταξεως των 3-5V. Εσυ που μαλλον σκαμπαζεις ρε φιλε και εχεις και πολυμετρο για δοκιμασε και πες μου ποση διαφορα δυναμικου εχεις?..... Κανε και κατι αλλο. μετρα σε Kohm τη φαση-ουδετερο να δεις τι σου λεει. Θα σου πει κατι, να εισαι σιγουρος. Βασικα σε τετοια posts ακους τρελλα και επικινδυνα πραγματα για την δημοσια υγεια και απο οτι βλεπω,δεν ελεγχετε και καμια απαντηση. Αν σκοτωθει καποιος απο τετοιου ειδους απαντησεις...... τι γινετε αραγε? Φιλε δεν εχεις κανενα προβλημα, βαλε το pc σου στη πριζα και συνεχισε το υπολοιπο της ζωης σου ετσι και οταν σου ξαναπαρουσιαστει καποιο προβλημα, προς θεου μη ξαναποσταρεις, γιατι απο τις απαντησεις ορισμενων, μπορει να κινδυνεψει και η ζωη σου, αν δε σε βαλουν πρωτα να αγοραζεις πραγματα ασχετα και αχρηστα απο οσο βλεπω και παρακολουθω, που παιζετε εδω μεσα. Και κατι αλλο........... μη παιζετε με γειωσεις αν δε γνωριζετε, διοτι σε παλια σπιτια περναγανε γειωσεις απο τα υδραυλικα και οσοι παιζανε........... το πληρωσανε......... και με τη ζωη τους ορισμενοι.
LouCi4er Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Λοιπον παιδια χαλαρωστε και μην εκνευριζεστε.Παρατηρησα οτι 1-2 απο εσας γνωριζετε μερικα πραγματα,τα οποια ομως μονο τα εχετε διαβασει πραγμα το οποιο απεχει ετη φωτος απο την πραγματικη εφαρμογη της δουλειας του ηλεκτρ.Τεσπα αυτα που θελω να σας πω και τα οποια ειναι που πρεπει να μεινουν ειναι: 1) Οι ασφαλειες που υπαρχουν στον ηλεκτρ. πινακα ειναι για να προστατευουν τα καλωδια της εγκαταστασης και οχι εμας τους ιδιους. 2) Το ρελε ειναι για να αντιλαμβανεται τυχον διαρροες που μπορει να εχουν οι διαφορες συσκευες αλλα ειναι πολυ πιθανον να μας χτυπησει ρευμα και το ρελε να μην πεσει.Οχι επειδη εχουμε ρελε,να παμε και να βαλουμε το δαχτυλο στην πριζα.Το ρευμα θα μας χτυπησει σιγουρα.Το λεω διοτι μερικοι λενε: ελα μωρε που θα με χτυπησει το ρευμα,αφου εχει ρελε ο πινακας.Μεγα λαθος. 3) Ειναι πολυ δυσκολο εως απιθανο να σε σκοτωσουν τα 220 volt που εχουμε στο σπιτι μας.220 - 380 volt ανηκουν στην χαμηλη ταση και ειναι μεν ακρως επικινδυνα αλλα οχι θανατηφορα.Μην τρομοκρατειτε τον κοσμο.Η υψηλη ταση ειναι που σκοτωνει.Το λεω με την εμπειρια μου μιας και 4-5 φορες εχει χτυπησει εμενα,5-6 το αφεντικο που δουλευα και 4-5 το αλλο παιδι που ειχαμε στη δουλεια.Απλως ειναι ενα εντονο γαργαλημα.Οπως το μπουζι απο τα μηχανακια.Δεν σας εχει χτυπησει ποτε ρευμα απο μπουζι? Μπορω να πω οτι το μπουζι ποναει λιγο περισσοτερο μιας και εχει 6000volt για οσους δεν το γνωριζουν.Σε καμια περιπτωση δεν παροτρυνω να ασχολειθειτε μονοι σας με ρευματα και εγκαταστασεις.Απλως η αγνοια ειναι αυτη που σκοτωνει. Και για τον TS δεν εχεις καποιο προβλημα οσο αναφορα την γειωση του σπιτιου σου.Αυτα και να σταματησουν τα off
_Anonymous_ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Φιλε...... και εσυ αποπροσανατολισμενος εισαι. Το ρευμα στο σπιτι σκοτωνει και εξαρταται απο παραγοντες. Δε θα σου παραθεσω τους παραγοντες τωρα, αλλα αυτο που σκοτωνει δεν ειναι η ταση αλλα η ενταση σε συνδυασμο με τη συχνοτητα. Ενα φoρτιο ας πουμε 80V με 10A, οχι μονο σε σκοτωνει, αλλα πεθαινεις με φριχτους πονους λογω ηλεκτρολυσης του αιματος(γινετε νερο). Η ταση απο μονη της δε σου κανει τπτ. Για να σου το αποδειξω, ριξε στο χερι σου σπιθα απο πιεζοηλεκτρικο αναπτηρα που βγαζει 15000V........... και πες μου αν πεθανες
LouCi4er Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Ενταξει εσυ που εισαι προσανατολισμενος,αν σε χτυπησουν 12-24 volt με 10 A ενταση θα πεθανεις?Δεν νομιζω.Δεν θα καταλαβεις τιποτα μαλλον.Ενταξει εσυ τα εχεις διαβασει στα χαρτια οποτε δεν θα σχοληθω αλλο.Ο κυριος παραγοντας ειναι η ψυχολογια που εχεις εκεινη τη στιγμη.Επισεις για να μαθαινεις το ρευμα απο μονο του δεν μορει να δημιουργησει ενταση.Οι καταναλωσεις ειναι αυτες που δημιουργουνε ενταση.Οταν εσενα σε χτυπησει το ρευμα σπιτι σου θα σε χτυπησουν μονο τα volt.Γι' αυτο ειπα οτι δεν σε σκοτωνει.Και δεν μιλαμε για θεωρια και τι μπορει να κανει το ρευμα στο ανθρωπινο σωμα,το ξερουν ολοι αυτο.Μιλαμε για συγκεκριμενα πραγματα.Οπως οτι θα πεθανεις ακαριαια και οχι με φριχτους πονους.
_Anonymous_ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Εσυ τωρα μιλας για 12-24 volt, ενω το θεμα μας ειναι τα 220, που οπως ειπες εσυ πριν δεν κινδυνευεις. Το αποπροσανατολισμενος φιλε δεν το ειπα για προσβολη και αρπαχτηκες για να μου την πεις αμεσως με υφος προσανατολισμενου. Το λεω για να μη σκοτωθει καποιος απο σας. Η πλακα εχει οτι ενω σου ειπα πριν οτι δε παιζει ρολο η ταση..... εσυ ρωτας παλι για ταση....... τι να πω. Δοκιμασε με τασεις εσυ. πιασε θερμοσιφουνα η κουζινα (που τραβανε καμια 20Α) αφου δε σε σκοτωνει το 220 και θα σου φυγουν οι αποριες αν σε σκοτωνει η ταση 'η οχι......... τωρα ρωτα με αν σκοτωνεσε και με 5V. Πραγματικα ωρες ωρες δε ξερω τι να πω.
warewolf Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 οσον αφορα το προβλημα, σωστες οι επισημανσεις του φιλου bloodraven πιο πανω και εγω θα προσθετα μονο να κοιταξει την εσφαλεια που πεφτει (αν δεν ειναι η γενικη) και να δει αν εχει την ενδειξη ''C'' οπου προοριζονται για να αντεχουν καλυτερα στην εκκινηση καταναλωσης οπως π.χ. κλιματιστικα. αυτο το αναφερω γιατι αναφερθηκε οτι η φυναικα σου σηκωσε ενα διακοπτη και οχι τον γενικο οπως προανεφερες. βασικα δεν εχω καταλαβει ακριβως. οταν εννοεις πεφτει ο γενικος, αναφερεσαι στην γενικη ασφαλεια ή τον γενικο διακοπτη. ? 2) εχεις παρομοιο προβλημα οταν αναψεις ταυτοχρονα κουζινα-θερμοσιφωνα, ή συσκευες μεγαλης καταναλωσης ? 3) δεδομενου οτι λογω καλοκαιριου οι θερμοκρασιες ειναι μεγαλυτερες οι ασφαλειες ζεματανε πιο πολυ ισως επιφερει το προβλημα που μεχρι τωρα να ηταν οριακο. 4) το οτι αναφερεις (αν καταλαβα) οτι πεφτει κατι στον πινακα οταν συνδεθουν ταυτοχρονα οι συσκευες στο πολυμπριζο (αλλα οχι μια,μια) αυτο σαν πρωτη σκεψη σημαινει οτι δεν εχει μεγαλη αντοχη στα ρευματα εκκινησης η αφαλεια που πεφτει. τελος το αν σκοτωνει η ταση ή το ρευμα, ειναι μια ερωτηση που μας την εκανε οταν σπουδαζα ενας καθηγητης μας. ΝΑΙ, σκοτωνουν και τα αμπερ λογω ηλεκτρολυσης στο αιμα και η ταση λογω εγκαυματων και πιθανης ανακοπης καρδιας (μεταξυ αλλων για να μην επεκταθω) και φυσικα συνδιασμος αυτων σε στελνει κανονικα. οποτε, μονωση στα χερια και ισως μονωτικα παπουτσια ισως σε σωσουν σε περιπτωση οπου απο για οποιονδηποτε λογο αγγιξεις ηλεκτροφορο αγωγο. (το ρευμα εξαρταται απο την αντισταση του σωματος σου, κατα μεσο ορο ολοι εχουμε +- την ιδια αντισταση αλλα καποιοι μεγαλυτερη ή μικροτερη, εμενα σε οικοδομη με ειχαν σωσει λαστιχενια αθλητικα παπουτσια αφου κατα λαθος ακουμπησα φαση απο διακοπτη δεν καταλαβαινα τιποτε κα τοτε ειδα το δοκιμαστικο κατσαβιδι να αναβει επανω του οταν τον τεσταρα) και κατι για τα ρελε διαφυγης. ο φιλος LouCi4er πιο πανω ειπε οτι αν εχουμε ρελε, και βαλουμε το δαχτυλο στην πριζα το ρευμα θα μας χτυπησει σιγουρα. δεν ξερω αν το ειπε για αποτρεπτικους λογους, ή το εννοουσε αλλα διαφωνω εν μερη. δεν εμπιστευομαι ολες τις μαρκες ρελε, παρα μονο 2, ασε που μπορει να υπαρχει και αστοχια υλικου (σπανιο), υπο αυτη την εννοια ναι, δεν πρεπει να παιζουμε βαζοντας καρφια στις πριζες για να ριχνουμε για πλακα το ρελε, (το εχω δει και αυτο απο βλακα). αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν θα πεσει το ρελε αν διαρευσει ρευμα προς εμας και δεν θα μας προστατευσει. τελος για να βοηθησουμε οσο μπορουμε, θα πρεπει φιλε invisiblesurfer να μας ξεκαθαρισεις ΤΙ ειναι αυτο που πεφτει στον πινακα σου (εγω δεν εχω καταλαβει αν ειναι γενικη ή μερικη ασφαλεια) και ποσα αμπερ ειναι.
_Anonymous_ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 οτι θα σε χτυπησει θα σε χτυπησει........... εως οτου πεσει. θα πρεπει να περασουν τα miliamper(που δε σκοτωνουν) απο μεσα σου για να πεσει......... αρα σε χτυπαει. Το εγκαυμα της γνωστης τασης δεν ειναι φανατηφορο, απλα εγκαυμα θα παθεις, αλλα θα σκοτωθεις απο τα αμπερ που θα διαπερασουν το σωμα σου.
LouCi4er Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Ενταξει,μαλλον επεσα στην περιπτωση.Λοιπον θα τα πω μια και καλη γιατι βαριεμαι.Σε σκοτωνουν τα WATT,δλδ η ισχυς του ρευματος.Ουτε τα volt απο μονα τους ουτε τα amber.Σου ειπα οτι τα 220 απο μονα τους δεν σε σκοτωνουν και οτι χρειαζεται καταναλωση για να δημιουργηθει η ενταση και μου λες πιασε την κουζινα η τον θερμοσιφωνα ( οχι θερμοσιφουνα).Χαιρω πολυ οτι αν πιασεις καλωδιο που εχει καταναλωση θα πας αδιαβαστος.Αυτο που σου λεω εδω και 3-4 ποστς ειναι οτι το ανθρωπινο σωμα δεν εχει καταναλωση και οτι με τα 220 απο μονα τους δεν σκοτωνεσαι.Παντως η παραπληροφορηση σε ολο της το μεγαλειο.Τεσπα σταματαω εδω διοτι αν μιλας με ατομα που δεν εχουν γνωση και επιχειρηματα δεν εχει νοημα. Α και κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω.Με 5v σκοτωνεσαι?
warewolf Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 οτι θα σε χτυπησει θα σε χτυπησει........... εως οτου πεσει. θα πρεπει να περασουν τα miliamper(που δε σκοτωνουν) απο μεσα σου για να πεσει......... αρα σε χτυπαει. Το εγκαυμα της γνωστης τασης δεν ειναι φανατηφορο, απλα εγκαυμα θα παθεις, αλλα θα σκοτωθεις απο τα αμπερ που θα διαπερασουν το σωμα σου. εγω αναφερθηκα στα οικιακα ρελε 30 μιλιαμπερ που πεφτουν σε 30 μιλισεκοντς. σε 30 χιλιοστα του δευτερολεπτου δεν προλαβαινεις να παθεις τιποτε. τα πραγματα αλλαζουν βεβαια αν μιλαμε για ρελε παραπανω αμπερ και δευτερολεπτων στις βιομηχανιες οπου σκοπο δεν εχουν να προστατευσουν τον ανθρωπο αλλα την εγκατασταση-μηχανηματα. οσον αφορα τι ειναι θανατηφορο (ρευμα-ταση) πιστευω σε πραγματικες συνθηκες οτι ειναι πρωτα η ταση και μετα το ρευμα, για αυτο και η παρανοηση οτι σκοτωνει η ταση και μετα το ρευμα. βλεπεις η υψηλη ταση θα προκαλευσει τεραστια εγκαυματα και ισως ανακοπη καρδιας , με μικρη διελευση ρευματος απο την αλλη (μεγαλη αντισταση σωματος-μονωτικα γαντια-παπουτσια) ισως γινει ηλεκτρολυση στο αιμα αλλα οχι τοση ωστε να πεθανεις ακαριαια. δεν μας νοιαζει λοιπον αν συσσωρευτικα γινεται ηλεκτρολυση στο αιμα, μπορει λογω υψηλης τασης να λογω αποτομης συσπασης μυων να εξεσφενδονιστω στον τοιχο και να μου ανοιξει το κεφαλι σαν καρπουζι. θελω να πω με τα παραπανω, οτι σκοτωνουν και τα δυο (ρευμα ταση) για διαφορετικους λογους, αναλογα τις τιμες που θα εχουν. Μην αρχισουμε να λεμε σκοτωνουν 5 volt κτλ. αλλα ξεφυγαμε απο το ερωτημα του φιλου πιστευω, και αυτος θελει λυση στο προβλημα του (οπου κα τα την αποψη μου θα του την δωσει ηλεκτρολογος, απλα εμεις θα του πουμε τι να περιμενει για να ειναι λιγο υποψιασμενος και να μην του αλλαξει ολη την ηλεκτρικη εγκατασταση του σπιτιου χωρις λογο,)
_Anonymous_ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Και παλι θα σε χτυπησει, απλα δε το καταλαβαινεις διοτι ειναι μικρο το φορτιο ρευματος. Απλα ειναι τα πραγματα. Εχε υποψη, οτι κυκλοφορουν και αντι ηλεκροπληξιακα 200μα με 50μσ που δεν ειναι βιομηχανικα, αλλα οικιακα. Λουσιφερ οκ, δε ξερω τι αλλο να πω και δε θα πω. Σε ευχαριστω για την διορθωση του θερμοσιφουνα διοτι δε το γνωριζα
LouCi4er Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 εγω αναφερθηκα στα οικιακα ρελε 30 μιλιαμπερ που πεφτουν σε 30 μιλισεκοντς.σε 30 χιλιοστα του δευτερολεπτου δεν προλαβαινεις να παθεις τιποτε. τα πραγματα αλλαζουν βεβαια αν μιλαμε για ρελε παραπανω αμπερ και δευτερολεπτων στις βιομηχανιες οπου σκοπο δεν εχουν να προστατευσουν τον ανθρωπο αλλα την εγκατασταση-μηχανηματα. Τα 30 μιλιαμπερ και τα 30 μιίσεκοντς ειναι ονομαστικες τιμες των κατασκευαστων τα οποια δεν λεω οτι δεν ισχυουν αλλα σκεφτειτε οτι δουλευουν μηχανικα και αποκλιση υπαρχει,μεγαλη μαλιστα.Επισεις αλλα τα ρελε διαφυγης που προστατευουν εμας και αλλα τα ρελε που προστατευουν μηχανηματα.
eliask Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Το πεθάνατε το θεμα ρε παιδια ! Για το αρχικό post. Παρε ενα ηλέκτολόγο να έρθει να κοιταξει τι γίνεται να σου βάλει και ένα ρελε .Επειδη το μηχάνημα είναι ακριβό πάρε και ένα Ups και όχι απλά ενα πολύμπριζο . Μπορεία να έχουμε κρίση αλλά αμα πάθεις καμία ζημιά και καει καμια συσκευη θα την πληρώσεις πολύ πιο ακριβά ! Και σκέψου μετα τι θα λέει και η γυναικα ......... ασε που αμα καει κανα pc δεν σε βλεπω να αγοράζεις καινουργιο μετα .......... P.s Η μοναδική περιπτωση να έχεις ευθύνη ειναι να το κανεις επιτηδες μπας και κάψεις καμια πεθερα ! ( αλλά δεν θα το πουμε πουθενα ! )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.