geo1962 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Το desctop DVDPlayer που έχω, ενώ παίζει αρχεία ταινιών AVI, δεν παίζει αρχεία AVI με Format Profile, OpenDML. Προσπαθώντας να μετατρέψω το Format Profile του αρχείου με το «Tipard Video Converter», δεν καταφέρνω τίποτα. Πιστεύω πως είναι λογικό, διότι το εν λόγο πρόγραμμα, δεν διαθέτει τέτοια επιλογή. Γνωρίζει κανείς με ποιό πρόγραμμα μπορώ να το κάνω; Σημειώστε, πως το αρχείο θέλω να παραμείνει AVI και όχι να μετατραπεί σε DVD. Τέλος, το desctop DVDPlayer που έχω, παίζει αρχεία ταινιών AVI με Format Profile, Simple@L1, Simple@L2 & Simple@L3.
parsifal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Το αν ένα αρχείο είναι OpenDML AVI ή παλιότερου (legacy) τύπου AVI δεν έχει να κάνει με τα MPEG-4 levels/profiles. Αλλάζει απλά η προδιαγραφή βάσει της οποίας πολυπλέκονται video και audio streams μέσα στο τελικό container, κάποια μεταδεδομένα που γράφονται στα πεδία του container καθώς και ορισμένοι τεχνικοί περιορισμοί (π.χ. το OpenDML specification υποστηρίζει AVI μεγαλύτερα από 2GB μέγεθος, το legacy όχι). Ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορείς να κάνεις remux των ήδη υφισταμένων AVI αρχείων σου, αλλάζοντας από OpenDML σε legacy ή το αντίστροφο, είναι το VirtualDub σε Direct Stream video mode: φορτώνεις το AVI σου, μενού Video > Direct stream copy και μετά File > Save as AVI... αν θες OpenDML ή File > Save as old format AVI αν θέλεις legacy τύπου AVI.
geo1962 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Εφάρμοσα ότι μου πρότεινες και όλα πήγαν καλά! Το ωραίο είναι ότι η όλη διαδικασία κρατάει ±5’. Γνωρίζεις εάν υπάρχουν «πουθενά», οδηγίες χρήσης στα ελληνικά, για το VirtualDub; Σ’ ευχαριστώ!
parsifal Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Ο συμφορουμίτης kastel θυμάμαι ότι έχει αναρτημένους στο site του ορισμένους οδηγούς για διάφορα προγράμματα, μεταξύ αυτών και για το VirtualDub. Ρίξε μια ματιά: http://www.kastel.gr Από εκεί και πέρα, εξαρτάται τί θέλεις ακριβώς να κάνεις με το πρόγραμμα. Υπάρχουν χίλιες δυο διαφορετικές εργασίες που μπορεί να κάνει το VirtualDub. Πέραν τούτου: 1. Είναι επεκτάσιμο με διάφορα φίλτρα επεξεργασίας που μπορείς να του περάσεις 2. Πολλοί χρήστες που θέλουν να κάνουν με τη βοήθεια του προγράμματος κωδικοποίηση video (η εργασία που έκανες εσύ πιο πάνω δεν ήταν τέτοια γιατί δεν ανακωδικοποιεί το video) υποθέτω ότι δυσκολεύονται στη ρύθμιση των παραμέτρων του video codec που θα χρησιμοποιηθεί. Οι video codecs όμως και το πανελάκι από όπου κάνεις τις ρυθμίσεις τους δεν αποτελούν οι ίδιοι τμήμα του VirtualDub, οπότε εκεί θα πρέπει να ανατρέξεις στην τεκμηρίωση του καθενός Λόγω των παραπάνω, αμφιβάλλω αν θα βρεις κάπου συγκεντρωτικές οδηγίες για τα πάντα που μπορείς πιθανόν να κάνεις με το VD. Και μάλιστα στα Ελληνικά. Αλλά η παρούσα ενότητα του Video εδώ στο φόρουμ νομίζω πως είναι ένα καλό μέρος για να λάβεις βοήθεια στα Ελληνικά για το VirtualDub και άλλα τέτοιου είδους προγράμματα.
geo1962 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Πολύ καλό το http://www.kastel.gr Και πάλι σε ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.