Προς το περιεχόμενο

Ενδιαφέροντα παιχνίδια;

whirlwind

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Έβαλα το μήνυμά μου στην κατηγορία PC Games, αλλά ταιριάζει και στα console games... Προειδοποιώ, ίσως να είναι χαζά αυτά που θα διαβάσετε...

Αποφάσισα να γράψω αυτό το ποστ, γιατί τελευταία έχω αρχίσει να βαριέμαι να παίζω παιχνίδια και αυτό με προβληματίζει. Τελευταία σχεδόν με όποιο παιχνίδι και να έχω αρχίσει να ασχολούμαι, το παρατάω αρκετά νωρίς.

Αρχικά να πω πως είμαι 19 ετών. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι αυτή η βαρεμάρα μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι έχω μεγαλώσει και ίσως το άγχος της καθημερινότητας που όσο να ναι υπάρχει να μην με αφήνει να απολαύσω τα παιχνίδια και να τα βλέπω σαν αγγαρεία. Βέβαια ακόμα και τώρα στις διακοπές έχω να πω πως έχω προσπαθήσει να αρχίσω κάποια παιχνίδια όπως το The Witcher, αλλά και πάλι τα βρίσκω απελπιστικά βαρετά και χωρίς νόημα.

Θυμάμαι τις εποχές που έπαιζα mario, zelda, final fantasy και πραγματικά τα ευχαριστιόμουν, αλλά τώρα δεν έχω βρει κάποιο παιχνίδι που να μου κινεί το ενδιαφέρον τόσο πολύ. Γενικά μου αρέσουν τα RPG (που να είναι όμως πραγματικά RPG και να σε αφήνουν να διαμορφώνεις όπως θέλεις τον χαρακτήρα σου και όχι απλά dungeons...) τα strategy (πχ civilization, AoE) και γενικά τα puzzles στα παιχνίδια. Παλιότερα μου άρεσαν και τα platformers. Τα MMORPG μπορώ να πω πως μου αρέσουν, αλλά δεν μπορώ να διαθέσω όσο χρόνο χρειάζεται για να τα προχωρήσω, ούτε θέλω να δίνω χρήματα για κάποιο παιχνίδι που μπορεί να παίξω 5-6 φορές το μήνα. Σιχαίνομαι τα FPS, τα οποία φαίνεται να κάνουν θραύση...

Να φανταστείτε ακόμα και τώρα αποφάσισα να αρχίσω ξανά το Zelda: Ocarina of Time, που κατά τη γνώμη μου και σύμφωνα με τα γούστα μου είναι το καλύτερο παιχνίδι που έχει βγει ποτέ και ειλικρινά δεν με νοιάζει καθόλου που δεν έχει και τα τέλεια γραφικά σχετικά με τα παιχνίδια που βγαίνουν σήμερα. Από την ιστορία μέχρι τους γρίφους, το συγκεκριμένο παιχνίδι πραγματικά δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο... Ίσως βέβαια και να μου φέρνει απλά στο νου αναμνήσεις από παλιά...

Βγαίνουν και σήμερα παρόμοια παιχνίδια που να αξίζουν πραγματικά ή πλέον έχουμε συνηθίσει στη μαζική παραγωγή σκουπιδιών που μας πλασάρουν μέσα από over-hyped reviews; Βρίσκεται κάποιος στην ίδια θέση με μένα ή έχουν απλά αλλάξει πλέον τα ενδιαφέροντά μου; Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό παιχνίδι για να αρχίσω για PC ή για Wii;

Ευχαριστώ που διαβάσατε το ποστ μου... :-)

Δημοσ.
[...] Βρίσκεται κάποιος στην ίδια θέση με μένα ή έχουν απλά αλλάξει πλέον τα ενδιαφέροντά μου; [...]

Δυστυχώς μόνο σ αυτό μπορώ ν απαντήσω :P

- Μεγαλώνεις

- Υπερπροσφορά τίτλων

- Ευτυχισμένα gaming παιδικά χρόνια που δημιουργούν νοσταλγία :P

Κάνα baldur's gate με mods πώς θα σου φαινόταν;

• Moderators
Δημοσ.

Κι εγώ θα απαντήσω συνοπτικά, γιατί έτσι κι αλλιώς ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις σε παιχνίδια, και gameplay οπότε δεν βρίσκω πολύ νόημα να προτείνω κάποιον τίτλο.

1) Εντόπισε το genre (είδος) παιχνιδιού που σου αρέσει και περιόρισε την αναζήτησή σου σε αυτό. Δεν έχει νόημα να λες "δε μου αρέσει το FPS, δε μου αρέσει το τάδε και το άλλο". Δεν προορίζονται όλα τα παιχνίδια για να αρέσουν σε όλους.

edit: ωστόσο εξερεύνησε και τα είδη που απορρίπτεις, γιατί μπορεί να βρεις κάτι ενδιαφέρον καθώς τελευταία παρουσιάζονται πολλοί αξιόλογοι τίτλοι με υβριδικά στοιχεία από πολλά είδη.

2) Δες gameplay ή let's play videos στο youtube (ή αλλού πχ gameanyone.com) από κάποιον τίτλο που ίσως σε ενδιαφέρει. Διάβασε user reviews (που να είναι αναλυτικά και τεκμηριωμένα κατά προτίμηση) και reviews από πολλαπλά sites.

3) Παίξε demos/free trials όπου υπάρχουν για να αποφασίσεις αν σου αρέσει.

4) Δεν είναι απαραίτητο να παίξεις παιχνίδι που κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια. Δόξα τω Θεώ τις τελευταίες δεκαετίες έχουν βγει τόσοι πολλοί τίτλοι σε όλα τα είδη, αρκετοί από τους οποίους έχουν "αντέξει" πολύ καλά στο χρόνο ενώ άλλοι είναι παραγνωρισμένα διαμαντάκια.

Δημοσ.

Συμφωνώ στο ότι μεγαλώνεις... Και γω σε ίδια φάση είμαι..

Δοκιμασε να μαζευτεις νε παρέα να παίξεις τεαμ παιχνίδια works for me...

Αλλιώς πατροπαράδοτο κάψιμο με παλιούς τίτλους..

Visual boy advance με pokemon και dry bread ρεεεεεεεεε.....

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Αν δεν βρω τελικά κάποιο καινούργιο παιχνίδι που να με ικανοποιεί θα στραφώ και σε παλιότερα... Ίσως έχουν και περισσότερη συναισθηματική αξία, αλλά έχω την εντύπωση πως είναι και πιο ποιοτικά και αντέχουν περισσότερο στο χρόνο... Σίγουρα υπάρχουν πολλά διαμάντια που δεν τα έχω παίξει ακόμα...

Περιμένω και το Φθινόπωρο το καινούργιο Civilization...

Δημοσ.

Τα παλιοτερα εχουν και "ψυχη" και "χαρακτηρα" απο τις σημερινες corporate μαλακιες που μας πασαρουν για παιχνιδια. Ελα σιγα σιγα να γινεσαι και εσυ "Αλφιστι" αλλα σε πλαισια gaming.

Δημοσ.

Tι μεγαλωνει ρε παιδια??19 ειναι!Τι να πουμε και εμεις οι 33αρηδες+βαλε(ναι πολλοι ειμαστε..)!!Υπαρχουν αρκετα strategy με micromanagement και μερικα rpg αξια λογου ν'ασχοληθει.Υπαρχει και το Blood Bowl να φαει τα νιατα του αν θελει!

Δημοσ.

Είμαι και γώ στην φάση που περιγράφεις, βαριέμαι πολλα απο τα παιχνίδια που παίζω(είμαι 20 χρονών), αλλα θα σου πώ καποια παιχνίδια σχετικά καινουργια(2005+) που τα βρήκα παρα πολύ καλά.

α) Portal. (Puzzle game)

β) World of Goo. (Puzzle game)

γ) LocoRoco.(αν εχεις PSP) (Platform game)

δ) Fallout 3. (FPS RPG). Δεν ειχα παιξει τα παλαιότερα 2, οπότε δεν είχα το πρόβλημα που ειχαν αρκετοί οπαδοί της σειράς. Περισσότερο με κράτησαν τα quest και η post-apocalyptic αισθηση του game και δεν με πείραξε το γεγονός οταν δεν ηταν hardcore RPG.

ε) Drawn The Painted Tower. (Adventure) Αυτό μ΄αρεσε αρκετα γιατι είχε εξυπνους γρίφους, και επίσης με τράβηξαν τα γραφικά, ήταν πολύ ομορφα σχεδιασμένα. Παράδειγμα

Ειδικά τα 2 πρώτα τα θεωρώ αριστουργήματα.

Είπες επίσης οτι σου αρέσουν τα strategy. Πριν λιγες μέρες δοκίμασα το R.U.S.E. της Ubisoft που το διεθεσε το Steam δωρεαν για λίγες μέρες. Αν και δεν μου αρέσουν πολύ τα strategy μου φανηκε ενδιαφέρον(επαιξα κανα 20λεπτο περιπου). Τσέκαρε το οταν κυκλοφορήσει(νομιζω η προσφορά του Steam ισχυει μεχρι αυριο).

Δημοσ.

Φίλε μου πράγματι πολλά παιχνίδια που βγαίνουν τώρα τελευταία δεν είναι τόσο ιδιαίτερα όπως ήταν τα παλαιότερα.

Από τη μια μεγαλώνεις και πλέον έχεις παίξει πολλά παιχνίδια και έχεις μια εμπειρία και κάτι που θα παίξεις ίσως να σου θυμίσει κάτι παλιότερο και να μη σε ενθουσιάσει,ενώ είναι γεγονός οτι τώρα τελευταία έχει χαθεί η πρωτοπορία που υπήρχε ας πούμε τη δεκαετία του 90,όπου όχι μόνο βγήκαν καινούρια παιχνίδια,αλλά και ολόκληρα είδη παιχνιδιών όπως τα fps,fighting κτλπ...

Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν καλά παιχνίδια!

Υπάρχουν,αλλά θα τα βρείς με το σταγωνόμετρο.

Θα σου πω λίγο από τη δικιά μου εμπειρία,για να σου δώσω ένα παράδειγμα.

Πήρα το Crysis που είχα ακούσει πολλά για αυτό,αλλά παρά τα γραφικά του και τις σχετικά καλές σκηνές δράσης στα cutscenes,το σενάριο ήταν πολύ κλισέ και το gameplay

ήταν λίγο ωμό,ενώ η διάρκειά του ήταν εξαιρετικά μικρή,και πιστεύω πως άμα το έπαιζες εσύ δε θα το τελείωνες καν! λολ

Ως ενδιαφέρωντα παιχνίδια που έπαιξα τελευταία κρίνω τα Mass Effect 2 και S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat.

Το μεν Mass Effect 2 είναι εμπειρία (αν είχες παίξει το 1 και το είχες τερματίσει το συναίσθημα που έχεις παίζωντας το 2 είναι άλλης κλάσσης) έχει ένα αρκετά ενδιαφέρων σενάριο,οι χαρακτήρες αναπτύσσονται αρκετά ώστε να δεθείς μαζί τους και να νοιώσεις πραγματικά λύπη αν κάποιος απ αυτούς δεν επιβιώσει στη τελευταία αποστολή,και το interactivity όσων αφορά την έκβαση της ιστορίας είναι τεράστιο.

Είναι απο τα παιχνίδια που σε προσηλώνουν και παίζεις και ξεχνιέσαι επι ώρες γιατί θες να δείς τι θα συμβεί παρακάτω.

Απ την άλλη το Call of Pripyat είναι ενδιαφέρων και άξιο για τελείως διαφορετικούς λόγους.

Καταρχάς είναι πιο δύσκολο απο τα περισσότερα fps και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που δε νοιώθεις οτι αδικίσαι απο το παιχνίδι,αλλά με τέτοιο τρόπο που να σκέφτεσαι διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης.Θα χρειαστεί να βάλεις λίγο το μυαλό σου να σκεφτεί στρατηγικά,και αυτό είναι κάτι ωραίο.

Επίσης η ατμόσφαιρα του είναι απο τις κορυφαίες που υπάρχουν σε παιχνίδια.

Θα φοβάσαι όπως φοβόσουν όταν έπαιζες εκείνο το Resident Evil όταν είσουν 10 χρονών... :-)

Θα σε κάνει να θυμηθείς τι σου άρεσε στα παλιά παιχνίδια,και δε το βρίσκεις στα σημερνά.

Επίσης σκέφτηκες ποτέ οτι το παιχνίδι είναι ένα free roaming FPS με RPG στοιχεία με horror/survival σκηνικό και ατμόσφαιρα ?

Είμαι σίγουρος οτι δε θα έχεις ξαναπαίξει κάτι παρόμοιο! :P

Τσέκαρε το,έτσι για διαφορά.

Αυτά τα παραδείγματα στα έδωσα διότι και γώ κάποια στιγμή ήμουνα σε παρόμοια φάση με τη δικιά σου,και δεν έβλεπα κανένα παιχνίδι που να με ενθουσιάζει αρκετά και να με ικανοποιεί ώστε να πω οτι "Αυτό ήταν ΠΑΙΧΝΙΔΙ" !

Παρεπιπτώντος ίσως να είναι λίγο άσχετο,αλλά αυτή η αναθέρμανση με το gaming έγινε όταν μυήθηκα στο χώρο το pc gaming και αγόρασα μια καλή κάρτα γραφικών.

Πρίν ήμουν αποκλειστικά console gamer.

Τελικά ξαναγύρισα στο gaming (αυτή τη φορά στους υπολογιστές) λόγο του ότι βρέθηκαν παιχνίδια που πράγματι παρουσιάζουν κάτι διαφορετικό απο τη μάζα,και αξίζουν την ενασχόληση μαζί τους.

Αν σκεφτώσουν να πάρεις αυτά τα παιχνίδια μέχρι τώρα αλλά είχες αμφιβολίες,στο προτείνω ανεπιφύλακτα.

Αν όμως δεν είναι των γούστων σου,τότε ψάξε λίγο τα reviews απο διάφορα παιχνίδια και προσπάθησε να βρείς κάτι που θα έχει αυτό το κάτι διαφορετικό που θα σε κάνει να τα ξεχωρίσεις απο τα υπόλοιπα,και να ασχοληθείς μαζί τους! :-D

Δημοσ.

Αφου σου αρεσουν τα strategy, την αλλη βδομαδα βγαινει το starcraft 2.

Puzzle games σχετικα προσφατα ειναι τα braid, gears και machinarium

Αυτα μαλλον θα αρεσουν στον bnvdarklord

Δημοσ.
Puzzle games σχετικα προσφατα ειναι τα braid, gears και machinarium

Αυτα μαλλον θα αρεσουν στον bnvdarklord

To gears δεν το ξερω, και δεν βρηκα τπτ σε youtube ή google... Any links?

Δημοσ.

Λοιπόν έχουμε και λέμε! Όπως ανέφεραι ένας φίλος μου από πάνω, τα wi-fi και τα team-work games βοηθάνε. Εγώ ας πούμε μισώ τα fps όπως κι εσυ απ'ότι είπες αλλά όταν πάω σ'έναν φίλο μου που παίζουμε call of duty 5-6 άτομα στο playstation 3, πορώνομαι. Σου προτείνω age of empires και Grand Theft Auto (κι όμως Grand Theft Auto)! Επίσης υπάρχει και ένα άλλο παιχνιδάκι που λέγεται Ρίξε καμιά γκόμενα και παράτα το pc για λίγο! :-) Έτσι κι αλλιώς μία μόνο ζωή έχουμε να ζήσουμε!

Δημοσ.

Μηπως ειναι απλα οτι το single player gaming εχει πεθανει? Βαριεμαι σχετικα τα single καθως ειναι για να περάσεις κανα τριωρο και να δεις κανα effect αλλα αν βρω κατι καλό Online το καιω μεχρι θανατου. Συνήθως τα single τα φτάνω ενα βήμα απο το τελος και μετα τα βαριεμαι και σταματαω ειδικα τα FPS που τα εχω φάει στη μαπα τοσα χρόνια.

Εδω και 1 χρόνο παιζω street fighter 4, και ελιωσα και το borderlands coop με ενα φίλο τωρα τελευταια.

• Moderators
Δημοσ.

Κι όμως πολλά single player παιχνίδια είναι στα "πάνω" τους τελευταία. (εγώ συνήθως βαριέμαι πολύ στα multiplayer modes -όχι σε όλα τα παιχνίδια βέβαια).

Πχ το World of Goo, Braid, Aquaria, Penumbra, God of War III, Heavy Rain, Grand Theft Auto SA και IV, Uncharted II, Infamous έχουν πολύ δυνατό single player gameplay (για να αναφέρω ενδεικτικά σχετικά σύγχρονους τίτλους που μου αρέσουν από PC και PS3).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...