manost Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Καλημέρα σε όλους. Γνωρίζει κάποιος να απαντήσει αν μπορούμε να βάλουμε τις αγορές μας από το εξωτερικό (internet) στις φορολογικές μας δηλώσεις; Τα προϊόντα που αγοράζονται έρχονται με συνοδευτικά χαρτιά: delivery note (το δικό μας ΔΑ) και το invoice (μάλλον το δικό μας ΤΙΜ) όπου υπάρχει περιγραφή του προϊόντος και η τιμή. Αυτό το invoice το δέχονται στην Ελλάδα;
pappous_soulis Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Λογικά όχι. Σκοπός όλης αυτής της ιστορίας είναι να περιορίσουν τη φοροδιαφυγή, οπότε ποσώς τους ενδιαφέρουν οι αποδείξεις από εξωτερικό. Παρ'όλα αυτά αν θες μπορείς να ρωτήσεις σε κάποιο ΚΕΠ.
chill Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Ωστόσο θα έπρεπε να μετρούν οι αποδείξεις από χώρες τις ΕΕ. Εφόσον υπάρχει ελευθερία στην διακίνηση εμπορευμάτων και αγαθών δεν μπορώ να κατανοήσω με ποιο σκεπτικό περιορίζει τις αποδείξεις που μπορούμε να δηλώσουμε σε αυτές που προέρχονται αποκλειστικά από την εγχώρια αγορά.
Moderators Malthador Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Moderators Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Ωστόσο θα έπρεπε να μετρούν οι αποδείξεις από χώρες τις ΕΕ. Εφόσον υπάρχει ελευθερία στην διακίνηση εμπορευμάτων και αγαθών δεν μπορώ να κατανοήσω με ποιο σκεπτικό περιορίζει τις αποδείξεις που μπορούμε να δηλώσουμε σε αυτές που προέρχονται αποκλειστικά από την εγχώρια αγορά. Ναι, αλλά αν περνάνε οι αποδείξεις του εξωτερικού, με τι ΦΠΑ θα υπολογίζονται; Με το ΦΠΑ της Ελλάδας ή με το ΦΠΑ της χώρας από την οποία αγόρασες; Κάποια στιγμή πρέπει να ακολουθήσει ενιαία οικονομική και φορολογική πολιτική η ΕΕ.
chill Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Ναι, αλλά αν περνάνε οι αποδείξεις του εξωτερικού, με τι ΦΠΑ θα υπολογίζονται; Με το ΦΠΑ της Ελλάδας ή με το ΦΠΑ της χώρας από την οποία αγόρασες; Κάποια στιγμή πρέπει να ακολουθήσει ενιαία οικονομική και φορολογική πολιτική η ΕΕ. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει με τι ΦΠΑ θα περαστούν, ας το ψάξουν εκείνοι. Το θέμα είναι ότι βλέπω αρκετό κόσμο να μην συμπληρώνει τις αποδείξεις που χρειάζεται αν δεν μετρήσουν αυτές από το εξωτερικό.
Physics_Rulez Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Τι δουλειά έχει το ΦΠΑ με τη φορολογική δήλωση.
manost Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Ναι, αλλά αν περνάνε οι αποδείξεις του εξωτερικού, με τι ΦΠΑ θα υπολογίζονται; Με το ΦΠΑ της Ελλάδας ή με το ΦΠΑ της χώρας από την οποία αγόρασες; Κάποια στιγμή πρέπει να ακολουθήσει ενιαία οικονομική και φορολογική πολιτική η ΕΕ. Σίγουρα θα υπολογίζουν το ΦΠΑ που αναγράφεται στις αποδείξεις, δηλαδή το εκάστοτε ΦΠΑ της χώρας που έχεις αγοράσει το προϊόν. Πάντως με αυτά που γράφτηκαν (δεν μου είχε περάσει από το μυαλό) το πιο λογικό είναι να μην μετράνε οι αποδείξεις του εξωτερικού, γιατί τους ενδιαφέρει να καταπολεμήσουν τους φοροφηγάδες που μας προσφέρουν τις υπηρεσίες/προϊόντα στην Ελλάδα. Thankz για τις απαντήσεις.
antonl Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Αποδείξεις αγορών εξωτερικού και εφορία Να «μετρούν» και οι αποδείξεις από το εξωτερικό
arxaggelos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Αποδείξεις αγορών εξωτερικού και εφορίαΝα «μετρούν» και οι αποδείξεις από το εξωτερικό το δεύτερο λινκ είναι από τον Φεβρουάριο και η ΕΕ έδινε τότε προθεσμία 2 μηνών. Ξέρουμε αν έγινε κάτι με αυτό;
antonl Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 το δεύτερο λινκ είναι από τον Φεβρουάριο και η ΕΕ έδινε τότε προθεσμία 2 μηνών. Ξέρουμε αν έγινε κάτι με αυτό; Yeap, το είδα αλλά δεν έχω και πολλές ελπίδες οπότε δεν το ψαξα περαιτέρω...
kage Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 το μονο που ενδιαφερει ειναι τα κρατικα εσοδα.(πληρωνεις φπα στην χωρα που το πειρες και αν ειναι εκτος ε.ε. πληρωνεις τον εκτελωνισμο-φορο) ενταξει εκει που τα 2/3 δεν κοβαν αποδειξεις,τωρα μειωθηκε στο 1/3 και ταυτοχρονα επεσαν οι πωλησεις σε ολα....τοσο μυαλο εχουν
DrLo Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Ναι, αλλά αν περνάνε οι αποδείξεις του εξωτερικού, με τι ΦΠΑ θα υπολογίζονται; Με το ΦΠΑ της Ελλάδας ή με το ΦΠΑ της χώρας από την οποία αγόρασες; Κάποια στιγμή πρέπει να ακολουθήσει ενιαία οικονομική και φορολογική πολιτική η ΕΕ. Τι σημασία έχει, έτσι κι αλλιώς το συνολικό ποσό μετράει. Δεν υπάρχει καμία απολύτως λογική.
Ather Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Οι αποδείξεις σαφώς και δε μετράνε, όπως το αναφέρει και το υπουργείο οικονομικών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.