Προς το περιεχόμενο

ποιον 4πυρινο μεχρι 200 ευρώ

kova

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ποιον 4πυρινο προτείνετε μεχρι 200 ευρώ και ποια μητρική(οικονομικη)?

σημειωτέων οτι δουλεύω ταυτόχρονα 3dsmax10 - autocad 2010 - photoshop.

ευχαριστω.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

AMD Phenom II X6 1055T ?? Εξαπύρηνο?

Μητρική μπορείς να βρείς σε πολύ καλή τιμή , χώνεις και άφθονη RAM και εισαι κομπλέ.

Αλλιώς απο intel βρές χτύπα με hyperthread (κανά 920) αλλά θα σου ανέβει το κόστος..

Δημοσ.
Core i5 750 + CoolerMaster Hyper 212+

+++

Το μήνυμα που έχετε εισάγει είναι μικρό. Παρακαλούμε μεγαλώστε το μήνυμα σας ώστε να περιέχει τουλάχιστον 10 χαρακτήρες.

Δημοσ.

Οι διαφορές ανάμεσα στους δύο είναι ελάχιστες σε βαριά προγράμματα, με ελαφρώς υπεροχή του i5 750 ενώ σε κάποια άλλα η πλάστιγγα γέρνει ελαφρώς υπέρ του X6.

Mιλάμε για ισοδύναμους επεξεργαστές σε γενικά πλαίσια. Παρόλα αυτά ο i5 750 δεν είναι τόσο futureproof (λόγω έλευσης του s1155) μπορούν να πούν κάποιοι, σωστά ίσως, όσο ο 6πύρηνος απο την AMD.

Επίσης ο X6 είναι 200 mhz ταχύτερος ανά πυρήνα, όσο σημαντικό μπορεί να είναι αυτό.

Απο την άλλη δεν χρειάζεται κάποια καλή aftermarket λύση ψύκτρας για να ανέβει κάπως καθώς είναι ιδιαίτερα ψυχρός επεξεργαστής.

Στο άμεσο μέλλον η διαχείριση περισσότερων πυρήνων ίσως είναι σε καλύτερο δρόμο.

Εγώ, απο την στιγμή που είναι οι δύο τους στην ίδια τιμή, θα διάλεγα τον X6 1055T με μία καλή μητρική με 890GX + SB850 chipset και θα έμενα εκεί καιρό.

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή. :-)

Εδώ ένα review των δύο επεξεργαστών:

http://www.techspot.com/review/269-amd-phenom2-x6-1090T-and-1055T/page7.html

Δημοσ.

Υπερβολές, ο 1055t της AMD είναι εξαιρετική CPU, όσοι τον τρέχουν στα 4ghz ξέρουν καλύτερα, είναι κτήνος στο Multitasking και δεν έχει καμιά διαφορά με Core i7 σε πραγματική χρήση και όχι bechmarketing. Η πρόταση μου παραμένει πάντως στον Core i5 750 και την Coolermaster 212 ψήκτρα μιας και στα 200 ευρώ αγοράζει και τα 2, τον καλύτερο επεξεργαστή αξία προς χρήμα γενιάς Nehalem της Intel, Core i5 750, και την καλύτερη αξία προς χρήμα ψήκτρα της αγοράς. Εγγυημένο Cooling και χαμηλές θερμοκρασίες στην καυτή σιλικόνη της Intel, μεγάλα overclocks.

Και οι 2 επεξεργαστές είναι πρωταθλητές στην κατηγορία τους και τα πραγματικά "κλασσικά" τσιπς που γράφουν ιστορία, αγαπώ και τα 2 chips το ίδιο, ότι σύστημα έχω στήσει πάνω σε αυτά τα 2 chips καπνίζει πούρα με τιμές Αβάνας....

Δημοσ.

κι εγω αγαπω τον i5 , αλλα ο κοσμος δε νομιζω οτι τον εχει προτιμησει ιδιαιτερα ωστε να θεωρηθει κλασσικος

Δημοσ.

αυτο το τεστ το θεωρω ψιλομαπα , κοιτα εναν κλοκαρισμενο i5 συνφορουμιτη (και ο δικος μου τοσο μου δινει περιπου) και πες μου πώς εξηγεις το +54% παραπανω σκορ σε σχεση με τον στοκ με ουτε 50% παραπανω GHz , οταν σε ολα τα υπολοιπα bench η διαφορα σε αυτη περιπου τη συχνοτητα ειναι + 30-33%

pasmark39.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...