Προς το περιεχόμενο

Java ή Flash για interactive simulation

tasossl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Να πω την αλήθεια δεν έχω ιδέα απο προγραμματισμο.Θέλω να φτιάξω κάποια παραδείγματα φυσικής σαν το συγκεκριμένο..

(http://phet.colorado.edu/en/simulation/radio-waves).

Αυτό είναι φτιαγμενο σε java..έχω δει και κάποια αλλα σε Flash.Θα ήθελα κάποιος που ξέρει να μου πει τα υπερ και τα κατα σε κάθε περιπτωση οσον αφορα

1) την εμφανιση..γραφικά κλπ..

2) τις δυνατοτητες προσομείωσης

3) την διαδραστικότητα..

3) την ευκολία μάθησης (είμαι καπως εξοικοιωμένος με Flash).

Δεν θέλω να τα ανεβάσω στο web..τουλάχιστον όχι στην αρχη..έιναι για προσωπική χρηση...

Οποιος μπορει.....

Δημοσ.

To flash είναι κατά τη γνώμη μου πιο εύκολο, για κάτι γρήγορο και σχετικά απλό (υποθέτω ότι θα χρησιμοποιήσεις ActionScript3). Με java μπορεις να το πας πιο μακριά το θέμα αλλά και η προσπάθεια θα είναι μεγαλύτερη.

Από εκεί και πέρα, η java είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη και ώριμη γλώσσα και μπορείς να έχεις μεγάλο κέρδος αν την μάθεις. Το flash από την άλλη, αργοπεθαίνει...... (και εγώ το παράτησα μετά από κάποιο σημείο).

Δεν ξέρω βέβαια αν σε ενδοαφέρει ο προγραμματισμός γενικά ή απλά τον θέλεις για κάποιο συγκεκριμένο project και τέλος.

By the way, αν δεν ξέρεις αντικειμενοστραφή προγραμματισμό, θα χρειαστείς κάποιο καιρό πριν αρχίσεις να βλέπεις αποτελέσματα αφού θα πρέπει να χωνέψεις της βασικές έννοιες.

Αυτά.

Δημοσ.

Επειδη ειμαι καθηγητης φυσικης θέλω αντι απλα να λέω σε ένα παιδι φαντάσου το ένα φαντασου το άλλο να του δείχνω με κάποιο υπολογιστή παραδείγματα στα οποία θα έχει την δυνατότητα να αλληλεπιδράσει και να δει τι συμβαίνει όταν αλλάξει κάποιες παραμέτρους.Ίσως κάποια στιγμή να κάνω και κάποιο DVD.Έχω ψάξει για έτοιμες λύσεις αλλα δεν με ικανοποιεί κάτι.Για αυτό θα ήθελα να το κάνω μόνος..απλά δεν ξέρω με ποιον από τους δύο τρόπους..

Δημοσ.

Σε αυτήν την περίπτωση πιστεύω ότι δν χρειάζεισαι κανένα από τα 2!! Υπάρχουν έτοιμα προγράμματα, που λειτουργούν σαν ηλεκτρονικό εργαστήριο. Δηλαδή, βάζεις τα σώματα, τα ελατήρια, καθορίζεις τις σταθερές, και πατάς το play. Σου κάνουν κακ γραφικές παραστάσεις σε live χρόνο (πχ για ταλαντώσεις.). Δεν θυμάμαι ονόματα τώρα, αλλά αν ψάξεις θα βρεις. Το θυμάμαι από τον φυσικό που είχα στο σχολείο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις..

Τα συγκεκριμένα προγράμματα (Virtual Physics και Interactive Physics) τα έχω δει...το θέμα είναι ότι θέλω να ετοιμάσω παραδείγματα που να ανταποκρίνονται στην ύλη του ελληνικού σχολείου με την σείρα με την οποία παραδίδεται και να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα ώστε να μπορεί το παιδί να "παιξει" μόνο το χωρίς να χρειάζεται μεταφραση..

Τώρα κοιτάω το EJS

Δημοσ.

Ένα πολύ καλό πρόγραμμα για εξομοιώσεις φυσικής είναι το Step το οποίο είναι για Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα και μπορεί να βρεθεί στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα Linux μαζί με το γραφικό περιβάλλον KDE4 (είναι στο πακέτο kde4-edu ή κάπως έτσι).

Ιστοσελίδα της εφαρμογής:

http://edu.kde.org/step/

Videos του Step στο Youtube:

http://www.youtube.com/results?search_query=kde4+step&aq=f

Δημοσ.

Κοιταξα το STEP..καλό σαν ιδέα αλλά τρωέι καποια κολλήματα και κλέινει απότομα..θα το κοιτάξω και με το καινούριο UBUNTU γιατί έχω την έκδοση 9

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...