Προς το περιεχόμενο

Καλύτερη ποιότητα σε αντιγραφή cd

papresa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως μπορώ να κάνω καλύτερη αντιγραφή cd; Να κατεβάσω την ταχύτητα; Μήπως πρέπει να πάρω καλύτερης ποιότητας δίσκους (αν ναι ποιούς);

Δημοσ.

Και τα δύο που γράφεις είναι σωστά. Η ταχύτητα εγγραφής καλό είναι να μην ξεπερνά το 16x. Πιστεύω ότι από 4x (μάλλον υπερβολικό στις μέρες μας) ως 16x (πιο ρεαλιστικό) είναι ό,τι πρέπει (εγώ τα γράφω σε 16x). Για δισκάκια εμπιστεύομαι τα Taiyo Yuden, αν και δεν το έχω πολυψάξει το θέμα με τα cd όσο με τα dvd.

Και κάτι άλλο, επειδή μιλάς για αντιγραφή, έχει πολύ μεγάλη σημασία το σωστό rip του πρωτότυπου cd, ώστε να μην έχει σφάλματα. Γι' αυτό υπάρχουν πολύ καλά προγράμματα, όπως το κορυφαίο στο είδος του -και δωρεάν- Exact Audio Copy (EAC για συντομία).

Δημοσ.

Προσωπικά έχω την εξής αρχή όσο αφορά την ταχύτητα:

Λίγο κάτω από το μέγιστο. Δηλαδή εάν σου γράφει το πρόγραμμα κάπου ή τα δισκάκια είναι 16χ εσύ βάζεις το αμέσως παρακάτω π.χ. 10χ για CD συγκεκριμένα νομίζω 16χ που αναφέρθηκε είναι πολύ καλό.

Δημοσ.

Τώρα κατάλαβα ότι μιλάς γενικά για cd, και όχι ειδικά για audio cd....

Για τα audio cd λοιπόν ισχύουν όσα ανέφερα πριν· για data cd, μπορείς να τα γράφεις σε μεγαλύτερες ταχύτητες και να ακολουθείς τη συμβουλή του lefi (μια ταχύτητα κάτω από τη μέγιστη). Εξαιρούνται δισκάκια που περιέχουν αντίγραφο του λειτουργικού συστήματος, που πρέπει να γράφονται σε χαμηλές ταχύτητες.

Σημ.: Όταν λέω audio cd, εννοώ και τα καθ' αυτό audio cd (που έχουν και τη σχετική στάμπα), αλλά και τα data cd στα οποία πρόκειται να εγγράψουμε audio για αναπαραγωγή σε cd player.

Δημοσ.

δεν εξαρταται μονο απο την ταχ. εγγραφης. πρεπει και αυτο το οποιο θελεις να γραψεις στο cd, να εχει υψηλο bitrate, τουλαχιστον πανω απο 200kbps..!

Δημοσ.

υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην ποιότητα της εγγραφής. όπως οι προλαλήσαντες, ξεκινούν από θέματα λογισμικού και καταλήγουν σε θέματα κυκλωμάτων. ένα καλό πρόγραμμα θα σου αποθηκεύσει με λίγες απώλειες τις ταινίες σου και τα cd σου αλλά μετά πρέπει να δώσεις εμφαση στον εγγραφέα σου. να ξέρεις πως τα τελευταία χρονια στους εγγραφείς έχουν γίνει προγραμματισμοί να γράφουν καλύτερα σε μεγαλύτερες ταχύτητες από ότι σε μικρότερες. τουλάχιστον στα dvd αυτή είναι πλέον η πραγματικότητα. να σε παραπέμψω στο http://www.myce.com (είναι το πρώην cdfreaks.com) όπου τα παιδιά πραγματικώς λιώνουν στις αντιγραφές. εν συντομία πλέον δεν παίζει ρόλο η μάρκα του εγγραφέα όσο η συμβατότητα του firmware του με συγκεκριμένες μάρκες δίσκων αλλά και τις συγκεκριμένες εκδόσεις των δίσκων. για παράδειγμα κατα γενική ομολογία τα ty είναι τα συμβατότερα όλων όμως το τελευταίο firmware στους εγγραφείς της optiarc ad-7240-7243-7143 έδειξαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα με verbatim cmc-004 εκδόσεις.

Δημοσ.
Απο θέμα cd/dvd δισκάκια μονο Taiyo Yuden απλά κορυφή

Για ηχο τα taiyo yuden ειναι μετρια μη πω μαπα

Για δες verbatim...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...