kerkiras Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα σε όλους! Έχω Forthnet 2Play (σε PSTN γραμμή) εδώ και δύο χρόνια και όλο αυτό το διάστημα δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ κάνενα πρόβλημα με τη σύνδεση μου χρησιμοποιώντας ένα Siemens CL-110. Πριν ένα μήνα περίπου, άρχισαν να συμβαίνουν κάποιες ανεξήγητες αποσυνδέσεις. Όσο περνούσε ο καιρός γίνονταν όλο και πιο συχνές ώσπου κάποια στιγμή έφτασε στο σημείο κάθε 3 λεπτά να γίνεται Disconnect (Η ένδειξη DSL έσβηνε για λίγα δευτερόλεπτα και έπρεπε από τη σελίδα του Router να κάνω πάλι Connect όταν πια η ένδειξη DSL ήταν ξανά φωτεινή). Επικοινωνώ με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Forthnet και μου λένε ότι στο status της σύνδεσης μου φαίνεται σαν να έκανα εγώ το Disconnect δηλαδή ότι κατά 90% το πρόβλημα οφείλεται στον εξοπλισμό μου και όχι στη γραμμή. Αλλάζω το τηλεφωνικό καλώδιο, δανείζομαι Modem-Router μήπως και έχει φάει φρίκη το δικό μου και όλα δουλεύουν άψογα άρα λέω όντως το Router μου τα έχει φτύσει. Επιστρέφω το δανεικό, αγοράζω ένα Belkin G-Wireless και το συνδέω σε πρώτη φάση στην τηλεφωνική γραμμή ΜΟΝΟ. Το λαμπάκι DSL δεν άναψε ποτέ, αναβόσβηνε σαν να προσπαθεί να βρει γραμμή και να μην μπορεί. Το συνδέω στο pc άλλα όπως είναι φυσιολογικό ούτε τότε άλλαξε κάτι γιατί η ένδειξη DSL είναι ανεξάρτητη από τη σύνδεση του PC με το Router. Ξανασυνδέω το παλιό μου Router, το ενδεχομένως προβληματικό και η ένδειξη DSL ανάβει κανονικά άρα η γραμμή δεν έχει πρόβλημα. Τι μπορεί να συμβαίνει; Κοντεύω να τρελαθώ! Υποθέτω ότι δε φταίνε οι ρυθμίσεις καθώς η ένδειξη DSL επιβεβαίωνει την ύπαρξη της DSL σύνδεσης ανεξάρτητα με το αν είναι συνδεδεμένο το Pc με το Router. Έχω λάθος; Άρα μήπως το Belkin είναι προβληματικό;
poulinos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 γυρνα το πισω και μην παρεις belkin για μενα.να εχεις παρει annex b που ειναι για isdn δυσκολο διοτι δεν θα εκανε καν προσπαθεια συγχρονισμου.το μονο που μπορεις να κανεις ειναι firmware update και αμα υπαρχει γιατι η belkin σπανια βγαζει αλλιως το πας πισω και παρε κανα netgear.το siemens Τα φτυνει λογω ζεστης οποτε για να παιξει συνηθως θελει κανα fan οπως και firmware update.
kerkiras Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Όντως το Siemens ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες. Βέβαια και εγώ του έχω αλλάξει τα φώτα καθώς ίσως να πέρασαν μήνες ολόκληροι χωρίς να το κλείσω. Ένα router annex b κάνει προσπάθεια συγχρονισμού σε pstn γραμμή, το έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν σε άλλο χώρο με άλλο router, άλλα όπως και στη δική μου περίπτωση δε συνδέεται. Όσο και αν ακούγεται παράξενο τόσο στη συσκευασία όσο και στο manual του δεν αναφέρεται πουθενά το αν είναι annex a ή b το Belkin. Να δοκιμάσω άραγε την αναβάθμιση του Firmware ή να το πάω πίσω κατευθείαν; (Δεν έχω καν ψάξει αν υπάρχει) ---------- Προσθήκη στις 00:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:18 ---------- Annex a είναι το είδα στη σελίδα από την οποία το αγόρασα.
poulinos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Όντως το Siemens ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες. Βέβαια και εγώ του έχω αλλάξει τα φώτα καθώς ίσως να πέρασαν μήνες ολόκληροι χωρίς να το κλείσω. Ένα router annex b κάνει προσπάθεια συγχρονισμού σε pstn γραμμή, το έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν σε άλλο χώρο με άλλο router, άλλα όπως και στη δική μου περίπτωση δε συνδέεται. Όσο και αν ακούγεται παράξενο τόσο στη συσκευασία όσο και στο manual του δεν αναφέρεται πουθενά το αν είναι annex a ή b το Belkin. Να δοκιμάσω άραγε την αναβάθμιση του Firmware ή να το πάω πίσω κατευθείαν; (Δεν έχω καν ψάξει αν υπάρχει) ---------- Προσθήκη στις 00:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:18 ---------- Annex a είναι το είδα στη σελίδα από την οποία το αγόρασα. a. to siemens me fan παιζει καλα. β.annex b και να κανει προσπαθεια δυσκολο εκτος αν το ρουτερ ειναι πχ οπως το cisco που ειτε βαλεις πανω γραμμη ειτε οχι απλα αναβοσβηνει.μπορει το annex a απο το b να εχουν αλλο κωδικο.οτι ζητησες annex a δεν σημαινει οτι στο εδωσαν .μπορει να καναν λαθος για αυτο ειπα να τσεκαρεις.εκτος αν το πας σε κανα φιλο σου να δεις αν συγχχρονιζει εκει.κανε αναβαθμιση αμα βρεις.αμα δεν παιξει πισω και παρε netgear.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.