niksakl Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να μου προτείνετε σύστημα (χωρίς οθόνη-πληκτρολόγιο-ποντίκι) για χρήση autocad και 3dMax. Το σύστημα είναι για επαγγελματική χρήση φίλου για τα παραπάνω, ο οποίος δεν είναι pc-enthusiast, οπότε keep it simple... Στο μηχάνημα θα είναι συνδεδεμένο και ένα plotter hp, ενώ ο πανάρχαιος μέχρι πρότινος υπολογιστής του είχε και ένα UPS. Θα μπορούν αυτά να λειτουργήσουν με το νέο του μηχάνημα; Τι specs αυτών θα πρέπει να κοιτάξω για να το βεβαιώσουμε; Το μπάτζετ είναι 1000Ε ενώ λόγω επαρχίας θα εξυπηρετούσε πολύ να είναι από το "πλαίσιο" που στην περιοχή έχει κατάστημα που βολεύει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους σας!!
FaRMaKhs Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Ενα σχολιο μονο.. να ξερεις οτι το autocad 2010 ειναι ενα πολυ βαρυ και απαιτιτικο προγραμμα οποτε να κοιταξεις για ενα οσο το δυνατον πιο δυνατο συστημα
Nimrod7 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Τα ίδια προγράμματα δουλεύω κι εγώ οπότε θα σου πω να ξεχάσει οτιδήποτε φτιαχτό και να πάρει ένα απο τα δύο: HP Z800 Dual Xeon (8 Core) με μιά καλή Quadro FX1800 και πάνω. Dell Precision T7500 παίρνει μέχρι και τους Xeon 5600 με 6 πυρήνες και επίσης με μια FX1800 το λιγότερο. 12GB απαραίτητα και στα δύο configuration. Αν ο φίλος σου δουλέυει τα προγράμματα που λές τότε εχει σκάσει πάνω απο 10,000 ευρώ για software που τα περίπου 4000 που θα του κοστίσουν τα πάραπάνω μηχανήματα μάλλον δεν θα τους φανούν... Χαχαχαχα , τώρα είδα το budget!! καλά εσκασε 10000 ευρώ σε software για να τα δουλέψει 1000 ευρώ μηχάνημα... μας δουλεύετε μάλλον...
activex Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δηλαδή με 6-8gb ραμ θα έχει σοβαρό θέμα λες ; έπειτα δε χρειάζονται όλοι μια Quadro FX1800 ... Υ.Γ Το software αν είσαι επαγγελματίας δύσκολα το γλυτώνεις, από την άλλη ο άνθρωπος δε θα βάλει οθόνη και μεχρι τώρα λέει ότι δούλευε σε αρχαίο μηχάνημα...
niksakl Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Μέχρι τώρα δούλευε pentium 4 me 1.5 gb ram ddr1. Το αποτέλεσμα ήταν 5 μέρες render τα σχέδια για να εκτυπωθούν... Ως εκ τούτου, ένα pc με 1000 Ε του ΣΗΜΕΡΑ θα είναι συγκλονιστική αναβάθμιση. Μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτό το ποσό μόνο για tower?
simon23196 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 ο cpu δεν παίζει ρόλο στην ταχύτητα και την ποιότητα του rendering. RAM θες 4-6 GB (και πολλά λέω...) και έναν cpu socket 775 core 2 duo h' το πολύ! core 2 quad. εάν το pc είναι μόνο για 3d rendering δεν θα χρειαστείς κάτι παραπάνω... μετά είσαι ΟΚ με μια Quadro FX 1800... (για την κάρτα γραφικών δεν ξέρω αν είναι καλή αλλά πιστεύω πως είναι...
tmjuju Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 ο cpu δεν παίζει ρόλο στην ταχύτητα και την ποιότητα του rendering. RAM θες 4-6 GB (και πολλά λέω...) ??? Φυσικά και παίζει ρόλο !!! και έναν cpu socket 775 core 2 duo h' το πολύ! core 2 quad. μετά είσαι ΟΚ με μια Quadro FX 1800... (για την κάρτα γραφικών δεν ξέρω αν είναι καλή αλλά πιστεύω πως είναι... ---------- Προσθήκη στις 10:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:33 ---------- Μέχρι τώρα δούλευε pentium 4 me 1.5 gb ram ddr1. Το αποτέλεσμα ήταν 5 μέρες render τα σχέδια για να εκτυπωθούν... Ως εκ τούτου, ένα pc με 1000 Ε του ΣΗΜΕΡΑ θα είναι συγκλονιστική αναβάθμιση.Μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτό το ποσό μόνο για tower? Βάλε ένα εξα πύρινο της AMD σε μια mobo των ~ 120 ευρώ. Καλά θα ήταν και τα 8GB RAM αν σου βγουν στο Budget. Καλά θα ήταν και ένας SSD.
Timour21 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Λοιπον, έχουμε και λέμε, Κουτί http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/COOLERMASTER-BLACK-RC-590-KKN1-GP.htm ΜΟΒΟ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/ECS-MB-A890GXM-A-AM3-DDR3-VGA-890GX-A890GXM-A7100.htm CPU http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-Phenom-II-X6-1090T-sAM3-3-2-GHz-6MB-L3-HDT90ZFBGRBOX.htm MNHMH (X4) http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Adata-Ddr3-2Gb-Dimm-1333Mhz-AD31333002GMU.htm ΔΙΣΚΟΣ (SSD) http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Intel-Postville-X25-V-40GB-SSD-2-5-SSDSA2MP040G2R5-Retail-SSDSA2MP040G2R5.htm DVD http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Optical-Disc-Drives/GH22NS50-Black-DVD-RW-plus-Sata22X-Bulk-GH22NS50-AUAU50B.htm VGA http://www.plaisio.gr/Computers/Servers/SVGA-For-Servers/PNY-Quadro-NVS-295-SVGA-PCI-Express-Low-Profile-2xDisplay-Port-VCQ295NVS-X16-PB.htm PSU http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/L-C-600W-8600BTXW.htm Όλα μαζί 1041,40 euro, βάζεις και αυτόν (για storage) http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Caviar-Green-WD20EARS-2TB-HDD-3-5inches-64MB-Cache-7200RPM-SATA-3Gb-s.htm και φτάνεις τα 1180 περίπου euro. Δεν ξέρω αν είναι ο ιδανικότερος υπολογιστής για αυτά που θέλεις (δεν είναι βασικά), αλλά σε σχέση με αυτόν που είχες θα σου φανεί (μεγάλη) διαφορά.
tmjuju Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 και φτάνεις τα 1180 περίπου euro. Δεν ξέρω αν είναι ο ιδανικότερος υπολογιστής για αυτά που θέλεις (δεν είναι βασικά), αλλά σε σχέση με αυτόν που είχες θα σου φανεί (μεγάλη) διαφορά. Χοντρικά… Από τις 5 μέρες θα πέσει σε λιγότερο από μια μέρα…
Timour21 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 ο cpu δεν παίζει ρόλο στην ταχύτητα και την ποιότητα του rendering. RAM θες 4-6 GB (και πολλά λέω...) Δεν υπάρχει ποιοτικό rendering, υπάρχει rendering σκέτο. Το ίδιο rendering θα κάνει ένας 386 με έναν 8πύρινο καινούριας γενιάς. Το πρώτο θα κάνει κάτι μέρες, το άλλο λίγες ώρες. Και φυσικά παίζει (τιτανο)τεράστιο ρόλο η CPU. Όσο για την μνήμη, the more the merrier....
vag3d Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 1. Για Rendering χρειάζεσαι ισχυρό CPU κυρίως. Η μπόλικη και γρήγορη μνήμη βοηθάει. 2. Για Rendering δεν επηρεάζεται η "ποιότητα" του Rendering από την δύναμη του μηχανήματος. Μόνο οι χρόνοι Rendering. 3. Για να δουλέψεις 3D Modeling σε μηχάνημα θέλεις δυνατό μηχάνημα (εξαρτάται από την πολυπλοκότητα των σκηνών κλπ). 4. Προτίμησε Intel i7 Quad CPU. Πιστεύω οτι 6πύρηνος επεξεργαστής θα ανεβάσει το κόστος υπερβολικά. (Ή εάν υπάρχουν τα χρήματα πάρε με 2 CPU καλύτερα - αλλά εκεί ξεφεύγεις σε πολλά θέματα με αυτή την επιλογή). 5. Μπόλικη μνήμη RAM. Όσο πιο πολύ, τόσο πιο καλά. (εξαρτάται και από την πολυπλοκότητα των σκηνών που θέλεις να δουλέψεις). Καλό είναι να έχεις τουλάχιστον 6GB και πάνω με προτεινόμενα τα 12 GB ή τα 16 GB (εξαρτώμενα από την πολυπλοκότητα των σκηνών - αλλά είπαμε ότι όσο περισσότερα...τόσο καλύτερα). Ας βολευτείς με 6-8 GB για αρχή και μετά προσθέτεις στην πορεία...προκειμένου να ρίξεις το Budget. (αν και τα προγράμματα θα τρώνε αρκετή μνήμη Ram και θα μένει σχετικά λίγη ωφέλιμη μνήμη για το Project - οπότε πιθανώς θα σέρνεται το Computer...) 6. Για θέμα κάρτας γραφικών, ας ξεκινήσει με μία Nvidia GTX285 και μετά βλέπει στην πορεία...αν δεν τον καλύψει, συνεχίζει αργότερα αγοράζοντας πιο ακριβές και πιο δυνατές κάρτες. Η δυνατή κάρτα γραφικών (και η επάρκεια μνήμης) βοηθάει όταν δουλεύουμε τις 3D Scene μας. Η δυνατή κάρτα γραφικών βοηθάει επίσης σε προγράμματα για 3D Sculpting, στο After Effects (στα effects που θέλεις να κάνεις και γρήγορα Preview για να δεις πως θα μοιάζει),κλπ. 7. Ένας από τους δίσκους να είναι μεγάλος, γρήγορος, κενός και πρόχειρος για να μπορεί να του κάνει συχνά Format. Εκεί θα είναι τα πολλά PNG από τα αποτελέσματα των Renderings (πριν γίνουν video, τα πρόχειρα video - πριν τα τελικά, κλπ...!!! Στον δεύτερο δίσκο θα έχει τα αποτελέσματα των δουλειών, και ένας τρίτος (ή και τέταρτος αν γεμίσει) θα είναι για Backup. Το λειτουργικό σύστημα επίσης θα χρειαστεί και έναν ακόμη δίσκο που θα είναι μόνο για το λειτουργικό. 8. Μεγάλο και ευάερο κουτί...!!! Το computer θα "ψήνεται" κατά το Rendering. Αν πάρεις μικρό κουτί, πάρε και κανένα τηγάνι μαζί για να τηγανίζεις κανένα αυγό. 9. Λειτουργικό σύστημα εννοείται ότι θα είναι 64bit (διότι με 32bit, δεν θα βλέπει όλη την μνήμη). Το Budget των 1.000 ευρώ για το μηχάνημα μου ακούγεται σχετικά μικρό..!!! Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να βγάλεις δυνατό μηχάνημα με 1.000 ευρώ..., απλώς θα έχεις θυσιάσει αρκετή ταχύτητα...με ό,τι συνεπάγεται αυτό στους χρόνους υλοποίησης ενός Project και στο άγχος που θα προκαλεί η κάθε καθυστέρηση κλπ...!! Για Rendering, ας σκεφτεί ο φίλος σου και την χρήση κάποιου Render Farm στο Internet (για αρχή και μέχρι να αποκτήσει λεφτά για να αγοράσει καλά μηχανήματα για Rendering). Ας ζυγίσει δηλαδή έσοδα-έξοδα και αν τον συμφέρει...!!! Ίσως είναι μια καλή λύση στην αρχή, προκειμένου να μπορέσει να "ξεκινήσει" (από οικονομικής απόψεως) και να κάνει το "γύρισμα" που λέμε...και αργότερα να αγοράσει καλύτερο εξοπλισμό ή/και να στήσει κανένα δικό του μικρό Render Farm με πολλά computers, κλπ...!!!
tmjuju Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 1. Για Rendering χρειάζεσαι ισχυρό CPU κυρίως. Η μπόλικη και γρήγορη μνήμη βοηθάει. 2. Για Rendering δεν επηρεάζεται η "ποιότητα" του Rendering από την δύναμη του μηχανήματος. Μόνο οι χρόνοι Rendering. 3. Για να δουλέψεις 3D Modeling σε μηχάνημα θέλεις δυνατό μηχάνημα (εξαρτάται από την πολυπλοκότητα των σκηνών κλπ). 4. Προτίμησε Intel i7 Quad CPU. Πιστεύω οτι 6πύρηνος επεξεργαστής θα ανεβάσει το κόστος υπερβολικά. (Ή εάν υπάρχουν τα χρήματα πάρε με 2 CPU καλύτερα - αλλά εκεί ξεφεύγεις σε πολλά θέματα με αυτή την επιλογή). 5. Μπόλικη μνήμη RAM. Όσο πιο πολύ, τόσο πιο καλά. (εξαρτάται και από την πολυπλοκότητα των σκηνών που θέλεις να δουλέψεις). Καλό είναι να έχεις τουλάχιστον 6GB και πάνω με προτεινόμενα τα 12 GB ή τα 16 GB (εξαρτώμενα από την πολυπλοκότητα των σκηνών - αλλά είπαμε ότι όσο περισσότερα...τόσο καλύτερα). Ας βολευτείς με 6-8 GB για αρχή και μετά προσθέτεις στην πορεία...προκειμένου να ρίξεις το Budget. (αν και τα προγράμματα θα τρώνε αρκετή μνήμη Ram και θα μένει σχετικά λίγη ωφέλιμη μνήμη για το Project - οπότε πιθανώς θα σέρνεται το Computer...) 6. Για θέμα κάρτας γραφικών, ας ξεκινήσει με μία Nvidia GTX285 και μετά βλέπει στην πορεία...αν δεν τον καλύψει με πιο ακριβές και δυνατές κάρτες. 7. Ένας από τους δίσκους να είναι μεγάλος, γρήγορος, κενός και πρόχειρος για να μπορεί να του κάνει συχνά Format. Εκεί θα είναι τα πολλά PNG από τα αποτελέσματα των Renderings (πριν γίνουν video, τα πρόχειρα video - πριν τα τελικά, κλπ...!!! 8. Μεγάλο και ευάερο κουτί...!!! Το computer θα "ψήνεται" κατά το Rendering. Αν πάρεις μικρό κουτί, πάρε και κανένα τηγάνι μαζί για να τηγανίζεις κανένα αυγό. Αν μου επιτρέπεις, Στο [4] διαφωνώ ότι ο 6core της amd είναι ακριβός. Στα 200 και 300 ευρώ είναι οι τιμές των εξα πύρινων. Μπορεί να μη βοηθάνε αλλού (λ.χ. games) αλλά για max είναι καταπληκτική επιλογή. Ενώ και οι i7 είναι καταπληκτικοί επεξεργαστές στο budget το συγκεκριμένο (και χωρίς OC) δε νομίζω να έχουν προβάδισμα στην τιμή / απόδοση. Στο [6] η 285 είναι ενεργοβόρα, φασαριόζα και δεν είναι επαγκελματική (quadro / firegl). Εάν δεν απαιτεί quadro ο ιδιοκτήτης του συστήματος, τότε υπάρχουν οικονομικές λύσεις σε μη επαγγελματικές κάρτες, με μικρότερη κατανάλωση και θόρυβο.
activex Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Στο [6] η 285 είναι ενεργοβόρα, φασαριόζα και δεν είναι επαγκελματική (quadro / firegl). Εάν δεν απαιτεί quadro ο ιδιοκτήτης του συστήματος, τότε υπάρχουν οικονομικές λύσεις σε μη επαγγελματικές κάρτες, με μικρότερη κατανάλωση και θόρυβο. Αυτό, συν ότι το max rendάρει Πλέον και σε hardware (Quicksilver) με μια dx9 καρτούλα.
vag3d Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Αν μου επιτρέπεις, Στο [4] διαφωνώ ότι ο 6core της amd είναι ακριβός. Στα 200 και 300 ευρώ είναι οι τιμές των εξα πύρινων. Μπορεί να μη βοηθάνε αλλού (λ.χ. games) αλλά για max είναι καταπληκτική επιλογή. Ενώ και οι i7 είναι καταπληκτικοί επεξεργαστές στο budget το συγκεκριμένο (και χωρίς OC) δε νομίζω να έχουν προβάδισμα στην τιμή / απόδοση. Στο [6] η 285 είναι ενεργοβόρα, φασαριόζα και δεν είναι επαγκελματική (quadro / firegl). Εάν δεν απαιτεί quadro ο ιδιοκτήτης του συστήματος, τότε υπάρχουν οικονομικές λύσεις σε μη επαγγελματικές κάρτες, με μικρότερη κατανάλωση και θόρυβο. στο [4] Η γνώμη μου είναι οτι δεν πιστεύω να τον συμφέρει να αγοράσει εξαπύρηνο της AMD διότι έχω την αίσθηση οτι θα είναι σαν να έχει 4πύρηνο της Intel σε ταχύτητα (ψάξτε το λίγο αυτό), οπότε καλύτερα να πάρει intel 4Core. Βασικά κακώς δεν το διευκρίνισα, όταν είπα 6Core εννοούσα της Intel που προς το παρόν είναι πανάκριβοι και δεν νομίζω να συμφέρει... στο [6] σαφώς θα μπορούσε να επιλέξει δυνατότερες κάρτες γραφικών, αλλά θα είναι μια δυνατή και σχετικά οικονομική κάρτα. Εγώ στον Mac Pro μου (που είναι εξαιρετικά αθόρυβος - σε σημείο που μπορείς να ακούς και να σε ενοχλεί ο θόρυβος από τους σκληρούς δίσκους...χιχι), έχω δυο κάρτες γραφικών μέσα. Μία GT120 και μια GTX285 που είναι και θηρίο σε μέγεθος. Δεν θα έλεγα ότι είναι θορυβώδης....(αφού ακούω το spinning των δίσκων...!!!!). Το να υποπέσει σε μικρότερης δύναμης κάρτα γραφικών δεν θα το συνιστούσα - αν και θα έριχνε αρκετά το Budget. Τουλάχιστον ο πυρήνας της GTX285 είναι "καθαρόαιμος" και θα είναι μια "όχι και άσχημη επιλογή" από άποψη δύναμης, χωρίς να ξεφεύγει σε κόστος. Εγώ βασικά προτιμώ Intel επεξεργαστές προσωπικά στις επιλογές μου. Με την AMD δεν την έχω ψάξει και πολύ. Από θερμοκρασίες σε μεγάλη πίεση (πχ. ένα μήνα συνεχόμενα ανοικτό το pc να κάνει Rendering και να χτυπάει κόκκινο) πως πάνε? Έχω την αίσθηση οτι πρέπει να ζεσταίνονται περισσότερο, αλλά ίσως να κάνω και λάθος.
Dropsreef Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Αν στραφείς προς Intel INTEL CORE i7-930 2.80GHz BOX 289€ GIGABYTE GA-X58A-UD3R 216€ Αν στραφεις προς Amd AMD Phenom II X6 1090T Six Core Socket AM3 281.68€ Asrock Socket AM3 890GX Extreme3 132.68€ Το σίγουρο είναι οτι εξοικονομείς περίπου 100€ αν κινηθείς προς Amd όσο για το υπόλοιπο σύστημα case:CoolerMaster 690 II Advanced Black Case 91.30€ Τροφοδοτικό:CORSAIR ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 650 WATT 93,02€(ισως θεωρηθεί overkill επιλογή όμως βρίσκω την τιμή του παρα μα παρα πολυ καλή) Μνήμη Ram:Adata 2GB DDR3-1333 Ram Dimm X6(298,23€) αν καταλήξεις στον i7 930 ή Χ4 (198,82€) αν αποφασίσεις για τον 1090Τ Σκληρός δίσκος:Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB Χ2 128,42€ SSD:CORSAIR NOVA SERIES 64GB 165€ ή INTEL SOLID STATE DRIVE X25-M 80GB 213€ Κάρτα γραφικών:nVidia Quadro FX580 512MB 181.23€ ή Quadro FX1800 768MB 412,05€ Εγω προσωπικά θα πηγαινα προς 1090Τ 8gb ram για αρχή intel ssd κυρίως λογω χωρρητικότητας και fx 1800 με συνολικό κόστος 1500€....Κατανοητον οποιοδήποτε σχόλιο οτι ρε φιλε το budget ειναι 1000€ όμως απο την στιγμή που προορίζεται για επαγγελματική χρήση θα έκανα αυτην την υπέρβαση.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.