Esteban_Bachoso Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Πήγα σήμερα να παραλάβω ένα tower Coolermaster Cosmos S http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-Cosmos-S-Black-RC-1100-KKN1-GP.htm http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=3947&category_id=18 (ΑΜD sAM3,Phenom 1090T με ΑΤΙ ΑSUS v.2 5870) από το πλαίσιο και εμφανίστηκε η εξής κόμπλα: Ψύκτρα cpu μου είχαν προτείνει την coolermaster V10 http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6074 και όταν πήγα να το παραλάβω μου το έδωσαν με τον side fan 200mm εκτός κουτιού γιατί δεν χωρούσε!!! Αφού απέφυγα το εγκεφαλικό, κανονίσαμε να ξαναμιλήσουμε αύριο για προτάσεις λύσεων...(αν το παραλάβω η ψύκτρα λόγω πάστας δεν επιστρέφεται) Εκεί μου είπαν ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα ο ανεμιστήρας λόγω της V10, του μεγέθους του κουτιού και των υπόλοιπων fan.. Aπό ότι βλέπω όμως η εισαγωγή εκτός από το πλάι γίνεται μόνο από ένα 12αράκι που έχει μπροστά το οποίο εάν κλείνει η πρόσοψη δεν παίρνει αέρα...Οπότε φαντάζομαι ότι ο 200mm είναι απαραίτητος!!!Τι λέτε? Εάν βάλω άλλα 2 x 120mm fan πάνω, ανάποδα ώστε να μπαίνει αέρας, θα χαλάσει η ροή?(εκτός του ότι θα είναι πολύ πιο θορυβώδη από τον 200mm) Σαν λύση τι θα λέγατε για την υδρόψυξη της Corsair Η50 http://blog.corsair.com/?p=987? Έχει κάποιο σημαντικό αρνητικό έναντι της V10 ή κάποιο κίνδυνο διαρροής εάν δεν την τοποθετήσουν σωστά? Σαν αποδοση/θόρυβος είναι στα ίδια επίπεδα με την V10??
Godaemon Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Eμένα γιαυτό το λόγο δεν μου άρεσε το Cosmos S , γιατί είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το δικό σου. Δεν σχολιάζω την βλακεία που σου είπανε τα "μεγάλα κεφάλια" στο πλαίσιο οτι δεν έχει ανάγκη τον πλαινό , φυσικά και τον έχει. Χτύπα την H50 γιατί καμία άλλη απο τις καλές ψύκτρες δεν χωράει με τον side fan μέσα.
Esteban_Bachoso Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 H50>V10 σε όλα.(άν θυμάμαι καλά:Ρ) Eάν δεν μου κάνουν την τράμπα και τους το πάρω χωρίς την V10, κ αγοράσω μόνος μου την Η50 είναι δύκολη (...για noobάδες) στην τοποθέτηση ή είναι περίπου σαν τις αεροψύκτρες (δεν έχω βάλει ποτε ουτε αεροψύκτρα)? Στο Cosmos s θα χωράει άνετα ή θα έχω άλλες κόμπλες? Τα ανεμιστηράκια της βγαίνουν στο πίσω μέρος και χαμηλά του κουτιού? ---------- Προσθήκη στις 20:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:38 ---------- Eμένα γιαυτό το λόγο δεν μου άρεσε το Cosmos S , γιατί είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το δικό σου. Δεν σχολιάζω την βλακεία που σου είπανε τα "μεγάλα κεφάλια" στο πλαίσιο οτι δεν έχει ανάγκη τον πλαινό , φυσικά και τον έχει. Χτύπα την H50 γιατί καμία άλλη απο τις καλές ψύκτρες δεν χωράει με τον side fan μέσα. Είναι το πρώτο μου full tower και βλαστημάω θεούς κ δαίμονες με την γκαντεμιά μου!Αυτή είναι η 2η κόμπλα σε μια εβδομάδα, είχα βάλει αρχικά XL-ATX κ πάλι δημιουργήθηκε θεμα...Δλδ τι θα πρέπει να πάρω ...μπαούλο για να χωρέσουν όλα...? Θα επιμείνω να μου την βγάλουν γιατί είναι δικό τους λάθος κ δεν με ενημέρωσαν..εν ανάγκη θα την πάρω την άλλη στο κουτί της κ την βάζω μόνος...
UpToDate_ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Η εγκατάσταση της H50.Βάζεις και τον πλαϊνό μετά και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Esteban_Bachoso Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Η εγκατάσταση της H50.Βάζεις και τον πλαϊνό μετά και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Πολύ καλό!..το είχα δεί και στο παρελθόν... Μου έκανε εντύπωση...πάστα θερμοαγώγιμη δεν μπαίνει? Ελπίζω να μην έχει κάποιο πρόβλημα και στις 3 διαστάσεις (μήκος καλωδίου, υποδοχές στο πίσω μέρος του κουτιού, sAM3), δεν έχω βρεί κάποιον μέχρι στιγμής που να έχει Η50+cosmos s...τα έχω δεί όλα τελευταία.. Επίσης να ρωτήσω...Τι διάρκεια ζωής έχουν αυτές οι υδροψύκτρες?θέλουν κάποια αλλαγή/service μετά από κάποιο διάστημα?
benign Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Η συγκεκριμενη ψυκτρα δεν εχει αναγκη συντηρησης και κρινοντας απο την ποιοτητα κατασκευσης της γιατι την εχω 7 μηνες τωρα,νομιζω οτι μπορει να αντεξει για αρκετα χρονια,ισως και πανω απο 7 χρονια.
Esteban_Bachoso Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 από insomnia..."Το κακό με το Hydro είναι ότι πηδ@ει το airflow του κουτιού, με αποτέλεσμα πιο ζεστά components, μακριά." "For optimal performance the radiator fan needs to be pointed inwards, meaning it needs to blow cold air into the system. Typically this is an exhaust point. Now remember this, if you have a somewhat limited chassis where you cannot flip around another fan so it'll blow air outside (exhaust) the PC. That would be an issue. Warm air would be blown inwards to your PC components everywhere, heating up the system. And that's just not okay. " τι εννοεί ο ποιητής? http://guru3d.com/article/corsair-h50-cpu-cooler-review/1 Στο cosmos s δεν θα παραμείνει το πίσω ανεμιστήρι που διώχνει τον αέρα?το παραπάνω πρόβλημα λύνεται με πρόσθετα fans στην οροφή?
Nik.K Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Επειδη η Η50 εχει Radiator πρεπει να ριχνεις Κρυο αερα και οχι ζεστο. Με λιγα λογια ο πισω ανεμηστιρας απο Εξαγωγη πρεπει να γυρισει σε Εισαγωγη και αυτο σημαινει πως χαλαει ολο το Airflow στο κουτι. Βεβαια μπορεις να βαλεις κλασσικα τον ανεμιστηρα σε εξαγωγη αλλα θα χασεις λιγακι σε επιδοσεις αφου το Radiator δεν θα κρυωνει.
stm00192 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 δεν έχω βρεί κάποιον μέχρι στιγμής που να έχει Η50+cosmos s...τα έχω δεί όλα τελευταία.. Hera I am.. όλα κομπλέ μια χαρά στο cosmos η h50 ίσως η μοναδική σοβαρή λύση ψύξης που δεν σε αναγκάζει να βγάλεις τον 20αρη από το πλαινό.. Μα καλά και αυτοι εκεί στην coolermaster δεν μπορούσαν να τον βάλουν λίγο πιο χαμηλά?? ---------- Προσθήκη 20-07-2010 στις 00:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 19-07-2010 στις 23:59 ---------- Στο cosmos s δεν θα παραμείνει το πίσω ανεμιστήρι που διώχνει τον αέρα?το παραπάνω πρόβλημα λύνεται με πρόσθετα fans στην οροφή? Ναι το πρόβλημα στο cosmos λύνεται μετην τοποθέτηση ανεμηστήρων στην οροφή για να πετάν τον ζεστό αέρα έξω!!
Nik.K Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Το Σωστο Airflow θελει Εισαγωγη απο μπροστα και πλαγια και εξαγωγη απο πισω και πανω. Απο εκει και περα ναι ολα δουλευουν.
Esteban_Bachoso Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Επειδη η Η50 εχει Radiator πρεπει να ριχνεις Κρυο αερα και οχι ζεστο.Με λιγα λογια ο πισω ανεμηστιρας απο Εξαγωγη πρεπει να γυρισει σε Εισαγωγη και αυτο σημαινει πως χαλαει ολο το Airflow στο κουτι. Βεβαια μπορεις να βαλεις κλασσικα τον ανεμιστηρα σε εξαγωγη αλλα θα χασεις λιγακι σε επιδοσεις αφου το Radiator δεν θα κρυωνει. Με λίγα λόγια δλδ η υποδοχή του αέρα της Η50 θα μπορούσε να μπεί στο πάτωμα του κουτιού στις γρίλλιες ανάμεσα στο τροφοδοτικό και στους δίσκους ? http://computershopper.com/var/ezwebin_site/storage/images/components/product-profile/cooler-master-cosmos-s/34562-1-eng-US/cooler-master-cosmos-s1_large.jpg Γιατί στο forum τις corsair προτείνουν για το συγκεκριμένο κουτί να μπεί στην μεσαία γρύλια της οροφής?Η οροφή (και το πίσω μέρος) δεν είπαμε ότι λειτουργεί σαν εξαγωγή θερμού αέρα?Μήπως στο συγκεκριμένο σημείο που λέω υπάρχει κάποιο εμπόδιο Η΄ δεν φτάνει ο αεραγωγός??? http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=439305
stm00192 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Γιατί στο forum τις corsair προτείνουν για το συγκεκριμένο κουτί να μπεί στην μεσαία γρύλια της οροφής?Η οροφή (και το πίσω μέρος) δεν είπαμε ότι λειτουργεί σαν εξαγωγή θερμού αέρα?Μήπως στο συγκεκριμένο σημείο που λέω υπάρχει κάποιο εμπόδιο Η΄ δεν φτάνει ο αεραγωγός??? http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=439305 Το δοκίμασα στην μεσαία γρίλια της οροφής και είχα ελαφρώς χειρότερα αποτελέσματα από όταν την τοποθέτησα πίσω.. στο κάτω που λές δεν μπορεί να μπει γιατι μετά δεν φτάνει το block στην cpu!
lionheart75 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Για μένα το καλύτερο που έχεις να κάνεις, αγνοώντας αυτά που λένε για τοποθέτηση του radiator στην οροφή, είναι να τοποθετήσεις το radiator στο πίσω μέρος του κουτιού αλλά σαν exaust (εξαγωγή) και να του βάλεις και άλλον έναν ανεμιστήρα σε push να σπρώχνει τον αέρα έξω. Δηλαδή 2 ανεμιστήρες σε push-pull και το radiator στη μέση αλλά σε διαταξη εξαγωγής. Με αυτόν τον τρόπο ούτε χαλάς το airflow του case ούτε χάνεις σε επιδόσεις της H50. Μάλιστα παίζει να έχεις και καλύτερες θερμοκρασίες, το πιθανότερο. Δες εδώ για να καταλάβεις: http://www.legitreviews.com/article/1025/6/
stm00192 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Για μένα το καλύτερο που έχεις να κάνεις, αγνοώντας αυτά που λένε για τοποθέτηση του radiator στην οροφή, είναι να τοποθετήσεις το radiator στο πίσω μέρος του κουτιού αλλά σαν exaust (εξαγωγή) και να του βάλεις και άλλον έναν ανεμιστήρα σε push να σπρώχνει τον αέρα έξω. Δηλαδή 2 ανεμιστήρες σε push-pull και το radiator στη μέση αλλά σε διαταξη εξαγωγής. Με αυτόν τον τρόπο ούτε χαλάς το airflow του case ούτε χάνεις σε επιδόσεις της H50. Μάλιστα παίζει να έχεις και καλύτερες θερμοκρασίες, το πιθανότερο. Μπα δυστυχώς χάνεις λιγο... (3 - 4 βαθμούς σε full load) αλλά ναι δεν χαλάς airflow... Γενικότερα εγώ τα καλύτερα αποτελέσματα τα έχω με push n pull σε intake στο πίσω μέρος και με 3 ανεμηστήρες στην οροφή για exaust!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.