Προς το περιεχόμενο

Θέμα με 4870

chrisde

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω λίγο τα φώτα σας για ένα περίεργο θεματάκι που έχω με μια asus 4870 512mb. Το πρόβλημα είναι ότι μου πετάει vpu recover όταν ζορίζεται σαν να της έχω κάνει overclocking. Το τροφοδοτικό μου είναι coolermaster 460w, επεξεργαστής ο Intel dual core Ε4700 στα 2,6Mhz και μητρική asus P5K-C. Θερμοκρασίες μου πιάνει από 60 σε idle έως 90 σε full load (το ανεμιστηράκι το έχω στο 100%). Έκανα test με OCCT (με τα default values 750Mhz core clock και 900Mhz memory) και μου κόλλησε μετά από 1 λεπτό στους 82 βαθμούς (όταν άρχισε να ζορίζεται). Με ένα underclocking που έκανα όμως (έβαλα 735Mhz core clock) σταμάτησε να μου κολλάει και έφτασε μέχρι και 90 βαθμούς χωρίς πρόβλημα! Έχει κανείς υπ' όψιν του γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Δημοσ.

Ναι έχει 12 μήνες. Την πήρα μεταχειρισμένη από το e-shop. Τους την επέστρεψα κιόλας να την τσεκάρουν αν έχει πρόβλημα, αλλά μου είπαν ότι σε αυτούς είναι ok, περνάει όλα τα diagnostics με επιτυχία και δεν βρίσκουν κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ.
Εμ τι θα σου έλεγαν;

Αμφιβάλω αν έτρεξαν τίποτε.....

Κοίτα να δεις έτσι είχα σκεφτεί και εγώ και για αυτό τους την ξαναγύρισα για δεύτερη φορά επιμένοντας ότι έχει πρόβλημα. Τότε με πήρε τηλέφωνο ένας τεχνικός ο οποίος δοκίμαζε την κάρτα, με ρώταγε διάφορα για το pc μου και επέμενε ότι η κάρτα σε αυτόν δεν παρουσιάζει πρόβλημα και ότι κάποιο θέμα θα έχει το pc μου (είτε software έιτε hardware). Μετά διαπίστωσα αυτό με το underclocking. Αυτό είναι όλο το story. Τώρα δεν έχω (ουσιαστικό) πρόβλημα -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- αλλά θα ήθελα τουλάχιστον να ξέρω τι γίνεται.

Και εντάξει τώρα μεταξύ μας, δεν είναι σπάσιμο να έχεις μια καλή καρτούλα γραφικών και αντί για overclocking να της κάνεις underclocking για να παίξει;

Δημοσ.
Ναι έχει 12 μήνες. Την πήρα μεταχειρισμένη από το e-shop. Τους την επέστρεψα κιόλας να την τσεκάρουν αν έχει πρόβλημα, αλλά μου είπαν ότι σε αυτούς είναι ok, περνάει όλα τα diagnostics με επιτυχία και δεν βρίσκουν κάποιο πρόβλημα.

Λαθος Νο 1. Την πηρες απο το E-shop.

Λαθος No 2. Την πηρες -μεταχειρισμενη- απο E-shop.

Αμφιβαλλω αν την εβαλαν καν να την τρεξουν. Τετοια κρουσματα εχουμε ΑΠΕΙΡΑ απο το e-shop. Αν βλεπεις οτι ακρη δεν βγαζεις (και δεν θα βγαλεις) ξεκινα εναν καλο σαματα.

Edit: To underclocking που λες ειναι για οταν δεν ζοριζεται η καρτα. Φυσιολογικο ειναι.

Δημοσ.

τί να τους βγάλει άμα τρέχουν το γνωστό "αξιόπιστο" diagnostic που έχει διαρρεύσει μέχρι και σε torrent.

καλύτερα πήγαινέ την πίσω και ζήτησέ τους να τρέξουν κανένα furmark ή κάτι τέτοιο και να είσαι κι εσύ μπροστά.

Δημοσ.
Λαθος Νο 1. Την πηρες απο το E-shop.

Λαθος No 2. Την πηρες -μεταχειρισμενη- απο E-shop.

Αμφιβαλλω αν την εβαλαν καν να την τρεξουν. Τετοια κρουσματα εχουμε ΑΠΕΙΡΑ απο το e-shop. Αν βλεπεις οτι ακρη δεν βγαζεις (και δεν θα βγαλεις) ξεκινα εναν καλο σαματα.

Edit: To underclocking που λες ειναι για οταν δεν ζοριζεται η καρτα. Φυσιολογικο ειναι.

A) +1

B) Μη ξαναγοράσεις τίποτα απο το παρηκμασμένο e-shop...

Δημοσ.

εκτώς απτο να φταίει το eshop μπορεί να φταίνε α) drivers,λειτουργικό β) τροφοδοτικό αν υποθέσουμε ότι ο τεχνικός την δοκίμασε..

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

Εχω την Albatron 4870 1GB εκδοση με Scythe Cooler, εχω και εγω προβλημα λογω θερμοκρασιας ενω πριν επαιζα και με OC τωρα ζοριζεται και χωρις, προφανως φταιει οτι οι συγκεκριμενες καρτες εχουνε ηδη υψηλη θερμοκρασια και αμα βαλεις και δωματιο διχως air condition με τετοια ζεστη που υπαρχει τωρα παιρνεις αυτο το αποτελεσμα.

Επι του θεματος, ειναι σημαδι θετικο για εμας τους χρηστες να σταματησουνε να λιωνουμε στο PC και να παμε καμια παραλια. Αν και με ανοιχτο case πεσανε λιγο οι θερμοκρασιες δεν παλευεται... 65 idle εχω τωρα.

Δημοσ.
Εχω την Albatron 4870 1GB εκδοση με Scythe Cooler, εχω και εγω προβλημα λογω θερμοκρασιας ενω πριν επαιζα και με OC τωρα ζοριζεται και χωρις, προφανως φταιει οτι οι συγκεκριμενες καρτες εχουνε ηδη υψηλη θερμοκρασια και αμα βαλεις και δωματιο διχως air condition με τετοια ζεστη που υπαρχει τωρα παιρνεις αυτο το αποτελεσμα.

Επι του θεματος, ειναι σημαδι θετικο για εμας τους χρηστες να σταματησουνε να λιωνουμε στο PC και να παμε καμια παραλια. Αν και με ανοιχτο case πεσανε λιγο οι θερμοκρασιες δεν παλευεται... 65 idle εχω τωρα.

φίλε μου λύσεις υπάρχουν... βέβαια αν έχεις τέτοια εξάρτηση για να σε σταματάει να πάς στην παραλία τότε καλύτερα που έγινε έτσι :-D:-D αν θέλεις δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα π.χ μπορεί να είναι ανοιχτό το case αλλα η ψύκτρα να είναι μέστην σκόνη.. η να μην παίρνει αρκετό αέρα το case... προσωπικά είμαι με 4890 40c idle..

Δημοσ.

Ας με διορθώσει κάποιος φίλος αν κάνω λάθος αλλά θεωρώ ότι αν έχεις ανοιχτό το case είναι χειρότερο από άποψη θερμοκρασιών, γιατί έτσι στην ουσία αχρηστεύεις τα ανεμιστηράκια του που θέλουν κλειστό χώρο για να λειτουργήσουν σωστά. Για του λόγου το αληθές πάντως δοκίμασα και το άνοιξα, βάζοντας μάλιστα και ανεμιστήρα φάτσα φόρα, αλλά η θερμοκρασία αντί να μειωθεί, αυξήθηκε 1 με 2 βαθμούς... Τελικά πιστεύω για την περίπτωσή μου (και αφού άκρη δεν έβγαλα με το e-shop) ότι μάλλον ο προηγούμενος κάτοχος της κάρτας την είχε ταράξει στο overclocking με αποτέλεσμα να τα παίξει και τώρα να μην αποδίδει ούτε στα default values... (Πάντως την έβαλα τώρα σε 740Mhz από 750 και παίζει κανονικά) Αφού έχω ακόμα 11 μήνες εγγύηση θα την κρατήσω μέχρι να τα παίξει τελείως (λογικά δεν θα αργήσει) οπότε δεν θα αρνηθούν (λογικά) να μου την αλλάξουν...

Υγ) Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν και μου είπαν τη γνώμη τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...