jsfero Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Καλημέρα, Θα' θελα να ρωτήσω εάν γίνεται και πως μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο πρόγραμμα πλοήγησης στο laptop το οποίο όμως θα παίρνει GPS σήμα απο ενα HTC κινητό συνδεδεμένο σε αυτό μέσω USB κατά προτίμηση ? Ευχαριστώ Γιάννης
yiannis_1 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Μάλλον ναι αλλά όχι μέσω USB. Θα χρειαστείς κάποιο bluetooth dongle και το software gpsgate (δουλεύει καλύτερα στα windows xp το τελευταίο) Απο προγράμματα παίζουν igo8(όχι 8.3 ) garmin pc και Sygic Drive RC 12 και το κλασσικό dest7 (αυτό με την Sapfo:lol:) καθώς και το dest9 . Αυτά native σε windows. Με emulators υπάρχουν και άλλα, αλλά δεν βρήκα την άκρη και κακά τα ψέματα άλλο native και άλλο emulation... Εγω χρησιμοποιώ το Sygic RC12 μακράν καλύτερο απο όλα και εχω βρεί και ανθρώπινους χάρτες, ενω επίσης λειτουργικό είναι και το garmin αλλά κλασικά απο εμφάνιση LADA. Αλλά... Παίζω απευθείας με usb dongle και buetooth gps receiver ενα Nokia LD-3W σε native mode χωρίς την ανάγκη gpsgate, γιατί εχω 7 64bit. Εσυ θες κάτι ακόμα πιο πολύπλοκο αφού θες να χρησιμοποιήσεις το gps του htc. Γι αυτό θα χρειαστείς το gpsgate. Λένε πως το gpsgate το εχουν φτιάξει και για win 64 (340 build και πάνω) αλλά η παλιά έκδοση που είχα απο XP και δοκίμασα δεν μπορούσε να δημιουργήσει τα αναγκαία virtual ports. Θα ψάξω να βρώ και το καινούργιο γιατί δεν εχω καταφέρει με native το LD-3W να κάνω το destinator7 (που είναι old time classic) και το igo8 να δούν satelite. Θα ανεβάσω σήμερα - αύριο και ενα video στο youtube με το sygic εν δράση σε ενα 15.6" Acer με Seven να ρίξεις μια ματιά. PS Εγκυκλοπαιδικό το ενδιαφέρον σου ή το κάνεις για οικονομία? Αν το θες για οικονομία πάρε καλύτερα κατευθείαν κανά navman ή crypto easydrive ή κανά κανά φτηνιάρικο μετάχειρο Nokia touch (5800-5230)χωρίς maps να το μάθεις και να κάνεις δουλειά γιατί είναι παιδεψιά τα gps στο PC. Απο ότι βλέπω σχεδόν κανείς δεν βγάζει την τελευταία εκδόση του προγραμμάτος πλοήγησής του για PC οπότε εκτός απο το garmin η υπόθεση updated maps είναι τελιωμένη για όλους τους άλλους... Εκτος αν την παλεύεις με μέτριας κάλυψης χάρτες του 2008 ή στην καλύτερη του 2009. Κρίμα βέβαια γιατί οι χωρητικότητες των pc είναι απεριόριστες σε σχέση με των PNA devices...
jsfero Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Ευχαριστώ για την συνδρομή σου φίλε Γιάννη. Πρακτικά, εγκυκλοπαιδικό μόνο το ενδιαφέρον μου αφού και στο κινητό λειτουργούν μια χαρά τα προγράμματα πλοήγησης, και χρησιμοποιώ ένα MLS 4800 για το αυτοκίνητο, αν και μετα απο μια μαλ..κια δικιά μου δεν διαβάζει την κάρτα μνήμης πια, οπότε παιδεύω την ζωή μου για να φορτώσω με το ζόρι στην εσωτερική του μνήμη ενα μόνο πρόγραμμα (iGo Primo) και αυτό χωρίς πολλά απο τα καλούδια του. Απλά επειδή κινούμαι μονίμως μ' ενα laptop κι' ένα τηλέφωνο λογω δουλειάς, έλεγα μήπως τεχνικά ήταν εύκολο αυτά να συνδιαστούν. Τελικά όμως έχεις απόλυτο δίκιο, πιο εύκολη λύση είναι να πληρώσεις 30 / 35 ευρω και να πάρεις ενα USB GPS receiver για το laptop, παρά να μπλέξεις και ειδικά όπως είπες χωρίς να έχεις όλες τις επιλογές των PDA/PNA σε προγράμματα και χάρτες. Πάντος σ' ευχαριστώ για την καλοσύνη σου, και αν ενεβάσεις τα βιντεάκια που έλεγες, θα τα κατεβάσω με μεγάλη χαρά να ξεστραβοθώ κι' έγω λιγάκι και να κάνω και τις δοκιμές μου Γιάννης
yiannis_1 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Έτσι είναι οι Γιάννηδες πάντα βοηθάνε. Θα κάνω ενα μικρό κομμάτι upload σε λίγο γιατί το full είναι 10 λεπτά και βάλε και πιάνει καμιά 450mg στο iphone.
jsfero Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Έτσι είναι οι Γιάννηδες πάντα βοηθάνε.Θα κάνω ενα μικρό κομμάτι upload σε λίγο γιατί το full είναι 10 λεπτά και βάλε και πιάνει καμιά 450mg στο iphone. Θα τα κατεβάσω ούτως ή άλλως το απόγευμα απο το σπίτι γιατί είμαι δουλειά και φεύγω meeting με πελάτη. Να' σαι καλά, σ' ευχαριστώ.
yiannis_1 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Να και ένα βιντεάκι με πρόχειρα μέσα και με την κάμερα να χωροπηδάει όλη την ώρα και στο τέλος να πέφτει. [ame]http://www.youtube.com/watch?v=3Gvo65KXoJw[/ame]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.