Bspus Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Το πιο πιθανο να του πουν πως αν δεν θελει 7 οτι πρεπει να αγορασει αλλο μηχανημα. Εγω αυτο θα του ελεγα. Δεν ειναι δυνατον να πουλουνται τα Laptop χωρις Windows ειδικα σε μια χωρα που σε 9 απο τα 10 σπιτικα υπαρχουν σπασμενες-πειρατικες εκδοσεις των Windows. Η λογικη για τα πειρατικα δεν στεκει. Εκτος του οτι ειναι πολυ λιγα στο συνολο των χρηστων (δεν κρινουμε απο τα μελη του Insomnia), εσυ ο ιδιος λες οτι οι περισσοτεροι δεν εχουν την τεχνογνωσια. Και στο κατω κατω μπορει εμενα για τα γενεθλια μου να μου καναν δωρο τα windows 7 ultimate, η να εχω αδειες windows απο MSDN subscription. Δεν μπορουν να με στιγματιζουν κλεφτη με το καλημερα. Απο κει και περα, ετσι οπως τα λεει η EULA δυστυχως δεν βλεπω να κερδιζει Refund. Το πλαισιο εχει δικαιωμα να παραπεμψει στον κατασκευαστη. Ο κατασκευαστης εχει καθε δικαιωμα να κανει bundle οπως θελει τα προιοντα του και "σ'οποιον αρεσει". Το δεν αποδεχεσαι τη EULA μπορει να σημαινει καλλιστα επιστροφη του προιοντος η οτι κανεις format το laptop και κρατας το cd (αν σου δωσουν γιατι καινουρια μοδα ειναι partition στο σκληρο) και το licence key στο συρταρι σου. Φοβαμαι οτι προκειται για MS tax κανονικα και με το νομο σε αυτην την περιπτωση. Γιατι τιποτα δεν ειναι εντελως δωρεαν. Αλλα δεν μπορεις να αφαιρεσεις απο τον κατασκευαστη το δικαιωμα να πουλαει τα προιοντα του οπως θελει. Εχεις δικαιωμα να μην αγορασεις και να προτιμησεις αλλον που σου δινει τη δυνατοτητα επιλογης. Αν το κανουν αρκετοι, ισως και οι υπολοιποι κατασκευαστες να ακολουθησουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nik.K Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Καλα μην δουλευομαστε.....Η Ελλαδα κατεχει μια απο τις πρωτες θεσεις στο θεμα Πειρατειας οποτε ειναι ανοητο να λεμε πως αν ποτε γινοταν κατι τετοιο οτι δεν θα ζητουσαν ολοι τα χρηματα για την εγκατασταση των Windows πισω και την επομενη θα εβαζαν πειρατικα. Απο ΟΛΟΥΣ τους φιλους μου και γνωστους ζητημα 4-5 να εχουν Αυθεντικα τα 7 και αυτο ισχυει και για τους φιλους τους κτλ κτλ κτλ. Και το οτι το 90% δεν εχει την τεχνογνωσια ναι ειναι ενα θεμα αλλα ολο και καποιον απο το 10% γνωριζουν για να κανει την "δουλεια". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Red_Phantom Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Καλα μην δουλευομαστε.....Η Ελλαδα κατεχει μια απο τις πρωτες θεσεις στο θεμα Πειρατειας οποτε ειναι ανοητο να λεμε πως αν ποτε γινοταν κατι τετοιο οτι δεν θα ζητουσαν ολοι τα χρηματα για την εγκατασταση των Windows πισω και την επομενη θα εβαζαν πειρατικα. Απο ΟΛΟΥΣ τους φιλους μου και γνωστους ζητημα 4-5 να εχουν Αυθεντικα τα 7 και αυτο ισχυει και για τους φιλους τους κτλ κτλ κτλ. Και το οτι το 90% δεν εχει την τεχνογνωσια ναι ειναι ενα θεμα αλλα ολο και καποιον απο το 10% γνωριζουν για να κανει την "δουλεια". Είδες μας προφυλάσει απο την πειρατεία η Microsoft. Πες τα ντε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nik.K Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 H MS προστατευει τον εαυτο της απο την Πειρατεια οπως κανουν ολες οι εταιρειες, δεν καταλαβαινω το κακο σε αυτο πιο ειναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Red_Phantom Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 H MS προστατευει τον εαυτο της απο την Πειρατεια οπως κανουν ολες οι εταιρειες, δεν καταλαβαινω το κακο σε αυτο πιο ειναι. Οτι δεν θέλω να με προστατεύει προληπτικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliaskr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 H MS προστατευει τον εαυτο της απο την Πειρατεια οπως κανουν ολες οι εταιρειες, δεν καταλαβαινω το κακο σε αυτο πιο ειναι. Και νομίζεις ότι μια τόσο μεγάλη εταιρία σαν την Microsoft δεν θα μπορούσε να προσλάβει προγραμματιστές ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την πειρατεία;Η Microsoft θέλει την πειρατεία.Επωφελείται από αυτήν.Για αυτό το λόγο έχει αυτήν τη μεγάλη επιτυχία. Πίσω στο θέμα,θα μπορούσες linuxovie να πάρεις τηλέφωνο την Microsoft Ελλάς και να ζητήσεις να σου εξηγήσουν πιο αναλυτικά την EULA τους.Πάρε ένα τηλέφωνο και εκεί,να δεις τι θα σου πουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δεν παίζει ρόλο ποια εταιρεία υφίσταται ζημία από την πειρατεία, ποια προστατεύει τον εαυτό της και πώς. Ρόλο παίζει η εμπλεκόμενη με το θέμα νομοθεσία, αν επιτρέπει ή όχι τέτοιου είδους bundling hardware/software και αν προβλέπει ή όχι για τον αγοραστή που δεν το επιθυμεί τρόπους να μην το «φορτωθεί». @linuxovios: Αυτό που προσπαθείς να κάνεις και το φιλόδοξο αποτέλεσμα στο οποίο θέλεις να καταλήξεις (να δημιουργήσεις σαφές νομικό προηγούμενο, either way), δε νομίζω πως μπορεί να γίνει εύκολα χωρίς υπεύθυνη νομική συμβουλή. Ίσως αν έρθεις σε επαφή με κάποιο μεγάλο LUG να μπορούν να σου υποδείξουν συγκεκριμένα πρόσωπα στα οποία μπορείς να απευθυνθείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreasl Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Καλά αν περιμένετε από τα lugs να αναλάβουν δράση, θα περιμένετε πολλά χρόνια ακόμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 By using the software, you accept these terms. If you do not accept them, do not use the software. Instead, (1) contact the manufacturer or installer to determine its return policy. You must comply with that policy, which might limit your rights or (2) require you to return the entire system on which the software is installed. Η EULA είναι αρκετά ξεκάθαρη: (1) Την πολιτική επιστροφών την καθορίζει το εκάστοτε μαγαζί, και θα πρέπει να έρθεις σε επικοινωνία με αυτό για τα περαιτέρω. (2) Μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψεις ολόκληρο το σύστημα. Είναι στην κρίση του μαγαζιού αν δέχονται να σου επιστρέψουν χρήματα μόνο για το OS, ή αν θα σου ζητήσουν όλη τη σύνθεση πίσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Το πιο πιθανο να του πουν πως αν δεν θελει 7 οτι πρεπει να αγορασει αλλο μηχανημα. Εγω αυτο θα του ελεγα. Δεν ειναι δυνατον να πουλουνται τα Laptop χωρις Windows ειδικα σε μια χωρα που σε 9 απο τα 10 σπιτικα υπαρχουν σπασμενες-πειρατικες εκδοσεις των Windows. Τωρα περα απο αυτο τα Pre-Installed λειτουργικα ειναι ετσι για να εξυπηρετησουν το 90% οσων αγοραζουν ενα φορητο η ενα Desktop συστημα αφου δεν εχουν την τεχνογνωσια να περασουν κατι μονοι τους. Απο εκει και περα εγω δεν νομιζω πως θα βγαλει καπου ολο αυτο, αν βγαλει μονο κακο θα ειναι αφου προβλεπω να πηγαινουν τα Windows σε αλλες ταξεις τιμων και αυτο δεν συμφερει τους "νομιμους" κατοχους. Το κουράζουμε το θέμα, το αν μια χώρα είναι τίγκα στις πειρατικές εκδόσεις δε σημαίνει ότι ντε και καλά θα μας επιβάλουν ένα Χ λειτουργικό ετσιθελικά, αυτό φίλε μου είναι νταβατζιλίκι,γιατί το 10% που θέλει να βάλει linux πληρώνει κερατιάτικα, ειδικά τώρα τελευταία που αρκετός κόσμος σιγά σιγά πηγαίνει προς linux. Από κει και πέρα αν αποδεδειγμένα τα laptops έρχονται με ΔΩΡΕΑΝ τα Windows, χωρίς δηλαδή να επιβαρύνουν την τελική τιμή, τότε καλώς να έρχονται. Αλλά αυτό ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν ισχύει, άλλο αν δεν μπορούμε να το αποδείξουμε (τρανό παράδειγμα τα πρώτα netbooks, το EEE PC που είχα παρει εγω ήταν 50€ πιο ακριβο αν έπερνες Windows). Tέλος εγώ προσωπικά έχω MSDN κλειδί και δεν θέλω να πληρώσω ούτε 5€ επιπλέον για το λειτουργικό. Πού είναι το κακό? Καλό για όλους θα είναι αυτό φίλε μου αν πετύχει κάτι, δεν ξέρω γιατί είσαι τόσο αρνητικός. Άσε να δουμε που θα οδηγήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 αφου δεν εχουν την τεχνογνωσια να περασουν κατι μονοι τους. για να περάσεις linux στον υπολογιστή δεν χρειάζεται τεχνογνωσία ένα live cd κάποιας διανομής και ... enter χαιρετώ τους offtopicίστες και τον νέο κόσμο του linux, αλλά και των windows! και του tritonas00 συμπεριλαμβανομένου ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 χαιρετώ τους offtopicίστες και τον νέο κόσμο του linux, αλλά και των windows! και του tritonas00 συμπεριλαμβανομένου ! . Γεια σου gtroza-san! εγω σε ποια κατηγορια ανηκω..?:-D:-D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 @tritonas00 εγω σε ποια κατηγορια ανηκω..? στις συμπαθείς "παλιές καραβάνες" των OS! κρυπτοlinuxά ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D γουτσι γουτσι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuxovios Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Στάλθηκε επιστολή στον hellug, ώστε να συντονίσουμε τις ενέργειές μας με στόχο να δημοσιοποιηθεί και να καταστεί σαφές ποια είναι η "return policy" του κάθε tier1 vendor εντός ελληνικού εδάφους. Νομίζω ότι μια τέτοια προσπάθεια αξίζει, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να γνωρίζει από πριν, ποια οφέλη μπορεί να έχει αν αρνηθεί την eula. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί μια σημαντική νίκη εναντίον του microsoft tax που καλούνται να πληρώσουν πολλοί από αυτούς που αγοράζουν laptop. Αυτή η προσπάθεια θα μπορούσε να είναι πρωτοπόρα στην ΕΕ και να δείξει το δρόμο και σε άλλες κοινότητες. Μακροπρόθεσμα, θα μπορούσε να δώσει και την πραγματική δυνατότητα επιλογής της αγοράς laptop χωρίς OS. Εύχομαι και ελπίζω ο hellug να ανταποκριθεί. Σε ό,τι αφορά τη φάση στην οποία βρίσκεται η δικιά μου προσπάθεια, υπάρχει update στο αρχικό post, το οποίο και θα ενημερώνω με κάθε νέα εξέλιξη. ---------- Προσθήκη στις 08:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:07 ---------- Στάλθηκε και το ακόλουθο email στην αντιπροσωπεία της toshiba ( ideal.gr) : Προτού προβώ στην αγορά του laptop Satellite A500-1GH ( http://www.ideal.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=786&Itemid=697 ) , θα ήθελα να με ενημερώσετε για τα ακόλουθα : Στην eula που καλούμαι να αποδεχτώ όταν θέτω σε λειτουργία το laptop για πρώτη φορά αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα : By using the software, you accept these terms. If you do not accept them, do not use the software. Instead, contact the manufacturer or installer to determine its return policy. You must comply with that policy, which might limit your rights or require you to return the entire system on which the software is installed. Θα ήθελα να μάθω ποια ακριβώς είναι η "return policy" της εταιρείας σας σε περίπτωση που δε θέλω να αποδεχτώ την eula και κατά συνέπεια δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω τα windows 7, ούτε και το συνοδευτικό λογισμικό. Μετά τιμής, xxxxxxx xxxxxxxxx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.