NullScan Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δέν έχει πολύ μεγάλη σημασία αλλού είναι το νόημα των όσων έγραψα παραπάνω. Για το laptop είμαι σίγουρος οτι μπορείς να βρείς hardware που να πλησιάζει σε αυτό που θέλεις και χωρίς να χρειαστεί να έχει και Windows επάνω. Ψάξε πώς μπορείς να ψωνίσεις απευθείας από την εταιρεία θυμάμαι ότι η Dell σε κάποια laptop της έδινε την επιλογή να μήν εγκατασταθεί τίποτα. Η ουσία είναι αλλού, απο δώ και πέρα τί κάνουμε, πώς το κάνουμε και κυρίως αν έχουμε (έχεις στην προκειμένη περίπτωση) σκεφτεί ΟΛΕΣ τις παραμέτρους του προβλήματος αλλά και τα κίνητρά σου και έχεις αξιολογήσει οτι αυτός ο τρόπος που επιλέγεις να προσεγγίσεις το πρόβλημα είναι ο πλέον ενδεδειγμένος/αποτελεσματικός. Αυτό θέλω να πω γιατί πιστεύω ότι μόνο έτσι θα ξεκινήσει κάτι που θα φέρει αποτέλεσμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lexmark Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Αυτό δεν αναφέρεται ρητά. Λέει ότι πρέπει να επικοινωνήσεις με τον vendor για να "determine its return policy". Εγώ λοιπόν θέλω να ξέρω τη "return policy" πριν αγοράσω. Διότι μπορεί να υπάρχει vendor που δέχεται να μου επιστρέψει τα χρήματά μου και άρα αλλάζει η σχέση απόδοσης/τιμής για την αγορά μου. Βρε ναι! Αλλα απο κατω λεει επισης οτι: You must comply with that policy, which might limit your rights or require you to return the entire system on which the software is installed. Οποτε ο οποιοσδηποτε, πλεον, κατασκευαστης μπορει να το μεταφρασει (aka παραφρασει) οπως επιθυμει. Edit: Και αυτο που γραφει ο NullScan απο πανω. (Αν και πιστευω οτι αυτα που λεει θα επρεπε να τα ειχες σκεφτει πριν ξεκινησεις ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luffy-san Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δεν εχω τιποτα αλλο να πω: 1) http://www.alienware.com/index.aspx?from=bimanaja:gaming_pc_button_120x60&cs=0 2) http://www.pctorque.com/index2.html 3) http://www.pcgeeks.com/index.html Περιμενω και εγω να δω τι θα γινει στο τελος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crizzt Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Φυσικα και ειναι επιλογη σου να αρνηθεις την EULA. Το τι γινεται απο εκει και περα ειναι πολιτικη του κατασκευαστη και το Πλαισιο εκει θα σε παραπεμψει. Με ενα γρηγορο ψαξιμο βρηκα αλλες περιπτωσεις σε φορουμ που παιρνουν τα λεφτα πισω, ειδικα σε Αμερικη/Καναδα. πχ εδω. Απο οτι φαινεται η αδεια για τα 7 παει στα $60. Εχει ενδιαφερον να δουμε τι θα γινει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 linuxovie, απο οτι καταλαβαινω, χωρις να ειμαι νομικος, αλλα εχοντας κανει καμποσα δικαια... το "limit your rights" πρεπει να πηγαινει στο οτι αν δεν αποδεχθεις την eula, δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις το "παρων" λειτουργικο και κατ' επεκταση το "παρων" φορητο απο την στιγμη που λειτουργει με αυτο το λογισμικο. Αν θυμαμαι καλα απο καποιον που εκανε κατι αντιστοιχο στο ubuntu φορουμ, λειτουργουσε το φορητο με το livecd του linux μεχρι να του βγαλουν τα windows απο το μηχανημα. Αυτο δεν ισχυει γιατι εσυ δεν εχεις στην κατοχη σου το φορητο. Απο την στιγμη που εσυ δηλωνεις απο την αρχη οτι δεν θελεις λειτουργικο, δεν ειναι πιο ευκολο το refund? Δεν αλλαξες γνωμη αφου το αγορασες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Το πρόβλημα είναι κατ εμε ότι εφόσον το προιον έρχεται με ένα λογισμικό θα πρέπει πριν την αγορά να υπάρχει σαφης ενημέρωση των όρων που πρέπει να αποδεχτεί ο χρήστης ώστε να χρησιμοποιήσει το laptop/υπολογιστή αφού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού προιόντος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crizzt Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Το πρόβλημα είναι κατ εμε ότι εφόσον το προιον έρχεται με ένα λογισμικό θα πρέπει πριν την αγορά να υπάρχει σαφης ενημέρωση των όρων που πρέπει να αποδεχτεί ο χρήστης ώστε να χρησιμοποιήσει το laptop/υπολογιστή αφού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού προιόντος. Αναποσπαστο; Nope. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Αναποσπαστο; Nope. Μιλάω για τους υπολογιστές που έρχονται με windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lexmark Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δεν ειναι αναποσπαστα τα windows. Ασχετα αν θελουν να το κανουν ετσι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soulnick Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 linuxovie, απο οτι καταλαβαινω, χωρις να ειμαι νομικος, αλλα εχοντας κανει καμποσα δικαια... το "limit your rights" πρεπει να πηγαινει στο οτι αν δεν αποδεχθεις την eula, δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις το "παρων" λειτουργικο και κατ' επεκταση το "παρων" φορητο απο την στιγμη που λειτουργει με αυτο το λογισμικο. τοτε ισως μπορεσει να χτυπησει αλλιως τη microsoft, και αν δεν υπηρχε λογος να την "χτυπησει" υστερα απο αυτο ισως να υπαρχει σοβαρος λογος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 , γιατι ποιος τους εξασφαλιζει οτι εσυ οταν τα παρεις πισω , δεν θα περασεις τα παραθυρα ; ασχετα με το ολο θεμα και το τι επακολουθει με τη μη αποδοχη των ορων χρησης, γιατι πρεπει να εξασφαλιστει ο οποιοσδηποτε;;; Θα δωσεις εσυ αναφορα τι λειτουργικο θα βαλεις στο μηχανημα σου;;;;; Δεν καταλαβες τι εγραψες παραπανω. Αυτο που εγραψες στην ουσια ειναι οτι εισαι ενοχος μεχρι αποδειξεως του αντιθετου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Δεν ξέρω γιατί δεν γίνομαι κατανοητός . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nik.K Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Το πιο πιθανο να του πουν πως αν δεν θελει 7 οτι πρεπει να αγορασει αλλο μηχανημα. Εγω αυτο θα του ελεγα. Δεν ειναι δυνατον να πουλουνται τα Laptop χωρις Windows ειδικα σε μια χωρα που σε 9 απο τα 10 σπιτικα υπαρχουν σπασμενες-πειρατικες εκδοσεις των Windows. Τωρα περα απο αυτο τα Pre-Installed λειτουργικα ειναι ετσι για να εξυπηρετησουν το 90% οσων αγοραζουν ενα φορητο η ενα Desktop συστημα αφου δεν εχουν την τεχνογνωσια να περασουν κατι μονοι τους. Απο εκει και περα εγω δεν νομιζω πως θα βγαλει καπου ολο αυτο, αν βγαλει μονο κακο θα ειναι αφου προβλεπω να πηγαινουν τα Windows σε αλλες ταξεις τιμων και αυτο δεν συμφερει τους "νομιμους" κατοχους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Βασικά το θέμα είναι ότι η eula δεν μιλάει για λεφτά. Το "return policy" μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε. Ότι πχ γυρνάς το laptop για να σου απεγκαταστήσουν το λογισμικό που δεν θέλεις. Δεν μπορεί να καθοριστεί σαφές ποσό το οποίο θα πάρεις πίσω. Εξάλλου, τα windows είναι κατά κάποιο τρόπο όντως δωρεάν. Όταν παίρνεις ένα λαπτοπ με 299 ευρώ (βρίσκεις στις μέρες μας) δεν μπορεί να είναι: 100 ευρώ τα windows, 50 ευρώ το powerdvd και πάει λέγοντας. Πόσο κάνει το λάπτοπ τότε, 30 ευρώ;; :S Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evgenios1 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Τελικα εβγαλες ακρη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.