preskos7 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Θα επιχειρήσω μια προσπάθεια διεκδίκησης επιστροφής χρημάτων από μη αποδοχή της άδειας χρήσης windows 7 και συνοδευτικού λογισμικού από αγορά laptop. Ξέρω ότι ανάλογες προσπάθειες έχουν γίνει εντός ελληνικού εδάφους (με μικρή ή και καθόλου επιτυχία). Δεν έχω διαβάσει όμως κάτι σχετικό για windows 7. Η πρωτοτυπία στη συγκεκριμένη προσπάθεια είναι ότι θα ξεκινήσω ιεραρχικά πριν την αγορά του laptop και ξεκινώντας από το κατάστημα αγοράς για να δω μέχρι πού θα φτάσω. Στόχος μου είναι η αφενός επιστροφή των χρημάτων που δικαιούμαι, αφετέρου η δημιουργία κάποιου de facto που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως "μπούσουλας" για όσους ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Η πρώτη επιστολή λοιπόν απευθύνεται στο κατάστημα Πλαίσιο. Καλησπερα , Δεν ξερω εαν μπορεις να παρεις λεφτα πισω αλλα σιγουρα μπορεις να ζητησεις το laptop χωρις λειτουργικο και να σου αφαιρεσουν χρηματα απο την αγορα του. Οσον αφορα την εταιρεια ΠΛΑΙΣΙΟ λιγο δυσκολο να στο κανει αυτο αλλα δεν χανεις τιποτα. Εδω http://www.amd.net.gr , μπορεις να βρεις λαπτοπ χωρις λειτουργικο η με λειτουργικο Amd Os βασισμενο στο Ubuntu 10.04. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Να κάνω και εγώ μια ερώτηση: Αν σου απαντήσουν αρνητικά δεν θα έχουν ένα δίκιο; όχι μόνο το πλαίσιο αλλά και οποιαδήποτε εταιρία αφού το συγκεκριμένο προϊόν (Laptop/netbook/desktop) πωλείται μαζί με λειτουργικό. Αν ήθελες να το πάρεις με 8gb ram αντί για 2gb πχ, πάλι αρνητικά θα σου απαντούσαν αφού το προϊόν έρχεται "fix" Θα έπρεπε να "βγει" στην αγορά άλλο προϊόν με άλλο κωδικό και άλλη τιμολόγηση στο οποίο δεν θα υπήρχε μέσα στα χαρακτηριστικά του το λειτουργικό. Δεν μιλάω για το λειτουργικό, μιλάω με το σκεπτικό του καταστήματος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuxovios Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Είναι απαντημένο το επιχείρημα σου μέσα στο thread και δε στέκει νομικά. Μη συγχέεις το hardware με το software που υπόκειται σε νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας. Η eula είναι τρομακτική και πρέπει να πατήσεις "i accept". Αλήθεια, έχεις διαβάσει για το τι μπορεί να κάνει η MS στο δίσκο σου, πριν πατήσεις "I accept" ? Ευτυχώς όμως, το επιχείρημα ότι τα laptop έρχονται "πακέτο " απαντάται πολύ εύκολα από την ίδια την eula, όπου εμφανώς αποδεκικνύεται ότι δεν είναι πακέτο. By using the software, you accept these terms. If you do not accept them, do not use the software. Instead, contact the manufacturer or installer to determine their return policy for a refund or credit. By using the software, you accept these terms. If you do not accept them, do not use the software. Instead, contact the manufacturer or installer to determine its return policy. You must comply with that policy, which might limit your rights or require you to return the entire system on which the software is installed. Η θεωρία του "πακέτου" θα μπορούσε να σταθεί μόνο αν σε ενημέρωναν για την eula κατά την αγορά και την υπέγραφες πριν πληρώσεις στο ταμείο. ---------- Προσθήκη στις 21:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:57 ---------- Εδωhttp://www.amd.net.gr , μπορεις να βρεις λαπτοπ χωρις λειτουργικο η με λειτουργικο Amd Os βασισμενο στο Ubuntu 10.04. Ο χρήστης preskos7 είναι συνδεδεμένος Αναφορά Απάντηση με Παράθεση Ευχαριστώ για το link, ο στόχος της προσπάθειάς μου όμως δεν είναι να βρω laptop χωρίς OS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Ωραία, σύμφωνοι. Οπότε το πλαίσιο θα σε στείλει στην acer, σωστά; πάλι δεν ευθύνεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuxovios Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Εδωhttp://www.amd.net.gr , μπορεις να βρεις λαπτοπ χωρις λειτουργικο η με λειτουργικο Amd Os βασισμενο στο Ubuntu 10.04. Ο χρήστης preskos7 είναι συνδεδεμένος Αναφορά Απάντηση με Παράθεση Ευχαριστώ για το link, ο στόχος της προσπάθειάς μου όμως δεν είναι να βρω laptop χωρίς OS. ---------- Προσθήκη στις 21:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:07 ---------- Η απάντηση ήρθε. Το πρώτο βήμα έγινε. Δυστυχώς θα χρειαστεί να περιμένω ακόμα περισσότερο προτού έχω κάτι ουσιαστικό στα χέρια μου. Αξιότιμε Κύριε χχχχχχχχ, Σχετικά με το ερώτημα σας θα θέλαμε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να μπορέσουμε να σας ενημερώσουμε τηλεφωνικά. Είμαστε πάντα στην διάθεση σας στο τηλέφωνο 800-11-12345 χωρίς χρέωση και από κινητό στο 210-2895000. Έστειλα email, στο οποίο ζητάω είτε κάποιον αριθμό cosmote , είτε vodafone ώστε να επικοινωνήσω χωρίς χρέωση, διότι εδώ που βρίσκομαι δεν έχω σταθερό. Ευελπιστώ ότι κάτι θα βρεθεί, αλλιώς, θα σκεφτώ τι να κάνω για να μη μου στοιχίσει ο "κούκος αηδόνι" . Αναμένω νέα απάντηση ---------- Προσθήκη στις 21:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:14 ---------- Ωραία, σύμφωνοι. Οπότε το πλαίσιο θα σε στείλει στην acer, σωστά; πάλι δεν ευθύνεται Δεν ισχυρίζομαι ότι ευθύνεται το πλαίσιο. Δεν είπα ότι φταίει το Πλαίσιο. Απλά ξεκινάω μια προασπάθεια, προσπαθώ να είναι όσο το δυνατόν πιο οργανωμένη με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου και γι' αυτό το λόγο ξεκινάω ιεραρχικά από το κατάστημα πώλησης. Όταν αργότερα γράψω κάποιο άρθρο γι' αυτή την προσπάθεια, θέλω να είμαι όσο πιο αναλυτικός μπορώ. Εξάλλου υπάρχει και το θέμα της εγγύησης (για το οποίο περιμένω απάντηση από το Πλαίσιο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 +1 στην προσπάθεια Σχετικά με το ερώτημα σας θα θέλαμε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να μπορέσουμε να σας ενημερώσουμε τηλεφωνικά. όμως τηλεφωνική ενημέρωση=μπουρμπούτσαλα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Επιπροσθετως οτι πεις στο τηλεφωνο ειναι λογια του αερα... τα γραπτα μενουν, οπου αυτα θελουμε στην περιπτωση αυτη. Μπροει να πουν ναι ναι γινεται, ελατε απο εδω να το κανονισουμε και οταν πας, α δεν καταλαβατε καλα, δεν ειπα κατι τετοιο και αλλα τετοια καλα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Επιπροσθετως οτι πεις στο τηλεφωνο ειναι λογια του αερα... τα γραπτα μενουν, οπου αυτα θελουμε στην περιπτωση αυτη. Μπροει να πουν ναι ναι γινεται, ελατε απο εδω να το κανονισουμε και οταν πας, α δεν καταλαβατε καλα, δεν ειπα κατι τετοιο και αλλα τετοια καλα... Φανταζομαι πως αυτο εννοουσε ο gtroza στο περιεκτικοτατο "μπουρμπουτσαλα"πριν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Το ανεπτυξα λιγο για να τονιστει η σημασια των γραπτων ειτε mail ειτε fax, επειδη σε τετοιες περιπτωσεις προτιμανε το μιλητο οι εμποροι...για να μην εχεις αποδειξεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lexmark Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 +1 στην προσπάθεια όμως τηλεφωνική ενημέρωση=μπουρμπούτσαλα . +1 σε αυτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 +1 και απο εμένα για την προσπαθεια!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luffy-san Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Ευχαριστώ για το link, ο στόχος της προσπάθειάς μου όμως δεν είναι να βρω laptop χωρίς OS. Συγνωμη για να καταλαβω.Εσυ δεν λες οτι θες να παρεις κανουριο για να βαλεις linux και επειδη θα εχει windows θες να παρεις τα λεφτα που πληρωσες για αυτα πισω; Αυτο που κανεις εμενα μου φαινεται κινηση : "τη μαμησα τη M$ και πηρα τα λεφτα μου πισω...". Γιατι αν η σκοπος σου δεν ηταν αυτος , θα αγοραζες ενα με χαρακτηριστικα που θελεις να εχει και χωρις λειτουργικο..( και ολα μια χαρα....).Παρ'ολα αυτα εσυ δεν κανεις κατι τετοιο πραγμα που προδιδει τους σκοπους σου. Απο εμενα εισαι τελειως foul , γιατι ενεργεια αυτη δειχνει οτι εισαι ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ κολλημενος με το λινουξ.Αν ηθελες να κανεις απλως τη δουλεια σου δεν θα αγοραζες αυτο το ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΟ αυτης της εταιριας , αλλα θα εφτιαχνες ενα αλλο. Ειναι σαν να θες να αγορασεις ενα αμαξι toyota και λες στο μαγαζατορα , θελω τα λεφτα του κινητηρα πισω γιατι εγω θελω να βαλω μηχανη απο ferrari.... Μονο μη πεις παλι για το μονοπολειο της MS.Ξερεις πολυ καλα οτι κατι τετοιο δεν στεκει Και για να μη με παρεξηγησεις , χρησιμοποιω linux μαζι με τα παραθυρα.Ολα φιλικα σου τα λεω.... Εδιτ: Θεωρητικα δεν θα επρεπε να σου επιστρεψουν τα λεφτα , γιατι ποιος τους εξασφαλιζει οτι εσυ οταν τα παρεις πισω , δεν θα περασεις τα παραθυρα ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Εχμ... What? Δε διάβασες ούτε μισή σελίδα του thread ε; Και αυτό με τη φεράρι πολύ πετυχημένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Luffy san εισαι εντελως offtopic τι να λεμε τωρα.Προφανως δεν εχεις καταλαβει την προθεση του linouxoviou. +1 κ εγω για την προσπαθεια,πραγματικα θα ειναι ενα ευχαριστο νεο αν επιτευχθουν οι στοχοι αυτοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bnvdarklord Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2010 Θεωρητικα δεν θα επρεπε να σου επιστρεψουν τα λεφτα , γιατι ποιος τους εξασφαλιζει οτι εσυ οταν τα παρεις πισω , δεν θα περασεις τα παραθυρα ; Δηλαδή αν είχε αγοράσει ήδη μια άδεια windows και ειχε πληρώσει 200+ ευρώ, γιατί να την ξαναπληρώσει με την αγορά του λάπτοπ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.