Προς το περιεχόμενο

Ο αγώνας άρχισε... Windows refund.

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

χωρίς να έχω την διάθεση να μπω στην αντιδικία , για ποιο λόγο δεν επέλεξες ένα μοντέλο το οποίο δεν περιλαμβάνει windows έτσι ώστε να μην τα πληρώσεις? και πόσο παραπάνω να μην μπεις στην φασαρία για να περιμένεις επιστροφή χρημάτων.

πχ στην hp υπάρχουνε μοντέλα με SUSE Linux Enterprise 11

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/sm/WF25a/321957-321957-64295-3955552-3955552-4145198.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 181
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Θέλω να αγοράσω laptop με το συγκεκριμένο hardware από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχουν υλοποιήσεις με linux αλλά αυτές αποτελούν το 1/1000 των επιλογών που δίνει η κάθε εταιρεία. Αν κάποιος μου βρει το hardware που δίνω στο πρώτο post, χωρίς windows και σε αυτή τουλάχιστον την τιμή θα του ήμουν ευγνώμων.

Υπάρχει δεδικασμένο σε Ευρωπαική χώρα , νομίζω στην Γαλλία στην οποία πήρε κανονικά τα λεφτά του πίσω ο καταναλωτής. Νομίζω υπήρχε Post στο site εδώ και όλα τα έγγραφα της απόφασης του δικαστηρίου. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν με Acer λαπτοπ.

Μπορείς να χτίσεις ένα turbo-x laptop και να μην βάλεις Windows.

Έλα τώρα... Ξέρεις πολύ καλά ότι θα βγει πολύ πιο ακριβό για τα ίδια χαρακτηριστικά. Επιπλέον, το έτοιμο laptop το έχω δοκιμάσει με live cd στην έκθεση του καταστήματος. Τo build to order laptop δεν μπορώ να το δοκιμάσω. Εξάλλου δεν είναι αυτό ο σκοπός της προσπάθειάς μου, αλλά η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μου.

χωρίς να έχω την διάθεση να μπω στην αντιδικία , για ποιο λόγο δεν επέλεξες ένα μοντέλο το οποίο δεν περιλαμβάνει windows έτσι ώστε να μην τα πληρώσεις? και πόσο παραπάνω να μην μπεις στην φασαρία για να περιμένεις επιστροφή χρημάτων.

πχ στην hp υπάρχουνε μοντέλα με SUSE Linux Enterprise 11

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/sm/WF25a/321957-321957-64295-3955552-3955552-4145198.html

Το SUSE Linux Enterprise το πληρώνεις, περιέχει προγράμματα που είναι εμπορικά (το openSUSE είναι το κοινοτικό που είναι δωρεάν)

Όσο για τα turbo-x χωρίς windows, πήγα μια φορά στο πλαίσιο να κάνω ένα build για desktop pc για να κάνω και μερικές συγκρίσεις με άλλα καταστήματα και μόλις λέω στο παλικάρι που κατέγραφε τιμές "οκ αυτά πες μου τιμή" μου λέει "δεν γίνεται πρέπει να επιλέξεις και λειτουργικό" ... δεν χρειάζεται να σας πω πως είχαν μόνο Windows, είναι αυτονόητο για τα ελληνικά δεδομένα.

Υπάρχει δεδικασμένο σε Ευρωπαική χώρα , νομίζω στην Γαλλία στην οποία πήρε κανονικά τα λεφτά του πίσω ο καταναλωτής. Νομίζω υπήρχε Post στο site εδώ και όλα τα έγγραφα της απόφασης του δικαστηρίου. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν με Acer λαπτοπ.

Το αναφέρω στο αρχικό μου post (στην επιστολή που έστειλα).

Για την εγγύηση 2 ετών, δεν μπορούν να σου πούνε τίποτα διότι είναι σε όλη την Ευρώπη 2 έτη το λιγότερο και το γνωρίζουν, ορισμένες εταιρείες έχουν δασκαλέψει τους πωλητές τους να λένε 1 χρόνο και αν σε δουν ψαγμένο και τους πεις 2 έτη χωρίς αντίρρηση σου την κάνουν 2 έτη.

Όσον αφορά το λειτουργικό αν λέει μέσα στο EULA πως αν δεν αποδεχτείς τους όρους σου επιστρέφουν τα χρήματα θα πρέπει να σου τα επιτρέψουν, όμως λόγο του ότι το λογισμικό έρχεται πακέτο με τον φορητό, πρόσεξε μη τυχόν έχει διαφορετικό EULA σε αυτή την περίπτωση και λέει άλλα απ' ότι εαν αγόραζες το αυθεντικό ξεχωριστά και βρεθείς προ εκπλήξεως.

Γιατί σίγουρα μετά το σκηνικό Τάδε VS Τάδε που είπες οι δικηγόροι μπορεί να τροποποίησαν την άδεια που αφορά τους φορητούς και το λειτουργικό πάει πακέτο και να λέει αποδεχτεις δεν αποδεχτεις φραγκα δεν παιρνεις πισω γιατι δεν το αγορασες και παει πακετο με τον υπολογιστη.

• Super Moderators

Υπενθυμίζεται για μία ακόμη φορά ότι το trolling και οι αντιπαραθέσεις με ανούσια, προσβλητικά ή/και προκλητικά μηνύματα δεν συνάδουν με το παρόν forum και θα τιμωρούνται παραδειγματικά.

Όποιος δεν θέλει να συμμετάσχει στο παρόν thread, δεν χρειάζεται να το κάνει.

Γιατί σίγουρα μετά το σκηνικό Τάδε VS Τάδε που είπες οι δικηγόροι μπορεί να τροποποίησαν την άδεια που αφορά τους φορητούς και το λειτουργικό πάει πακέτο και να λέει αποδεχτεις δεν αποδεχτεις φραγκα δεν παιρνεις πισω γιατι δεν το αγορασες και παει πακετο με τον υπολογιστη.

Κάτι τέτοιο όμως πάλι δεν είναι λογικό. Γιατί αν δεχθούμε κάτι τέτοιο, στο μέλλον μπορεί να μας υποχρεώνουν να πάρουμε "πακέτο" και office, encarta κλπ κλπ.

Aν και microsoftικός, συμφωνώ με τον "αγώνα" του φίλου και θα παρακολουθώ το νήμα για εξελίξεις...

Να σαι καλα φιλος που μοιραζεσαι αυτην την περιπετεια σου μαζι μας και μας δειχνεις τα βηματα, αν τυχον θελουν και καποιοι αλλοι να ακολουθησουν το παραδειγμα σου. Καπου στα threads των φορητων στο παρων φορουμ ειχα διαβασει κατι αναλογο, αλλα τωρα τελευταια δεν εχω δει να εχει γινει καποιο update απο το παιδι που το αρχισε για να μας πει τι εγινε τελικα.

Αν δεις τα windows σαν εκπτωτικο κουπονι 100 ευρω, μπορεις να πας στο αμεσως επομενο λαπτοπ και να σου επιστρεφουν τα λεφτα απο τα windows. Eπισης ειχα διαβασει καπου δεν θυμαμαι που ομως, οτι η εγγυηση απο 2 χρονια ανεβαινει στα 4 χρονια αν βαλεις linux... εχετε ακουσει κατι παρομοιο?

@linuxovios

Για δες κι αυτο το laptop αν σε ενδιαφερει (δεν ξερω βεβαια αν διαθετεις τοσα λεφτα, αλλα ειναι ατοκο) και για την τιμη του πιστευω οτι εχει παρα πολλα επανω.

Χαχαχα!! Linuxovios δεν στο ειπα εγω για τις, πραγματικα, φανταστικες δικαιολογιες που μπορουν να σου πουν;

Τεσπα. Παιδια το ειχε κανει ενας ξενος και καταφερε να παρει πισω χρηματα για το προεγκατεστημενο λειτουργικο του laptop του και το εκανε και ενας δικος μας. Αν βρω χρονο σε λιγο θα ψαξω να βρω το thread που ειχε κανει και αυτος στο adslgr να το προσθεσω εγω.

Παντως linuxovie δωσε! Εγω μαζι σου ειμαι, μπας και ξυπνησουμε και ξεφυγουμε απο τη μικρομαλακη!

Edit:

Λοιπον τα βρηκα ολα:

>http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=60098
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=205918&highlight=επιστροφη+χρηματων+απο+αγορα+λαπτοπ
και 
www.networkworld.com/news/2006/110706-dell-windows.html

Όσο για τα turbo-x χωρίς windows, πήγα μια φορά στο πλαίσιο να κάνω ένα build για desktop pc για να κάνω και μερικές συγκρίσεις με άλλα καταστήματα και μόλις λέω στο παλικάρι που κατέγραφε τιμές "οκ αυτά πες μου τιμή" μου λέει "δεν γίνεται πρέπει να επιλέξεις και λειτουργικό" ... δεν χρειάζεται να σας πω πως είχαν μόνο Windows, είναι αυτονόητο για τα ελληνικά δεδομένα.

Πολυ περιεργο. Εχω παραγγειλει εγω Built-to-order συστηματα απο το plaisio για φιλους και γνωστους και ποτε δεν μου καναν θεμα που τα επαιρνα χωρις λειτουργικο

Πάντως αποτελεί τροφή για σκέψη με ποιες μεθόδους εκβιάζει και κρατάει η Microsoft της εταιρείες παραγωγής laptop., ώστε το πιο απλό πράγμα στον κόσμο γίνεται τόσο πολύπλοκο και δύσκολο. Τι πιο απλό από το να πηγαίνεις στο ταμείο, να παραδίδεις το sticker των windows κτλ. και να σου επιστρέφουν κάποιο προανακοινωμένο ποσό και γνωστό και στην εταιρεία και στον πελάτη ποσό. Απλά και δημοκρατικά.

Αν σε 2 ή 3 μέρες δεν έχω απάντηση από Πλαίσιο, θα στείλω επιστολή ταχυδρομικά ή fax. Θέλω οπωσδήποτε μια απάντηση από το κατάστημα πώλησης πριν προχωρήσω στο επόμενο βήμα.

---------- Προσθήκη στις 20:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:55 ----------

Ένα άλλο πρόβλημα (που επισημάνθηκε κατά το ήμισυ από τον apoikos) είναι ότι μέχρι πρότινος στην eula αναγραφόταν ότι

By using the software, you accept these terms. If you do not accept them, do not use the software. Instead, contact the manufacturer or installer to determine their return policy for a refund or credit.

Μετά από διάφορα "χαστούκια" όμως που δέχτηκε η MS από τους πελάτες και σε συνδυασμό με τους OEM, η eula στα win7 έχει γίνει αρκετά πιο ασαφής :

By using the software, you accept these terms. If you do not accept them, do not use the software. Instead, contact the manufacturer or installer to determine its return policy. You must comply with that policy, which might limit your rights or require you to return the entire system on which the software is installed.

Εδώ λοιπόν χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε από πριν και να δημοσιοποιήσουμε ποια πολιτική ακολουθούν, ώστε να ξέρει ο κόσμος από πού να αγοράζει.

Μαζί σου,αναμενω την απάντηση,ειδικά στο θέμα της εγγυησης γιατί οι περισσότερες εταιρίες το κρύβουν και δυστυχώς δεν το ξέρει πολύς κόσμος και την πατάει....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...