Nik.K Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Με αφορμη το οτι ετοιμαζω ενα συγκριτικο με τα πιο γρηγορα ποντικια (οχι δεν εννοω τον Speedy Gonzalez) της αγορας και επειδη τελευταια βλεπω πολλες ερωτησεις για ποντικια καλο θα ηταν να εχουμε ενα θεμα μεσα στο οποιο θα βαζουμε εντυπωσεις για ισως το πιο σημαντικο εξαρτημα οσων παιζουν Online Games. Οσοι εχετε λοιπον καποιο γρηγορο ποντικι τελευταιας γενιας ( Τελευταια = πωλειται ακομα στα καταστηματα ) γραψτε την αποψη σας για αυτο. Εγω απο κατω θα συμπληρωνω τις δικιες μου αποψεις για τα ποντικια που εχω εδω μαζι μου μετα απο αρκετες ωρες παιχνιδιου off και online και γενικα χρησης στον υπολογιστη. Μην παρεξηγησει κανεις, δεν κανουμε παρουσιαση εδω, απλα θα λεει ο καθενας τις εντυπωσεις του. RAZER IMPERATOR Μετα λοιπον απο αρκετες ωρες με την παρεα του Imperator μπορω να πω οτι ειναι παρα πολυ γρηγορο (δυστυχως αυτο επιρεαζει καπως την accuracy του), εχει ρυθμιζομενα κουμπια (αν και οχι τοσο καλο στην πραξη), δεχεται πολλα profiles οπως και τα προηγουμενα εξαλλου Razer, το support ειναι φοβερο αφου τα firmware αναβαθμιζονται συχνοτατα ΑΛΛΑ οσο και να παιζω στο χερι μου δεν καθεται καλα. Μπορει να φταιει το μεγεθος η μπορει η μεγαλη καμπουρα που εχει, σημασια εχει πως το Lachesis που ειχα μεχρι προσφατα μου αρεσε περισσοτερο σαν αισθηση. Φυσικα αυτο δεν ειναι κατι σταθερο για τον καθενα, οτι δεν εχει καλη αισθηση σε μενα δεν σημαινει πως δεν θα εχει και σε καποιον αλλο, απλα λεω ομως οτι βλεπω. Ακομα το καλωδιο ειναι πολυ σκληρο σε σχεση με τα παλαιοτερα μοντελα που σαν αποτελεσμα εχει να μην στριβει πολυ ευκολα και γενικα να ειναι ακαμπτο, βεβαια η αντοχη στον χρονο θα ειναι καλυτερη. Τελος η ροδελα κανει ενα μικρο θορυβο οταν την χρησιμοποιεις κατι που δεν ειχα παρατηρησει στο Lachesis. ROCCAT KOVA Σαν ποιοτητα κατασκευης ειναι καπως χειροτερο απο το Imperator κατι που μαρτυρα το βαρος του και τα πλαστικα του. Βεβαια ειναι η φτηνη λυση της Roccat και αρα κατι τετοιο ειναι λογικο. Ακομα δεν εχει ρυθμιση βαρους και επειδη ειναι πολυ ελαφρυ θελει χρονο να το συνηθισεις, ωστοσο ο σχεδιασμος του ταιριαζει γαντι τουλαχιστον στο δικο μου χερι. Απο την αλλη ειναι πολυ γρηγορο (μερικες στιγμες πιο γρηγορο απο το Lachesis) εχει ρυθμιση χρωματος για τα 4 λαμπακια που εχει πανω (μπλε, πρασινο, κοκκινο, γαλαζιο, μωβ), η απανεργοποιηση τους εντελως και το καλωδιο του ειναι το κλασσικο και αρα αρκετα ευκαμπτο. Φυσικα οπως ολα τα ποντικια του ειδους μπορειτε να ρυθμισετε την ταχυτητα του αναλογα με την προτιμηση σας, αλλα αυτο γινεται με συνδιασμο κουμπιων που δεν ειναι και τοσο βολικος. Και εδω η ροδελα δυστυχως κανει θορυβο. Συν το οτι ειναι Plug And Play και δεν χρειαζεται οδηγο. MIONIX NAOS 5000 Φοβερα ποιοτικο ποντικι, παρα πολυ γρηγορο, εχει απο τις καλυτερες ρυθμισεις βαρους που εχω δει ποτε, δεν απαιτει οδηγο οπως και το KOVA και η ρυθμιση ταχυτητας γινεται με κουμπια οπως ακριβως στο Imperator. Απο τα κακα ειναι το μεγαλο του μεγεθος και το οτι εχει το ιδιο ακριβως καλωδιο με το Imperator πραγμα που το καθιστα αρκετα ακαμπτο. Τελος εχει μακραν την πιο αθορυβη ροδελα και η επιλογη ταχυτητας ειναι αισθητη απο τρεις μικρες πρασινες μπαρες που φωτιζουν αναλογα με την επιλεγμενη ταχυτητα.
d3m0n Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Εγώ έχω το G5 και με έχει βολέψει πάρα πολύ. Δε θα γράψω πολλά γιατί βαριέμαι , αλλά στο δικό μου χέρι κάθεται τέλεια, έχει ρυθμιζόμενο βάρος και το φέρνει ο καθ' ένας στα μέτρα του. Από ρυθμίσεις καλά τα πάει και επίσης με έχουν βολέψει πολύ τα κουμπιά του για gaming, σε fps ειδικά. Έχω δοκιμάσει επίσης το G9 & G9X,ήταν αρκετά ογκώδης και δεν μου κάθονταν πολύ καλά στο χέρι σε σχέση με το G5. Ίσως είναι και θέμα συνήθειας 2 χρόνων τώρα με το G5. Τέλος και το ΜΧ518 μου έχει κάνει καλή εντύπωση αλλά δε το έχω δουλέψει τόσο. Α, και το καλώδιο στο G5 είναι σκληρό και συναντάω καμιά φορά το "πρόβλημα" που αναφέρεις RAZER IMPERATOR.
mokas1234567 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Εγω σκευτομουν να παρω το sidewinder x5 της microsoft λογο της τιμης του,αν το εχει κανενας μου λεει εντυπωσεις
Nik.K Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Το εχω το X5, οπως και το X8, εντυπωσεις μεσα στην εβδομαδα.
Hirundo Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Εγω σκευτομουν να παρω το sidewinder x5 της microsoft λογο της τιμης του,αν το εχει κανενας μου λεει εντυπωσεις Καλό είναι,βέβαια το θέμα με τα ποντίκια είναι να σε βολεύουν,οπότε θα σου πρότεινα αν το έχεις δει σε κάποιο μαγαζί κοντά σου να πας να δεις πως εφαρμόζει στο χέρι σου. Το συγκεκριμένο είναι μεγάλο και πιο βαρύ από τα απλά του εμπορίου. Επίσης υπάρχει και αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.570704
mokas1234567 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Καλό είναι,βέβαια το θέμα με τα ποντίκια είναι να σε βολεύουν,οπότε θα σου πρότεινα αν το έχεις δει σε κάποιο μαγαζί κοντά σου να πας να δεις πως εφαρμόζει στο χέρι σου. Το συγκεκριμένο είναι μεγάλο και πιο βαρύ από τα απλά του εμπορίου. Επίσης υπάρχει και αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.570704 Ναι το εχω δοκιμασει φιλε και μου πηγαινε,τι διαφορα εχει αυτο που μου λες απο το αλλο?
Nik.K Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Παιδες μπορουμε να κρατησουμε το θεμα καθαρο απο τετοιες κουβεντες ? Ανετα το κανετε μεσω PM. Οχι τπτ αλλο αλλα σκοπος ειναι να βοηθησουμε με εντυπωσεις ατομα που θελουν να αγορασουν ενα ποντικι, οχι να τα εχουμε να ψαχνουν μεσα απο 100 σελιδες για να βρουν αυτο που ψαχνουν. Ελπιζω να μην παρεξηγηθω απλα προβλεπω να ξεφευγει σαν θεμα γιαυτο.
Hirundo Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2010 Το X5 είναι πιο πρόσφατη αλλά ελαφρώς κουτσουρεμένη έκδοση του sidewinder. Αυτό που σου έδειξα έχει πιο πολλά features του στυλ βαρίδια για ρυθμιζόμενο βάρος,ένα display που σου δείχνει την ανάλυση dpi(προσοχή:η retail έκδοση όχι η dsp από το link που σου έστειλα η οποία σημαίνει πως παίρνεις το ποντίκι χύμα χωρίς έξτρα). Απλά είναι σε καλή τιμή και είναι σχεδόν ίδια. @nik.k έχεις δίκιο,sorry
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.