Praetorianos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Πάντως πέραν του υποκειμενικού παράγοντα χιούμορ, θυμάμαι ότι είχαμε αναλύσει σε μάθημα του πανεπιστημίου επί 4 ώρες το Modern Times του Chaplin και είχα μείνει μ@λάκ@ς από το πόσα μηνύματα κρύβονται πίσω από τα "παιδικά" αστεία του. Φαντάζομαι και με τους Χοντρό-Λιγνό θα είναι κάτι αντίστοιχο.
Tilemaxx Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Μέσα απο τα τότε show περνούσαν τοσα πολλά ηθικά μηνύματα απο τους χαρακτήρες τους, εκτός απο το κομμάτι της ψυχαγωγίας. Λογικό είναι να μην γελάνε οι περισσότεροι, απο την στιγμή που το μόνο είδος (σεξ)κωμωδίας που έχουν γνωρίζει είναι ο Λαζόπουλος.
Sellers Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Frenzy πολύ ωραία η ενβάθυνση στο θέμα, και με βρήκες σε πολλά σημεία. Ωστόσο θα σου απαντήσω αναλυτικότερα αύριο που δεν θα είμαι τόσο πτώμα απο την θάλασσα. Πάντως πέραν του υποκειμενικού παράγοντα χιούμορ, θυμάμαι ότι είχαμε αναλύσει σε μάθημα του πανεπιστημίου επί 4 ώρες το Modern Times του Chaplin και είχα μείνει μ@λάκ@ς από το πόσα μηνύματα κρύβονται πίσω από τα "παιδικά" αστεία του. Φαντάζομαι και με τους Χοντρό-Λιγνό θα είναι κάτι αντίστοιχο. Για πες τίποτα και εδώ αν θυμάσαι γιατί έχω μεγάλη απορία. Λογικό είναι να μην γελάνε οι περισσότεροι, απο την στιγμή που το μόνο είδος (σεξ)κωμωδίας που έχουν γνωρίζει είναι ο Λαζόπουλος. Άκυρη η γενίκευση σου. Εχω δει πολλά πράγματα πέραν του Λαζόπουλου και εξακολουθώ να μην γελάω με δαύτους. Και είμαστε πολλοί οι ''σαν κι εμένα''.
Tilemaxx Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Ούτε εγώ ξεκαρδιζόμουν, αλλά τουλάχιστον είχαν μια ποιότητα και περνούσαν ηθικά διδάγματα.
Praetorianos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Για πες τίποτα και εδώ αν θυμάσαι γιατί έχω μεγάλη απορία. Ήταν αρκετά και δεν θυμάμαι (εκτός αν ξαναδώ την ταινία) αλλά μερικά που μου 'ρχονται είναι: [ame=http://www.youtube.com/watch?v=a0XjRivGfiw]εδώ[/ame] Η φανταστική εικόνα από το 1:12-1:25. Ο μεγάλος αδερφός εργοδότης στο 2:21 Οι παρενέργειες της υπερβολικής εξειδίκευσης στο 4:50 Το τσιγαράκι στο 5:12 και πάλι ο μεγάλος αδερφός εργοδότης που πιέζει Η μηχανή ταίσματος στο 8:55 για να μην χάνεται ούτε δευτερόλεπτο από την δουλειά Όλα αυτά ανάλογα με τον άνθρωπο μπορεί να σου φαίνονται βλακείες και υπερβολικά, αλλά προσωπικά παράλληλα με τις εξηγήσεις που ακολουθούσαν και το γεγονός ότι η ταινία είναι του 1936, όπως είπα με άφησε μ@λ@κ@. Ομολογώ ότι αν την έβλεπα μόνος μου πιθανόν και να μην γελούσα καθόλου και να την περνούσα στο fast forward.
Sellers Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2010 Όλα αυτά ανάλογα με τον άνθρωπο μπορεί να σου φαίνονται βλακείες και υπερβολικά, αλλά προσωπικά παράλληλα με τις εξηγήσεις που ακολουθούσαν και το γεγονός ότι η ταινία είναι του 1936, όπως είπα με άφησε μ@λ@κ@. Όχι, όχι μην μασάς. Είναι πολύ ενδιαφέροντα.
demessakis Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Φίλε jacknut, να 'ξερες μόνο τι μου προκάλεσες. Καταρχήν, θα ήθελα να αναφέρω την πρώτη μου γνωριμία με αυτό το απίστευτο δίδυμο. Πριν αρκετά χρόνια, έβαζε η ΕΡΤ3, αργά το βράδυ (στις 10 να ήτανε, στις 11, θα σας γελάσω), διάφορα επεισόδια τους. Τότε ήτανε, που ο αδερφός μου, ερχόταν και με ξυπνούσε για να τα απολαύσουμε παρέα. Το τι γέλιο ρίχναμε, δεν περιγράφεται. Ίσως το δίδυμο αυτό να με μύησε στον κόσμο της κωμωδίας. Τώρα που κάθομαι και τους ξαναβλέπω, μου 'ρχονται στο μυαλό, οι εποχες εκείνες, οπότε, το ειδικό τους βάρος, είναι ανεκτίμητο! Η κωμωδία, θεωρείται από τους περισσότερους, η πιο δύσκολη κατηγορία στον κινηματογράφο. Κάποτε η κωμωδία, όπως αναφέρθηκε, σε έκανε να αισθάνεσαι παιδί, ακόμη και οι ελληνικές με Βέγγο, Ηλιόπουλο, Φωτόπουλο, και πολλοί άλλοι. Είχαν, ας μου επιτραπεί η έκφραση, μια "αθωότητα". Αν κάποιος έχει συνιθίσει σε σαχλοκωμωδίες/σεξοκωμωδίες τύπου American Pie και Safe Sex, που σχεδόν όλες που βγαίνουν τις μοιάζουν, τότε θα του φανούν "περίεργες" οι κωμωδίες κάποιας άλλης εποχής. Ίσως γι' αυτό έχω χρόνια να γελάσω με ταινία. Εκπομπές της τηλεόρασης, που προσβάλουν την νοημοσύνη μου, και το παίζουν κωμικοί, τύπου Λαζόπουλου και Κανάκη, τις αποφεύγω. Χίλιες φορές να δω Σεφερλή, που έστω αυτός, προσβάλλει τον εαυτό του και όχι εμένα! Τον Charlie Chaplin, δεν τον αναφέρω, γιατί ήταν ο θεός της σάτιρας στην 7η τέχνη. Από τις ταινίες του, μπορεί να έχω δει μόνο το The Great Dictator, αλλά κέρδισε επάξια ένα από τα λίγα 10ράκια που ψήφισα στο imdb. Η σάτιρα στα καλύτερα της! ΥΓ. Αν τυγχάνει να έχουν internet στον παράδεισο, και κάποιος από κει διαβάζει το μήνυμα μου, ας μεταβιβάσει στους σπουδαίους αυτούς ανθρώπους, ότι εδώ κάτω συνεχίζουν να ζουν, και θα ζούν για πολύ καιρό ακόμη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.